МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 989
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Добър ден и от нас

Ние с Никола изкарахме поредната безсънна нощ.... Като се събуди това ми дете в 1,30 за храна и повече не заспа до сега... То не бе сукане, гушкане, друскане.... сега в 9,00 го изкъпах, нахраних и сложих да спи - дано поне до 12,00 поспи, че как ще издържи не знам. Поне времето да беше хубаво че да го разходя на вън, ама не е.   
Nagaina - напълно те разбирам миличка. Тази сутрин даже повиших тон на Никола, после се разплаках че му се скарах, пък то мъничето само ме гледаше втренчено.... Лошото при нас е че до вчера не беше така.
От вчера слетобяда му давам капки Сабсимплекс - ако и те се с натрупване както пишете кога ли ще се появи ефекта?

Деси - не се отчайвай може и след малко да тичаш към болницата - ако е така - успех.

Аз отивам да легна малко докато и Никола спи, че знам ли кога ще ми се появи възможност.

# 106
  • София
 Деска, ако знаеш как ти влизам в положението... Щерка ми така си беше харесала жилището навремето и се беше закотвила като все едно с договор за тригодишен наем е пусната. Е, изкарахме я зорлем три дни след термина, но бях откачила вече. Ама понеже сборът от неудобствата трябва да е константа, вероятно пък те очаква леко раждане. Grinning
Еля, тъй като беше писала за това как мирише акото на девойката, та все се канех да ти кажа, че ако това сега ти се струва миризливо, то ти препоръчвам противогаз за като прояде малката плодове и зеленчуци. Laughing Laughing
Нагайна, не помня ти изкарваше ли дребосъчето на разходка? Пробвай да го успокояваш с повече чист въздух.
 Аз ще задам един шантав въпрос- някоя от вас забелязала ли е да и се е променила собствената миризма след раждането? Аз по време на бременността бях загубила мирис, а сега се къпя и мия по нам колко пъти на ден и пак си смърдя. Не знам какви са тези хормони...

# 107
  • София
Привет!
Днес закуската е от мен - майка ми има рд и черпя, скромничко, по този повод  Simple Smile

И при нас има вампирски пероиди, но като ви чета - чак толкова дълго неспане не сме имали, пу-пу.  Rolling Eyes
Десис,  Hug Peace успех!
Елг, Биогайа всъщност са пробиотични капки. На нас ни ги изписваха при разстройство на баткото, но във форума чета че ги ползват и при колики. При всики случаи - ако не помогне, няма да навреди. То човек какво ли не опитва в името на минутки спокойктвие  Laughing
А моят дзверко и със силиконови зърна не иска да яде от мен  Rolling Eyes И понеже много ми изпати човечето, все гледам да го улесня и да не го ядосвам. Но това хранене с цедене си е жива мъка  ooooh!
Дърта маймуна, и аз съм от смръдящите  Laughing  Embarassed , не се понасямв сама понякога. Да не говорим, че се потя повече  ooooh! newsm78

# 108
Nagaina и ние минахме през този период. Хубавото е,че свършва разбира се. И моя мъник спа в/у мен, и в леглото нощем, за да мога и аз да поспя...и неговото легълце не щеше. Сложа го там и след 3 мин - ококорен и ревлив!  Това което ще ти кажа е (нищо ново разбира се!) имай търпение!

# 109
Elq, не се терзай мила, колкото толкова Hug
Важното е Елито да е здравичка Hug Hug Hug

# 110
  • София
Здравейте и от нас. Мале, като чета как ги обличате тез' деца на разходка - аз тези дни съм боса и по тениска, а Калин е с домашните дрехи  и с пелена... Иначе мога днес да се похваля с голям личен успех - успяхме сутринта със закуската без помощта на помпата за предварително изцеждане - стискайте палци да е все така  Praynig

rossykv, добре си си дошла. Бъди силна, ще се справиш с всичко  Hug

Sissoni, как разбра колко изсуква Криси? Консултира ли се с лекар? С Кърмаческия?

The_light_2008, Калин ще го водим на ортопед на 2-рия месец.

Ние пак имаме проблем от 2 дни  Крис като спре да суче почва един ужасен рев,хем се орига,защо реве не знам, все едно не знае какво да прави да спи ли,да продължи да сучи ли , върти се около зърно ми хапе и реве  newsm78 , на вас случвало ли ви се е?

Калин правеше така - оказа се, че кърмата тече прекалено силно и трябва малко да се изцеди - иначе той се дави и реве.

Я да цитирам нещо от сайта на Колийф, помня, че някой правеше така:

Цитат
Могат ли да се дават Капките за бебета против колики Colief направо на бебето?
Не:
Капките за бебета против колики Colief би трябвало да се прибавят към обичайното мляко на бебето (кърма или адаптирано мляко) тъй като Colief е разработен да въздейства единствено на бебешката храна. Нещо повече, лактазата загубва своето действие от киселинността на слюнката и не би помогнала на бебето.

ПЪРВА ОБЩА БЕБЕШКА СОФИЙСКА СРЕЩА: 11.04.2009 г. (ДРУГАТА събота) от 14 ч. около шадаваните на Народния театър ИЛИ Борисовата градина - зависи колко ще бъдем!!! Приемат се и татковци, братчета, сестричета, въобще всеки, който е на кеф Simple Smile
Моля, посочвайте колко души ще бъдете:

1) зелено човече + Калин
2) БОДЛИВКА
3) TaniaR
4) dideto
5) rosita_ta
6) Шу
7) Tony_st + Рая + Тати
8 ) Дърта маймуна
9) veselina_s_p
10) vasida + 1

# 111
МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ!
Момичета от прочетеното по долу (давам линк) , а и други статии се оказа,че е много ВАЖНО да се отиде на ортопед и да се проведе ЕХОГРАФСКО иследване на тазобедрените стави на бебенцата в края на 1 МЕСЕЦ.
 Който се интересува нека прочете - > http://ramirezz.blog.bg/viewpost.php?id=170594

Също така прочетох,че носенето на ОРТОПЕДИЧНИТЕ ГАЩИЧКИ ,които ми предписаха въпреки ,че нищо му няма на детето , в някои страни се слагат още при раждането на децата. Затова и се наричат още ПРОФИЛАКТИЧНИ.

От стара тема във форума пък разбрах,че те са доста неудобни и има няколко вида тук,като дунапренените били по-мекички. Някои деца не ги понасяли и много ревяли.

Та се чудя какво мислите Вие по въпроса?Нужно ли е да слагат тези гащички,щом нищо му няма на детето,но ортопед ги е назначил???
Също така искам мнението на майки ,които са ги ползвали.

# 112
Еля, тъй като беше писала за това как мирише акото на девойката, та все се канех да ти кажа, че ако това сега ти се струва миризливо, то ти препоръчвам противогаз за като прояде малката плодове и зеленчуци. Laughing Laughing
 Аз ще задам един шантав въпрос- някоя от вас забелязала ли е да и се е променила собствената миризма след раждането? Аз по време на бременността бях загубила мирис, а сега се къпя и мия по нам колко пъти на ден и пак си смърдя. Не знам какви са тези хормони...
за акото- хич ми не дреме как мирише, аз се шегувах. Вече два пъти така хубаво ме насира  Joy Ако става за въпрос напишканото повече мирише.
за нашата миризма- аз съм същата. Имам чуството, че не съм се къпала с дни. А и друго забелядвам- аз съм много зиморничева или поне бях. След като се роди малката седя вкъщи по къс ръкав и без чорапи, все едно е лято.
Elwing- права си за Био-гая, знам го. И аз четох неща по форумите за тези капки. Незнам колко помагат на другите, но за нас са супер ефикастни.
Диде- вече не се терзая. Елия е наддала близо 800гр откакто сме се прибрали е и пораснала с 2см (по наши мерки с таткото). Хапва си лакомо детето каквото и да му дадеш. Почти на всяко хранене има по 20-30мл кърма, така че не е толкова зле.

# 113
Мами, използвате ли вече активна гимнастика, или е още рано? newsm78 На нас ни подариха, но се чудя дали да я разгъвам...

