МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 976
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Ехо, айде и аз да се наканя да пиша, че по цял ден сме навън/само за хранене се прибираме. То може и в парка, де, ама нали трябва и памперса да сменим, а още е хладно да я събличам.

За Св. Троица - ами хайде де, аз съм там вс. ден почти по цял ден. Сега само сме вкъщи, че много се раздуха нещо и май наистина ще вали. Аз дадох снимки от разходката, така, че ще ме познаете по количката/и мен ме има там, де  Mr. Green /. Даже днес се запознах с една мама.

Polly-Wolly, аз също много ти благодаря за разяснението, тъкмо щях да питам къде в района да поръчам погача  Hug , че ще я правим сега в неделя. А вчера ходихме на чиста молитва, пак в църквата Св.Троица, много ми хареса, отец Петър е голям симпатяга, не искат нищо да се носи, ама съвсем нищо. И колкото оставите - толкова.Ние оставихме 10 лв. Ще кача и снимчици.

За спиралите - аз 5 години бях със спирала, ама не хормонална, обикновена някаква / след като родих голямата дъщеря/ и съм много доволна, никакви проблеми, никакви странични ефекти. сега пак ще слагам, че с презервативи не се търпи, още повече сега, дето ми е като за пръв път, егати  Mr. Green. Аз лично никога не бих разчитала на прекъснат полов акт. Най вече сега, след като вече имам 2 деца  Mr. Green За мен това не е предпазване, а разчитане на късмет, ама всеки си знае, де.

Дайте тел. на Драганов, моля  Praynig Аз каката я водих при него и друг не знам, та и сега мисля София там да я заведа. До колкото разбрах и аз - той не работи със ЗК, така, че не ни трябва направление, нали?

# 166
Здравейте Мамчета !  Hug
Имам въпрос - как затопляте храната с АМ за бебетата? newsm78
Първо преваряваш водичка в един съд да си имаш и като решиш да правиш АМ -стопляш на котлона за секунда.(аз така правя).
Имай в предвид ,че АМ е годно 1ч след като се разтвори.

Аз си преварявах вода в една кана за бързо завиране и та си стоеше. Като правех АМ я подгрявах или директно в каната или в МВ в шишето, но без бибата  Peace Аз знам, че АМ се пие до 30 мин, след като се направи  Rolling Eyes

За Драганов, ние с каката ходихме при него. Но сега няма ад отида там  Naughty Такива глупости ми наговори и аз с първо бебе, се бях ошашкала  ooooh! Понеже каката ми спеше само по корем и той ми обясняваше, че от тази поза щели да й се деформират краката и ходилата и цяла да ходи, като пингвин със стъпала навън и т.н. простотии  ooooh! Така се притесних тогава и си мъчих детето два дни да спи по гръб, пък то ревеее  ooooh! И това заради простотийте му. Иначе лекцията и аз я чух, но въпросът е, че освен заученото, другото май дето го говори са пълни бози  Crossing Arms
Сега мисля да ходя в Горна Баня. Може да ес възползвам от този Ефремов  Peace

И ние се разхождане по 2часа най-малко. На мен не ми пречи, защото аз съм свикнала да ходя пеша  Peace Но аз гледам да се разхождаме по обедно време и да се приберем към 3ч. Гледам да дремна поне малко следобяд, за да имам хубаво кърма вечерта. Че сега и с това реване през ноща, не ми стига само нощния сън  Tired

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 18:41 от veselina_s_p

# 167
Сега ме хвърлихте в чуденка,на мен в родилното ми казаха,че АМ може да издържа 10-15 часа и така оставяха за 1 вечер да даваме на бебоците.аз понякога като се наложи да му давам по- малко и после пак от същото,кой да ти знае,че имало трайност  ooooh!

# 168
Сега ме хвърлихте в чуденка,на мен в родилното ми казаха,че АМ може да издържа 10-15 часа и така оставяха за 1 вечер да даваме на бебоците.аз понякога като се наложи да му давам по- малко и после пак от същото,кой да ти знае,че имало трайност  ooooh!

В родилното наистина имат по-голяма трайност, на мен ми казаха около 6-7 часа май.Било нещо подобрено ли, не разбрах защо точно.Но това, което си купувате в кутиите трябва веднага да се консумира, не може за после да остава.

Ето ни на Чиста молитва http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11393478

А ето така спим http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11393495  А предишната снимка е даже къде седим в Св.Троица

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 18:52 от *Nikita*

# 169
Пентаксима замества ваксините по здравната каса, когато се слага тя другите не се бият

# 170
забравих да кажа че съм сложила на бебка снимка за колажа - Илияна 50см и 3400кг родена на 24,02,2009.Моля да ни направите рамчица и на нашата снимка!!!

