МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 956
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте
Ей друго си е като се наспи човек - и мама и бебе са спокойни и ведри. Тук е мястото да кажа, че съм доволна от капките Саб симплекс - хем ги давам от преди два дни. Пу-пу да продължат да му действат.

Деси - още малко остана за финала - не се тревожи.
Шу - стискам палци всичко с бебчо да е наред.
Мери - радвам се, че вече ще си при твоето момиченце и скоро ще си я приберете.

Капките за рахит и на нас ни ги изписаха на 21 ден, но при всяко дете може да е различно - зависи от големината на фонтанелата.

Мечо Пух - еднократната помощ може да се изплати по банков път, не е нужно да ходиш в пощата на точно определен ден. Просто в декларацията си и ма място където да запишеш номера на банковата сметка.

Аз давам чай на Никола без предварително да затоплям - сутрин му го правя и си стой в стаята. Даже хич не ми се нрави че е доста подсладен, ама заради тази пуста жълтеница. Дано когато отидем на преглед вторник ми кажат че я няма вече и го лишавам от сладкото.

За секретите в нослето - Никола почти винаги му хърка нослето - а иначе му няма нищо вътре. Все го тормозя да му чистя и нослето и  ушите. Хич не обича милият...
Усмивки имаме и ние, но нашите са от задоволство след като се е насукал... Имаме две - три и с глас по време на сън. Иначе физиономии прави най-различни. Сладък ми е много докато спи и си цупи устните и аха-аха да заплаче...   

Иначе и аз като Веси - разходка до към 15,00 ч. и после гледам да си полегна след храненето в 15,00 ч. че да имам кърма и да се запася със сън, че знам ли дали ноща няма да се превърне в "дискотека"  Simple Smile

# 226
 За Инфакол-а - аз го давам с пипетата директно в устата!

За сополките аз също ползвам Стеримар- много е ефикасна водичката и за себе си я ползвам понякога Peace

За рахита -дават се от 20-тия ден,а дозата се определя от големината на фонтанелата,в повечето случаи дозата е 2 капки на ден!

# 227
Добро утро и от нас,

Гледам дискутирате колко време може да стои кърма или АМ на стайна температура и честно казано, май прочетох поне 5-6 различни указания (което идва да докаже, че форума е да споделяме, а не да се съветваме Simple Smile, особено за неща, за които не сме компетентни).

Никога не съм ползвала АМ, то бих следвала инструкциите на производителя - щом пише до час, значи това е преценено. В Ам, за разлика от кърмата, много по-бързо навлизат микроби и бактерии (обикновената храна по принцип се съхранява до 2 часа на стайна температура). Кърмата има антибактериални свойства и затова може да издържи поне 8 часа на стайна температура, а по последни проучвания и до 24 ч. Ето отново линк към статията по въпроса, вече даван няколко пъти: Указания за съхранение и третиране на кърма.

АМ, както и издецена кърма, се дават с температурата на кърмата, която е 37 градуса. Затова е нужно затопляне. Не знаем как реагира бебето, нали - мислим, че нищо му няма, като даваме със стайна температура, но всъщност то не може да ни каже дали е така. Същото важи и за даването на престоялото АМ. После се оплакваме от колики или че бебето плаче... Аз лично не бих пренебрегвала такива важни неща, свързани с храненето на бебето.

Термоканите не преваряват водата - тя там само завира. За да се превари водата и да е безопасна за даване на бебето, трябва да поври 10-тина минути - така се убиват въпросните спори, микроорганизми, бактерии и прочее гадини. Другото е само завиране. Това също не бих го пренебрегвала. Когато Гого се е хранел с издецена кърма докато ходех на работа, винаги е затопляна до 37 градуса, поне в първите 10-12 месеца съм го спазвала това. Вариант е да се превари на котлон за 10 мин, после в термос - някой беше писал, че прави така и ми се струва много удачно.

Между другото, освен форум за Кърмене, тук има и форум за Хранене с АМ. Там със сигурност има много ценна информация за АМ и други свързани с този начин на хранене неща. Може да погледнете...

Нослето е нормално да хърка, стига да не е запушено. Ако е запушено, бебето изобщо не може да суче, тъй като няма как да диша. Аз също мисля, че физиологичният разтвор е достатъчен, ако се виждат секрети, ползвам помпичка, не смея да бъркам в нослето с нищо, за да не набутам секретите навърте.

Капките за рахит се дават обикновено от 21-ви ден, както са писали някои майки, но дозата се назначава задължително от лекар.

И аз да подкрепя Зелено човече в учудването наистина ли давате лекарства (пък били те и "безобидни" като капки за колики) и добавка АМ по съвети от форума? Това са неща, които задължително трябва да назначи педиатър. Ако нямате доверие на педиатъра, сменете го - за бебета и деца може да се сменя по всяко време на годината. Няма безвреден или безобиден препарат, пък бил той капки за колики или АМ... Аз лично се афектирам много за неща, минали през химическа обработка (като лекарства, дори и хомеопатични, полуфабрикати, салами... и т.н.) и по отношение на децата внимавам доста, поне в първите 2-3 години.

