МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 953
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Зеленко, нашата е Bosch, взехме я малко преди нова година на промоция 1000 лв - пералня със сушилня, доволна съм от нея. Старата ми беше Електролукс, също бях доволна но е 1000 лв без сушилня, за 7 кг пране, което рядко успявах да събера. Дадох я на свеки. Преди това имах Индезит, обаче много мачкаше и не изпираше добре лекета, иначе за моите дрехи беше идеална (по принцип си купувам такива дето не се мачкат).

Ние доста се мъчим с тия колики, реве по 1 час след всяко хранене, а вчера от 9 до 11 се мъчи горкото. Давам Саб Симплекс, ама все едно нищо не съм дала, така се мъчи. Сега се чудя Инфакол ли да взимам и Колиеф, или пък да пробвам с Еспумизан? Вие как мислите?

И да ви кажа, малко късно, но са ме включили в конкурса "Най-чаровна бременна". Който има желание нека гласува http://moetobebe.net/konkursi/

# 241
  • Ловеч
Здравейте момичета. Първо искам да честитя на Тай - живо и здраво и много послушно бебче   bouquet
Благодаря за милите пожелания и честитки, много прегръдки на Десисс и благодаря че ми беше най-милият щъркел .
Мери радвам се за добрите новини около Ангела, дано си я приберете скоро.
Нас ни изписаха на четвъртия ден защото сме отличници, раната е добре и благодарение на сукането на Косьо матката контрахира та не позволява срастване, а той наддава ли наддава. Сутринта на контролно мерене казаха че е изсукал 85гр, утре тати ще ни вземе епикризите та ще знам колко са ни изписали.
За раждането - ми започна нормално - нали се оплаквах че имам болки на 5мин и тече тапа от сума време, натиснаха ме мъжа и свеки да ходим до болницата "да ме видят" та ме приеха с 3см разкритие и болки на 4мин. в 15.30. Тоалети, клизми, документи и разходки - та до 18часа когато ме включиха на запис. 4см и контракции на 3мин. След 30мин ми спукаха водите и започнаха да падат тоновете на бебето, вече на 7см и контракции на 1мин видяха че главата няма да слезе и доктора каза че се налага да го вадят оперативно. Докато извикат екипа и подготвят операционната са минали около 20мин. а на мен ми се видя цяла вечност. И понеже бяха съвсем паднали тоновете най-чудовищният момент беше след като ме събудиха не ми казаха как е бебето, а аз не можех да ги питам заради тръбата която бяха сложили в гърлото ми заради общата упойка. Успях само да измрънкам: как е той? та ми казаха че всичко е минало добре, бил много бял и тежи 3350, 53см - та мирясах, че от зор да се изкажа бях започнала да буйствам. Веднага писах на Деси едно смс-че с щастливата вест. Останалото е вече минало и превъзмогнато - не съвсем, ама няма да мрънкам сега, секциото е много гадно точка по въпроса.
После се оказа че се е родил 52см, 3280гр в 21.10 - ама това не е важно, цяла нощ съм се подхилквала като идиотче самичка ама доволна. Докато бяхме в отделението си бяхме самички и докато ни изписваха се роди едно момченце да поеме смяната, на визитация идваха по няколко пъти на ден, много съм доволна от избора си - ако не бях там все си мисля че нямаше да приключи всичко благополучно. Реагираха много бързо и съвсем на време.
И понеже поста е започнат от вчера може да се похвалим с първа безсънна нощ поради подсечено дупе. Нали в момента съм хипер подвижна - тати будува с нас от 3.30 до 7 за смяна на памперси.
Ще качвам снимки да ни видите, но малко по-късно.
Дайте идея от опит за бебешкото олио, Клоран или Себамед. Искам да похваля крема Павлодерм за подсечено дупе, хем евтин - хем ефикасен.
Отиваме да се храним че цистерната ще протече.
Какво стана със списъка 2в1, Деси умислила съм те мила.  Hug на всички мами, бебоци и мами с бебоци.

# 242
Здравейте и от мен.
Днес бяхме на ортопед при д-р Драганов. Много съм доволна, аз и големия батко при него съм водила. Да ви кажа на всички мами, които ще ходите той НЕ работи вече със здравна каса и прегледа му е 20 лв. Наистина ги пуска майтапите за хубавото дупе на бебка и други подобни, изобщо страшно чувство за хумор. Peace Но най-важното е, че Лора е добре и се развива чудесно.
Да споделя, че той препоръчва да се слага бебето да спи по гръб, само главичката да е обърната на една страна. Също така е силно против проходилки, бънджита и коланите за прохождане. И разбира се, бебето трябва да бъде научено първо да пълзи и после да да проходи.

