Голямата тема за малките масла - 2

• 166 467
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, някоя от вас пробвала ли е маслото от семена на малина? Заинтересува ме  инфото, че притежава естествен SPF между 28 и 50, и е естествена защита срещу UV-A и UV-B лъчите.

# 646
Виждам, че се коментира мириса на маслата и едва ли не по него определяте колко хубави са те. Бих искала да отбележа, че от скоро имам био масла на Cattier - масло от ший и макадамия. Отдавна исках да си взема от тях, за да сравня с Икаров и що се касае до аромата определено мога да кажа, че макадамията има абсолютно подобен мирис на свинска мас и тъй като не поставям под съмение качеството на Cattier не смятам, че мириса е критерий за качеството! Нормално е да си имат специфична миризма и това, че ви напомня на нещо друго въобще не значи, че се дължи на ниско качество.

# 647
Точно неприятният аромат показва, че няма добавени парфюми и химии Peace

# 648
  • Пловдив
Съгласна съм, че неприятния аромат не е критерий за качеството, но промяната на аромата след ползване според мен не е за подценяване. Например моето масло от гроздови семена в началото си миришеше на нормално, и после се появи мириса на грънясало.

# 649
Как го съхраняваш? Най-вероятно е грънясало. Моите ги държа в банята в оригиналните им кутии, след употреба избърсвам гърлата на шишенцата със салфетка, до сега не ми е грънясвало масло Simple Smile

# 650
  • Бургас
Имам стимуланта за коса, масло против целулит и масло от жожоба /всички на Икаров/ и на трите пише, че срока на годност е 90 дни след отваряне. Незнам при другите видове масла как е. Но нищо чудно ако ползвате маслата повече от посочените дни годност да миришат на кофти

# 651
  • Бургас
В този ред на мисли забравих да споделя, че благодарение на лосиончето с розова вода и масло от жожоба започна да ми отшумява ужасния обрив по бузите. Четох, че маслото от жожоба лекува обриви и пъпки - е, май има такова нещо. Вече започвам да се поизчиствам.
Lonicera_10, страхотно е че си решила твоя проблем с кожата. Щеше да е хубаво и в Бургас да има такъв кабинет, където да те диагностицират и да ти приготвят персонално разни масълца и кремчета, но доколкото знам няма такова място. Ако някой знае за такъв кабинет в Бургас  - да сподели.

# 652
Здравеите
От маслата пада ли боята. Искам да си направя маска за коса само с масла, но се боядисах преди два дни  и ме е страх да не ми падне боята  bouquet

# 653
  • Somewhere far away
Да, пада.

# 654
благодаря,
значи ще си правя маска с масла преди следващото бооядисване  bouquet

# 655
Момичета,още не съм изчела цялата тема,но имам нужда от съвет. Косата ми е мнооого дълга,естествено къдрава и доста трудно я разресвам. При миене отива половин опаковка маска за коса. Може ли да ми препоръчате масло, което да добавя в маската за лесно разресване и евентуално против косопад има ли някаква рецепта. Благодаря предварително  bouquet

# 656
  • Пловдив
За разресването- бадемово масло.

# 657
Момичета,още не съм изчела цялата тема,но имам нужда от съвет. