МАРТенчетата засмени, вече са в Родени!

• 13 974
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Еля, не е ли време да си смениш текста под аватара ти  Mr. Green

# 181
Еля, не е ли време да си смениш текста под аватара ти  Mr. Green
добре, че има наблюдателни, че да ме светнат.  Hug
Аз съм си отвеяна по рождение, та сега няма да се оправдавам.  Joy Мерси за подсещането.

За АМ- аз си преварявам вода на термокана и си я сипвам в стъклено шише. После като приготвям млякото го топля на МВ. И аз съм давала мляко от едното ядене останало на другото и на бебка и няма нищо.
за гимнастиката- май ще я слагам по-рано. Нашата сладуранка днес цял следобяд се пули на едно дрънчащо пате и се опитва да го пипне.
Пращам специални поздрави на мамитата, които се справят сами. Евала. Аз издадох багажа. Много е кофти като таткото неможе да ти помага. А милия има желание, ама аз скърцам със зъби, че трябва да лежи.
Деска-  Hug Praynig стискам палци скоро да гушкаш бебка.

От нас лека и мека. Hug

# 182
Благодаря за отговорите на Бодливка и SZA за ортопедите. Ще докладвам като мине прегледа, най-вероятно в понеделник. За Драганов разбрах, че трябва предварително записване, а за Горна баня как стои въпроса - някой наясно ли е?

И друго - дали е нормално да се усмихва нашата красавица съзнателно вече?  newsm78 От известно време я забелязвам, е като си мрънка на възглавницата, или в кошарата и я гушна след това се усмихва - може ли да е такъв манипулатор от сега??? #Crazy В чудо ще се видим май... hahaha
Аз да се похваля много по-дълго си държим главичката вдигната като сме по корем. Grinning И повече ни харесва една розова маймуна за гледане, отколкото оранжевия портокал за нещастие на мама... Joy

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 22:17 от Tony_st

# 183
rusana вземи най-малката възможна биберона и най -леката,защото като са малки,ако бибата им тежи се уморяват и я изпускат! Като идеш в аптеката искай най макия размер(от 0 до 6м)

# 184
  • Стара Загора
rusana вземи най-малката възможна биберона и най -леката,защото като са малки,ако бибата им тежи се уморяват и я изпускат! Като идеш в аптеката искай най макия размер(от 0 до 6м)
на Авент даже са от 0 до 3 месеца.

# 185
Иво вече се усмихва съвсем съзнателно. Най много се забавлява на веждите на баща си hahaha моите му ги развявам ама нали са доста тънки и хич не го впечатлявам.

# 186
И Радослав се усмихва съзнателно, но не всеки път.Иначе за да го накарам му се пуля, плезя, боцкам и там каквото се сетите  Laughing.Много ми е смешен, като му кажа"а гуу" и той си отваря устичката под формата на буквата "у"-изглежда все едно че ще свири hahaha

# 187

ние сме с Авентски и бебо не го изпуска когато е буден  Peace 

чета ,че за усмивките си говорите - Валери досега се усмихва най-вече когато заспива на цицата - явно много доволно остава детето,въпреки ,че ако го оставя и след 5 мин се събужда и започва да лапа ръце и се дохранваме с АМ и след това заспива дълбоко  Peace   и като написах АМ  -ама наистина ли може повече от час да стои   newsm78  ако е така - ужас колко АМ изхвърлих / нали да не остане гладен правя повече/   ooooh! 

аз най-накрая се сборих с тези велики снимки - та вече и ние имаме качена снимка за колажа  Flutter  само рамчица ни липсва ,но там разчитам на някоя от вас   Hug 

хайде лека на всички - отивам да полягвам  Wink

# 188
  • София
Elq, и аз се оправям сама от самото начало, защото нашия татко го беше много страх да държи бебата. А пък бабите много-много не ги искам поради незнайни за мен причини. Та се оправям самичка. Дори къпя бебата сама. И то не защото така искам, а защото така се стекоха обстоятелствата. Къде от мързел, къде от страх. Като майка нямам друг избор освен да свърша каквото трябва. И аз съм на ръба на силите си, най-вече на психическите. Но днес се разходихме с малката и таткото за около час и половина и определено се почуствах значително по-добре. Къщата е на вили и могили, но подредени Mr. Green   Просто искам да видя дали мога сама да се справя. Трудно е, уморително е, но не невъзможно. То затова и храня нощно време малката с АМ: страх ме е, че ще я затисна, заспивайки над нея или пък, че мога да я изпусна. #Crazy
simona_stoyanova , не изхвърлям АМ, дохранвам. Кърмата наистина не трябва да стои дълго време на стайна температура, но с АМ няма проблеми.

# 189
Хоп привет и от нас в новата тема и подфорум. Тя ще свърши докато се наканя да пиша
Нека я пълним само с добри новини!

Малката последните дни я бяха завладели демоните на коликите, ама аз докато се усетя...Днес давам на всяко ядене по 20 капки Еспумизан и положението е търпимо Peace

За един месец сме пораснали с два см и сме наддали 1кг 300 гр  Shockedхапва си детето, че и гънки си надипляме по крачетата...

Ходих и на контролен преглед, че нали ме боли операцията. Доктора каза, че ми се е образувал някакъв "фибром" май каза, което не било притеснително и щяло само да се разнесе, че иначе всичко е о.к. и съм здрава. Та така, сега хем ме боли, ама като ми казаха, че не е опасно и аз си трая- даже забравям, психологическата нагласа определено е много важна!
И Радослав се усмихва съзнателно, но не всеки път.Иначе за да го накарам му се пуля, плезя, боцкам и там каквото се сетите  Laughing.Много ми е смешен, като му кажа"а гуу" и той си отваря устичката под формата на буквата "у"-изглежда все едно че ще свири hahaha

Ей и щерката си прави устата на У и ми е много интересна, а иначе се хилим само като сме се наяли порядъчно и на ...тати Rolling Eyes

Да ви питам пак за еднократните помощи за раждане:по банков път ли ще ви ги преведат или в пощата ще я вземате- ако е там, имало някакви определени дни в които се взема. Някой знае ли?

Аз бабата я "уволних" още след първото къпане... Mr. Greenоказа се, че само ми пречи, съвсем сама се оправям с бебето, оставям й я само като спи. Иначе помощ в домакинството не отказвам Twisted Evil
Пожелавам ви лека, безплачлива и безколикова вечер Grinning

# 190
На мен еднократната ми я превждат по банков път! Peace

# 191

Ние имаме и на авент и на чико,но не става  Cry
Утре ще търсим на Canpol която не е ортопедична (същата е както е на шишето ни)
И ако нея не може да зацока направо не знам.
 Elg  и аз ще издам багажа,но няма как.Аз даже съм и сама през нощта(мъжа ми работи нощно време)

# 192
Благодаря за отговорите за затопляне на АМ мамчета! Hug
Това за АМ не го знаех и ние сме си яли порция и за следващо хранене или пък съм приготвяла предваритерно за да не се туткам, нещо не разбирам защо трябва да е така, може ли някой да посочи къде може да порчетем повече инфо за АМ.
За кърмата пък знам, че на стайна температура издържа 10 часа и нея съм я давала с престой.Питах ви за затоплянето защото аз оставях и кърмата и АМ на стайна температура  не ги затоплях допълнително преди хранене, а днес в лекциите на с- ние 9 месеца прочетох, че всичко дори водата, АМ и порчие трябва да се дават на бебето с температура 38 градуса и направо изтръпнах...та за това, вие как мислите? newsm78
Окич,
сложила съм снимка на Билянка за колажа  по заръка на Танчето  в папка колаж.
Лека вечер и много     love001

# 193
ние си се гледаме сами с бебо почти от както си дойдохме от родилното,единствено втори човек ми трябва който да полива за да изплакна бебчо,вярно че е много трудно,първите 2-3 дни не знам пикае ли ми се,ака ли ми се,яде ли ми се,спи ли ми се #Crazy бях като зомби,и много отчаяна,мислех си че ще умра или ще лудна Crazy ама ето вече всичк е в график  Peace

АМ го хлърлям като остане,не знаех че може да седи,а и на всяко хранене правя ново веднага,но като може да се направи предварително-така поне ще ми е по лесно,в родилно едната сестра вика хвърляйте го,другата вика-може да остане до другото хранене и аз не знаех какво да правя newsm78

кърмата ми е оставала на стайна температура даже за 2 хранения-нямала съм проблем,бебо си хапва като разпран Joy

лека нощ майчета и гледайте да си почивате за да имате сили за бебчетата си Hug

# 194
Митко също не иска биберон-купихме 2-силиконова права и каучукова ортопедична,но втората трябва да му я държиш,за да цока,а силиконовата го кара да беснее  Mr. Green.  Онзи ден в Часът на мама обясниха,че кърмените бебета не искат биберон.

Еднократната помощ може да си избереш как да я получиш,има раздел в декларацията,която се попълва!

Аз на баткото преди 9 години като правех АМ,също не давах престояло,а само прясно приготвено  Naughty,сега за пръв път чух,че може да стои толкова време  newsm78

От нас лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт