МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 977
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Стела и Роси са разкошни бебе и мама  baby_neutral  Flutter  Heart Eyes

# 151
  • София
Здравейте и от нас мили момичета Simple Smile Колко е хубаво, че вече сме в РОДЕНИ

Много се радвам на хубавото време и предните дни и ние се отдавахем на дълги разходки с хранене от шише навън. Ама то си е доста изморително - явно съвсем съм загубила тренинг, пък и с бебе и кош по стълбите... (рамката я държа в багажника на колата). Първия ден направо си ме боляха краката, но явно си е добър фитнес.

Вчера обаче се чувствах доста изморена и заспаля и вяла... и днес почти се бях заканила да не излизам, но след малко май ще направя поне едно кръгче из квартала. Нашата Билянка си е кротичка - спинка си спокойно - само вечер си е по-будна и активна - заспива към 12.

Днес записах час за оротпед - другия петъ при Драганов сме, но доколото знам не разботи по касата и взима по 20 лв. Ако ви интересува мога да споделя след това как е минало...

И една тревога да споделя - имаме си пъпки, ама не от онези белите с връхче. По скоро не се забелязва с око, а на пипане - кожата е една грапава - първо беше около кръста - реших, че е от Памперс и взехем други - Пуфис, после се станаха грапави бедрата, после прасците, а от днес вече си имаме и по гръбчето и коремчето... като на гръбчето е започнало и да се бели.... Спрели сме всякакви миещи - иначе ползвах Мустела и блокче на Бюбхен.... Другата седмица сме при педиатърката, но като нищо ще й звънна още утре...
Има ли някой друг с подобен проблем??? Иначе Билянката не дава вид да се дразни или да страда... личицето й е чисто... много странно

И последно - за среща в Света Троица само казвайте - следобед след 3 - 4 съм на линия

Като гелдам рехавите публикации, явно повечето са на разходки Simple Smile Хайде и ние излизаме  Heart Eyes

# 152
Здравейте Мамчета !  Hug
Имам въпрос - как затопляте храната с АМ за бебетата? newsm78

# 153
Привет и от нас Simple Smile
Танче, и аз така вчера след обикалянето с количката не си чувствах краката. С моя заседнал начин на живот съм много зле. То и аз като Зеленкото, като изляза с количката и обикалям само, а не сядам. Иначе и  вчера, и днес спа малката по 2 часа на балкона.
Утре и аз ще ходя за направление при ортопед. Тъкмо щях да питам СЗА и Бодливка за цени и дали работят споменатите от тях ортопеди със ЗК или само частно, но гледам, че Танчето е отговорила за Драганов.
За погачката в неделя купих едно костюмче на Карамел - блузка и рокличка или сукманче. Довечера ще кача снимки в албумчетата.
Криси99, и според мен идеално наддавате. Моята бебка за месец е качила 850гр и докторката каза , че е в норма да не я дохранвам.
Мери, браво на Ангела  Hug
Деси, малко остана  Hug
Ох, още неща имах да пиша, но малката реве и засега спирам...

# 154
  • София
Аз май се отказах от излизането днес, че то докато се натуткам и взе да духа....мрън, мрън...

Та забравих одеве да пиша Зеленко за срещата нас можеш да ни броиш в пълен размер с бебе и тате Simple Smile

И още едно питане за майките около "Света Троица" - дайте идея къде мога да поръчам погача, че макар и позакъснели и ние на 12.04 ще се събираме с дружки по женски...

Хайде поздрави пак

# 155
Здравейте Мамчета !  Hug
Имам въпрос - как затопляте храната с АМ за бебетата? newsm78

Първо преваряваш водичка в един съд да си имаш и като решиш да правиш АМ -стопляш на котлона за секунда.(аз така правя).
Имай в предвид ,че АМ е годно 1ч след като се разтвори.

# 156
  • София
Мери, браво!  Hug Чудесно е, че има вариант да си там и ти, при нас не съществуваше такава опция.
За ортопеда - и ние бяхме при Драганов миналия път, наистина си има една лекцийка - всички мами от отчетната си я сверихме после  Laughing Сега още не съм звъняла за час, но помня че се чакаше доста. Иначе преди работеше със ЗК, но ние бяхме без направление тогава. Сега педито е влязла в релси и ще ни даде.
За см - и двамата ми синове първия месец бяха пораснали със 6см, така че - не се много  Simple Smile
За среща и аз съм навита  Peace , само не знам как ще дойдем дотам  Rolling Eyes

# 157
Здравейте!
Ние днес ходихме да ни претеглят. И лекаря каза, че не наддаваме добре. Роди се 3,200 кг /незнам обаче колко го изписаха/ а сега е 3,940 кг.
Много ми стана мъчно, още повече че като се прибрахме след като го кърмих му дадох АМ и след малко той повърна. Никога не е повръщал толкова много.  Sad
Криси, доктора ти нещо е в грешка, според мен Rolling Eyes . А каза ли ти колко килограма трябва да наддаде едно дете, за да е в норма според него?

