МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 993
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
майките които дават колийф по колко капки давате и колко дълго могат да се дават

по 4 капки смесени с малко кърма или АМ преди хранене.
Как колко дълго? Колко често на ден ли? Ние ги даваме към 6-7 пъти на ден горе долу-не съм брояла

# 91
Айде един отчет преди лека нощ (че пак стана никое време)...

Баткото едвам го накарах да си тръгне от детската, толкова зажаднял за другарчета беше Simple Smile и аз съм доволна.

Иначе излизането с две деца без помощник наистина е доста голямо приключение. Но се оправя човек, като няма друг начин. Аз си имам помощник - майка ми, но понякога ме изнервя, че я пускам отпуска Simple Smile Днес за първи път свалих сама количката, ми то не било толкова трудно.

Секс след секцио правихме на 30-тия ден, но първо ходих на преглед при доктора, за да каже, че всичко е наред и да даде зелена светлина.

Прегледът при ортопед е задължителен вече и педиатъра на детето трябва да ви даде направление. Ние ходихме в понеделник, всичко е наред, следващ профилактичен преглед - на 3 години. Аз го водих в Горна баня при д-р Ефремов, горещо го препоръчвам.

Пак да повдигна въпроса за преброяването на майките около Южния парк. Засега сме аз, oki4, vili_st и veselina_s_p (когато е на гости при мама и татко Simple Smile).
Лека нощ мили майки, спокойна и пожелавам да спят бебоците!

# 92
Привет и от нас Hug

Ето ни и нас в новата темичка Party Party Party

Elq, опитай да използваш силиконовите накрайници. С тях няма да ти се нараняват гърдите. С помпата не можеш да изцедиш всичката кърма, която имаш и най-добре е да слагаш беба. Тя ще те стимулира най-добре. А и да не забравяме, че кърменето е на принципа - според търсенето и предлагането, т.е. колкото повече суче бебо, толкова повече мляко се произвежда Peace

И ние днес излизахме два пъти. Веднъж си направихме 1-часова разходка и след това още един час привечер с кака и тати  Party
Да не забравя и аз да питам нашата педиатърка за ортопеда newsm78

Лека от нас  bouquet

# 93
  • София
Добър вечер, мами!

Честита ни първа тема в "Родени"! Поздравления за сътворилите я!   bouquet

Аз минавам само на бързо да се похваля - днес бяхме на контролен преглед в болницата. Тошко вече е 3750г, а преди точно една седмица го изписаха 3400, което според мен си е много добре, а и според лекарите де. Изследванията са ни в норма, с два думи - всичко е наред вече.  Whistling

Имах да питам разни неща, ама толкова ми се спи в момента, че нищо не си спомням...

Миналата нощ беше кошмарна, от 10ч вечерта се почнаха зверски колики - то не беше рев, пищене... много ми беше мъчно за милото ми детенце и в същото време умирах за сън. А уж давам от 3 дни Колийф.. Сега си поръчах на един познат да ми донесе от Германия, капки Lefax. Някой има ли отзиви за тях?

Айде лека нощ от мен, отивам да дремна докато звяра не се е пробудил...

# 94
 Да се включа и аз преди лягане.Нещо май ми стана навик да пиша по това време ама е ясно защо. Утре сме на консултация +ваксина после ще се отчета. Ние днес пак хайманосвахме цял ден ама с таткото ходихме до Бургас на пазар. Юнаците ми вече са готови за събота и съм спокойна вече. Времето беше гадно ама пак се разходихме.
 За разходката сама с двамата немога да кажа че ми е трудно а напротив баткото ми е помошника ама той все пак е по голям. Аз и него сама си изгледах без помощници и мъника и той ще е така. Мойто мило се скапва от работа да ми е жив и здрав и няма много свободно време.
 Лека за сега от мен.

И последно да кажа.Незнам дали при нас коликите вече са в почивка ама малкия е много спокоен. Най вероятно причината е Инфакола и май и той действа с натрупване.

# 95
Сега си поръчах на един познат да ми донесе от Германия, капки Lefax. Някой има ли отзиви за тях?
Ние свършихме една опаковка Инфакол и педиатърката каза, че може да почнем Лефакса, който ми бяха донесли, тъй като ми казаха, че е добър. Пием го от 3 дена и да ти кажа, не плаче нито повече, нито по-малко, знам ли... Иначе по 2 капки преди всяко ядене давам Peace
Лека и спокойна нощ на всички Hug

# 96
ИИИИ нещо от половин час се боря да публикувам Rolling Eyes
 Как сте мацки  bouquet
Честито на новите мами, Айрис чакам с нетърпение да видя зетя Mr. Green
Много благодаря на мамите за новата тема newsm20
 Ние от няколко дни не сме се прибрали, баткото вилнее, обаче такъв детски пуберитет го е треснал и не се трае направо. А пък и колко е горд с малката, непрекъснато сабира децата да я показва....
Опа ревнахме за манджа......

# 97
  • Варна
Мамите от Варна,препоръчайте ми добър детски ортопед,че не знам при кого да го заведа мъника.
Преди известно време търсих информация за добри ортопеди и прочетох много положителни отзиви за този лекар http://www.raikov.dir.bg/bg/main.html Лично нямам впечатления. Голямото ми момченце водих за профилактичния преглед при д-р Живков в МД и мога да кажа, че е много внимателен и спокойно обяснява всичко, което го питаш (и по думите на педиатърката ни е не по-лош специалист от Райков).

За разходките с две деца - пробвах вече два пъти и двата ми опита са успешни. Много се надявам да е така и занапред.

# 98
Моето дете стана много трудно за приспиване, не знам фаза ли е какво Sad
През деня изобщо, ама изобщо не спи, ако успея да го приспя, заспива и след час се събужда, уж от колики, после е гладен, а и по принцип нещо му е много неспокоен съня, постоянно се стряска горкото. Ако заспи в мен, като го сложа в леглото му е много неспокойно. То и в мен като заспи постоянно се стряска, но явно топлината го  унася пак, а в леглото се разсънва и разцивря. Какво да правя с толкова малко будно бебе някой може ли да ми каже? Често само го държа в мен и нещо се гъдилкаме, ама той не разбира много, често и не знае какво иска, хем иска да е буден, хем не му се стои на едно място и като го държа се изнервя, а в леглото също не иска. С още нищо не мога да го забавлявам и през деня имам чувството, че буквално сме вързани един за друг вече. Слинг и шезлонг са ми следващите покупки, но все пак не е лошо да знам какво трябва да го правя бебето, извинявам се за малоумния въпрос, но понякога наистина не знам, когато нито гушкане му харесва, нито нищо.

И още нещо - като видях цените на шезлонзите щях да падна, 150-200 лв за такова нещо? Тези на Бертони за 50 лв достатъчно безопасни ли са?

Тази вечер дори и банята пропуснахме, защото заспа в 18.30 каталясал, пробвах да го сложа в леглото, след половин час се разрева и после го гушнах, заспа в мен, реших да не го будя вече и аз да дремна с него и така си откарахме до 00.30, поне и той се наспа и аз с него.

# 99
Нагаина, нищо има няма на шезлонгите на Бертони  Peace Просто нямат никакви допълнителни екстри и за това. Аз също не мисля, че си струва ад ес дават толкова палри за шезлонг. За това си взех един от Продавалника. Мнго съм доволна  Peace Беше към 40лв и има всичко, което искам - вибрация, мелодии, място за играчки /и могат да се сманят/ и светлини  Peace

# 100

И последно да кажа.Незнам дали при нас коликите вече са в почивка ама малкия е много спокоен. Най вероятно причината е Инфакола и май и той действа с натрупване.
И при нас е така. PeaceНие почнахме втората опаковка, ама аз не ги давам толкова често.Само дето вчера беше нещо нервен, по едно време си мислех че млякото не му стига и му направих 130 мл, а пък той взе че не ги изяде. Rolling Eyes
Нашия шезлонг е на Чиполино, подарък, но той не обича да стои там.

# 101
здравейте мамчета,
за коликите ви препоръчах Био-гая. Капки са, някъде около 18лв (ние ги взехме за 17.30лв). Дават се 5 капки за деня в яденето или на лъжичка с вода. Аз 1 ден ги давах по 1 капка на 5 хранения, а 2 ден ги дадох общо 5те вечертта (ние вечер сме супер раздразнени). Аз съм много доволна от тях. Бебка си заспива самичка след храненето в 21ч. а и акото ни стана редовно (демек на всяко сменяне или през сменяне).

Ние тази нощ нали си бяхме самички и бебата много ме слушкаше.
Елия хапва вече по 100мл мляко. Вчера взехме АМ на Хип и май повече и харесва от това на Нестле -нан.

Диде- какво ли не пробвах с това кърмене. Два вида силиконови предпазители имам. То компреси бяха, то предлагане, то цедене, то какво ли не пих и ядох. Явно просто си нямам кърма. (майка ми също не е успяла да ни кърми, можи и генетично да е. А и може и на стреса в болницата да се дължи.) Не мога да се ядосвам повече. Чуствах се виновна, че не кърмя, но пък каквото зависеше го направих. Е не съм се отказала напълно, докато капе нещо ще го давам, пък и макар да са 30мл на хранене.

От нас лек ден и много  Hug
На Деската специални  Hug  bouquet

# 102
Добро утро мацки.
С нетърпение чакам да стане обяд и да отидем на консултация.
За шезлонгите ние все още нямаме ама чакам да ми подарят не съм уточнявала какъв че ми беше неудобно но ще е като Бертони или чиполино сигурно. Комшийката ми ползва шезлонг на Бертони взет от друго бебче и е много доволна. Бебето и 4 месеца все там си прекарва. Нищо му няма и както казва Веси С П просто нямат много екстри.

Инфакола аз го давам преди всяко хранене ама по половин капкомер.

# 103
  • Варна
Добро утро....познайте кой е еоще тук  hahaha
Незнам, но ние определено се борим за наградата - последно родено мартенче, така че ако има още някоя неродила мама, моля да ражда защото ние чакаме да сме последни  Mr. Green

# 104
Деси, май ще те включим в класацията за най-закъсняло бебе Mr. Green
Имаме ли мама, родила на термин?

Общи условия

Активация на акаунт