# 228
Здравейте!  Hug
Въпреки, че педиатъра препоръча дохранване с АМ, Калоян не го иска. Иска само кърма. Аз купих Фризолак. Препоръчайте ми друга марка.

# 229
  • София
Уф, днес се разписах 100 пъти, ще ме извините  Embarassed Моля бързо споделете каква ви е пералнята, защото може да се наложи да купуваме по спешност - нашата май предаде богу дух и съм прала днес на ръка - направо не е истина колко ме болят ръцете, не мога дори да изстискам прането, добре, че имам час за преглед скоро... Прането на ръка е нещо безумно, сега има да се притеснявам дали съм изплакнала добре целия прах - с тази мека вода в София все ми се струва, че не съм  ooooh!

Зелено човече, аз лично не виждам проблем в комбинирането на средствата срещу колики.  Blush Да уточня, че съм говорила и се педито де. 

И аз не виждам проблем, след като Е говорено с лекар, но на своя глава просто не мисля, че е разумно.... #Crazy

Забравих да попитам - исках да взема такава термокана, но ми казаха, че изключва веднага, щом водата заври, т.е. не можеш да я оставиш да ври 5 или 10 мин. Може ли тези, които ползват да кажат така ли е и евентуално какъв модел/марка имат.

Да, така е, не знам да има друг вид - като заври, ври примерно 30 секунди и се самоизключва... Нашата е Сименс.

Мечо Пуух, еднократната помощ е до 3 год., така че може да съчетаеш получаването й с друго пътуване  Peace

SZA,   202uu

# 230
здравейте мамчета,

Деска-   Hug споко мила. Ако не друго поне ще спечелите конкурса за най- късно родено бебче. Сигурна съм, че всичко ще мине ок.  Praynig
Вихрогонче- ама тая Стела много грозна бе  bouquet Да им е жива и здрава. Много са щастливи на снимките.
Крис99- ние сме основно на АМ. Бяхме с Нестле НАН, но Елия повръщаше от него. Сега сме с Хип и е доволна.
за усмивките- ние си ги праскаме, когато ни е кеф.
Пак пращам поздравления на мимите, които се справят самички. Аз малко като лигла се изказах. Ние през деня сме си самички и се справяме прекрасно. Таткото помагаше за къпането- да сложи ваната, водата, после да ги изнесе. А снощи аз направо се скапах. Едно, че не бях спала цял ден, ами и тежко немога да вдигам. Но ще се оправиме.

ето да ни видите колко сме пораснали http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11403248

хайде от нас лек и усмихнат ден.   bouquet

# 231
  • Sofia
Елг, благодаря ти!  Hug   bouquet  Heart Eyes
Криси, пак да си кажа - според мен бебето ти наддава ЧУДЕСНО! - както виждам, други мами са ти казали същото. Ако не вярваш на нас, което е нормално - посъветвай се с ДРУГ ПЕДИАТЪР, за твое успокоение и информация какво да предприемаш в посока дохранване с АМ! Моето мнение е да продължиш да си кърмиш без притеснение, че не му стига. Но ТИ си решаваш естествено!  Peace  Hug  Heart Eyes
Прегръщам всички МАМИ  Hug

# 232
Хоп и аз да се запиша в Родени !
От както сме се прибрали от болницата днес за сефте успявам да се добера до компа, вече посвикнахме с новия член на семейството, кърмим се и се дохранваме с АМ, че сме много лакоми. Вече беба е 4300 кг , наддава по 200 грама на седмица. И на разходка ходихме с количката, много е послушна Маги навън, спинка през цялото време. Иначе и нас ни мъчат коликите, давам Инфаколик по 1 капкомер пред хранене.
Опитах се да кача снимка на беба, но не се справих Embarassed Пак ще пробвам като ми остане малко свободно време, но май трябва да намаля размера на снимката.

# 233
  • София
Криси99, не знам как очакваш бебе, което е наддало между 700 и 900 гр. за 20 дни да иска допълнително мляко. Според мен и най-космическото АМ да му купиш, детето пак няма да го иска, защото си хапва кърма повече от добре. НЕкои педиатри не са у ред. Laughing Вземи се консултирай с още някого, ама дето се е наспал, не е препил снощи и не го е ядосала жената от сутринта и дишай спокойно.  Grinning Grinning  Колкото до болките в корема при кърмене може би не е зле да се консултираш с гинеколог, защото ми се струва, че вече би трябвало да са отминали. Естествено, това е мнение, основано само на личен опит, но при мен силните болки отминаха още след първата седмица, а би трябвало при трето дете матката да се прибира по-бавно.

