LOST - сезон 5 / тема III

• 28 067
  • 483
  •   1
Отговори
# 435
  • somewhere over the rainbow
Каза му че "все пак си намери пролуката", защото в началото на епизода, докато гледаха идващия кораб, черния му каза че "някой ден, рано или късно ще намери пролука и ще го убие".
Именно Peace Попитах, щото английският ми не е перфектен, но и аз така го разбрах и още тогава усетих някаква връзка. А и "Лок" ми изглежда прекалено самоуверен, откак възкръсна, за да е нашият Лок. И всъщност той може много добре да е знаел къде живее Джейкъб, но да не е знаел от къде се влиза при него. Което Ричард знаеше и им показа. Т.е. "пролуката" или "вратата".

# 436
Миа,права си,не се сетих,че мнимият Лок каза това на Ричард и той го направи.. ooooh!-това значи,че той излъга Лок и той не трябваше да умира.

# 437
Миа ,и аз така си мисля че е флаш,ние очаквахме още един флаш,нали целта е пак да се съберат всички,иначе се обезмисля пък и е последен сезон ,много ми се иска да има още 30 не 3 ,но ако беше потвърдено досега нета да е гръмнал а никъде не намирам официална инфо,затова се съмнявам че ще го удължат.

Толкова неизяснени въпроси има ,как ще ги обяснят в един сезон особено ако пак са по-малко епизодите както 4 и 5-ти.

Момичета ,не е ли време за нова темичка,достигнахме 30 страници .

Ето и едни хубави субс http://subs.unacs.bg/search.php?t=1&id=49784

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 22:37 от ~BeLLa~

# 438
А аз си мисля, дали Хюго не си е говорил с този черния превъплътен в образите на неговите умрели приятели...

# 439
Ами и това може би е вярно,защото Джейкъб му каза,че не е луд...което значи,че има голяма вероятност да е това. Обаче каква полза има Черният да иска да накара 6-мата да се върнат на острова,чрез Хюго? Защото той каза на Джак,че не бива да отглежда Аарон,че Чарли му го казал,че трябвало да се върнат...Може Джейкъб да се е превъплъщавал в умрелите,а не Черният.

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 22:47 от огнена стихия

# 440
  • София
Разрових се и аз да потърся версията за 3 сезона вместо един, но се оказа, че моят познат му се е искало да има три сезона. няма такова нещо, поне засега.  EmbarassedОфициално и на сайта на АВС пишат за последен сезон през 2010. Извинете ме за партенката.  Embarassed Защо се вързах при положение, че от първи сезон съобщиха, че ще са 6  ooooh! факт е обаче, че историята може да изкара и още 5, а не 3 сезона.

Въпреки, че ви подлъгах ще ми отговорите ли защо смятате Джейкъб за добрия от двамата, които видяхме в началото? Аз намирам, че той провокира само лошото у онези, които срещна.

# 441
А, аз нищо не смятам. Само гледам и се наслаждавам. От време на време и разсъждавам.  Laughing

# 442
Защото Джейкъб не показа нищо подмолно,подло и лъжливо-докато другият се показа,в тялото на Лок,че лъже подмолно,за да стигне целта си и то чрез друг човек..Гледаше цинично и ехидно през цялото време(докато беше Лок),сякаш едва чака да завземе някаква власт...-дори по-зле-накара друг човек да извърши престъпление вместо него-Бен да убие Джейкъб.
Но както се оказа до сега-може и да греша...може всичко..просто това видях аз.
Джейкъб просто докосна хората,които посети и ги успокои,че всичко ще е наред с тях...нищо лошо не е предизвиквал-Бояна,знам,че си психолог или нещо такова,ама търсиш неща,дето ги няма наистина. От къде видя или разбра,че е предизвикал само лошото в тях?Той единствено им каза,че така е трябвало да стане-че това е съдбата им-това каза и на Лок,когато се надвеси над него-че всичко ще е наред.
Логиката сочи,че ако другият е последният сезон би трябвало да свърши поне малко добре-т.е. нашите да са живи и да са направили това,за което се върнаха...дори ако се окаже,че са сънували,пак ще е добър край-за мен. Значи,ако е така-наистина предстои битката между лагера на добри и лоши...и да победят добрите.. Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 22:56 от огнена стихия

# 443
  • София
Защото Джейкъб не показа нищо подмолно,подло и лъжливо-докато другият се показа,в тялото на Лок,че лъже подмолно,за да стигне целта си и то чрез друг човек..Гледаше цинично и ехидно през цялото време(докато беше Лок),сякаш едва чака да завземе някаква власт...-дори по-зле-накара друг човек да извърши престъпление вместо него-Бен да убие Джейкъб.

