Отговори
# 255
  • На брега на реката
Добро утро поспаланки  Joy Не че не обичам да си поспивам, ама съм на изпит и съм ранобудна ( да ми стиснете по палец, ей  Blush)
Искам да ви благодаря, че давате такива чудни съвети за захранването. Ще са ми от полза. При нас все още борбата със сока е голяма. Като реши, че не иска повече, пищи, сърди се, извива се назад, ужас някакъв. Пък с лъжица все още правим неуспешни опити. Да видим кога ще рабере, че лъжицата ТРЯБВА да везе в устата. Планирам другия месец да започна захранването, но все още съм пред дилема оризова каша или зеленчуково пюре. Да ви питам, какви сокчета давате като за начало. Ние сме на ябълково и веднъж пробвах от морков, но не остана очарована. Мисля круша също да пробвам, исках и чушка, че да опита малко различен вкус, ама пусти изкуствени зеленчуци, не смея. А ябълките си ги купувам от една баба, вярно очукани са, ама са нейно производство и са супер вкусни. На нея разчитам и за картофите и морковите. Че иначе до сега да си карахме на АМ.
Докато не съм забравила, променял ли се на малчовците цвета на акито след сок или от захранката. Няколко часа след като съм й дала сокчето, ака едно такова черничко...доста тъмно, след голяма доза напъване. Иначе си ми е бодра и буйна, не забелявам нещо друго да я мъчи.
И да ви се похваля, как съм плакала от щастие снощи. Няма по-прекрасно нещо от бебешкия смях. Куклата се побърка да се хили на татко си, а той милия не спря да прави ку-ку 30 мин, само и само да се смее. Накрая и двамата заспаха супер изморени...и сега си нанят двамцата, окупирали цялото легло.
Хайде лек и спорен ден и много приятни разходки   bouquet Heart Eyes

# 256
добро утро.
ние купихме от пюренцата на хипп, и захраних с ябълка. сега ще й дам морков и след това най-вероятно круша. първия ден се мръщеше доста на пюрето ама сега вече се облизва. и ие ще сме само на купени пюрета. едно пюренце е 125гр и струва 2.10 лв  #Crazy б езбожна работа. ама няма как ще купуваме
да ви питам нещо вие по колко пъти на ден им давате пюре?  аз само по веднъж

# 257
Петя- добре си ни дошла, радвам се че ни се попълва дружината Hug

Писана- много ще сте доволни от аптамил комфорт Wink поне ние сме, направо се родих от както и го давам!

Ками- по- веднъж се започва в началото с пюретата докато не заменим едно хранене, после се започва с второто:)

Бамбинка- мисля, че вече спокойно можеш да започнеш със зеленчуковите пюренца , щом сте се захранили с плодчета Peace

И аз оризова каша взех както Еми, днес ще и я даваме...многооо се вълнувам!  smile3539 smile3539 smile3539

# 258
  • Враца
Добро утро и от мен. Аз съм Ася и "водя" 2 нови попълнения към декемврийската дружина - Анастасия и Васил, родени на 1-ви декември с планово секцио в 37-ма седмица и 3 дни. Предлагам като нова в темата, кафето да е от мен.

По темата за захранването - аз захраних с ябълка, после въведох и круша. Малко ни е трудно още с лъжичката, но се справяме някакси. Да не говорим, че с дясната храня единя, а с лявата другия - голямо мазане пада  Laughing. До края на месеца мисля да въведа поне още един плод и оризова каша и от другия месец да почна със зеленчуковите. Не замествам хранения, а давам плодовете между тях. Понякога вечер към 18 часа им разбърквам кърма и плодово пюре - става супер плодов шейк. За сега сме на пюрета на Хип, но усещам как ще ми излезе нанагорно и мисля като въведа малко повече неща да почна да ги правя сама пюретата.
Времето и днес е страхотно. Приятни разходки на всички.

