Тайната на перфектната кожа - 3: целунати от пролетното слънце :-)

• 31 583
  • 382
  •   1
Отговори
# 315
Момичета препоръчаите ми моля ви някое кремче ,което да мажа на петънца от пъпки,че напоследък положението е страшно.Със суха кожa съм,сравнително чувствителна,но много лесно ми остават белези и петънца.Дори от одраскване с нокът..мерси предварително...  bouquet

Grinning все едно описа мен!И аз с това се боря!!!ама зора е голям.....Изкупих аптеката Embarassed
Да ти кажа все пак крема ,от който съм доволна и вече ползвам втори път....На Гарние - Anti Sun Damage, SPF 28.В шише с помпа от тази серия Нутришънист....Не очаквах,че ще ми хареса толкова,за лятото е супер,а и е по-плътен и за суха кожа пасва много добре пък и на петънцата им трябва висок фактор.И е добър под грим....
А избелващ крем сега е малко опасно да ползваш при жега 30 градуса......ама миналото лято в Сефора ми продадоха един гел  точно против петна и лунички ,марката е  Dr Brandt ако не се лъжа.Наистина ме избели добре и без странични ефекти,ама ми излезе златен.....към $100 Shocked ,а и към него задължително фактор над 40....препоръчаха ми Кларинс 40....
Преди това ползвах Even Better на Клиник и не видях резултат....
Ако разпиташ може да ти извадят някое ново чудо....
Преди бях доволна и от едни шишенца с помпа на Олей.....
Сега вече само се надявам ,че лятото ще ми се изравни тена,че на бяло лице всичко си личи....

Кате мерси за отговора -явно ще се ходи до Сефора за кремче... Grinning

Само да не се разочароваш, ако не видиш резултат!Няма да си първата......аз почти се отказах и си ползвам ФДТ.....и чакам лятото!А и вече не мога да оправдая прахосването на големи суми за мазила,защото в повечето случаи нищо....или нежелан ефект  Sad
Има тема "Как да се справим с пигментните петна...." , в която се изписа много нещо ,ама трябва да видиш старата тема!

# 316
Момичета, нормално ли е толкова трудно да зарастват раничките? Винаги ли е било така или напоследък само? Доколкото съм чела, забавеното зарастване на ранички и обновяване на епителните клетки е знак за недостиг на цинк в организма /играе роля при синтеза на колаген/. Какви добавки пиете? А външно цинкова паста слагали ли сте на петънцата? (не се нанася на мокрещи ранички) Размишлявам на глас просто...  Thinking  bouquet

# 317
Да добавя ,че в другата тема хвалят Iklen на Merck......за петната.но подробности за този продукт не са ми известни.

# 318
  • София
Ами аз съм слагала цинкова паста след епилация на мустачки, за да не ми излизат малки гадни пъпчици ама ефект ТЦ! И като излезнат пак мажа, ли мажа, ама не забелязвам да се махат по-бързо! Cry
Трябва ми спешен съвет за нещо, което наистина действа при херпес! Моля ви!  Praynig

# 319
Момичета, нормално ли е толкова трудно да зарастват раничките? Винаги ли е било така или напоследък само? Доколкото съм чела, забавеното зарастване на ранички и обновяване на епителните клетки е знак за недостиг на цинк в организма /играе роля при синтеза на колаген/. Какви добавки пиете? А външно цинкова паста слагали ли сте на петънцата? (не се нанася на мокрещи ранички) Размишлявам на глас просто...  Thinking  bouquet

О, да. Много бавно зарастват  Confused. Рана от пъпка, която съм елиминирала ръчно, я влачех седмица и нагоре. После докато изчезне петънцето още поне две. Преди години майка ми даже ме прати да си изследвам захарта, че при диабет раните зараствали така трудно. Всъщност, освен бавното заздравяване я бяха притеснили и промишлените количества вода които пия. Цинковата паста не ми помага. Нито Цикалфат.
В интерес на истината откакто ползвам Кларина раничките ми заздравяват за три дни някъде. Коричката много бързо се бели. Петънцата обаче са все така упорити  Close. Маските с хума и кисело мляко също ми помагат в такива моменти.

Добавки в момента пия хиляда. Ленено масло сутрин на гладно след чая от прясна коприва. Със закуската /на обед/ от кисело мляко, овесени ядки, овесени трици и пшеничен зародиш, пия Пурим и GNC Hair, Skin and Nails. Следобяда пия 2таб. бирена мая. Вечерта завършвам с още е дна таблетка Пурим и бирена мая. Отделно, когато се сетя пия чаша вода с витамин С на прах на Soma. 
Имам намерение да започна и Q10 и хиалуронова киселина, но по-натам, че са златни. Сега харча пари по обувки.  Crazy

Онзи ден попаднах на някакъв форум за акне, в който някой беше писал, че използва солен разтвор срещу нечиста кожа. Не беше писал точното съотношение сол/вода. Някой да е чувал за нещо такова? Моят зъболекар ми го беше препоръчал профилактично срещу кариеси. Възстановява киселинния баланс или нещо от сорта.

Трябва ми спешен съвет за нещо, което наистина действа при херпес! Моля ви!  Praynig
За херпес помага Acyclovir. Ако го намажеш още преди да е избил с паста за зъби, много се успокоява.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 22:54 от letsgo

# 320
Интересно излияние:
http://www.acne.org/messageboard/au-naturel-milk-saltwate-t15420 … tml&p=1862818

Забравих да споделя, че съм влюбена в маската с мая и прясно мляко  Heart Eyes. След нея лицето ми е сияйно, кожата успокоена. Държа я докато изсъхне напълно и започне да се пука. Колкото мога свалям търкайки с пръсти за допълнителен ексфолиращ ефект, после отмивам със студена вода.

Друго интересно нещо, на което скоро попаднах, бе твърдението на  някакъв лекар, че от парата порите не се отварят, а кожата около тях набъбвала от топлината и влагата и притискала съдържанието към повърхността. Батерията ми падна докато четях и сега не мога да открия сайта да допрочета.

# 321
Оказва се, че соленият разтвор е широко популярен. Странно как не съм попадала на него досега. На едно място четох, че слага малко сол във водата и Оказва се, че соленият разствор е широкопопулярен. Странно как не съм попадала на него досега. На едно място четох, че се слага малко сол във водата и се оставя да заври за няколко минути. На друго пише, да се използва затоплена дистилирана вода. Мисля и минерална ще свърши работа. За предпочитане е солта да е морска. На чаша вода четвърт лъжица сол.
Варианти за използването също има. Чистото лице се обтрива, напръсква или налага с компреси с разствора.  Някъде пише да се отмива, другаде като изсъхне да се слага направо крем. На мен ми звучи по-разумно да се отмива.
Солта има антимикробно и антибактериално действие. Всички имаме опит с морската вода, няма да пиша излишни подробности.
Утре сутрин отивам за морска сол.  bye

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 00:05 от letsgo

# 322

И аз!   bouquet  Thinking
Звучи логично и си струва да се опита - ако не помогне, то поне няма как да навреди  Peace Млякото е малко по-сложно, както  към меда, към него също може да има индивидуални реакции на кожата, но също може да опитам. Мляко за известно време мога да ползвам само външно, забранено ми е да го пия/ям, понеже пречи на усвояването на антибиотика ми (а ми е сред любимите храни). Чудя се, ако не ми понесе на лицето, дали не мога да го заменя със сок от алое?  Thinking Във всеки случай режимът ми се вижда адски лесен и природосъобразен, letsgo , благодаря ти за страхотната информация!  Hug  bouquet

ЕДИТ:
Утре ще пробвам при обичайната маслена баня да направя като завършваща стъпка обливане/обтриване със солен разтвор и ще рапортувам  Peace Следващият път ще пробвам пък само с мляко, а на третия -  и с двете неща. Така ще преценя кое се отразява най-добре на кожата ми и в каква комбинация.  Peace Обожавам експериментите! Hug

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 00:28 от Myriad Canaan

# 323
  • София
Мерси за информацията, наистина ми беше любопитно  bouquet
Направо се шашнах като видях колко добавки пиеш  Shocked Нещо за тази на GNC да кажеш? Доволна ли си? Магазинът им е до вкъщи, но така и не съм влизала да разгледам, нито съм се интересувала. Какви са цените ? Hug

# 324
Ами аз съм слагала цинкова паста след епилация на мустачки, за да не ми излизат малки гадни пъпчици ама ефект ТЦ! И като излезнат пак мажа, ли мажа, ама не забелязвам да се махат по-бързо! Cry

За херпес само Валтрекс!бяха спрели вноса ,ама сега е подновен.Това са хапчета...пийваш 2 на 12 часа и херпеса дори не избива.....
Съжалявам,но Ацикловира не действа,поне при мен....Abreva също не ми помага грам,ама то май е същото....
Тези хапчета ги срещнах случайно....Не знаех ,че има хапче против херпес ,а на мен ми излиза на едно и също място на устната по 1-2 пъти годишно....
Та преди сватбата ми тръгна да излиза пак и беше лека червенина и мъжа ми вика "искаш ли хапче" ,а аз си мисля ,че ми се подиграва,защото не бях срещала ефикасно средство....Ама той съвсем сериозно изрови някви 2 хапченца и ми каза как да ги взема и аз изпълних "предписанието" съвсем скептично.....НО! Гадината изобщо не изби,а червената подутина се смали и за ден-два съвсем изчезна все едно не се беше появявало....За първи път се спасявам от херпес!!!

# 325
  • Русе

За херпес само Валтрекс!бяха спрели вноса ,ама сега е подновен.Това са хапчета...пийваш 2 на 12 часа и херпеса дори не избива.....

Ауу,katalina69 ,да си жива и здрава !  bouquet   Отивам да ги търся тия хапчета.На мен тази зима 3 пъти ми изби. Много е зле положението.  Sad

# 326
Мерси за информацията, наистина ми беше любопитно  bouquet
Направо се шашнах като видях колко добавки пиеш  Shocked Нещо за тази на GNC да кажеш? Доволна ли си? Магазинът им е до вкъщи, но така и не съм влизала да разгледам, нито съм се интересувала. Какви са цените ? Hug

Illy, добавката на GNC приемам от няма и седмица. Рано е за отзиви. Цената за 60табл. е 16лв. Виждала съм да я продават и на 18лв. Сигурно ще ти прозвучи малко смешно, но започнах да я пия най-вече заради високото съдържание на биотин. Преди година и половина си намерих два бели косъма и четох, че този микроелемент помага за забавяне процеса на побеляване. Много съм против боядисването и ми се иска да го отложа колкото е възможно. Иначе разгледах няколко популярни добавки за коса и тази имаше най-богат състав. Ако ми подобри и състоянието на кожата и ноктите още по-добре. Винаги съм имала много меки нокти. Четох и много положителни отзиви. Ето няколко.

http://www.epinions.com/reviews/Gnc_Women_s_Hair_Skin_Nails_Form … in_Tablets_120_Ea
http://www.amazon.com/GNC-WOMENS-NAILS-FORMULA-TABLETS/dp/B000U7MELQ

Да си кажа и за останалите неща, които пия. Пуримът и бирената мая вземам, заради кожата и наистина имат ефект.
Лененото масло го вземам отдавна, но отскоро започнах да го пия на гладно. Вече на много места чета какъв лечебен и разкрасителен ефект има приемано така. Пречиства организмът. Освен ленено масло е много хубаво да се пие по една супена лъжица зехтин на гладно, но е малко гадничко и затова предпочитам капсулите с ленено. Също съм чувала за жабурене сутрин със зехтин докато побелее. Извличал много добре токсините така. Баба ми /мир на праха й/ го правеше. Като я споменах, се сетих, че тя си правеше редовно маска с кисело мляко. Имаше невероятна кожа за 70-те й години.
Горещият чай пак на гладно пия вместо горещата вода, която Гала от сто години казва че пие всяка божа сутрин. Щом тя толкова години го прави значи наистина има защо.
Витамин С на прах съм чувала, че е по-добър от този на таблетки. Него го пия, защото половината ми живот съм пушачка, а цигарите го разрушават.

# 327
  • София
Благодаря Hug

Мисля да си взема и аз тази добавка на GNC Peace Аз пия Дермабион в момента, а биотин съм пила също, но беше български. Едни дъвчащи таблетки с вкус на ананас.

# 328
Оказва се, че соленият разтвор е широко популярен. Странно как не съм попадала на него досега. На едно място четох, че слага малко сол във водата и Оказва се, че соленият разствор е широкопопулярен. Странно как не съм попадала на него досега. На едно място четох, че се слага малко сол във водата и се оставя да заври за няколко минути. На друго пише, да се използва затоплена дистилирана вода. Мисля и минерална ще свърши работа. За предпочитане е солта да е морска. На чаша вода четвърт лъжица сол.
Варианти за използването също има. Чистото лице се обтрива, напръсква или налага с компреси с разствора.  Някъде пише да се отмива, другаде като изсъхне да се слага направо крем. На мен ми звучи по-разумно да се отмива.
Солта има антимикробно и антибактериално действие. Всички имаме опит с морската вода, няма да пиша излишни подробности.

Абсолютно си права, ефекта от морската сол е доказан, а за зарастване на ронички е божествен, аз съм морско чедо и мога да кажа че лятото кожата ми е повече от страхотна, нямам никакви проблеми. Освен това четкането на зъбите с морска сол и сода стяга венците и избелва зъбите. Смъркането newsm47 на солен раствор помага при хрема и синузит. Друг лечебен ефект на морската сол е благоприятното действие при болки в ставите.
Желая хубав и успешен ден на всички

# 329
с какво да си пачиствам лицето  досега с тоник ама е за суха кожа вече кожата ми отива към мазна с розова вода ли и каква  Hug

Общи условия

Активация на акаунт