Тайната на перфектната кожа - 3: целунати от пролетното слънце :-)

• 31 558
  • 382
  •   1
Отговори
# 360
Отивам да си правя маската с кисело мляко, че и аз от една седмица съм с едни пъпчици по челото, а утре съм в аптеката за масло от чаено дърво Grinning

# 361
  • София
Мерси, didiani. Ще я пробвам тези дни, че нямам в момента розова вода  bouquet

# 362
А коя е маската с киселото мляко  Thinking

# 363
Аз аспирина го смесвам с мляко, че все пак има масленост и кожата не изсушава така, както с розовата вода. Иначе киселото мляко го смесвам или с хума или със смлени в кафемелачка овесени ядки. А може и чисто да се сложи на лицето. Някои го слагат предварително върху филия хляб за да попие водата и после го обират от нея и се мажат.

# 364
Myriad, сетих се, че се чудеше дали липсата на цинк в организма оказва влияние върху зарастването на раничките. Виж какво пише една мацка за желязото: http://www.acne.org/messageboard/Acne-Vent-story-far-t234278.htm … 6621#entry2606621
При липса на желязо нищо не можело да повлияе акнето според нейния доктор. Моят хемоглобин все е на долната границата  Thinking.

# 365
Сврумното желазо и хемоглобинът винаги са ми били проблемни  Tired
Години наред бях вечната анемия, нямате си представа колко дробчета и цвекло съм изяла. При мен е малко и наследствено положението, но съм имала ненормални стойности от 92-100 хемоглобин и то при стабилно похапване  ooooh! Помогна ми курс със Сорбифер Дурулес (или както го нарече хематологът - "пирони на прах") - благодарение на него се стабилизирах на долната граница за жени (около 125). Не съм си правила изследвания последните месеци обаче, няма да е лошо за мое успокоение да ме боцнат, че ако трябва да почвам да пия отново. Благодаря ти, че споделяш полезна информация, пряко засягаща проблема ми, ценя отношението  ти  bouquet  Hug

# 366
А коя е маската с киселото мляко  Thinking

Върху филия хляб слагам кисело мляко две-три лъжици. Като се поизцеди малко мажа върху лицето млякото и стоя половин час. За мазната ми кожа е супер Simple Smile

# 367
Сврумното желазо и хемоглобинът винаги са ми били проблемни  Tired
Години наред бях вечната анемия, нямате си представа колко дробчета и цвекло съм изяла. При мен е малко и наследствено положението, но съм имала ненормални стойности от 92-100 хемоглобин и то при стабилно похапване  ooooh! Помогна ми курс със Сорбифер Дурулес (или както го нарече хематологът - "пирони на прах") - благодарение на него се стабилизирах на долната граница за жени (около 125). Не съм си правила изследвания последните месеци обаче, няма да е лошо за мое успокоение да ме боцнат, че ако трябва да почвам да пия отново. Благодаря ти, че споделяш полезна информация, пряко засягаща проблема ми, ценя отношението  ти  bouquet  Hug

А, няма защо. Нали сме тука, за да си помагаме  Peace. И съм фен на цвеклото. Понякога си правя салата от него с моркови и лимон. Преди и сок си правех. Веднъж бях прекалила с количеството цвекло и го повърнах  Laughing. В последно време обаче, никак не консумирам продукти богати на желязо. По принцип почти никакво месо не ям, че хич не го обичам. Ще трябва да се поправя, че пак започна едно виене на свят и отпадналост.

# 368
Момичета, преди време правих един тест за недостиг на витамини и минерали и резултатът за минералите беше липса на йод, цинк, желязо - явно има доза истина в това. Значи за да овладеем положението с пъпките, трябва да приемаме повече цинк и желязо, но как да си ги набавим в оптимална доза? Какво мога да пия в тази насока /освен червено вино, може би Laughing/? Аз сега пия витамини - Герикапс и В-комплекс, но като прочетох letsgo колко неща приема, аз все едно нищо не правя Embarassed

# 369
  • София
Аз доколкото знам има цинк на таблетки, но не съъм се интересувала ooooh!
И аз съм доволна от първото ползване на маслото от чаено дърво, за една нощ е пресушило няколко пъпчици, които много ме дразнеха последните няколко дни Laughing

# 370
И аз съм доволна от първото ползване на маслото от чаено дърво, за една нощ е пресушило няколко пъпчици, които много ме дразнеха последните няколко дни Laughing

Айде и аз се юрвам да го купувам тогава, този форум ще ме разори  Laughing  Hug

# 371
Аз доколкото знам има цинк на таблетки, но не съъм се интересувала ooooh!

Ееее, супер, дано да ти върши добра работа  Party
Има цинк на таблетки (в малки жълти шишенца), има ги по аптеките  Peace

кукумяфка , аз си взех шишенцето с 10 мл чаено дърво за 4.60 - 5.00лв от Умбопо  Peace

Момичета, навъртяхме пак неусетно 25 страници и май е време за нова тема  Peace Засега имаме три теми с три различни авторки и бих предложила тази наша (доста демократична и рядко срещана във форума) традиция да продължи  Peace Мисля, че ще е чудесно, вие как мислите?  Blush  bouquet

# 372
  • София
Myriad, аз предлагам ти да прецениш как да продължим с темите  bouquet

Да докладвам.. пак се намазах с маслото, а отгоре си сложих дневното ми овлажняващо кремче..ставам все по-доволна, много свежо усещане Crazy
Рано ли ми е за околоочно кремче, момичета? На 21 съм, но някак ми е сухичка кожата и около очите. Какво мислите?  bouquet

# 373
  • София
Цитат
kashmir, за какво е тази маска, предполагам за пъпки или някакви кожни раздразнения? От моя опит мога да кажа, че прополиса върши чудеса в борбата с пъпките, а и при почти всякакви възпаления Peace

Ами не пише да е за някакъв специален проблем, ами за почистване на лицето. Предполагам,че не е много добре за много суха кожа, тъй като съдържа хума, а тя си е леко изсушаваща. Аз съм със смесена кожа и ми понесе много добре. Довечера смятам да правя маслената баня.
illy Не мисля,че ти е рано за крем около очите, след като кожата ти го изисква. Аз лично предпочитам нещо под формата на гел, тъй като смятам, че е рано за по-тежки кремчета. В момента ползвам 3то бурканче от гела за очи с пептиди на Ейвън и съм много доволна.  Peace

Момичета нещо не мога да си кача снимка за аватар от друг сайт! Как става? newsm78

# 374

Момичета нещо не мога да си кача снимка за аватар от друг сайт! Как става? newsm78

Имаш ли регистрация в някой конкретен сайт? Или търсиш къде да ги качиш?

illy , наистина мисля, че ще е хубаво както досега новата тема да я пусне ново момиче  Peace За себе си съм малко суеверна в момента, че не съм в най-добрия си вид, не искам да давам минорен тон на цялата тема. Tired Предлагам ако някоя от нас може да се похвали с добро състояние, да пусне новата тема, че да ни е на късмет  Hug letsgo ?   bouquet

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 23:05 от Myriad Canaan

Общи условия

Активация на акаунт