"Karate" li se na bebetata vi???

• 3 651
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Много е мъничка още за да й се карам, "скарването" трябва да има възпитателен ефект и смятам да го правя, когато вече може да ме разбере. Засега когато се изнервя, спирам за малко и си поемам дълбоко въздух, ухилвам се тъпо и май има ефект  Mr. Green

# 61
Ами случва се да, поскарвам се. През повечето време сме само двете и понякога се изнервям. И много добре усеща за какво става въпрос, когато повиша тон Rolling Eyes

# 62
 Да си кажа честничко не понасях когато бебето ми ревеше особенно нощем много му крещях  Sad още от новородено но този период отмина. С времето станах много търпелива към детето си. Сега е на 2 годинки и се разбираме чудесно почти не се караме. Мисля че съм добра майка а той е прекрасно хлапе. Мисля че на всяка жена и е нужно време  да се приспособи към бебето както и то към нея така че търпение и ще се получи.  bouquet

# 63
До сега не се е случвало да "се карам" на дъщеря ми. Нищо няма да постигна, освен да я стресна. Има време да я възпитавам.  Simple Smile

# 64
  • София
Карам се, но с предварителната нагласа, че ефектът ще е нулев  Mr. Green Просто тренирам за в бъдеще  Wink Но гледам да не повишавам тон, за да не стресирам детето!

# 65
Не се карам, защото няма смисъл.Говоря и , тя се хили, но до сега не съм и се карала, може би не съм и била толкова нервна.Сигурно ако ми се събере много бих си изпуснала нервите.

# 66
Да,но не помага.Сега вече понеже разбират повече се учим кое да не пипаме и кое може и да не се бият двете да не си взимат играчките когато единия е взел нещо и все неща от тоя сорт.

# 67
  • плевен
За съжаление да.Много съм нервна и понякога си изпускам нервите.Знам че той едва ли ме разбира но понякога не издържам.Старая се да е рядко това но....

# 68
Ами случва се да, поскарвам се. През повечето време сме само двете и понякога се изнервям. И много добре усеща за какво става въпрос, когато повиша тон Rolling Eyes
Peaceи при нас е така

# 69
Не съм се карала, защото е много малка още и нищо не разбира, но когато съм била вече много изтощена съм сменяла тона - реакцията беше - гледа ме супер сериозно 10 секунди и избухна в смях.

# 70
Много е мъничка още за да й се карам, "скарването" трябва да има възпитателен ефект и смятам да го правя, когато вече може да ме разбере. Засега когато се изнервя, спирам за малко и си поемам дълбоко въздух, ухилвам се тъпо и май има ефект  Mr. Green

Това все едно аз съм го писала ! Peace

# 71
  • Sf
Mами искам да ви попитам дали се "карате" на бебетата ви?Ве4ер когато моита кукла не иска да заспи,а на мен ужасно ми се спи и й се  поскарвам.Знам 4е тя не ме разбира,знам 4е не сьм права,но.....нервите ми са опьнати максимално.Упрекнете ме.....,кайете 4е сьм лоша 4е да спра да го правя. Confused

Да, спри да го правиш. Това изнервя, стесира и плаши детето, и то започва да плаче още по-силно. Ако не можеш да я успокоиш с гушкане, люлеене и пеене, и си сигурна, че не е гладна, жадна или наакана, просто я целуни спокойно, кажи и "лека нощ", сложи я в кошарата и излез от стаята. Понякога човек има нужда да си поплаче, бебетата също...

Така е. Не е нужно да товариш бебето с твоята отрицателна енергия.
За какво изобщо има да се караш на новородено, ми е много чудно. Би ли дала пример?

# 72
До 10-я месец никога не сьм се карала,особено пьк като беше новороден.Та какво ще разбере на такава вьзраст.
Сега вече се поскарвам понякога,НО никога не му викам.
Ако сьм изнервена излизам от стаята,дори сьм се разплаквала,но не му говоря на висок тон.

# 73
  • Пловдив

Новородените деца не са лоши и не правят неща ,които да заслужават каране.Има малко по-неспокойни и ревливи бебета , но едва ли ще им помогнем като им се караме, най-много да станат още по-нервни

# 74
Карам се понякога наужким...ама като ме погледне с тия големи сини очи и ми става мило...
Не си лоша майка, просто си човек и имаш нужда от почивка понякога!

Общи условия

Активация на акаунт