Росикв, много сте хубави. Стела е голяма сладурана, личи си че сте много щастливи  Hug
ЛЮБИМА, честити 3 месеца на малка Софи!!! Да расте здрава и много силна   bouquet
*Nikita*, следващия път ако ходите в Св. Тройца обаждайте се да се присъединим и ние за разходка  Laughing

Слънчев ден, отивам да чистя  Tired

# 243
  • Варна
Сега се чудя Инфакол ли да взимам и Колиеф, или пък да пробвам с Еспумизан? Вие как мислите?
Аз бих пробвала с Колийф. Доколкото знам основна съставка на останалите е симетикона и не че са взаимозаменяеми, но първо бих пробвала капките с друг принцип на действие.

А за Колийф-а - казах на педиатърката, че смятам да ги пробвам, тя ми обясни, че не при всички бебета действат, защото не при всички бебета причината за коликите е липсата на въпросния ензим. На нейното бебе тези капки не са помогнали, но на моето действат много добре...

# 244
  • София
Добър ден!

Дано вашият е по-добър от моят.  Hug

След едно много спокойна нощ, днес е ужасен ден. Милото ми детенце цял ден се гърчи, пищи. Не е спрял да реве от сутринта Sad Направо в чудо се видях. Тези капки Colief, явно действат при него, но вчера изненадващо свършиха... Вярно, че е малко шишенцето, но пък нищо не се вижда в него, а и изкараха по-малко от седмица...
Та днес сме без капки и положението е много зле...
По едно време в отчаянието свалих от онези "белите" шумове - центрофуга на пералня и "О, чудо..." 0 звяра заспа и откара час и половина... видя ми се като цяла вечност  Mr. Green

ЕДИТ: току що ми донесоха нова опаковка капки - тия хора са полудели... Миналата седмица ги взех за 28лв, днес са 36?!?! Довечера ще говоря с педиатърката да ги сменяме... То бива скъпо, ама така къде ще му излезе края...

Иначе мъника май почва да се отказва от едното нощно хранене - снощи яде в 9:30 и после чак в 2, а предната вечер в 10:30 и в 3:30. Сега ако успеем да я преместим тази пауза в интервала 12 - 5, ще е екстра...

Ох, пак е гладен...

Едит2: Може ли някой да ми каже, от къде мога да прочета за така наречената криза на растежа? Днес освен, че мрънка и пищи цял ден, мъника яде през час, за по почти час. Т.е почвам да го кърмя и откарваме така по 45-50 мин, и след 1 час той пак върти глава, яде си ръцете и аз съответно пак му давам цица, и пак откарваме по 45 мин... Та се чудя дали това пищене не е само от коликите...

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 16:21 от jivotinche

# 245
Здравейте и от мен.
Днес бяхме на ортопед при д-р Драганов. Много съм доволна, аз и големия батко при него съм водила. Да ви кажа на всички мами, които ще ходите той НЕ работи вече със здравна каса и прегледа му е 20 лв. Наистина ги пуска майтапите за хубавото дупе на бебка и други подобни, изобщо страшно чувство за хумор. Peace Но най-важното е, че Лора е добре и се развива чудесно.
Да споделя, че той препоръчва да се слага бебето да спи по гръб, само главичката да е обърната на една страна. Също така е силно против проходилки, бънджита и коланите за прохождане. И разбира се, бебето трябва да бъде научено първо да пълзи и после да да проходи.

Росикв, много сте хубави. Стела е голяма сладурана, личи си че сте много щастливи  Hug
ЛЮБИМА, честити 3 месеца на малка Софи!!! Да расте здрава и много силна   bouquet
*Nikita*, следващия път ако ходите в Св. Тройца обаждайте се да се присъединим и ние за разходка  Laughing

Слънчев ден, отивам да чистя  Tired

Сия, не успяхме да се видим с Таня, сега пак излизаме.Общо взето сме там вс. ден към 13.00 и после към 16.00 излизаме пак.В 15 ч. се прибираме да ядем /+-1 час/Дай снимка на теб и количката, че като се оглеждам да ви позная

Нещо не се получи с цитата...днес поръчахме и погачата

# 246
Здравейте!
По едно време в отчаянието свалих от онези "белите" шумове - центрофуга на пералня и "О, чудо..." 0 звяра заспа и откара час и половина... видя ми се като цяла вечност  Mr. Green
hahahaА нашия заспива на прахосмукачка. hahaha
А за капките - ние сме със Ентерокинд и съм страшно доволна. Много са като количество и са 6 лв. някъде, но давам и чайче - редувам Бебезан и чай на Хип. Дано занапред не се усилят коликите, защото засега положението е добре. Само се сгъва леко и измрънква и ...... отминава.
А относно температурата на водата - стайна, топля от преварената вода само да чай или за АМ, но вече от 2 дни не го дохранвам.
Днес ходихме на разходка, а Мони през цялото време спинка. Прибрахме се, хапна и сега пак спи. Как ми се иска да се опъна до него, обаче трябва да се развъртя из кухнята. Сега като не мога да ям цял куп неща и готвя по две яденета  Tired  ooooh!До кога ли ще издържа така не зная....

# 247
Какви чайчета давате на бебетата и от каква възраст?

# 248
  • Стара Загора
Аз от снощи давам Колийф-а, че да видим. Ей сега направих поотделно чай от копър, анасон и чай Бебезан и ще го смеся после да го пие, че вече незнам какво да я правя Монката. Всички мами имате много поздрави от Маруся. Тя ни чете понякога, но повече се е зарекла да не пише в този форум (поради разни обстоятелства).
Днес и Есме-то ми прати смс. И от нея много поздрави. Много и липсваме всички. Компа и бил "уж" на ремонт и не знае кога ще е готов. Били добре, кърмили се с Тедито и пълнили памперсите и така.
Нашата погача е утре, а аз отивам да пазаря и да се подготвям за празника ни - както казва Митко за тържеството 
Mr. Green

# 249
  • София
Еей, и ние имаме утре погача - "първа част"!
Аз й давах само един път чая на Хип от копър против колики. От него пише по 100 мл.- ама кога - като ги изпие и после няма да иска да яде!
Супер новина за Есме!
 Hug за Маруся

# 250
Привет и от нас  Hug
май утре е Деня-Погача за много от нас  Mr. Green И нашта "първа част" е утре. Ще се събираме женорята от родата, броих-смятах: 14 женки сме, за приятелките ми за жалост няма да има място, че ни е малък хола, така че ще правим погачата на два пъти.
Днес направихме почти двучасова разходка  Peace И така както се бях зарекла Нищо да не му купувам като дрешка на Борката за утре, викам си много и достатъчно има...Да, ама не. Шопинговият Дявол ме изкуши - взех му много сладурско коплектче блузка и гащеризонче. Та така и ние ще се фръцкаме с нови одежди утре.

# 251
Здравейте момичета-относно коликите, аз давах Саб Симплекс-не помогна, давах Еспумизан-не помогна, сега сме на Колийф и нещата са по-добре.От моята лекалка знам,че може да се редува Колииф със Саб или нещо с подобна основа-на различен принцип са и няма проблем.
При нас изникна проблем с хемоглобина-започна да пада и в момента е 96 Sad-някой има ли такъв проблем и как се справя?Аз чакам да мидя какво ще кажат лекарите като прочетат изследванията..

# 252
И ние утре имаме погача. Sunglasses Сега съм се разшетала  clean clean а чакам довечера и Дари да се присъедини към нас тримата,че да е пълна лудницата. tooth
Тоалета за събитието не съм го измислила още,или ще е с дънки и блуза,или с гащеризон. Rolling Eyes

Бяхме при педито днес за пъпчиците,каза че най-вероятно са от храна(почти съм сигурна и аз)не я претоплям с дрехи,в къщи е 18-20 гр.Изписа ни Вигантол по 2к.дневно,няма значение по кое време. Някой беше писал,че се давали само сутрин,в което не виждам никаква логика. Официалната ни консултация(с ваксина) е другата седмица,но се претеглихме днес,Ади е качила 700гр.(както и предполагах) за седмица  най-много още 100гр.да дръпне,но педи каза че и така е ОК и засега си оставаме на кърма! yes
След консулта му спретнахме една двучасова разходка(ама наистина разходка,не съм сядала)и сега докато почивам ще измия и банята. Crazy

Маруся,Есме  Hug

За коликите напомням ви за едно от най-сигурните,евтини и достъпни средства за борба с тях.И най-важното действа до 5-ата минута,при нас даже на 2-та.!  Воала!   hahaha

Весело изкрване утре на погачата на cvetka-koketka,slancetoo и оki4! Party

# 253
Ей сега се прибираме от първата разходка!  Party Мина чудесно,май прекалих 2 часа,но Митето още спинка в количката! И добре ,че е така,защото "млекоцентралите"трябва хуубаво да се напълнят,а преди разходката никакви ги нямаше Thinking

А, и аз съм в конкурса  Simple Smile, моля,ако искате подкрепете и мен!Нели от Благоевград.http://moetobebe.net/konkursi/ Благодаря предварително!
Кате 78,вече имаш моя глас  Hug

# 254
Здравейте мами,
Извинявайте, че се намесвам в темата ви, но го правя с цел да помогна.Коликите са гадно нещо, но минават  Wink
Имам 3 неразпечатани опаковки Инфакол донесени от Англия.Ако някой се интересува, нека пише на лични.

Общи условия

Активация на акаунт