"Karate" li se na bebetata vi???

• 3 651
  • 75
  •   1
Отговори
Mами искам да ви попитам дали се "карате" на бебетата ви?Ве4ер когато моита кукла не иска да заспи,а на мен ужасно ми се спи и й се  поскарвам.Знам 4е тя не ме разбира,знам 4е не сьм права,но.....нервите ми са опьнати максимално.Упрекнете ме.....,кайете 4е сьм лоша 4е да спра да го правя. Confused

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 13:18 от @lex

# 1
  • Пловдив
Още не съм й се карала.Знам че няма да ме разбере.Има тежки моменти наистина,в които на човек му идва да ревне.Дано тези моменти бързо да отминат при вас Peace

# 2
  • Варна
О, правя го разбира се, дори и като е била по малка, но и ние сме хора, нормално е да си изпуснеш нервите. Моята дъщеря вече толкова е свикнала с това, че когато и се карам тя ми се смее. Мисли си че това е просто игра, явно.

# 3
Случвало се е 2-3 пъти да си изпусна нервите и да викна. Той започва да плаче и да размахва пръст. Не е правилно, защото не разбира защо му крещя, но понякога много се изнервам.

# 4
И на мен ми се е случвало няколко пъти да се скарам, но синът ми винаги почва да се смее.

# 5
И аз му се скарвам понякога, но той се разстройва и плаче и сега полагам всички усилия само да променя тона към леко по-строг, за да разбере, че не трябва да прави нещо си. Няма ефект, но се успокоявам, че и да му се скарам сериозно, няма да ме разбере.

# 6
Карам й се на шега и тя умира от смях.Това обикновено,когато й сменям памперса и тя не спира да мърда,а аз се чудя краката ли да й държа или ръцете.

# 7
И аз и се поскарвам от време на време и тя като ревне и ми става гузно.За това гледам да не и викам,а просто да сменя тона

# 8
Ми карала съм се,да..това не значи,че съм лоша...Понякога единствения начин да му привлека вниманието е като кресна.
Като са ти опънати нервите и да ти кажем,и да не ти кажем да правиш нещо какво значение има..все ще си му се караш

# 9
Случвало ми се да изпуша, но рядко и осъзнавам, че това само ми стресира децата и подкопава връзката помежду ни.
Според мен ако си толкова изнервена и изтощена, че те избива на крясване, това е сигнал че ти трябва помощ от още някой. Ако имаш възможност за баба, приятелка, таткото или друг близък който да е около теб, това са моментите, в които те трябва да се включат.
Аз съм толкова по-добра майка, когато и мъжът ми си е у дома. Всички избухвания и кофти моменти се случват, когато съм сама с децата. Като сме двама, просто си поделяме всичко което има да се прави и издънки няма.

# 10
Случвало се е понякога да подвикна,но това не значи че съм лоша майка.Просто понякога ми е изнервено и се изпускам.
Не че тя разбира нещо!  Wink В повечето случеи като повиша тон,тя става сериозна и ме гледа втренчено,сякаш иска да разбере какво ще последва,от което ме напушва такъв смях,че забравям за какво съм викнала,а Биси още по ококорено почва да ме гледа!  Laughing

# 11
Дъщеря ми започнах да я "възпитавам" около годинката - тогава реших, че разбира. И има ефект да ви кажа. Не смее да ми опонира и до сега. Занапред незнам Laughing. На бебето не съм се карала - няма за какво, пък и е твърде малък да ме разбере.
Към авторката - не смятам, че си лоша майка. Все пак така се възпитава детето. Не винаги се получава с блага дума. Пък и децата са такива манипулатори ooooh!.

# 12
  • Неизживени спомени
Също не смятам,че си лоша майка,а,че просто си гузна.И аз се карам на сина си,да-после съжалявам,но вече е станало.Има моменти в които и моите нерви не издържат и му викна за нещо.Но това не ме прави в никакъв случай лоша майка Peace

# 13
  • Пловдив
Докато беше бебе не съм му се карала, то нямаше и смисъл. Сега му се карам, но особен ефект на виждам, а и като ме погледне жално с големите си очи всичко останало си губи смисъла. Отскоро умната му главичка е измислила нова тактика срещу мен  Simple Smile Когато направи беля, за която знае, че ще му се скарам, като отбранителна реакция, преди аз да съм си отворила устата, той започва на мен да ми се кара  Laughing
Не си лоша майка, избий си го от главата. И нашите нерви не са от желязо  Peace

# 14
Карам му се да  hahaha всъщност идеята е негова:той само как ми се кара като не стане неговата  hahaha реших че щом той разбира че ако ревне с пълно гърло и се претръшка аз трябва да разбера,  и да се коригирам /това чудесно го разбирааа  Laughing Laughing/ значи и той ще разбере ако подходя към него по същия начин и да: разбира
Но с малкия никога не съм си изпускала нервите, карам се в рамките на разумното и възпитателното. Когато отказвам и забранявам нещо винаги го гушкам, в първия момент в който видя и усетя че се е е разбрал забраната и се е отказал да го иска и на мястото на желанието се е появила тъгата че няма да стане. тогава го гушвам и предлагам някакава интересна алтернатива. това дава все по-добри резултати в смисъл започва да не се тръшка като че е края на света ако не получи желаната вещ.
няма начин да възпитаваш чбез да показваш одобрение и съответно неодобрение но това няма нищо общо с нервите и изпускането им. И детето не се стряска или плаши, защото не етова целта. Ама с второ нещата вече са ти много по-ясни и си много по-спокойна. След 3-4 годишен бяс нищо което може да направи едно едногодишно не може да ме изкара извън нерви просто няма начин отново  hahaha hahaha hahaha hahaha
За протокола той е на година и 4м. баткото е на 8г
Всъщност винаги от първия ден съм показвала неодобрение към това което не ми харесва като се почне с хапането докато суче... това го схвана още на 2 месеца  че няма да го търпя  Joy Joy точно за 2-3 дни. Разбират маймунчетата всичко усещат емоционално, дори да не схващат за какво иде реч точно и пробват с налучкване.

Общи условия

Активация на акаунт