LOST - сезон 5 / тема III

• 28 074
  • 483
  •   1
Отговори
# 405
Явно битката си е между доброто и злото ,Джейкъб облечен в бяло беше символа на доброто ,"другият" на злото ,още в първи сезон Лок докато играеше табла с Уолт му каза че играта е най-старата в света и има двама играчи,два свята,единият тъмен ,другият светъл ли му бяха точните думи че отдавна не съм го гледала и забравих.Май това са имали предвид и толкова се говореше за прословутото доказателство за Джейкъб още в първи сезон.После бяло и черно камъче ,все подсказки .

Единствено в флашбеците които дадоха за всички Джейкъб не посети Джулиет ,може би тя само може да промени съдбата си,както и направи ,дали е жива след като ще участва кой знае .Другите всички бяха докоснати от него,все едно ги избира и това те идват може би за да спасят острова.

Сценаристите бяха казали че финала щял да бъде  много "touching" не само в емоционално отношение ,докосването на Джейкъб беше важно,Кейт по носа,Сойър докато му подаваше химикала ,Лок по рамото,и Хърли в таксито,Сън и Джин по рамената също.

# 406

Tоку-що изгледах последния епизод, като мислех, че и сезонът (5-ти) е последен. Поразрових се набързо във вашата темичка и разбрах, че не е така. Значи, да очакваме продължение догодина в началото. А още колко сезона има всичко на всичко, някой знае ли със сигурност?

# 407
Онзи в началото, с черните дрехи, който каза че много иска да убие Джейкъб и все някога ще намери "пролука", явно просто е взел формата на Лок, както видяхме истинския Лок си е мъртъв. Но кой е и какво е явно ще се разбира в последния сезон.

Дори Бен каза, че явно Лок и Джейкъб се познават от преди и имат някакви сметки за уреждане. Тогава защо Джейкъб каза, че Лок трябва да умре, за да се върне след това на острова и да го спаси  newsm78, освен ако не е знаел, че ще дойде да го убие. А този мъж в черно споменаха ли му името някъде? Кога са давали Джейкъб в първия сезон? Нали пишеше в сценария, че той е бил там, но не сме говидели и кога е потупал по рамото Сън и Джин ,че не си спомням  newsm78

# 408
Айде почва се голямото чакане - казаха, да очакваме новият сезон през 2010  Tired Предполагам ще е януари, както тази година.

Бяло: наистина много кофти за Джулиет. Обаче ми е много интересна теорията на Майлс, че всъщност те не предотвратяват, а причиняват инцидента. Това ще е много интересно, понеже някак си ще се получи затворен кръг и те вечно ще се лутат в него.  Thinking Имам предчувствие, че последният сезон ще е нещо като повторение на всичко, което се е случило до сега: вследствие на инцидента се построява бункера, после Дезмънд не натиска копчето, самолета се разбива и т.н и т.н,  но по някое време ще намерят начин да се измъкнат от този затворен кръг.

Тогава теорията, че нищо не може да се промени в миналото излиза,че е вярна

# 409
Цитат

Дори Бен каза, че явно Лок и Джейкъб се познават от преди и имат някакви сметки за уреждане. Тогава защо Джейкъб каза, че Лок трябва да умре, за да се върне след това на острова и да го спаси  newsm78, освен ако не е знаел, че ще дойде да го убие. А този мъж в черно споменаха ли му името някъде? Кога са давали Джейкъб в първия сезон? Нали пишеше в сценария, че той е бил там, но не сме говидели и кога е потупал по рамото Сън и Джин ,че не си спомням  newsm78

Защото Бен не знаеше че това не е истинския Лок,ти гледала ли си последната серия?Пусни си сватбата на Сън и Джин и ще видиш.И май и темата не четеш като гледам какви въпроси задаваш които току=що са дискутирани сорри.

# 410
Бяло: В цялата история с тая първата сцена си мисля, че тези двамата са някакви братя - двамата - черния и Джейкъб - белия са с различни способности, на единия очевидно свързани с живота (как съживи Лок и тн) а на другия - със смъртта. Черния не може да убие белия, но може да се превъплъщава в умрели хора. Стана Крисчън и Клер, стана Алекс, за да каже на Бен да прави каквото Лок му каже, стана Лок за да казва на Бен какво да прави - за да изпълни заканата си от първата сцена, явно иска острова за себе си. Според мен лошия брат, черния, е черния дим. Черен дим и черна пепел някак ми се връзват като понятия, може би Черния е затворил Джейкъб с тая пепел, но не може да го убие, но пък това изобщо не обяснява как Джейкъб беше при Джак, при Хърли като излизаше от затвора и така нататък. По някакъв начин той ги маркираше като ги докосваше - но за какво... Докосването със сигурност има голямо значение и всички докоснати започнаха да работят за острова, така или иначе, по един или друг начин... Но съм твърдо убедена, че черния брат е черния дим.

За Клер не е сигурно, че е мъртва. А видяхте ли пилота как се изненада като видя сандъка?

