Отговори
# 210
Утро, честито на рожденника, да ти е жив и здрав и да те слуша  Hug

Феъри, много хубаво си е казала Валето - феичка  Hug Не мога да си те представя на градски пейзаж  Hug

Като казах Валя, аз питах за първата мама на втория ред, а не за втората на първия  Joy

# 211
  • Burgas
Привет, ние се завърнахме. Ваканцията бяхме на село, но сега каката я чака яко раешаване на задачи (горкото дете - много съм гадна). Понеже изпуснахме много пишете накратко: какво стана със срещата (къде и кога), имало кърмаческа среща в Бургас (как мина) - много ме е яд че пропуснах, страхотен нов колаж (ние можем ли да се наредим и как). Нещо друго интересно..............

# 212
Утро, честито ти рожденик! да те слуша и обича!Весело празнуване! 1dating

Юле, няма ме на колажа! Следващия път задължително ще се включа и аз! Grinning

Аз купих на бебка слънцезащитен крем на Чико 50фактор, Себа Мед ме закопаха със цената -30лв. Shocked

Малката ми е със запек откакто давам пюренца (около 60гр. на ден) и не знам това нормално ли е newsm78? Като беше само на кърма акаше най-рядко през ден, че и на ден по 2-3пъти.

Феъри и на теб щерка ти е одрала кожата!Я дай някоя снимка и на сина, да го видим ергенина tooth!

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 13:59 от vita

# 213
какво стана със срещата (къде и кога),

Те това е приказка - и аз се присъединявам - къде и как и кога, най-важното. Който може да пусне една анкета, че времето лети... На нас ни отрязаха отпуската юли, та идваме юни. Така че дайте да се организираме нещо, да не ви гоня кат Васил Левски из цяла България  hahaha Joy Дайте повечко предложения за места, та да се пусне анкета... Аз като от известно време непребиваваща в България не мога много да помогна, но който е видял хубави хотелчета в Централна България с капацитет да ни поберат и нерви да ни издържат да се обажда  Mr. Green

# 214
Много е пусто днес тук. Явно всички са по разходки в това хубаво време. Ние също изкарахме поредната ревлива разходка. Останах без ръце да нося бебе и да бутам количката едновременно. По едно време с хиляда мъки успях да променя позицията на количката и да я солжа седнала, но и така не спря да реве.  Confused #2gunfire

# 215
Хайде направихме разходките за днес. една рано, рано сутринта - 8:30 ч.  Дали има и други луди като мен/  Rolling Eyes И една следобяд, на мен още ми се миткосваше, ама кой ме пита  Crossing Arms Писна и на госпожицата.

Утро , честит рожденник!!! Да ти е жив и здрав и много да те обича.

Шамс, ако не се улучи отпуската ти със срещата, чакамете на моренцето, с Джинджари   Hug

Вита колко е крема на Чико. според мен 30 лв е нормална цена, като се има впредвид, че крема е 200 мл /поне нашия/
Относно запека, какво пюре даваш? Само едно ли си въвела?

# 216
 kaffeetrmker_2

Утроnewsm59 на мъжа ти и много да ви глези!

Честито и на месечинките днес!

Марожинка,  Hug

Ето и последните жокери:
1-ви ред втората мама е Марожинка
3-ти ред първата мама е Soniamarie, и третата мама е  tanq_821
4-ти ред третата мама е dani_sh
newsm51 мерси за жокера  Hug
За 3-ти ред нещо ме мамиш  Naughty първата мама е Шемеш, а третата е Ели. Тях ги разпознах.  Mr. Green Таня 821 си призна че е на първи ред. Значи остава на 2-ри ред да са Соня(2-ри ред първа позиция)) и другата Таня(втори ред трета позиция).
Може да се каже, че вече списъка е пълен!  smile3521

Мая, на 3-ти ред последната мама е Радослава.

bibabi, Валя писа че ако се съберете още 4-5 мами ще ви добави в колажа.