# 259
Ася с теб май се познаваме  Hug от родилното, помня ги двамата сладури Сия и Васко Heart Eyes леле направо си те представих как ги храниш с двете ръце Laughing Laughing цункай ги двамата сладури от мен! И добре дошла при нас   bouquet

# 260
  • София
Здравейте мамчета.

Ася, добре дошла в отбора  bouquet

Моето дете след вчерашната ваксина не само, че се гърчи от колики ами и апетита му нарастна. В 9 часа изяде 170 мл АМ и в 11 часа вече ревеше че е гладен.  ooooh! Вече се чудя дали да не правя по 180 мл, ама пък да не вземе да му се разшири стомахчето newsm78
Мислех да го извеждам на разходка след обедното хранене да поспи малко навън, че вкъщи иска само на ръце, но той заспа...опс грешка току що се събуди Wink
Мами, да ви питам вие оставяте ли нощна лампа да свети в стаята на бебоците. Аз я оставям цяла нощ, че да го наблюдавам като се разбудя и да не се спъна в тъмното някъде. Една моя позната обаче ми каза, че сина й който е вече на 4 год. не иска за заспива ако не е светната лампата та се чудя какво да правя.  newsm78

Хайде оставям ви и отивам да го гушна моя ревльо.  Hug

# 261
  • Велико Търново
Здравейте!

Петя, Ася, Димитър, Анастасия и Васил, добре дошли в отбора!  welcome

Йоанка, мисля, че няма да има проблем с лекарството, пробвай в Марешки. На мен в нея не ми отказха лекарство, което по принцип е с рецепта, с уговорката, за следващия път да си набавя. Wink

Приятна разходка на всички!

# 262
  • София
Здравейте, момичета  Simple Smile

Добре дошли на Петя и Ася   bouquet

Ние днес бяхме на разходка извън София. Ходихме до вилата и до Самоков. Не знам на Мартин дали му хареса, ама аз съм много доволна.  Simple Smile

Ванили, аз също не харесах особено доц. Ковачева. Някак малко дръпната ми се стори. Освен това доста ме стресна - това не трябва да ядеш, оттук нататък така трябва да правиш, много се бях притеснила. След разговора с нашата лекарка доста се поуспокоих.
Тъй като кърмя, за мен диетата е без млечни продукти, телешко месо (до тук ясно), обаче и без риба, яйца, всякакви ядки, някои алергизиращи плодове. Не се ли застраховат прекалено?  newsm78
А лишеите ни каза да ги мажем с Елоком и Нахтхерцен балсам. Елокомът е кортикостероиден крем и аз не смятам да го използвам. Още повече, че лишеите не са чак толкова, едва се забелязват, по-скоро се напипва грапавинка по кожата.
Не ми хареса това, че доцентката със сигурност определи проблемите при нас като АБКМ, а доколкото четох, това със сигурност може да се каже едва след спазване на елиминационна диета (изключване на алергизиращите продукти) и подобряване на състоянието на детето.

Жени, и ние имахме крусти. Мазах ги с кремчето на Мустела. Мажа сутрин, стои цял ден и вечер измивам. Вече почти нямаме.

# 263
Здравейте, мами  Hug
Добре дошли на новите попълнения   bouquet

Аз също кърмя, но не спазвам никаква диета... Дано не изскочи някой проблем  Praynig

Момичета един съвет - първо зеленчуково или плодово пюре? Иначе и ние се борим със сока. Давам й ябълка - от шише не иска, а с лъжичката половината отива по лигавника /при положение, че приема 5-6 лъжички/  ooooh!

# 264
Добър вечер и от нас!!!
Ася добре дошла!
shark аз мога да ти предложа зеленчуково,защото ако плодовото е първо,после може да откаже зеленчуците,които са по-безвкусни.
Орлина аз пак тайничко ти разгледах албумчето.Ама много сте сладки.Особено когато Лече -буболече и Крис са заедно...Ама да не се сърдите ,че шпионирам. Благородно ви завиждам за разходките заедно.
Нина много лошо с тези бъбреци.Дано скоро се оправиш,та и ти най-накрая да се почувстваш човек.Милата ,като си спомня колко неща ти се струпаха. Hug
За кортикостероидните кремове имам чувството ,че си ги предписват ,когато им падне.Много се презастраховат лекарите."Може и нищо да му няма ,ама хайде,за да сме сигурни."На нас така ни го предписаха.Обривите се оказаха,от силната урина. #2gunfire.С повече бани със смрадлика и Нахтхерцен сме идеални.От тогава нямаме и една пъпка.А това беше преди почти 3 месеца.Тя смрадликата дори калява кожата.
Айде ,че се улях отново.
Лека и спокойна вечер от нас

# 265
аз пък първо си давах плодово пюре,зелен4уковите ги вкарах около месец по късно и не сме имали никакви проблеми,напротив.мисля 4е писах някаде по напред,Мартин да же с кеф ядеше понеже усещаше 4е е нещо ново. Peaceпоне при нас беше така. Peace

# 266
           Здравейте,
 Добре дошли на новите мами и бебчовци в отбора  bouquet
 Нинка да се оправяш бързо
 След почти цял ден на вън Сашко все още спи с татито на спалнята  Grinning и хич нямат намерение и двамата да стават Joy И аз си открадвам малко време да ви чета...
Сега още едно въпросче Simple Smile Нашата количка се оказа, че ни е малка и тясна hahaha Аз си избрах набързо модела,когато купувах- да става за новородено и след това,без отделен кош,че само той липсва. Днес измерих коша, който е комбиниран, и дължината му е 80см., което някакси е малко, а и не е много широк. Та сега се чудя каква да взема, която да става newsm78 Сегашната е Кенгуро Вижън, но докато дойде време да го возя седнал крачетата на бебо съвсем ще опрат Laughing. Мами дайте предложение за някоя по-голяма количка
maigto, мерси за съвета, още уте ще купя кремчето
   Лека вечер и да спинкат спокойно бебоците

# 267
Здравейте мамчета  Hug
Йо  Hug
Аз вече дадох на Славяна сок от моркови май и хареса, но след второто даване реших, че вече може да увелича дозата и дадох наведнъж 30 гр. Да не ви описвам какво се случи............ рев, свиване на стомахчето ужас. Сега си почиваме.
Сок от плодове не мисля да и давам направо ще почна с плодовите пюрета, но и те ще почакат някой друг месец. Най- напред ще и дам оризова каша, след това картоф, картоф с морков и т.н.
Общо взето ще наблегна на зеленчуците и след това плодовете  Peace
ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ В ДЕКЕМРИЙСКИЯ НИ ОТБОР   bouquet  bouquet  bouquet
Нина бързо да се оправяш  Peace
Бубето добре, че поне се разбра от какво са обривите. Дано мъничето бързо се оправи  Peace
Мира отначало Славяна спеше на нощна лампа (така ми беше по- спокойно, защото можех да я виждам), но вече не я оставям на нея не и пречи да спи на тъмно, пускам нощната само когато я храня  Peace
Е за сега това е от нас. Лека и спокойна вечер  Hug

# 268
Ето ме и мен  Laughing

Моето мнение за доц. Ковачева е същото - дръпната и груба и предписва за всичко диагноза АБКМ. Моя педи каза че не е съгласен с диагнозата, аргументира се доста добре и аз спрях диетата и си й давам обикновен АМ, а не горчивия Фризопеп. Така сме от 3 Април, т.е. вече достатъчно дълго за да се появи отново, ако има проблем, но за сега (да чукна на дърво) всичко е наред. На нас единствения симптом ни бяха силните колики. Нищо друго! От както се е родила Алекс дори не се е подсичала. А заради тази диета ми намаля кърмата  #Cussing out  и сега вече 2 хранения са кърма и 4 АМ. Проблемът с недоспиването си остава - Алекс се буди по няколко пъти и ако не подам бибата на секундата започва рееееееев.

Нина, дано скоро се отървете от бълхата  Laughing и от бъбречните проблеми!

Еми, ти нали щеше да захранваш чак 6-я месец? Или аз нещо бъркам?

Ето и един сайт, който може да ви е доста полезен. Има всички пюрета на различните фирми, примерно практическо захранване, съвети и т.н.
http://www.papa-bebe.com/index.html
Айде, лека и спокойна от мен!

Орлинка,  Hug Heart Eyes

Петя, Ася, добре дошли   bouquet

Писана, съчувствам ти и напълно те разбирам! Дано скоро отшумят тия гадни колики. При нас освенкапките (Еспумизан и КОлийф), май доста помогна АМ с пробиотиците (Хип розов). Много по-лесно пълни памперса и освобождава газовете.

# 269
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ася радвам се, че най-накрая се включихте при нас с малките нинджи! Много исках и аз близнаци, но нестана дано с третия опит успеем!  Laughing

Ние бяхме цял ден на село. Беше много хубаво. Свършихме доста работа по къщата, а пък Никола почти постоянно спеше, което сигурно ще ми излезе през носа, но здраве да е. Йоана остама с майка ми и се надявам утре и вкъщи да успея да се развихря без нея, че иначе ми става трудничко.

Спокойна вечер на всичи!

Общи условия

Активация на акаунт