95-та пролетна раздумка в САЩ

• 15 171
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
Атти, имам предвид чисто механични грешки:
при  попълването на форма А (примерно) тотал-ът, който трябва да се прехвърли на форма 1040 е числото ХХХХ, а турботакс прехвърля същото число, но с обратен знак (минус ХХХХ) по някаква причина. В моят случай това доведе до негативен! adjusted gross incomе и съответно фул рефънди по фед и стейт параграфи!

в другия случай исках да про-рейтна дните, които съм работила в щата НЙ; Турботакс има въпросник, който те пита процент прекаран в работа в щата т.е. ако си работил за 1000$ цялата година и си прекарал 50% от тях в щата НЙ, софтуеърът трябва да изчисли 500$ облагаеми в НЙ. Реално софтуеърът игнорира отговора на този въпрос и когато погледнах формата се оказа, че заплатата ми не е про-рейтната и такс дю е двоен на това, което трябваше да бъде.

най - неприятното е, че турботакс не носят никаква отговорност за ретърна, накрая си пише селф-Prepared и всички грешки са си за твоя сметка  Outta Joint

# 181
Лени, ясно значи, много по-зле отколкото си мислех. Най-сигурно е с листче и моливче и два дни четеш указанията и псуваш на ум (или не само).  hahaha
Аз дори и преди, когато съм ги ползвала за и-файл, пак си проверявах на лист всичко, защото си права отговорност си носиш само ти.

# 182
Да сте живи и здрави, ей!  Grinning

Тръгвам за боички (как ли се наричат  Thinking), Панетонета и Chillah след мъничко.
А, да споделя, карам по магистрали вече.

# 183
добре дошли на новите попълнения на седянката, къдрим теми всякакви, не се притеснявайте да питате Wink

арменските/гръцките и руските козунаци са ОК, но препоръчвам при наличие на португалска/бразилска общност да си купите от техните - след това затваряте очи и хем сте си насред БГ хем минус 20 год!  Grinning Grinning Grinning

# 184
[quote author=Agent Provocateur link=topic=384666.msg10876998#msg10876998 date=1239649889

арменските/гръцките и руските козунаци са ОК, но препоръчвам при наличие на португалска/бразилска общност да си купите от техните - след това затваряте очи и хем сте си насред БГ хем минус 20 год!  Grinning Grinning Grinning
[/quote]

Мммм, как можа да го споделиш, сега ще има да точа лиги! (То всъщност май при вас е най-голямата португалска общност, нали?) Винаги са ме спирали да ме заговарят май българския им звучи близко до португалския.  Grinning

# 185
  • usa

а да имаш рецепта за минус 22 год и насред хаваите?

# 186
  • USA
Миз, защо ти е козунак там?  Mr. Green
Ее, сега ми стана мн. любопитно с тези португалски/бразилски козунаци. Как се казват точно? Атти, португалският звучи много като българския и мен редовно ме взимат за бразилка, но тук няма много голяма такава общност. Сега се сетих за една кубинска пекарна - те дали имат нещо подобно?

# 187
  • usa
Миз, защо ти е козунак там?  Mr. Green

аз не държа рецептата да включва задължително козунак, макар да нямам нищо против него. ама агентурата мълчи, или нищо не знае, или тайна пази...

# 188
Лени, мерси за предупреждението. Мъжа ми прави тази година с турботакс и ще ги проверим отново.

# 189
  • Добрич
Привет, момичета!
Имам едно спешно питане. Борис е с висока Т. Имам от БГ само Панадол. Дадох в 4 пм, но в момента е отново висока, а не мога да дам Панадол след 2 часа. Та, какво трябва да купим за смъкване на Т, което не съдържа парацетамол като Панадола? И какъв е заместителя на Панадола тук, името имам предвид? Благодаря ви предварително!

# 190
къдрокоса, можете да дадете Детски Motrin и да редувате с детски Tylenol мисля на 4 часа. Нека друг потвърди схемата.

# 191
Къдри, дано бързо смъкнете температурата и да оздравява малкия. На "вие" съм с лекарствата, но съм чела същото, което препоръчва Лени: да се редуват тайленол и мотрин  Peace .

Аз идвам с друго питане. Преди време някой в темата беше споменал, че има познат фотограф някъде из флоридско, ако правилно съм запомнила. Може ли координати  Praynig .

# 192
  • Добрич
Мерси, Лени и Клерет, КюбитHug
Клерет, мисля, че познатия фотограф беше на онова момиче, което Дивиана беше предупредила, но може и да бъркам.

# 193
Къдри, имай предвид, че Tylenol е парацетамол.
The active ingredient of its original, flagship product, acetaminophen (called "paracetamol" outside North America)...

Обикновен детски Ibuprofen също можеш да даваш. Motril всъщност е точно това.

# 194
  • USA
Къдри, Tylenol (Panadol) се дава на 4 часа. Паралелно може да даваш Мотрин детски на 6 часа. Така ако започнеш с Панадола и не сваля да речем след 2 часа, даваш Мотрин, после след 2 Тайленол пак и след 4 Мотрин + Тайленол заедно. Лекар ми го е казал това, аз съм го правила. Дано бързо да свали температурата.
Също, много помага да го потопиш в топла вода (37 градуса).

Общи условия

Активация на акаунт