TaniaR, можеш да провериш на следното място (дръж се, че ще обяснявам Crazy ): на ул.Цар Симеон има едно химическо чистене, до него е магазин 345. Падат се преди завоя за към моста на Захарна фабрика. Та с/у химическото има спирка на трамвая в посока- К.Величков. Зад спирката има "каре" с магазинчета. Идвайки откъм спирката, вдясно преди магазина за домашни потреби (отвън има изкарани обикновено разни работи, та се вижда отдалече) има баничарница. Мяркала съм надпис за погачи по поръчка. И сори за идиотското обяснение, ама толкова си мога Mr. Green

# 158
Момичета сега като кърмя може ли да пия нош-па, че много ме боли корема? Ако не, знете  ли нещо подходящо?

# 159
  • Варна
Да си кажа и аз Grinning.Днес ходихме с Бобо на първа консултация.Нашия шошо добре наддава:D,от 3800 гр. бяхме спаднали на 3320,а сега сме заформили 4 килца #Crazyза 2 седмици и 3 см сме се издължили.Батко му беше същия лакомник да е жив и здрав Laughing
За подутите гърдички ми каза да не предприемам нищо,и че щели да минат от самосебе си.
Да питам:дедиатъра ме навива да сложа петвалентната ваксина на бебока.Дайте съввет и други мами ще слагат ли от нея?

# 160

Да питам:дедиатъра ме навива да сложа петвалентната ваксина на бебока.Дайте съввет и други мами ще слагат ли от нея?
За пентаксим ли става въпрос?Аз искам да я слагам,да.

Kriss77 и аз да не видя нещо от теб...ама ще си сложа като твоя скрийн.

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 18:20 от The_light_2008

# 161
  • София
TaniaR, можеш да провериш на следното място (дръж се, че ще обяснявам Crazy ): на ул.Цар Симеон има едно химическо чистене, до него е магазин 345. Падат се преди завоя за към моста на Захарна фабрика. Та с/у химическото има спирка на трамвая в посока- К.Величков. Зад спирката има "каре" с магазинчета. Идвайки откъм спирката, вдясно преди магазина за домашни потреби (отвън има изкарани обикновено разни работи, та се вижда отдалече) има баничарница. Мяркала съм надпис за погачи по поръчка. И сори за идиотското обяснение, ама толкова си мога Mr. Green[/b]

Много благодаря - не знам за другите - аз пък те разбрах много добре. Доста съм си ориентирана по принцип, не че и ти не обясняваш добре и подробно. Ще се отчета какво съм намерила Simple Smile

Днес май съм от активно пишещите - не ми се е случвало до сега, ама какво да правя като Билянката спи - а трябваше да яде в 6.... ама няма да я будя пък ще видим нощеска дали ще спи пак така сладко

# 162
  • Варна
The_light_2008 пак заповядай Grinning.Да за Пентаксима става въпрос.Каза ми,че се слага трикратно през месец и после още една,а дали другите ваксини от имунизационния пак си остават да ги слагаме или се припокриват с тези от петвалентната.Оф,как обясних само Mr. Green
  krisi99 можеш нош-па или бусколизин,щото контракциите при кърмене са доста болезнени знам,но на мен док ми каза ако мога да трая да не пия
  За наддаването знам,че е нормално 30гр. на ден,200 гр.на седмица или 800 гр.на месец или
0-2 мес.-1/5 от теглото си
2-4 мес.-1/6 от теглото си
4-6 мес.-1/7 от теглото си
след 6 мес.-1/8 от теглото си

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 18:33 от Kriss77

# 163
За приготвянето на АМ аз правя по следния начин:сутрин като стана пълня ел.каната, включвам я и за 5 мин.водата се е преварила.Оттам насетне на всяко хранене я включвам за около 20 сек.колкото да стане търпимо топла, пълня шишето до нужните милилитри, слагам АМ, разклащам и готово.Цялата процедура трае около 2 мин. Peace

# 164
The_light_2008 пак заповядай Grinning.Да за Пентаксима става въпрос.Каза ми,че се слага трикратно през месец и после още една,а дали другите ваксини от имунизационния пак си остават да ги слагаме или се припокриват с тези от петвалентната.Оф,как обясних само Mr. Green
Аз разбрах какво питаш.Ами честно казано незнам.На 7ми ще ходя при педиатъра по ЗК и ще говорим по този въпрос.Тогава ще мога да отговоря.
Таня и аз като тебе...Мойто помрънква само ,но нещо не се буди и аз си трая да не предизвикам звяра  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт