Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 019
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
честит имен ден и от мен, носете името си с гордост  Hug
От седмица насам краката и ръцете са ми поддути не ми се вижда кокълчето на глезена, някой по време на бремнност имал ли е същия проблем. За разлика от вас, аз се чуствам уморена постоянно, но не мога да спя събуждам се в 4 и кукувам до зори  Tired

# 301
Аз имах точно такъв проблем. Докторът ми каза, че това е отичане на глезените от високо кръвно. Много е важно да си следиш кръвното и ако е високо се спазва безсолна диета и без мазно и червено месо. Аз пиех и някакви хапчета за сваляне на кръвното. Моят съвет е веднага отиди при доктора да ти премери кръвното и да ти каже какво да правиш. Hug

Това, че се чувстваш изморена, мисля че е нормално в началото, ще премине , спокойно  Peace

# 302
Іcyangel, бременните винаги подпухват. Особено в по-напреднала бременност. При теб малко рано е започнало, но не се притеснявай. Може и от пролетта да е. Дори и здравият човек има все някакви проблеми в началото й. За хората с разширени вени знам, че пролет и есен обикновено пият лекарства, явно смяната на сезоните им влияе много.
Избягвай солта, късното ядене вечер, големите количества, по-тежките храни, не прекалявай с водата. Колкото можеш по-често качвай краката нависоко - на табуретка напр., за да си почиват. Така е по време на бременност - проблеми и дискомфорт непрекъснато Wink
Обезводняващи - не!
И, разбира се, отиди при доктора все пак да те види, може и да имаш нужда от нещо допълнително.

# 303
  • София
Здравейте ! Само за сведение - моето JP , ми назначи изследване на ТСХ. Каза ми, че от януари имат право да го пускат те, без да те пращат на ендокринолог !
Хубав ден !

# 304
  • София
Ami моята лична каза,че не било прието???? Дали ме излъга.... Mr. Green Пуснах си днес Ф4 и ТСХ пак.Ще чакам утре да видя може пък да е спаднало всичко....Смешки Simple Smile

# 305
Благодаря ви милички, утре съм на лекар. По принцип съм с доста ниско кръвно, но течностите са ми в повече. Утре ще ви споделя какво е казала лекарката.
Хубав ден момичета Hug  bouquet

# 306
icyangel и ако намериш някой да ти прави масаж на краката ще е най-добре Mr. Green

# 307
  • ВАРНА
Здравейте ! Само за сведение - моето JP , ми назначи изследване на ТСХ. Каза ми, че от януари имат право да го пускат те, без да те пращат на ендокринолог !
Хубав ден !

ако е вярно е повече от чудесно!

# 308
А дали само два пъти за година ще имат право да пускат изследване на ТСХ-то :newsm78:

# 309
  • София
Благодаря ви милички, утре съм на лекар. По принцип съм с доста ниско кръвно, но течностите са ми в повече. Утре ще ви споделя какво е казала лекарката.
Хубав ден момичета Hug  bouquet
Краката в студена вода облекчава, но това ако са подути от топлото. Аз не съм отичала, но пък бременностите ми бяха все така, че зимата бях "много бременна". Дори всички пръстени можех да вадя и слагам. Определено не е хубаво да отичаш, свързва се с прееклампсията по принцип. НО не вярвам да е от това, по-вероятно е да си хапнала нещо по-солено и да си задържала вода.  Simple Smile

# 310
  • София и там където не се пуши
Само да спомена, че аз се издувам от зелените салати.

# 311
Моето джи пи също се направи на разсеяна и каза, да отида , да ми даде направление за ендокринолог. Аз естествено предпочитам , да ми даде директно направление за изследване на ТСХ и без това ни се пада безплатно само веднъж в годината.

# 312
  • In a surreal moment!
Млина - аз мисля , че ти най- добре можеш да си налучкаш дозата на Еутирокса , според това как се чувстваш . На мен д-р Тодорова ми каза да увеличавам бавно и постепенно , според това появяват ли се оплаквания или не . Много се напатих първите 2 седмици , но сега от 20-тина дена насам мисля , че уцелих - 25мг ми е най баш. Достигнах до 50мг , но така ми падаше кръвното , че бях като парцал . Върнах се на 25 и се чувствам перфектно. Ще изчакам и лекинко , чупейки по четвъртинки от таблетките ще се пробвам да увелича , ако пак не ми е добре , значи дозата ми е 25мг пък, който каквото ще да казва - не е в мойта кожа . Всички оплаквания , за които споменавате при мен вече изчезнаха
Целувам ви  Heart Eyes  и не мога без вас , момичета ...Вие сте страхотен коректив - весели празници !

# 313
Миг незабравим, благодаря ти за съвета, има нещо много вярно в това, което казваш, защото дозата на Л-тироксина трябва да е такава, че да се чувстваме добре и неприятните болежки и усещания , да са сведени до минимум. Чакам с нетърпение май месец , за да видя как се движи ТСХ и съм си обещала, че ако пак има изненади, т.е. ако е висок като миналия път, ще има експерименти  Crazy - бавно и постепенно, както те е посъветвала д-р Тодорова.
  bouquet

Момичета, за капак, тези дни съм се опъпчила по лицето, ужас направо  ooooh!

# 314
Момичета,
Утре/15.04.09г./ по БНТ от 9.35 в предаването "Здраве" ще говорят за нашето заболяване.  Който иска да хвърли едно око и после да сподели.
 Желая ви усмихнат, позитивен и успешен ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт