Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 018
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
птица   newsm51  много добре се грижиш за нас!

# 346
Да,  птица,  newsm51! А днес сутринта се чудех къде изчезнаха пипи, атланта и други "титулярки" от форума.... newsm78

# 347
Много тъпо беше предаването,а за водещата нямам думи   Whistling
Птица,явно не четем правилната информация  Wink Виж откъде са прочели за митовете-Окултен център на маг Селена  hahaha -в края на страницата
http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-54-24/36-2008-07 … -24-08-39-48.html

# 348
  • София
Здравейте мацки,хашимотки!!! Днес съм на второто хапче елтирокс от 100мг, нищо не усещам......отрицателно,дори си мисля,че ми помага за болката на гушата,имах парене,сякаш намалява. Един доктор ми каза,пий си хормона и ще живееш до 100г.   Е 100,ама със хормон..... Ще видя като св понатрупа какво ме чака???
Хубав слънчев ден на вас!!!

# 349
  • Пловдив

... съвети за носене на кехлибар...  
Да си призная, аз нося огърлица от тъмен кехлибар от миналата година. Специално си я купих от музея "Земята и хората", изръсих се 40 лв. Много е сладка и си я обичам. Ама я взех именно зящото ми казаха, че влияе добре на жлезата. И то една докторка-ендокриноложка, която сега се занимава с алтернативна медицина. Много и вярвах тогава и изпълнявах всичко, каквото ми каже, вкл. огърлица си взех. От цялата работа ми остана едно бижу, аз иначе никога нямаше да се сетя да си сложа гердан. Толкова съм несуетна, че...

# 350
  • Пловдив
Здравейте мацки,хашимотки!!! Днес съм на второто хапче елтирокс от 100мг, нищо не усещам......отрицателно,дори си мисля,че ми помага за болката на гушата,имах парене,сякаш намалява. Един доктор ми каза,пий си хормона и ще живееш до 100г.   Е 100,ама със хормон..... Ще видя като св понатрупа какво ме чака???
Хубав слънчев ден на вас!!!
Браво, най-сетне се реши да почнеш Еутирокса. Дано си добре, макар че малко се страхувам за теб, че почна направо от най-високата доза. Докторите като видят много високо ТСХ и искат да го свалят от раз. Нищо чудно за 1 месец да ти падне ТСХ под нормата. Ако ти стане зле на сърцето (сърцебиене, тежест и т.н.) , веднага може да се усъмнош във високата доза. Успех ти желая и дано се чувстваш добре.

# 351
Я един бърз запис от мен да не ме забравите. Около мен нищо ново.

# 352
Хм, за кехлибара, и аз си имам герданче. Подарък ми е отпреди Хашимото, слагам си го отвреме-навреме като се присетя. Лошо няма. Вреда със сигурност не, а полза- знае ли човек.newsm78 Нали сме чеда на природата, всичко истинско на този свят няма как да не си взаимодейства с нас и ни се влияе по някакъв начин. И определено е по-добре кехлибар за гушата, рубин за любовта, билки за здраве, отколкото маргарин и аспартам, нали. Сърдита съм, че прекалено и предимно наблегнаха на това, а пропуснаха някои основни и важни неща.

Погледнах сайта, Ерота. Маг, не маг, поне това, което прочетох звучи доста добре и сериозно.

ММ, браво. Ще видиш как ще ти олекне постепенно. Но е добре след няколко седмици, до месец (ако разбира се не възникнат някакви други проблеми) да си провериш ТСХ. Правят в лабораториите и по желание, без направление. Срещу 15 лв беше доскоро.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 13:14 от птица

# 353
  • София
Много ви благодаря,чувствам се не сама в хашимотията.....!!!   bouquet
  bouquet
   Казвала съм на други,не се ядосвайте, че ще си повредите щит.жлеза и после цял живот на хормони....откъде да знам ,че съм говорила за себе си.Онези дето ги предупреждавах са си добре,егати иронията на съдбата.....
След 30 или 40 дни се проверява хормона,защото нали тръгнах от двама доктори,Начев и Сечанов и единия каза на 30 ден при него,другия на 4о-тия ден. Трябва да си избера единия,че така винаги ще сравнявам и се чудя,макар че дозата сега от 100мг е дадена  от Сечанов.А когато ми беше 30 като стойност хормона Начев ми каза 50мг да пия.Сега по простото тройно правило проверих как се получава на Начев дозата  при сегашното положение 57 ст на ТСХ  и се пада- 95мг. Значи и двамата дават едно и също като количество.
 Мисля си, че много е важно да си мислим че хормона помага и някак чрез внушение да влияем на положението,да се настроим ,че  действа добре.  Дано това да го кажа и след месец,да не ви плача на рамото ако почнат.....неприятните моменти от него.... Mr. Green

# 354
  • София
Това за кехлибара може би има резон, защото много го харесвам този камък, т.е. мисля, че подсъзнателно ме тегли към него. Имам пръстен с кехлибар, но гердан не. Ще трябва да се обзаведа.
 Laughing

# 355
ММ, хормонът няма как да не помага. Но Stop - той не лекува и не помага на самата жлеза, тя така или иначе по някаква причина не работи добре, а при теб съвсем май вече не работи. Може да се повъзстанови, ако е нещо инцидентно или просто като си почине, но няма да оздравее напълно. Хормонът е важен по принцип, защото регулира много процеси и влияе директно или индиректно на дейността на редица вътрешни органи. Затова  и липсата му води до сериозни проблеми със сърцето, кръвното, нервите... Абе, с почти всичко.

И съвсем не е толкова страшно, че ще пиеш хормон. От постовете ти оставам с впечатлението, че това най-много те стряска, а не бива. Какво толкова си се наплашила!?  Проблем е било навремето, когато не са знаели какво и защо става с такива болни. Или са знаели, но не е имало как да внесат необходимата доза тироксин в организма на болния. Сега с тези достъпни синтетичните хормони - пей сърце Wink Лапваш хапчето, пийваш водица и хукваш по задачи. И да има нещо, не е фатално. Представяте ли си какво им е било преди век, например, на хашимотите!? Вярно, по-малко са били, ама тези, дето са били, май направо са си умирали.

# 356
  • София
Многооо си права!!!! Peace

# 357
Няма никой цял ден,сигурно сте боядисвали яйца и сте месили козунаци  Grinning

Някой да е пил цитросепт?

# 358
  • София и там където не се пуши

На мен ми се случва при нужда. Но не го пия по три пъти на ден както пише, а веднъх примерно.

# 359
Няма никой цял ден,сигурно сте боядисвали яйца и сте месили козунаци  Grinning

Да, яйцата са боядисани, рапорт даден.

Момичета зарибихте ме с този кехлибар. Flutter Сега ще си търся герданче, но как да открия истински, дано не ми пробутат някое менте.

А за какво се пиеше цитросепт?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт