Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 018
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Майка ми току що ми каза, че е гледала предаването, в което говорили за Хашимото. Не са казали почти нищо конкретно. Само че заболяването е много разпространрно - имало 1 млн. болни в България. Но се лекувало. Как - няма сведения. Оставили са телефон, на който може да се обаждат хора до края на седмицата. Тел. е на редакцията "Здраве" - 029225586. Доцент Валентин Иванов от ВМА ще отговаря на въпроси.
Как ви се струва тази работа? Познавате ли този доктор? Що за лечение предлага? Досега не съм чула лекар да обещава излекуване? Дали не е само реклама на ВМА. Сигурно сега хората ще се скъсат да се обаждат и ще започнат да им предлагат да идат на преглед във ВМА - преглед+ехография - ще смъкнат от всеки по стотина лева, колко му е. Някой ако знае нещо повече, моля да сподели!!!

# 331
1 млн. са болните от щитовидна жлеза въобще. Тези с хашимото преобладавали. Преди 10-на години имал по 5-6 случая на Хашимото в година, днес го диагностицира всеки ден.

И в предния пост писах - човекът не каза излекуване, а лекуване! А лечението е ясно - тироксинче + витамини, хр. добавки и др. глупости за разкош и успокоение на пациента.

# 332
И аз го гледах - нищо ново под слънцето.... Разбрах едно - дайте да си живеем живота  newsm44 ....... и да не съм чула някоя от вас да се оплаква newsm68. Шегувам се, разбира се! Горе главите!!!
Приятен ден, милички!  newsm51

# 333
  • Пловдив
Явно предаването е било информативно за тези, които нищо не знаят за Хашимото. А ние сме къде-къде по-напред!

# 334
здравейте,хашимотки! Hug
чета ви редовно,но не съм писала.
правих тсх и съм разочарована от резултата-2,9.в средата на януари бях в лека хиперфункция и от 75мг ми го намали-3 дена по 50мг,4-по 75мг.много се надвах сега да съм на долна граница и да падна на 50мг,но явно искам прекалено бързо и прекалено много от незначителен участък щитовидна..а и усещането не е приятно-души ме,пълнея,изморена съм..дано хубавото време съдейства.
извинете ме за мънкането,но само вие ме разбирате.. Hug
прекрасен ден ви желая!  bouquet

# 335
Здравейте,мацки
Аз днес си взех резултатите и съм малко притеснена.Струва ми се ,че ТСХ пада много стремглаво надолу.
27.01.09-тсх-6,36/0,27-4,2/
18.02.09-тсх-3,17/0,27-4,2/
18.03.09-тсх-0.95/0.27-4.2/
14.04.09-тсх-0.385/0.27-4.2/
Това е на доза 50 мг.Докторката ми каза чак юни-юли да намаля един ден 25 мг,един ден 50 мг.,т.е.когато се затопли,но в нашия край вече е доста топло.Но дотогава има 2 месеца и ако продължи да пада тсх,се притеснявам да не мина в хипер функция.Час мога да запиша най-рано след две седмици,а по телефона не знам дали ще се сети въобще коя съм.
Моля някой ако може да коментира,чудя се дали да намаля дозата.

# 336
  • In a surreal moment!
Млина - аз мисля , че ти най- добре можеш да си налучкаш дозата на Еутирокса , според това как се чувстваш . На мен д-р Тодорова ми каза да увеличавам бавно и постепенно , според това появяват ли се оплаквания или не . Много се напатих първите 2 седмици , но сега от 20-тина дена насам мисля , че уцелих - 25мг ми е най баш. Достигнах до 50мг , но така ми падаше кръвното , че бях като парцал . Върнах се на 25 и се чувствам перфектно. Ще изчакам и лекинко , чупейки по четвъртинки от таблетките ще се пробвам да увелича , ако пак не ми е добре , значи дозата ми е 25мг пък, който каквото ще да казва - не е в мойта кожа . Всички оплаквания , за които споменавате при мен вече изчезнаха
Целувам ви  Heart Eyes  и не мога без вас , момичета ...Вие сте страхотен коректив - весели празници !

извинявай, но според мен това са пълни глупости! опити и налучквания - защо тогава изобщо си давате парите да ходите на ендокринолог? всъщност проблемът си е ваш. и само да ви напомня, че тези малки хапченца, които всички пием, все пак са хормони!

Прасунчо - Надявам се , че не ме наричаш глупава , защото смятам , че поне в тази тема трябва да си спестяваме подобни обидни квалификации и да си обостряме изпилените нерви....
Никой не задължавам с мнението си , споделям как се чувствам и какво ме е посъветвала д-р Тодорова , дано не смяташ , че и тя говори глупости....
Ако отвориш упътването на Еутирокс-а сама ще се увериш, че и там съветват да се започне със съвсем минимални дози и постепенно да се увеличава, с интервал дори 14 дни, ако е нужно и повече. Аз започнах приема погрешно с голяма доза на лекарството и затова ми падна кръвното рязко , консултирах се с д-р Тодорова отново по и-мейл , тя ми даде насоки - това за постепенния прием, да се вслушвам в себе си и така да увеличавам - какво глупаво намираш в това в това , не разбирам!?!
Според нея трябва да достигна до 50мг на ден , но постепенно и само , ако се чувствам ОК . Започнах 3-та седмица с 25мг на ден и се чувствам много добре , малко ме е страх , но ще увелича половинката с още четвъртинка и така докато достигна предписаните 50мг или 1 цяла таблетка.
Именно защото са хормони не може да се започне ударен прием ....аз се чувствах като убита от 50мг наведнъж , какво остава да бях пила 100....
Нищо на никой не препоръчвам и задължавам, нека да е ясно, споделям опита си - мисля, че затова си пишем тук, а не да си лепим етикети глупав или някакъв друг.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 21:37 от Миг незабравим

# 337
Здравейте и от мен! Вчера бях на ендокринолог, който потвърди, че имам Хашимото и ме изпрати на изследвания. Днес си ги направих,ето и резултата:
TSH - 8.55 (0.27-4.20)
A-TPO - >600 (0.00-34.05)
В петък пак съм при лекаря да видим вече какво лечение ще ми предпише.Искам да ви питам за тези стойности, много са високи май. За колко време биха могли да се нормализират? При мен другото особено е,че опитваме за бебе и няма все още резултат,а всички други изследвания са ни добри.Явно в щитовидната жлеза е бил проблема.

# 338
  • ВАРНА
Миг незабравим , изобщо нямам намерение да споря с теб нито да те обиждам! прочети какво си написала...
успех! с най-добри чувства!

# 339
Здравейте. Относно доцент ВАЛЕНТИН ИВАНОВ -била съм на преглед при него (взема 50 лева)- помолох за ехография на щитовидната жлеза,но той не може да  прави- иначе словоохотлив, но много слаб ендокринолог (това по-късно разбрах и от други познати ендокринолози).Изхвърлили го наскоро от  Началник на Клиниката по Ендокринология към ВМА поради некадърност .

# 340
  • Пловдив
Здравейте. Относно доцент ВАЛЕНТИН ИВАНОВ -била съм на преглед при него (взема 50 лева)- помолох за ехография на щитовидната жлеза,но той не може да  прави- иначе словоохотлив, но много слаб ендокринолог (това по-късно разбрах и от други познати ендокринолози).Изхвърлили го наскоро от  Началник на Клиниката по Ендокринология към ВМА поради некадърност .
Много интересно. Навреме се включваш да ни информираш. И сега се появява по телевизията да дава акъл!

# 341
  • Козлодуй
Здравейте, хашимотки!
Приемате ли нови в редиците си?

Преди малко случайно попаднах на темичката. Май сме доста. Shocked
С тази диагноза съм от Януари 2007. Първо с хиперфункция, после хипо-, после нормализиране на нещата, зелена светлина за забременяване, износване на бременността /не без известни проблеми/, след бременността ново активизиране на заболяването /скачане на хормоните от едната в другата крайност/, сега - май затишие, но скоро ми предстоят изследвания, ехография и консултация с док.
Лекувам се при д-р Катя Тодорова. Тя проследи и бременността ми.
В момента съм на Лимфомиозот 3х1т.,Метизол 1 т. сутрин, Аспирин Протект 1 т., Селен - 200, Панангин 1 т.

За протокола - Телец съм.

# 342
Добро утро сладурани,
относно Доц. Иванов, вчера се свързах с него и говорихме, каза ми още днес в 8 30 сутринта да съм при него, но аз му казах, че искам след празниците до отида, каза ми че няма проблем, когато реша да му се обадя първо, но сега като прочетох тази важна информация по-горе  newsm78 се замислям ....., аз съм чувала добри отзиви за него ХМ  newsm78

ВМА имат много слаба ендокринология, иначе аз там мога да се лекувам безплатно, но поради тази причина не ходя.......

На 12 май имам час за Д-р Тодорова, дано тя да ми даде светлинка в тунела

# 343
Здравей pgzenga и добре дошла.  bouquet
Май наистина сме доста.

Пожелавам успешен ден на всички.

# 344
И в лекарската гилдия, като във всяка друга, има завист, клюки и злословие. Нечиите коментари за качествата му не трябва да се приемат веднага за чиста монета. Знаете, че и от прехвалените суперспециалисти има недоволни. А и все пак говорим за сериозна и добра болница! Това, че е бил махнат (ако!) от ръководството на клиниката, също не означава кой знае какво. Може да се е провел избор на ново ръководство за цялата болница или най-обикновена ротация на кадрите на междинно ниво. Повечето докторЯ имат амбиция да ръководят болнично звено. Все някой трябва да си отиде, за да дойде следващият, нали.
Сега да не помислите, че го хваля или препоръчвам Stop Не ме впечатли особено, но то и нямаше как да стане за малкото минути, с които разполагаше в това общобразователно предаване. Но отбелязах това, че за годината "отчете" десет успешни бремености.

Друго се сетих. В предаването обсъждаха "намерени" уж в нета неверни съвети за носене на кехлибар, пиенето на йод и още нещо имаше, забравих обаче какво newsm78 То всъщност главно на това наблягаше водещата, сто пъти го повтори и съответно изяде от времето за по-сериозна информация (щото толкова й акълчето). Интересно ми става къде са ги намерили newsm78 Защо аз не съм ги срещала. И защо не намериха и цитираха нас или други сериозни теми по въпроса. Не зададоха въпросите, които ние си задаваме непрекъснато, ами се плъзнаха към клюкарско- махленско ниво.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 10:34 от птица

Общи условия

Активация на акаунт