Автоимунен тиреоидит на Хашимото (6)

• 81 012
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
  • Козлодуй
HugМацки, темичката е страхотна! Hug

Радвам се, че ви намерих. Тук мога да споделя и да бъда разбрана. Виждам, че се подкрепяте и това е много, много хубаво. Повечето ми познати като взема да споделям как се чувствам, ме обявяват за луда. Rolling Eyes
Част от неразположенията и болежките ми знаех, че се дължат на Хашимотото. Сега от прочетеното тук разбирам, че и много др. неща дължа на пустото Хаши.

Миг незабравим, това, което си написала за плажа, морето ми припомни, че и аз изкрах последното си море облечена и под чадъра. Shocked Никога не ми се беше случвало. Обринах се, сърбежи и т.н. гадости. И това ли е екстра??? Не бях го свързвала със заболяването.

Диди6, и аз от време на време пъпчасвам. Не съм го свързвала с Хашимотото, но ти ме накара да се замисля. newsm78

Спирам с болежките и неразположенията.

На всички, които ще пускат контроли - УСПЕХ! Ще ви стискам палци. fingerscrossed

Лека вечер!

# 481
alisa6,Диди6,успех и на вас утре  Flowers Four Leaf Clover
Л-тироксинът го пия редовно вече 3 месеца,с изключение на последните 7-8 дни-все го забравям сутрин.
Но от 1 месец не пия лимфомиозот и метформин -за лимфомиозот се сещам след като съм се нахранила/а той се пие на гладно/,а за метформин се сещам когато не съм яла/той пък се пие задължително след ядене/  Crazy
И на мен ми се появяват от време на време такива големи болезнени пъпки по лицето.
Мускулни крампи в прасеца имах много често преди години-знам,че се получава от липса на магнезий и започвах да пия витамини Неуробекс и разтворими таблетки магнезий и се оправях веднага.

# 482
  • София
Dobro utro!  Някакви страшни мускулни схващания ме събуждат вече няколко дни и дано магнезия както пишете да помогне. Взимам и цинк и селен,нали не пречи защото не съм питала доктора? Имате ли някакво усещане на шията,парене или болка някаква? И това  ме притеснява,да не би само аз да чувствам?
 Колко рано съм станала,няма никой....не мога да спя ,а ми се спи ужасно!
Успех днес - за резултатите!!!!  bouquet
И хубав,дано е слънче ден!

# 483
Успех на всички с резултатите!!! Simple Smile

Добро утро мм, аз също съм чувала, че от магнезий се оправят крампите.
Боли ме в областта на гушата, не постоянно, а от време на време, обикновено когато се напрягам или когато съм притеснена. Майка ми не ми вярва, защото и тя е Хашимото, но не я е боляла гушата, освен това смята, че е невъзможно да ме боли  Shocked Е , да, обаче аз я усещам болката съвсем осезателно. Tired

# 484
Момичета,дано някой ми отговори-трябва ли да си пия л-тироксина сега,защото след 1 час ще ходя на изследванията?

# 485
  • София и там където не се пуши
Знете ли какво се сетих днес - ако иска някой тази гъба http://www.vselena.com/tibetska_gaba.html може да питам съфорумка да ви задели.

Мен не ме кефи, защото има вкус на резливо кисело мляко.

Вече откриха панацея, така ли?

Опс не обясних вчера - нямам предвид да лекува. Моя позната като я снабдих с тази гъба, има тежък диябет и чак не може да ходи. Тааа като я дадох месец след това я питах за резултат, тя ми каза, че на нея и действа много тонизиращо, позволява си да обикаля вече, но показателите на диабета не са се подобрили. Та от споделената умора се сетих да предложа. Година по-късно нямам връзка с нея, защото се премести да живее, но е казала на други познати, че е започнала да я ползува две пъти в денонощието. (от мен такова постоянство няма да види човек). За показателите - не зная.

Ерона НЕ - след като ти вземат кръв може да го пиеш.

ММ - да и аз чувствувам и вече от вас си обяснявам много болежки. И ме души и кашлям.......

# 486
Ерота,недей да го пиеш.След като ти вземат кръв си го изпий.
Кафе също не трябва.
Успех!

# 487
Мерси, много сте бързи   bouquet  bouquet  bouquet

# 488
Момичета, не обяснявайте всичко само и единствено с високото ТСХ (или антитела). Вярно, обикновено повечето ни проблеми се дължат на него, но понякога не е изключено да има и друга причина. Внимавайте да не се стигне до пропускане на важни индикатори за друго сериозно заболяване.

Моренцето го обичам, но избягвам да седя много на слънце. Това обаче няма нищо общо с Хашимото. Никога не съм обичала да се пържа на плажа.
И аз се изприщвам по деколтето. Също не е от Хашимото. Изгорях преди няколко години "на деколте" и явно кожата там е увредена и помни. Когато я мажа с мазило с висок фактор, нищо ми няма.
И аз като се ядосам, веднага ме стяга гушата. Това вече е от Хашимото, макар че и приятелки, които със сигурност не са болни, твърдят, че при яд или притеснения имат подобни усещания.

Един съвет - пред доктор не разказвам веднага за Хашимото. Често злоупотребяват и с лека ръка приписват всички неразположения на него.

Ерота, вече са ти казали за хапчето преди изследване, че не е желателно. Друго - от лаборанти знам, че за повечето кръвни изследвания е най-добре да се правят до 9 ч. Иначе не били коректни. Дори в много от сериозните лаборатории връщат след 10.

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 11:50 от птица

# 489
мм и аз не мога да спя, а съм страшно уморена и по цял ден се влача едвам.Трябва да спомена,че съм била спортист в национала и за мен е голям шок да съм такава дропла.А и все ми се реве без причина.

erota ако спазмите са от липса на магнизии ще е странно-аз го пих 5 месеца през
бременността и не вярвам толкова да ми липсва при тези дози, които изпих...
Пиши,какво става с изследванията-мойте резултати-утре сутрин.

ММ сигурна съм, че това дето  все едно имам вратовръзка постоянно на шията не си го измислям.От тая щитовидна гадост и поло не обичам да нося.

птица години наред изобщо не съм се интересувала от това хашимото само дето все ми беше лошо.Казвах си от преумора,нерви, много работа и деца.Спрях цигарите,почнах да се храня здравословно, спортувам.Да ама не...
После потърсих други, като мен и разбрах от вас, че трябва да търся причината и да я лекувам.Благодаря ви.

# 490
  • Козлодуй

Момичета, не обяснявайте всичко само и единствено с високото ТСХ (или антитела). Вярно, обикновено повечето ни проблеми се дължат на него, но понякога не е изключено да има и друга причина.
Един съвет - пред доктор не разказвам веднага за Хашимото. Често злоупотребяват и с лека ръка приписват всички неразположения на него.

newsm10

Права си, разбира се.

Аз съм си парче хипохондрик ... и почувствам ли нещо се "разболявам" от какво ли не.  Като ви чета обаче разбирам, че много от болежките ми се дължат на Хашимотото.

# 491
Момичета,аз също съм с Хашимото, но нямам такива симптоми и оплаквания като вас, много странно  newsm78 В кои случаи се появяват? Да ги очаквам ли? Нивото на хормона TSH не ми е много високо - 8.55, от 5дни пия Еутирокс 50мг. Нямам никакви симптоми, случайно открих, че имам проблем със щитовидната жлеза.

# 492
Птица,ще се постарая да ги правя по-рано от следващия път  Simple Smile
Ходя към 10.00 часа,защото детето става към 9.00 и докато я нахраня и облека не мога по-рано.Не ми се искаше да я будя насила.
alisa6,и аз пих магнезий през бременността,може да е нещо временно,както казах от години не съм имала крампи,но преди 1-2 месеца една нощ така ме схвана,че се разревах от болка.Повече не се е случвало,беше единичен случай.

# 493
dion чудесно е че нямаш симптоми.Все пак аз имам проблем с жлезата от 1991, а тогава никой не знаеше нищо за хашимото.Ендокринолозите казват, че може години наред да имаш увеличени антитела например без оплаквания.Аз 7 години също бях добре.

# 494
На мен пък, като се връщам назад във времето, първите симптоми са били непоносимост към яките на поло-блузите и потене на дланите. И нервност и безпокойство повече от обичайните. Но и аз, като вероятно и всички вие, ги отдавах на работа, ядове, деца и т.н., все нормални неща, които те изморяват и изнервят. След година-две започнаха качването на кг., силното изпотяване и изморяване, косата, кожата и другите екстри. И вече колко newsm78 7 години така. Кой знае, ако се бях усетила навреме, може би Хашимото щеше да ми се размине, защото в началото най-вероятно е било хиперфункция, а тя май се лекува.
В началото се тръшках, вече не се замислям толкова. Пия си хапчето, като ме стегне нещо шапката дишам дълбоко, броя до 100 и махвам с ръка. И така е по-лесно и леко, ще знаете, отколкото да се плаши и впряга човек за всяко нещо Peace

Общи условия

Активация на акаунт