МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 979
  • 295
  •   1
Отговори
# 135

За се отчетем и ние след първата консултация преди малко. Вече сме 4070гр. Не сме качили много /изписаха ни 3250гр/, но доки кази, че за бебе на кърма е добре  Grinning Но за това пък сме пораснали с цели 6см  Party И аз се чудя защо така започнаха да й укъсяват гащеризончетата  Laughing
А ти за сантиметрите сигурна ли си ???6 см ми се струват доста за 1 месец #Crazy

# 136
Момичета, минавам набързо да кажа, че Ангела излиза от интензивното и може да остана при нея вече. Така че си стягам багажа и отлитам. Казаха още поне 5 дни на антибиотик, че била сериозна инфекциата, но аз ще съм там и много се вълнувам. Чао за сега и много ви  Hug

# 137

За се отчетем и ние след първата консултация преди малко. Вече сме 4070гр. Не сме качили много /изписаха ни 3250гр/, но доки кази, че за бебе на кърма е добре  Grinning Но за това пък сме пораснали с цели 6см  Party И аз се чудя защо така започнаха да й укъсяват гащеризончетата  Laughing
А ти за сантиметрите сигурна ли си ???6 см ми се струват доста за 1 месец #Crazy

The light и ние сме толкова за един месе, даже 6 и половина Peace
Просто наистина се доказва, че всяко бебе е индивидулано.
 Мнго се успокоих като прочетох, че не само мойто бебе плаче и навън в количката - добре че като го взема - бъзро се успокоява и пак го слагам там и даживеее залъгалката - доста рев ми спестява - обича да си я смуче Mr. Green Даже забелязвам, че от друсането на количката по тия неравности се събужда - то не са трапове, не са ями....
В този ред на мисли да споделя и за триколките, тъй като аз се заинатих и си взех триколка - много ми е маневрена, много е удобна и мноооого стабилна - добре че не се хванах на приказките за нестабилността на триколките....така че, не приемайте всичко за чиста монета Peace
Ние и днес успяхме да излезем навън и този път два часа и половина, как не озверя от глад, не знам. Изчака културно да се приберем вкъщи.
не знам вие как сте, ама аз докато се разнасях днес из квартала с количката , установих, ч е не бих могла да кърмя навън - по удобно ще ми е да се прибера за едното ядене или да взема изцедена кърма, ако ще се застоявам навън.
Русана, ние  даваме и то двата вида - инфакол и колиеф, педито каза, че са съвместими, даже ми донесоха и една водичка от щатите, та и нея  я давам, защото ми е много жален с тия колики, та като могат да се дават на детето....защо да се мъчим. Изобщо, особено вечер му се събират толкова много неща, добре че разтварям в кърма, ат се лъже да ги пие, макар че определено инфакола не му харесват на вкус, докато колиеф нямат никакъв вкус и аромат и тя си ги пие без проблем. И аз чакам с нетърпение момента когато ще минат тия колики. Иначе и ние сме все с ръцете - или в очите или се дере, даже косите си скубе, ама го оставям, нали трябва сам да осъзнае че си причинява болка със собствените си движения....
И понеже говорите и за ортопд  - ние също ще ходим втория меец на ортопед Peace

# 138

Ами премерия пред мен, така че и аз видях  Peace И аз се оцъклих, но е толкова. Каката беше пораснала само с 1-2см първия месец.

# 139
Момичета, минавам набързо да кажа, че Ангела излиза от интензивното ........
  Мери, много се радвам,че най-после ще сте заедно!!  Hug Party

# 140
Elwing,мерси за почерпката.Да ти е жива и здрава майчицата!

Мами, използвате ли вече активна гимнастика, или е още рано? newsm78 На нас ни подариха, но се чудя дали да я разгъвам...
Aз винаги съм се чудела какъв точно е смисъла на тази активна гимнастика? newsm78 Лежи детето и само протяга ръчички към играчките.. Кошарата ми има гриф с играчки(още не съм го сложила) не е ли същото? Rolling Eyes
В продавалника гледах такава за 20 лв.но ме притеснява ако я слагам на спалнята,после като почнат да се обръщат да не направи туп. Crazy

И още нещо - като видях цените на шезлонзите щях да падна, 150-200 лв за такова нещо?
Оо,това са дребни пари,виж тези  Mr. Green http://www.kasidabg.com/index_cpath-556_420.html  ooooh!
Както се провикваше една фолкаджийка "Има ли лудииии..?" Crazy

И аз се оглеждам за шезлонг,с каката нямаше място в ап.(48кв.) сега обаче като се замисля,че скоро ще дойде момента в който ще си увеличат времето на будуване мъниците,май ще ми трябва за хола-да се забавлява,докато мама посвърши нещо в това време.Сега живея основно в спалнята.  Confused

Веси,качили сте си в нормите,даже малко над! PeaceИ аз съм се настроила за 1кг.ама май няма да ни огрее,нека не ставаме максималисти!