# 217
 smile3532 Направо ме разбихте с тоя колаж.Голямо кокорене пада.И мен много ме изненада вида на Феъри-изглежда ми една фина, нежна като дете, а постовете й са едни намахани, сериозни.Хихи.
Ние се прибрахме и Аните заспа в коридора в количката.
За срещата не знам вече как ще се организираме.Всеки е с отделно мнение по въпроса.
Лорче пак страхотна музика  Hug

# 218
  Феъри-изглежда ми една фина, нежна като дете,

Joy Joy Joy

Слънчасали сте, да знаете, какво фино може да намерите в 70+  килограмов кит hahaha

Иначе, от писанията ви разбирам, че очевидно съм вълкът в овча кожа newsm48

Сега моля Валя да надпише всяка снимка или поне да представи списък кой кой е, защото явно по-умните са разпознали останалите, ама аз си тъна в неведение за 2/3 от дамите Embarassed

# 219
Марожинка, на Чико(75мл.) и на Нивея, слънцезащитните кремчета са 15-16лв, но за Себа Мед останах с впечатлението че количеството е малко, за 200мл. цената си заслужава Peace.Ти да не би да имаш в предвид лосиона, защото той е по-голямо количество newsm78.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 21:52 от vita

# 220
Fairy, ето го моето предположение:  Mr. Green

http://www.prikachi.com/files/737039m.jpg

Моля, ако съм в грешка с разпознаването на някоя мама да ме поправи.  Embarassed

# 221
Честит рожденник на Утро! Жив, здрав, обичлив, полезен и всеотдаен! Grinning

За срещата, много баби....... Няма да е лошо да ни насадят една, две, три идеи и да ги прогласуваме Mr. Green като на годишен съвет. Учителска работа Blush Иначе както е тръгнало, за абитурентския бал на децата може да се свидим. Ама ние с Ники, живот и здраве, дотогава ще сме пенсионери  smile3534 и ще имаме много време за срещи.

Днес проведох консултация по въпросите на захранването на крак в Морската. Оказа се, че готвачката на едната частна детска кухня във Варна (по-свястната Wink) се познава с нашето семейство. Та тя ме посъветва да не вземам ранни картофи, а стар картоф. Обелен, слага се във вряща вода да се вари. Не се добавя нищо-нито сол, нито мазнина. За морковите каза, че били тежки за децата на тази възраст и затова трябвало да се добавя мазнина, когато се ядат, но децата още не произвеждали необходимите за разграждането на скорбялата от морковите ензими. (ако съм запомнила правилно) Моркови било добре към годинката. Това е нещо ново за мен, но предавам какво каза жената.  Каза, че спокойно мога да измиван три пъти поне български бисерен ориз и да го варя (задушавал се в тесен и висок съд най-добре). Давал се така, без да се пасира, защото ставал като пелте. Другото хубаво нещо за този етап, била ябълката (предполагам сварена, но не запомних). Каза да и се обадя другата седмица, че ще провери какви други зеленчуци може.
Детето било добре да има собствен съд за готвене-емайлиран. Нещата колкото се може по-малък контакт с нож. Явно имаше предвид, че желязото окислява.

# 222
здравейте и от нас!днес цял ден сме по пътищата.Малкия се държи много добре в количката,така се радва.Ето малко снимки от нас който иска да ги разгледаhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11501598Юле мен сси ме познала smile3501

# 223
Марожинка, на Чико и на Нивея, слънцезащитните кремчета са 15-16лв, но за Себа Мед останах с впечатлението че количеството е малко, за 200мл. цената си заслужава Peace.Ти да не би да имаш в предвид лосиона, защото той е по-голямо количество newsm78.
Всъщност, лосиона имам впредвид  Embarassed Ама аз го предпочитам, защото е с по-лека консистенция  Peace

Даммм, няма да е зле за започнем организирането за срещата  Peace

Бубе   Очакваме още подробности от първа ръка /по - свясната готвачка  Wink /

Юле 
bouquet за разшифроването на колажа

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 19:00 от marojinka

# 224
Ванина, за оризова каша аз не съм правила(още не сме се захранили), но Мимето ми даде този линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Цитат
Домашни каши
Домашна каша се приготвя, след като решите как искате да я направите - изцяло сами, или с полуготови продукти. Ако искате да я приготвите съвсем сами, купете избраният продукт - ориз или елда на зърна. Измийте и изсушете за около час на слаба фурна (около 80*С), като разбърквате от време на време. Така опечените и изсушени зърна се смилат на фино брашно с мелачка, кухненски робот или блендър. Текстурата зависи от възрастта на детето, т.е. колкото по-голямо става, толкова по-едри частици може да приема, като към 10-12 месеца може да яде цели оризови и елдени зрънца.
Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. ...

Бубе, това което ти е обяснила за ензимите и морковите можеш да го намериш, само че за всички храни  Crazy  в статиите за педагогическо захранване.  Wink
И аз като Марожинка чакам да споделиш ...   chef Hug

Общи условия

Активация на акаунт