# 411
  • Монреал
Е, едва ли ще убият едва ли не всичките си главни герои. Аз предполагам, че при детонирането на бомбата се е получил ефект като когато Дезмънд врътна онзи ключ в края на 2-ри сезон, само че този път в такъв мащаб, че наште хора са се преместили пак в 2007ма или 2008а, която точно там година е Сън и останалите. Пък и нали Джейкъб каза "те идват", аз се си мисля, че говори за тях и определено ми прозвуча като "те идват, за да те спрат" Simple Smile

Аз мисля, че при детонирането на бомбата, те всъщност причиняват инцидента, тоест те наистина умират, но пък си съществуват като деца в същото време, тоест е един затворен кръг.

А този младеж, който е от калибъра на Джейкъб и който даваха в началото на серията (и кораба Черната Скала дето плаваше в далечината  Grinning) изглежда има умения да се превъплътява в телата на мъртви хора - използва Лок и бащата на Джак да изглеждат все едно са възкръснали.

Текс, ще има само един сезон само.

# 412
Ох, само аз ли още не съм го гледала  Cry

Защо не съм учила английски , а немски, да ме пита човек  ooooh!

Чакам си неделята  Whistling

# 413
  • София
Един познат ми каза, че е прочел, че продуцентите са подписали договор за още 3 сезона. Shocked Защо сме сигурни, че Джейкъб е доброто, освен, че е в бяло? Според мен, той поощри хората, с които се срещна да тръгнат по лошият път- Кейт да продължи да краде, Джеймс да търси отмъщение, Лок също.

# 414
Според вас Ричард защо не остарява във времето и защо има способността да пътува във времето и да се среща с хората, които после ще бъдат на острова. Той дали няма връзка някаква с Джейкъб?
Бела на новите серии гледах началото и края затова зададох тези въпроси, но на другите не виждам къде сте ги разисквали преди това? Просто и аз си задавам въпросите ,които вълнуват и останалите и се мъча да си отговоря на тях. Ако ти знаеш нещо повече кажи

# 415
Като гледах последната серия ми направи впечатление, че Ричард каза на Джак, че Джон Лок дошъл на острова преди 20 години и му казал, че ще стане водач . Те са в 1977, значи Лок е идвал 1957, а той не беше ли роден същата година или малко преди това. Като дете ли е бил там? Вие как мислите?

# 416
  • somewhere over the rainbow
Според вас Ричард защо не остарява във времето и защо има способността да пътува във времето и да се среща с хората, които после ще бъдат на острова. Той дали няма връзка някаква с Джейкъб?

Той /Ричард/ това си го каза в прав текст Simple Smile

Има логика в това Черният да се въплътил в Лок, но защо тогава не знаеше къде е Джейкъб, като той явно живее в този крак доста отдавна?
А Джейкъб не му ли каза нещо от рода: "И все пак намери пролука." Thinking

zorizori, Лок, Фарадей, Сойер и др. при едно от прескачанията бяха в 1954г. Тогава Лок каза на Ричард това, а Фарадей каза на младата Ели да заровят бомбата. Май доста неща си пропуснала Wink

# 417

Той /Ричард/ това си го каза в прав текст Simple Smile

Има логика в това Черният да се въплътил в Лок, но защо тогава не знаеше къде е Джейкъб, като той явно живее в този крак доста отдавна?
А Джейкъб не му ли каза нещо от рода: "И все пак намери пролука." Thinking

zorizori, Лок, Фарадей, Сойер и др. при едно от прескачанията бяха в 1954г. Тогава Лок каза на Ричард това, а Фарадей каза на младата Ели да заровят бомбата. Май доста неща си пропуснала Wink

Благодаря , Нан, сега се сетих за този епизод. Да, Джейкъб каза на Лок "И все пак намери вратата". Защо нямам усещането, че Джейкъб е "доброто". Все пак всичко, което е правил Бен е било по заповед на Джейкъб, а не мисля, че са все положителни неща и в името на доброто. Той просто се е старал да се хареса като водач и е изпълнявал всички онези списъци, които му е носел Ричард.

# 418
  • UK
Каза му че "все пак си намери пролуката", защото в началото на епизода, докато гледаха идващия кораб, черния му каза че "някой ден, рано или късно ще намери пролука и ще го убие".

# 419
Е, едва ли ще убият едва ли не всичките си главни герои. Аз предполагам, че при детонирането на бомбата се е получил ефект като когато Дезмънд врътна онзи ключ в края на 2-ри сезон, само че този път в такъв мащаб, че наште хора са се преместили пак в 2007ма или 2008а, която точно там година е Сън и останалите. Пък и нали Джейкъб каза "те идват", аз се си мисля, че говори за тях и определено ми прозвуча като "те идват, за да те спрат" Simple Smile

точно така!
Нашите хора направиха поредния скок във времето и идват, за да се справят с мнимия Лок и злото, което желае на острова. Джейкъб си ги събра хората, които ще се борят в следващия сезон.
Дано и Джулиет някак да оцелее, че тоя Сойер ми скъса сърцето  Wink

Общи условия

Активация на акаунт