Тони,преди ходихме при Д-р Драганов,сега пак там мисля да я водя.Останах доволна,обяснява подробно,гледа на  ехограф и отговаря на въпроси всякакви и има страхотно чувство за хумор. На всички майки на момиченца казва едно нещо още в първия момент - Вие вече имате проблем - дъщеря Ви има много хубаво дупе!  Mr. Green Собственик е  и на магазин за ортопедични обувчици за прохождане,беше ми дал визитка но не я откривам сега.
Във форума има доста мнения за него.
http://n-draganov.911.bg/a2/firm.asp?id=3107

Мери бягай бързо мила,и те чакаме с още по-добри новини! Hug

mama_bebcho контрола на мамите кандидат-дарителки на кърма е много строг!Това ми каза едната мама, с която бяхме в стая в болницата.Била е 1г.дарител.А и банката за майчина кърма едва ли ще си сложи такъв таралеж в гащите,ако стане фал ще ги подгонят сумати институции за закрила на детето. Whistling

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 15:33 от БОДЛИВКА

# 141
Здравейте!
Ние днес ходихме да ни претеглят. И лекаря каза, че не наддаваме добре. Роди се 3,200 кг /незнам обаче колко го изписаха/ а сега е 3,940 кг.
Много ми стана мъчно, още повече че като се прибрахме след като го кърмих му дадох АМ и след малко той повърна. Никога не е повръщал толкова много.  Sad

# 142
  • Sofia
криси, бебенцето ти е само на 20 дни и вече е наддало от 3 килца на 3.940 кг? - та това е ЧУДЕСНО, миличка! наистина се чудя  newsm78 защо лекарят ви е казал, че не наддавате добре  Rolling Eyes  според мен това не е вярно, напротив - имаш повод да се радваш и гордееш с вас   bouquet

# 143
zori_tv, ние сме наблизо, в Гоце Делчев, а и vili_st каза, че е някъде около Билла България. Събирам списък на майките, които са близо до Южния парк и околията за разходки Simple Smile

Tony, аз по-горе писах, че съм много доволна от д-р Ефремов в Горна баня. Гого го бях водила при Драганов, но тъй като на моя близка приятелка мъжа й е ортопед (между другото, също и доста известен производител на въпросните ортопедични гащички, за които се говореше, появява се и в Часът на мама), та сега той ми препоръча този доктор и съм доволна. Да, Драганов обяснява доста повече, дори в повечко ми дойде (лекцията му я знаят много мами Simple Smile), но този Ефремов е доста мил и бързо приключи, без излишни приказки, само важните неща. Драганов, разбира се, също е много добър специалист.

Криси, за този период наддаването е чудесно, не зная защо докторът така се е изказал. Той ли ви назначи АМ като добавка? АМ е сигурен начин да

# 144
Здравейте!
Ние днес ходихме да ни претеглят. И лекаря каза, че не наддаваме добре. Роди се 3,200 кг /незнам обаче колко го изписаха/ а сега е 3,940 кг.
Много ми стана мъчно, още повече че като се прибрахме след като го кърмих му дадох АМ и след малко той повърна. Никога не е повръщал толкова много.  Sad
Мила не се притеснявай, моя на 15тия ден беше качил само 100 грама, а твойте са 740 от раждането. Имай на предвид, че бебетата винаги свалят и ги изписват по-слаби, от колкото са се родили, така че най-вероятно са и повече качените грамчета. Нямаш ли експертиза, в която да пише колко са ви изписали? Аз до колкото знам минималното тегло за качване са 600 гр. Така че спокойно, то бебето си знае колко му трябва Hug
Ама аз как говоря-като експерт Rolling Eyes, дано следващата сряда, когато сме на контролен и Алек да е качил грамчета и лекарката да не каже, че отново го държа гладен ooooh!

Мери, как се радвам, дано скоро да сте в къщи Hug

За ортопед и аз ще искам да отидем.
За миризмата-ужасно е, потя се много....
Русана нашият сладур едва сега започна да се заглежда-от онзи ден го гледам, че го прави.
Деси newsm18

# 145
В експертизата пише само колко се е родил. Другата колона беше празна.
Незнам и аз защо каза така доктора.
Той назначи АМ.

# 146
Браво на всички бебоци за хубавите новини. Все така да са ни здравички и да порастват. (направо не мога да си представя, че съм имала бебе в корема си Rolling Eyes)
Мери- целувки на Ангела. Видя ли, че всичко е наред с бебка?!
Бодливке, ще ви ползваме и ние ортопеда. Благодаря за инфото.

Аз излизах до магазина. Ей друго си е. Само дето се чуствам невероятно дебела (57кг съм). А да не ви обеснявам, че преди малко се къпах- жега не се трае. Сега седя по къс ръкав, а мъжлето ми се е обякъл с анцунг и се е завил. От дне си имам две бебета вкъщи. Мъжлето ми е зле- боли го крачето, едвам става даже и с бастуна, още е зашеметен от упойката. Ама като се женихме нали казват- в добро и зло, в здраве и болест, та ще се гледкаме.

# 147
  • Варна
Днес бяхме на 1вата ни консултация, но тя беше пробна, т.е. ще започваме да гледаме от днешните мерки. Добре, че така каза педи, защото Дани беше с 200 гр. по-малко от изписването. Ние също имаме вече час за ортопед.
Момичета, вдигнах темп. 37.6, доколто знам мога да вземам смао Парацетамол, нали? Ако знаете още нещо кажете.. И от каква темп. не мога да кърмя?

# 148
А  как давате инфаколика и колиефа заедно преди ядене или ги редувате,че нали инфаколика се дава директно в устата,а колиефа с мляко  newsm78,аз ще включа към тази рецепта и еспумизана   Mr. Green и дано се преборим с тия гадни колики  #2gunfire

# 149
А  как давате инфаколика и колиефа заедно преди ядене или ги редувате,че нали инфаколика се дава директно в устата,а колиефа с мляко  newsm78,аз ще включа към тази рецепта и еспумизана   Mr. Green и дано се преборим с тия гадни колики  #2gunfire

Можеш да дадеш преди ядене едното,а след -другото! Или на едно ядене едното на следващото другото! Аз давам и от двете когато много плаче,ако е спокоен изобщо не му давам или давам само от едното! Peace

Общи условия

Активация на акаунт