Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Прави ли майките на бебетата си забележки и как реагират децата?
Какви са препоръките за справяне, когато майката се изнерви и крещи на бебето си?
Как децата реагират, когато майките им се карат на тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Прави ли майките на бебетата си забележки и как реагират децата?
Да, майките понякога правят забележки на своите бебета, но реакциите на децата могат да варират. Някои деца може да се смеят, мислейки го за игра, докато други могат да плачат или да се разстройват. Въпреки това повечето майки разбират, че това не е ефективен метод за възпитание и се опитват да избягват карането на децата си.
-
Какви са препоръките за справяне, когато майката се изнерви и крещи на бебето си?
Когато майката се изнерви и крещи на бебето си, важно е да се опита да запази спокойствие и да не повишава тон. Вместо това тя може да поеме дълбоко въздух, за да се успокои. Ако е възможно, тя трябва да потърси помощ от други близки, за да си почине. Също така е от решаващо значение майката да осъзнае, че крещенето на бебето не е ефективен метод за дисциплина и вместо това трябва да търси алтернативни начини за установяване на връзка с детето.
-
Как децата реагират, когато майките им се карат на тях?
Реакциите на децата към това, че майките им се карат, могат да варират. Някои деца може да се смеят и да го възприемат като игра, докато други могат да реагират със сериозност и дори да плачат. Някои деца също могат да се разстроят и разплачат. Въпреки това повечето майки разбират, че това не е ефективен начин за дисциплиниране на децата им и се опитват да се въздържат от каране на децата си.

В повечето случеи като повиша тон,тя става сериозна и ме гледа втренчено,сякаш иска да разбере какво ще последва,от което ме напушва такъв смях,че забравям за какво съм викнала,а Биси още по ококорено почва да ме гледа!
.
Когато направи беля, за която знае, че ще му се скарам, като отбранителна реакция, преди аз да съм си отворила устата, той започва на мен да ми се кара
всъщност идеята е негова:той само как ми се кара като не стане неговата