# 114
 Hug записвам се и отивам да чета.
тъкмо се чудих, влизам в старата тема и си викам, как така от вторник никой не е писал до сега  Laughing, а то вече сме били тук  Laughing

# 115
Здравейте мами и бебчовци!
Така се развълнувах, че вече сме в родени! И темата е прекрасна!
Преди малко се върнахме от ортопед. Тук се ходи на 3 седмици, после на 6. По-нататък не помня.
И аз като Ивема нямам проблем с разходките, може би защото са в количка и двамата. Вчера водих Том на тренировка с малките. Тоби я проспа, Риша наблюдаваше. Следващия път ще взема топка да ритаме. football

Засега Тоби е без колики, надявам се така да си останем.
Вчера мина моя baby shower, голяма веселба падна, а Риша конфискува всички подаръци.  Crazy

# 116
здравейте и от нас!да ви кажа за нашите колики-пробвах какво ли не помага ни само еспумизан-горещо го препоръчвам Peace
за кърмен Peace Peaceто не я кърмя-слагам я на гърда за по няколко минути да стимулира само-се цедя й давам за сега имам!ям всичко което знам,казаха ми и задължително по едно варено яйце на ден-това ми го каза специалист от Банката за кърма от която и купуваме за да съм спокойна и така имам и кърма и цедя и замразявам мойта а давам купената-изобщо не искам да и давам Ам за това си реших проблема като купувам!Но от банката за кърма се оплакват че и там нямат много, майките на дават или нямат и аз незнам!Ако някоя от вас има големи количества поне да дава на банките-плащат за услугата- за да има да купуват такива като мен  Grinning
та така това за сега-ние много дръпнахме от болницата от 3кг-се прибрахме 2.500 та сега наваксваме с кг-те  #Crazy
детето няма сила да суче затова цедя и с шишето! Laughing
а за раждането ми мина перфектно много бързо,с два напана излезна бебка и имам само 3 шева външни,който вече и дори паднаха Wink
за секс все още не си и помислям Laughing ако има нещо пак ще пиша,дано да имам време днес и да ви чета Naughty
хубав ден

# 117
  • София
Зори, как става купуването на кърма - на мл ли? Някакви документи от педито не трябват ли?  Blush Глупав въпрос, но не съм наясно Embarassed А и ми се върти в главата, че се "продаваше" само на алергични бебета или бъркам нещо Rolling Eyes Каква е цената?

# 118
Мерси момичета за отговорите за съня Hug Иначе 3 разходки навън имаме вече, само след последната не беше спокоен, иначе определено има разлика. Но вчера дори в количката се кокореше и успя да ревне даже. А хич не мога да разбера какво не му харесва. Да не говорим, че от вчера вече и не разбирам кога е гладен, все зяпа, все скърца, днес точно през час ми е на гърдата. Не знам криза ли е, заради коликите ли....Днес сме на консултация, да видим...макар, че нямам притеснения за наддаването - определено тежи повече и бузки има, и памперси пълни.

Маймунка, и аз смърдя. Никога не съм се потила или да мириша, а сега се мия със сапун и още в банята мириша на пот. А терморегулацията ми замина на кино. Преди спяхме на 18*. сега ми е студено на 20* и съм станала супер зиморничева, като бабките все наметната ходя.

И още един въпрос от серията Как гледате децата си - памперси кога сменяте? Аз все още сменям преди хранене, нали връща, а и е много спокоен и заспива, пробвах след, втрна и му развалих съня и скимтя. Ако е буден, го сменям като се усетя, че е наакан, ама иначе си го оставям така да спи и като се събуди го сменям. Проблем? Иначе дупето ни е добре, винаги го мия и винаги акото се хлъзга, рядко се е спекло и залепнало.

# 119
Зори, как става купуването на кърма - на мл ли? Някакви документи от педито не трябват ли?  Blush Глупав въпрос, но не съм наясно Embarassed А и ми се върти в главата, че се "продаваше" само на алергични бебета или бъркам нещо Rolling Eyes Каква е цената?

ами попринцип се продават на алергични бебета или недоносени, но моята педиатърка ми даде бележка която да дам там-искат и акт за раждане-дават ми по 400мл. на ден което не е много но пак е супер при условие че и аз цедя- цената е някадя 2-3лв.то е към някаква фондация за кърмене и т.н май и за това е много евтино!иначе я купуват от дарителките 9лв. литъра!Дано да има повече дарителки че да има за децата ни!Ако някой се интересува от тел или допълнително инфо да ми пише на лични ще отговоря ча да не кажат че е реклама.Това за сега  bouquet

има ли мами които живеят в борово или бъкстон-може пък да сме наблизо- аз съм в борово в нова кооперация f-tur -shoping center friends

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 12:47 от zori_tv

Общи условия

Активация на акаунт