Тайната на перфектната кожа - 3: целунати от пролетното слънце :-)

• 31 561
  • 382
  •   1
Отговори
# 345
kashmir, привет  Hug Маслото от ши си е в твърдо състояние на стайна температура (това от кокос също), разтапя се или от топлината на кожата ти, или може да ползваш микровълнова фурна - директно или да затоплиш съд, в който да поставиш маслото  Peace

Myriad, какво е твоето масло, как го ползваш - разредено с базово или чисто. Аз ползвах чисто първия път и се пообелих малко  Rolling Eyes И аз забелязах, че като го намажа ми изстудява кожата и това дава усещане за свежест и чистота. Иначе снощи добавих малко към кайсиевото, с което си правих маслената баня. Наистина е златно това масло, има толкова много приложения и в козметиката, и в дома.  Hug

Lile_Pile, маслото от чаено дърво ми е на Етерика (в зелена опаковка), престраших се да го ползвам чисто  Blush Установих, че така попива без всякакви следи (защото не му развалям "сухата" консистенция с базово - те са по-"мазни", ако мога така да се изразя) и наистина усещането е за свежест и чистота  Peace Изсушаващото му действие при мен се проявява само където имам мъртви клетки - веднага се усеща къде имам да ексфолирам, иначе нанасено върху "жива" кожа нямам проблеми. След като намажа има леко зачервяване на проблемните места (5-10 секунди, не повече), след което цялото лице се успокоява  Peace Сред положителните ефекти мога да добавя също, че Т-зоната, която през топлите дни леко ми лъсва, сега е под контрол (е, не е и съвсем горещо обаче)  Blush  Голяма реклама му направих на това масло, но то, както и рициновото, е класика при грижите за проблемна кожа, а аз ги открих сравнително късно  ooooh!

П.С. Пробвах соления разтвор  Peace Искам да изчакам да пробвам и млякото и варианта с двете едновременно преди да споделя конкретно впечатления, но засега съм очарована  Hug

# 346
каква е тази отвара от лайка аз ли да я правя не ми се прави всеки ден няма ли нещооо в шишенце
Има Winkhttp://www.aroma-drops.com/object.php?id=33, но не съм го ползвала и не мога да дам оценка дали е добро.

# 347
Загледах се в етеричните масла, от сайта. Първото от иланг-иланг е против акне и за намаляване мастната секреция. Освен това е афродизиак, със силен омайващ аромат, действа еуфорично и създава настроение  Crazy. Дали да не го пробвам вместо това от чаено дърво?  newsm78  Mr. Green

# 348
И аз си взех масло от чаено дърво и усещането върху кожата наистина е много свежо. Попива без проблем и усещам кожата си чиста и меща. Благодаря, че споделихти  bouquet

# 349
  • София
Цитат
Загледах се в етеричните масла, от сайта. Първото от иланг-иланг е против акне и за намаляване мастната секреция
Това на Етерика ли е?
Myriad Canaan  Чаеното масло при маслената баня ли го ползваш или само се мажеш с него?  newsm78
Днес си взех маската с прополис от Халите, но не е в същата опаковка като тази, която беше качена тук, а е розова с жена отгоре. Пише:"Билково прополисова маска за лице - Хигитест. Съдържа: хума, екстракт от невен, жълт кантарион, прополис, бадемово масло, глицерин, вит. А и Е, стеаринова киселина, парфюмна композиция, емулгатор."
Утре ще я пробвам и ще пиша отзиви. Grinning

# 350
Да, на Етерика е маслото от иланг-иланг. Стана ми любопитно. Може да го взема.

А от етеричните масла можеш да слагаш по няколко капки в основните при почистването с масла. Myriad, доколкото разбрах, ползва чаеното не за почистване, а си се маже с него.

От маската на Хигитест вече изразходих една кутийка. Същата тази розовата с мацката /прилича ми на Лив Тейлър/. Имам още една кутия. Никак не е лоша. Малко трудно се нанася и мирише тежко от етеричните масла.

Вече втори ден се пръскам със соления разтвор сутрин и вечер. Оставям го да изсъхне и след това отмивам и си слагам крем. И моите първи впечатления са чудесни  Grinning. Да видим дали ще даде резултат.

