Гоблени-51

• 61 746
  • 456
  •   1
Отговори
# 285
Браво  Писе ,страхотни са всички! smile3525

# 286
А аз имам едно въпросче към вас мили дами.Понеже до сега не съм шила щампа искам да попитам когато вече е ушита и рамкирана можеш ли да разбереш че е щампа а не гоблен на панама.Вижда ли се някаква разлика ?
anonimka -Никаква критика.Гобленчето е много сладко  Hug
Писето-Толкова много накуп.Събра ми очите

bella_ -Мечоците стават страхотни
InDreams-Началото (поне за мен) е най сладко.Продължавай в същия дух
А на всички вас

# 287
  • Пловдив
Неличка, дори и да ме е срам Embarassed, ще си кажа, тези дребосъци ги започнах, общо взето, когато стартира моята епопея с гоблените - февруари 2006. Дотогава бях ушила един гоблен, готов коммплект- кръстчетата на българска панама. На списанието пишеше -бяла, неразграфена и аз си купих такава, кой да ми каже, че има различни панами и оттогава ги шия, ядосвам им се, пак ги почвам и така до това лято /юли/- завърших ги без контура. Хората за 9 месеца износват и раждат бебе, аз се мотам с контури. Сигурно щях да ги хвърля, но тези ми са особенно скъпи - на гърба им и цялата моя история в гобленарството. В сряда ще ги покажа и рамкирани Joy.

Писето, много са стилни рамките!!!

# 288
Писето страхотни са!  smile3501

# 289
много сте мили! аэ искам да ви питам за тези рамки дадохме 90 лева това добре ли е или е скъпо!че ние все на едно място ги правим и не знам цените как са в другите ателиета!

# 290
  • Mostly in my mind
Здравейте. И аз имам едно въпросче. Искам да учия този гоблен http://www.vervaco.be/images/75422.jpg с кръстат бод през две нишки на плата. Каква панама трябва да си взема? newsm78

# 291
Момичета, разгледах сайта на Герика. Гоблените, които исках да си поръчам (на първо време) от Дименшън (ибея) са 2-3 и всички попадат при Герика в категорията от 60-64 лева. В тази връзка ви питам -  голяма ли е разликата, ако: 1.си поръчаш от ибея 2.си поръчаш от Герика 3. си комплектоваш сам. Например красивите орхидеи,  парижките китки, ангелинките - колко ви излязоха като ги комплектовахте сами?
Знам, че много зависи от кого купуваш в ибей, с какви конци комплектоваш сам и т.н., но си мисля, че при положение, че няма кой да направи обща поръчка, а аз искам оригиналните орхидеи и не съм се научила да пазаря в ибея, то варианта ми остава Герика.
Извинявайте, че разсъждавах на глас и ви занимавам с това, но все пак имате повече опит - моля споделете, ако имате време и желание.

# 292
  • варненка от София
Момичета, разгледах сайта на Герика. Гоблените, които исках да си поръчам (на първо време) от Дименшън (ибея) са 2-3 и всички попадат при Герика в категорията от 60-64 лева. В тази връзка ви питам -  голяма ли е разликата, ако: 1.си поръчаш от ибея 2.си поръчаш от Герика 3. си комплектоваш сам. Например красивите орхидеи,  парижките китки, ангелинките - колко ви излязоха като ги комплектовахте сами?
Знам, че много зависи от кого купуваш в ибей, с какви конци комплектоваш сам и т.н., но си мисля, че при положение, че няма кой да направи обща поръчка, а аз искам оригиналните орхидеи и не съм се научила да пазаря в ибея, то варианта ми остава Герика.
Извинявайте, че разсъждавах на глас и ви занимавам с това, но все пак имате повече опит - моля споделете, ако имате време и желание.

Аз съм категорична, че няма да пълня гушата на Гергана и да подкрепям машинациите й. Ангелинките ми излязоха около 30 лв с доставката до България, парижките цветя и те от този порядък, но за тях не съм сигурна, защото бяха в група с още други гоблени, които си бях взимала, а орхидеите и те около 27-30 лв. По-добре си комплектовай сама или нека някой от опитните момичета ти помогне и обясни как става поръчката, но не се набутвай с Герика, съмнително качество на висока цена, ха мерси му викам аз на това.

Писе, рамките са чудесни, не мога да преценя, но на мен ми се струва скъпо. Моите гоблени ги рамкирам на ул. Кюстенджа и винаги слагам паспарту, а виждам, че при теб няма. Паспартуто вдига цената също. Аз обикновено за 2 гоблена, оставям около 40 лв. Абе знам ли и аз, може пък да не е по-скъпо  newsm78

# 293
Марулка, благодаря!

# 294
  • Плевен
Здравейте и хубав ден момичета -кокичета,
МарулкаHug ще се възползвам,но за сега съм си ушила малката арабка 1:1 на "Златен гоблен " и съм LaughingЗа другата имам панама и всъщност ми липсват 2-3 цвята
Скорпион[/b]- моят син се казва Георги и отдавна търся този гоблен.Снощи  Shocked може би имаш схемата newsm17
Писе- евала мила.Голяма красота! Rolling Eyes Hug newsm51 newsm10
Неличка- красиви мечета.Дерзай .Събирай схема и конци  love001

# 295
Белла – ей че чудесно пролетно кафенце !!!   bouquet

Дъмпииии къде се изгуби ??? Я драсни някой ред, че се затъжихме  Cry

did_tag – много са готини музикалните инструменти !!!

Sissak – твоята разработка с мадамата наистина е суперска !!! Можеш да и направиш другарче с някое друго цвете и в друг цвят – например с жълто-оранжев слънчоглед или синьо-лилав ирис а може и с някоя екзотична орхидея - ще стане супер !
Поздрави и Nelka за прекрасното изпълнение на картата !!!

Anonimka – ти за какви критики говориш  Shocked Заслужаваш само поздравления  smile3501  Я колко хубави са станали яйчицата, пък и в тази красива рамка  smile3501

Manzhelka – щом я шиете тази красота с майка ти наистина може да отделите по някоя малка част от конеца за мостра, пък който има мерак ще ги издири после под дърво и камък  Wink И аз бих го ушила този този толкова български гоблен! До сега обаче не съм го виждала в готов вид  newsm78 Ще се радвам да ни го покажете как става  Hug

InDreams – това си е пак напредък ! Хайде показвай пак, че я следя с инетрес тая горска магьосница как става!  Peace

Писето – то цяла изложба си е направо  #Crazy Поздравления !  smile3501 smile3501 smile3501

leidi_l – на всички гоблени, за които говориш схеми ще се намерят, така, че няма никакъв проблем да си ги комплектоваш и сама. Само на орхидеите панамата е тонирана, тоест фабрично оцветена и ефекта няма да е същия на обикновенна панама, но затова пък някои ги ушиха на тонирани панами, които могат да се намерят вече и у нас и пак станаха много красиви! За Ангелинката може Кетри да сподели с какви цветове я е шила, защото нейната също стана много сполучлива, макар и да не е оригинална. Аз също преди време си комплектовах едни ангелчета сама и станаха доста сполучливи. Но от Герика и аз не бих пазарувала след толкова много негативни отзиви за нея, пък и с тези надути цени  ooooh!.....
И трети вариант ако наистина държиш да е оригинал - някой може да ти поръча от ибей. Аз за добро или за лошо още не съм се научила да пазарувам от там, но някоя добра душа може да ти предложи услугите си.  

unchita - виж как изглежда голямата арабка в различни варианти - оригинал и други изпълнения :

Надявам се, че никой няма да се обиди, че публикувам снимките му! Всички са много хубави !
Мечтая си и аз някой ден да я ушия ама в оригинал!

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 15:33 от vvvitality

# 296
  • Пловдив
Моя разработка е и ми се струва супер  Grinning И аз видях зор с контура,ама му хванах цаката.След като уших останалото,си  начетрах контура с перящ се флумастер и така ших.
  Ааааааа сега разбрах защо твоят е по-хубав от моя  newsm09
Явно тази схема ми е най сполучлива,защото много хора я теглят и ми искат схемата на ЛС.Ако знаете колко се радвам  newsm44
Вярно е  Simple Smile

# 297
Ще ви помоля, ако някой ме насочи към фирма или магазини, в които готовите комплектовки са успешно съчетани. Сами разбирате, че моя опит е нищожен. Ще съм ви много благодарна smile3525 smile3525 . Весел и слънчев ден на всички!!!!!!
темата тук ще е много полезна за такива като теб- с малко опит, но обичащи бродирането:)
Ако искаш да си купиш оригинален комплект бих ти препоръчала магазин, но ако ще купуваш комплектован гоблен, т.е . схема от нета - конци каквито дойде и много често неподходящи по цвят или нестигащи е по-добре да си го комплектоваш сама.
Само избери какво искаш да шиеш и ще ти намерим и схема, и как се шие и т.н.
Задавай колкото се може повече въпроси , винаги има кой да отговори:)
 С това отговарям и на въпроса на  leidi.
Ако не може да си купи евтин, оригинален дизайн на Дименшън може сама да си го комплектува.
Ще е поне 3 пъти по-евтин от същия в Герика и с добре подбрани конци крайния резултат няма да се различава от оригинала

# 298
  • Пловдив
Здравейте. И аз имам едно въпросче. Искам да учия този гоблен http://www.vervaco.be/images/75422.jpg с кръстат бод през две нишки на плата. Каква панама трябва да си взема? newsm78

Ако ще е през две нишки най-добре си вземи обикновенна българска панама 22 каунт, но да не е разграфена, че при светлите цветове прозира.

# 299
  • Mostly in my mind

Ако ще е през две нишки най-добре си вземи обикновенна българска панама 22 каунт, но да не е разграфена, че при светлите цветове прозира.

Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт