"Karate" li se na bebetata vi???

• 3 651
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Е, какво очакваш?
Аплодисменти?
Не, не съм и помисляла да крещя и да се карам на бебе.
Разбира се е имало моменти на умора, безсъние, опънати нерви, но ако е имало нещо, заради което си заслужава цялото ми търпение, това е дъщеря ми.
Теб съветвам също да се въздържаш.
Аз не казвам 4е крещя нито сьм агресивна.

# 46
Никога не викам и не се карам пред малкия. По някога като съм ядосана му нареждам, но със спокоен тон и той се радва и си мисли че си играем. Не мисля, че викове и крясъци биха помогнали при малко бебе, най-много да се разплаче от уплаха.

# 47
  • в илюзия
Случвало се е и се случва да се развикам на дъщеря ми , наясно съм ,  че тя не разбира какво и казвам, след това съм стигала до рев Confused , но и на мен понякога ми изпушва главата.
Все пак се опитвам да не и повишавам тон.

# 48
  • София
Да. И аз съм човек...

# 49
  • София
Е, какво очакваш?
Аплодисменти?
Не, не съм и помисляла да крещя и да се карам на бебе.
Разбира се е имало моменти на умора, безсъние, опънати нерви, но ако е имало нещо, заради което си заслужава цялото ми търпение, това е дъщеря ми.
Теб съветвам също да се въздържаш.
Аз не казвам 4е крещя нито сьм агресивна.
Бебето е твое, скъпа.
Съветът ми е да се опиташ да се въздържаш, когато си изнервена.
А, когато имаш бебе, задължително започваш да се изнервяш.

# 50
Ами веднъж опитах докато не искаше да заспи по никакъв начин да й се скарам със строг глас -е, може да е на 2 месеца, но по тона разбра, че нещо не е както преди.  Mr. Green Пулеше се, ослушваше се и накрая се нацупи. Според мен бебетата са много умни, просто възможностите им да изразяват себе си са ограничени. Hug

# 51
  • гр.София
Имам спомен за едно повишаване на тон, но реакцията на дъщеря ми беше такава, че полагам всички усилия да се въздържам, когато съм уморена, изнервена и на ръба на силите си. Помня, че личицето й се сви в гримаса и тя заплака с истински сълзи. Не желая да причинявам това на дъщеря си. Сега й се "карам" само на шега, наричайки я дяволче, прасенце или маймунка. Тя безпогрешно долавя закачливия ми тон и се  смее.

# 52
Случвало се е да повиша глас, но се старая да не го правя. Бебетата не разбират думите, но усещат тона Peace

# 53
Определено се карам ,но така трябва според мен.Иначе ще ми се качи на главата.Карам му се откакто е навършил година и два месеца и започна да изпълнява всичко,стига да иска.Когато съм на разстояние от него и искам да направи или да не направи нещо естествено,че повишавам глас.Дори се е случвало да го удрям,мен май повече ме боли/тежи ми на сърцето/,но няма да го оставя детето да посяга да ме удря и аз с кротък глас да обяснявам,че така не е хибаво...не ме разбира.Когато,обаче го ударя,естествено не силно,но достатъчно респектиращо по дупето /което си е с памперси,смекчаващи удара/,повярвайте ми схваща много бързо.Цупи се за секунда и после ме целува или ме хваща за ръката и показва,че няма да прави повече така.
Изобщо не се смятам за лоша майка,а за децата ми съм най-добрата Laughing,просто така съм избрала да ги възпитавам.Чела съм много за това да им се говори като на голям човек,ама те не са големи хора, не разбират нещата като нас,затова по простата процедура-карам се,шляпвам,когато е необходимо и гледаме ведро напред  Simple Smile

# 54
Карам се но файдата е никаква  Laughing

# 55
Не се карам, защото обикновено има обратен ефект при нас. Вместо да заспи, може да се разплаче и после ще трябва да я успокоявам. Ние сега сме в период на мнооого късно заспиване, но не се карам. По цял ден ми се спи и ме боли дори главата от безсъние. Не трябва децата да свикват с грубости. Ще започна да я слагам да спимного по-рано, преди да се е изнервила. Може пък да заспи по-рано, че и аз да дремна.

# 56
Случвало ми се е да си изпускам нервите, но не мога да го нарека каране. То беше като вид раздразнение. Синът ми беше мъничък и още не разбираше много за какво става дума. Реакцията обаче беше негативна - излгежда усещаше моето изнервяне и нещата ставаха още по-зле - той ставаше още по-кисел и ревлив.

# 57
  • София
Едва ли има майка, която да не се дразни на детето си. И да не повишава глас от време на време.
Друг е въпросът доколко е ефективно това, като възпитателна мярка. Особено пък при бебе. Grinning

# 58
Естествено,че се карам.Даже някой път ми иде така здраво да я натупам ,че свят да и се завие,но....няма как да стане  Mr. Green

# 59
Едва ли има майка, която да не се дразни на детето си. И да не повишава глас от време на време.
Друг е въпросът доколко е ефективно това, като възпитателна мярка. Особено пък при бебе. Grinning
абсолютно подкрепям  Peace

Общи условия

Активация на акаунт