Myriad, беше споменала, че прясното мляко те притеснява, защото на някои хора не им понася. Аз съм от тях. От много малка не мога да го пия. Дори от миризмата му ми се гади. Спомням си как повръщах, когато в детската градина ме караха насила да го пия. Обаче на кожата ми действа супер. Надявам се и при теб да е така.  Peace

И да завърша с нещо любопитно. Четох в съветите на Петър Дънов, че който иска да има хубава кожа трябва по-често да консумира грах. Така, че слагайте тенджерите. Аз вече я сложих и успях да я изкипя.  Mr. Green

# 351
  • София
Лошото е,че Хигитест нямат качени продуктите  на сайта си. Взех си един вазелин с 30% прополис, той действа много добре при херпес! Hug

# 352
  • София
Днес се намацах с прополисовата маска. Много ми харесва как мерише, малко е трудна за разнасяне и се рони, дейстава много охлаждащо на лицето, чак малко щипе. Докато седях намазана с нея се замислих, че за такава маска например в САЩ дават луди пари, а тук може да си сигурен,че маската съдържа наистина естествени продукти!  Hug И струва 2.50лв! След нея кожата ми се чувста много добре и охлаждащият ефект продължи и след свалянето й. Няма да сбъркате, ако пробвате. А ... на маската пише, че след използването й може да се намажете с олио за лице "Букет" от същата фирма. Та мисля другият път да си го взема и него.  Laughing

# 353
kashmir, за какво е тази маска, предполагам за пъпки или някакви кожни раздразнения? От моя опит мога да кажа, че прополиса върши чудеса в борбата с пъпките, а и при почти всякакви възпаления Peace

# 354
  • София
Връщам се от аптеката с масло от чаено дърво на Етерика, зарибихте ме Crazy Ще си направя една почистваща маска с хума и после ще се намацам с масълцето...пък да видим Blush

# 355
illy , не искам да те разколебавам, но имай предвид, че и маската с хума и чаеното дърво са с леко изсушаващо действие, та в комбинация това може да се подсили (освен ако не е търсен ефект, разбира се)   bouquet

# 356
  • София
illy , не искам да те разколебавам, но имай предвид, че и маската с хума и чаеното дърво са с леко изсушаващо действие, та в комбинация това може да се подсили (освен ако не е търсен ефект, разбира се)   bouquet

Да, и аз се замислих върху това, но кожата ми някак мътнее от известно време, липсва й свежест... и се чудя какво да измисля. Има нужда от почистване явно, но няма козметик, на когото да се доверя и не бих рискувала. Дано не я пресуша сега с маската и маслото. Ще видя как е след маската и ще преценя дали да й сложа направо кремче, или и масло. Thinking  bouquet

# 357
illy, маските с мляко, било то прясно или кисело, много избистрят тена. Поне при мен е така. А съм и мургавелка. Това прозвуча малко като циганелка  Mr. Green.
Салициловата киселина също помага. Пробвала ли маската с аспирин? Отдавна не си я бях правила и преди три дена реших да си направя. Обаче покрай малкия я оставих прекалено дълго, към половин час, че и от горе. Първо се ядосах, че си пресуших кожата. Отстрани на брадичката добре се излющи. За сметка на това обаче, едни малки досадни повърхностни пъпчици по челото, които от две седмици не се махаха най-сетне изчезнаха  Grinning.

# 358
  • София

Не съм ги пробвала. На мен от киселото мляко буквално ми пламва лицето, ставам червена като домат. Аз и да ям кис. мляко обаче не обичам,,като цялостна алергия ми се струва Laughing
Ще опитам с прясно. Маската с аспирин как се правеше? С какво се смесва? Мисля да опитам нея Simple Smile

# 359

Не съм ги пробвала. На мен от киселото мляко буквално ми пламва лицето, ставам червена като домат. Аз и да ям кис. мляко обаче не обичам,,като цялостна алергия ми се струва Laughing
Ще опитам с прясно. Маската с аспирин как се правеше? С какво се смесва? Мисля да опитам нея Simple Smile

Стриваш 3-4бр. аспирина с малко розова вода(да стане кото кашичка) ;ако можеш да понасяш мед сложи малко (аз сложих малко захаросан мед;защото първият път я правих само с розова вода и ми беше доста агресивна-много се обелих).
След като престои малко с пръсти леко разтъркваш да падне маската от лицето което остане го измиваш;става нещо като пилинг.

Общи условия

Активация на акаунт