# 234
  • София - Рим и обратно
Ехааааа колко съм пропусналааа Crazy Вече сме РОДЕНИ!!!!!

A моето Софи днес става на 3 месеца Party Представете си една голяма вкусна торта, не мога да слагам снимки Embarassed

Ще чета, когато ми остане малко време, че напоследък е хаос, местим се в ново жилище, разправям се с майстори, с бебе, което не спи нощем, с капризна кака ученичка... ooooh! Таткото през една седмица го няма за по седмица, и изобщо май давам откат Tired

# 235
Здравейте и от нас!
Да се похваля -София вече гука съвсем ясно и съзнателно!  Grinning
Днес може би ще се видим с ТаняР в Св.Троица

# 236
  • София
 Да се отчета и аз за днес.
 Чак преди малко сколасах да хапна, че Тео тази сутрин е нещо неспокоен и се буди често за разлика от друг път. Сега си спи непробудно де, даже се замислям дали да не полегна и аз.
 Шу, много силно ще стискам палци на Яна. Дано всички изследвания са ви наред и най-накрая да се оправят нещата. Поздравления за титлата на таткото.
 Относно естественото раждане след секцио - според това, което изчетох докато бях бременна има едва 0.02% риск от руптура на матката, иначе си е като всяко друго раждане и винаги могат да настъпят усложнения. Радвам се, че докторите ми дадоха шанс да опитам, вместо да побързат да ме оперират, защото сега, 10 дни след раждането се чувствам прекрасно и нищо не ми се опира. Справям се с всичко сама, а след секциото доста време си ме болеше и ми беше трудно да си донеса вода, за да измия бебето. Но стига съм се обяснявала.
 И аз се присъединявам към отбора на ревливите - много малко ми трябва и съм надула гайдата. Онзи ден като се разциврих и Ники милия щеше и той да ревне.
 Криво ми е, че и на него сега не мога да му обръщам чак толкова внимание (той не се оплаква от липса на такова де), но аз нали съм си свикнала да съм нон стоп с него и сега като излиза навън само с татко си и ми е мъчно. Сега уикенда ще го водя при майка ми, че племенницата е там и той също иска и от сега си мисля как ще ми липсва - луда работа.
 vihrogonche, много ти е сладка племенницата. Специални поздрави на Роси и скоро ще чакаме да разкаже за раждането - присъстваше ли таткото и как са го изживели.
 dessiss, радвай се че всичко е наред с бебка, въпреки че пренасяш, защото ако имаше нещо притеснително още от сега щяха да ви вкарат в болница, което според мен е по-гадно. Все пак имаш още няколко дни и тя може да реши, че вече и се излиза от уютната пупа на мама - не се настройвай, че задължително ще ти предизвикат раждането. Айде успех!
 Честита месечинка на Софи - жива и здрава да е

Еdit:По въпроса на Зеленкото - пералнята ми е Whirlpool и работи безотказно вече 6-7 години. Много и се радвам на функциите за допълнително изплакване, задържане на изплакването и ускорено пране (когато переш малко количество дрехи), но то май вече всички перални ги имат тези екстри.

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 12:59 от veroniki

# 237
Здрасти от една недоспала мама...
Тази нощ нашето човече се буди през 2 часа - или пак имаме криза на растежа, или започва втория цикъл гадни колики, според нашето педи, около 50-тия ден... хем искаме само да висим на мама на цицата, хем пъшкаме, пуфтим и се свиваме и изпъваме на почивки... ooooh! Tired

Зеленко, и аз като Бодливка, ползвам крема на Мatern program и аз не се мажа всеки път, но при мен също няма нито стрии, нито нищо...

Бухта, оставяй термоканата с отворен капак - така водата не само завира, ами  и ври по-дълго време. А тя Nagaina вече го е споменала номера с капака.

Шу , стискам палци всичко с бебка да е наред.

Вихрогонче, прекрасна е Стела. Hug

Пералнята - моята е 45см. с горно отваряне на Индезит, защото нямам място в кухната /на нейното място сложихме миялна машина/ и я монтирахме в малката баня. Много съм доволна, защото освен стандартните програми има и Time for you - кратки, но ефективни програмки и дори на Рая нещата пера на тях - изпира прекрасно. Сравнително нова е - купихме я през ноември, заедно с хладилника и сушилната /също Индезит/ и цената и беше около 550 лв. Ако те интересува мога да потърся гаранционната карта - там май има точната цифра на цената. Тя и veroniki е споменала за другите екстри, които и на мен са ми от полза. Peace

Любима, честити 3 месеца на малката, голяма София - та ти е все така здравичка и послушна!

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 13:13 от Tony_st

# 238
  • Sofia
Благодаря ви   bouquet
И аз чакам систърката да пропише отново тук, но когато - тогава  Peace
На всички ви отново пожелавам хубав ден  Heart Eyes /маймунке, сууууупер си - винаги тоооооолкова свежа!!!/

# 239
  • София
 Laughing Здравейте и от нас!
Чести празник на Софи и Любима!  bouquet
Зеленко, пералнята ни е Zanussi и е на 4 години- засега няма проблем! Ако можех обаче, бих се взела Fagor-една моя приятелка имат от15 години и не се е разваляла.
АМ ми е Милумил на Милупа.

Общи условия

Активация на акаунт