А защо покри Кейт при кражбата, поощри Джеймс да пише заплашителни писма, "уби" приятелката на Саид?

Дали Другият в образа на Лок наистина не се е представял за Джейкъб в колибата и да е давал заповеди на Другите? Нали си спомняте, че имаше такава теория и даже стоп кадър от колибата, на който се твърдеше, че е заснет Лок на мястото на Джейкъб. newsm78

# 444
Той не уби приятелката на Саид-той помогна на Саид да не загине с приятелката си.И не видях да поощрява Джеймс да пише писмата. Покри Кейт,защото се погрижи за нея-виждаме нещата различно. Преди Лок да напусне острова си беше жив на него,още не беше умрял-Другият не е можел да заеме тялото му,за да дава заповеди.Обаче от друга страна е много логично той да е давал заповедите,защото заповедта Бен да убие малката Алекс като бебе беше жестока-Черният е способен да я издаде.

# 445
Според мен много важен момент беше началото, когато говориха Джекъб ( с бяла риза) и другият ( с черна риза) и гледаха кораба, черният каза на Джейкъб " Ти ги доведе тук ( разбирам хората), за да ми докажеш че греша' , а Дж. каза " Ти грешиш", а после черният каза че те  идват за да се бият, рушат и корумпират ( за мен това беше намек към човеката природа...), и че всеки път е едно и също, а Дж. каза, че  веднъж ще се свърши и всичко ( нещо такова, всмисъл, че все някога ще дойде нещо добро), а  преди това всичко е прогрес. После черният каза "Имаш ли представа колко много искам да те убия" и след това каза за пролуката.
Тоест, ако правилно разбирам, те са в спор за човешката природа - дали човекът винаги носи лошо и кога ще дойде нещо добро на острова ...
извинявайте, ако мн. отвлечено звучи, но си помислих, че и двамата са на острова, за да го защитават.

Мисля си защо като иска да го убие трябва да чака стотици години пролука ( манипулацията с Лок и умирането му е  за мен пролуката), а не го уби направо с ножа, с който си чистеше рибата Джейкъб:)))))

И друг въпрос - Каква е ролята на Ричард.. Той каза, че е такъв, заради Джейкъб, но всъщност какви са тия хора, дето ги води? Да не са наследници на екипажа на кораба, нещо като експеримент на Джейкъб, дали човекът може да се промени към добро..?

# 446
Забравих да кажа, че появата на Бернард и Роуз беше много смешна и претупана.

# 447
Гледах го най-накрая, но ми стана мъчно за Джулиет, въпреки, че всички умират и тази линия изчезва  Cry

огнена стихия с мъжът ми имахме кратък спор - той мисли, че Джейкъб убива приятелката на Саид, а аз смятам точно като теб, че ако не го беше задържал за няколко секунди и Саид щеше да е мъртъв. Все пак погледът на Джейкъб беше достатъчно красноречив, че му е крайно неприятно случилото се с жената на Саид  Peace

Мисля си, че Джейкъб е допуснал грешка с Бен и тази грешка му се стовари на главата, вие какво мислите  Thinking

# 448
  • София
Права си, но просто се запитах дали не ни пързалят с този благ и добър Джейкъб целия У бЕло. Ако е от добрите това ще е най- предсказуемия персонаж от началото на Лост.
За Лок- нали той му каза да върне останалите обратно на острова, знаеше кога ще има флаш и си казах, че може да е правил същото и друг път. Но може би не е имало как да стане. Сценаристите са гениални, наистина.

Забравих да кажа, че появата на Бернард и Роуз беше много смешна и претупана.

Тези двамата се чудя защо присъстват в историята по начало, а явно и е трудно да ги разкарат завинаги, та са ги сложили абсурдно скрити на плажа. Този остров колко е голям, в крайна сметка щом 3 години никой не е намерил не само тях, но и колибата им?

# 449
По принцип може и да си права, т.е Джейкъб да не е носител на доброто,
аз съм разочарована от това как изглежда. Безличен.
Толкова мистерии около него, накрая изглежда, като хванат от улицата..

Инцидентите може и да не ги предизвиква, а ги знае предварително.
Като си четеше книжка направо чакаше Лок да падне от прозореца...
Според мен направо съживи Лок...
После задържа Саид, но ако не го беше задържал те щяха да си пресекат спокойно, тя се спря и се обърна..

Общи условия

Активация на акаунт