# 171
Така за АМ аз топля в микровълновата,без бибата и си приготвям 2 шишета за през ноща! Незнам колко им е трайността,но ги изяждаме,а седят по 6-7ч. поне!

Криси 99 800гр за 20 дни е чудесно,ние за толкова сме 600гр отгоре! И ако кърмата му стига естесвено че ще повърне като го тъпчеш с АМ! Много странен лекар! newsm78

ТаняР- За пъпките каката имаше такива,но не са излизали на цялото тяло,беше като петанце на корема,а сега и излезнаха пак по слабините и раменцата,доки каза да ги мажа с Певарил и за 3 дни изчезнаха! Peace

# 172
А да се отчета от консултацията за 38 дена сме качили 1кг и 200 гр само на кърма newsm44 и сме пораснали с 5см Shocked толкова съм щастлива и горда със себе си
 Освен това си закупих вече 2бр Пентаксим че у наше село няма редовно.
 Ние от миналия петък откато излязохме сефте на разходка всеки ден сме по 3-4-5часа навън и малкия се чувства супер.
 Иво вече го слагам в активната гимнастика и му е доста интересна.Стои доста дълго време спокоен.

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 20:14 от GalinaG24

# 173
Здравейте и от нас, да се цопнем и ние във Родени!
Колко бързо ги изписвате тез теми немога да смогна да ви изчета Simple Smile откъде това време незнам  newsm78

По въпроса за АМ аз знам че е годно до 1 час след направата му и даже пакета(кутията), която сте отворили е годна 3 седмици и после изхвърляте.

Аз затоплям на котлона малко вода и разтварям, но като прочетох май ще ми е най-лесно и удобно с термокана-май ще купувам newsm78
Само че аз отворих пакета давах му два дни и после спрях, сега сме само на кърма.Докато му давах АМ ми се свиваше от коремче а като го спрях си е спокоен засега  Praynig

Хайде че ние пак се размрънкахме  Shocked
Лека и мека   bouquet

# 174
Здравейте мами и от нас!
Честита тема във вече родени  Hug
Искам да пожелая всички бебчета да са ни живи и здрави и много ама много да ни радват  newsm51
А също така да благодаря за снимката която сте ми сложили (аз не можех  Embarassed )
Водата за АМ я преварявам(в термокана),охлажда се и я наливам в термос.Така през нощта ми е много лесно.
И да ви се оплача  Sad  моята бебка много иска да суче биба,но милата не може.По цяла нощ реве.
Но ще се мъча да я науча!
Ами за сега това е от нас
 Hug  Hug  Hug

# 175
  • София
За АМ: в родилното ми дадоха една книжчица, казва се "Дневникът на мама". Много полезно книжле. Та там пише, че разтвореното АМ може да се съхранява 24 часа в хладилник и няколко часа на стайна температура. На кутията наистина пише 1 час, но от самото начало това не го спазвам. Винаги си приготвям преди лягане нощната порция, защото иначе трябва да прекося целия студен апартамент с бебе на ръце до кухнята, за да приготвя процията. И досега не съм имала проблеми, пу-пу.
Аз затоплям водата в МВ, ако ми трябва веднага храната. Ако не ми трябва, просто разтварям АМ в преварената вода и оставям да се стопли на стайна температура. Обикновено, за половин-един час се е затоплило млякото достатъчно. Никога не съм го приготвяла според инструкцията. Педиатъра каза, че ако е със стайна температура, то няма проблеми. Въпроса е да не е под 18 градуса.

# 176
хоп цоп и аз в новата тема Hug хайде вече сме в родени  newsm68 да не повтарям какво писах в старата тема че не е приятно,нека в тази има само хубави новинки newsm44

# 177
Момичета сега като кърмя може ли да пия нош-па, че много ме боли корема? Ако не, знете  ли нещо подходящо?
Маже,но инцидентно,а по-добре си прави чай от лайка,мента или и двете. Отварата от анасон също е добра идея,още повече,че помага при колики.

# 178
E добре успокоих се, че има и други като мен  Mr. Green, които държат АМ за по-дълго
Вече жена му и ние искаме да сучем биба,но имам чувството,че му е много голяма и не може да си я задържи в устата,само му пада и реве трябва винаги някой да го гледа и да му я пъха и придържа  ooooh!

# 179
Привет вече в Родени  Hug

Само се обаждам да се знае, че сме на линия иначе за срам хич не мога да се организирам и времето все още не ми стига.
Скоро ще си оправя линийката и ще сложа снимки на наш Сашо.

Мернах, че Villy_st е около Била България - и аз съм наблизо - в комплекса по диагонал на Била. Сега пада една борба с подлезите, за да разширя периметъра на обиколки... Но като нищо можем да си обикаляме заедно.

Лека вечер за сега...

Общи условия

Активация на акаунт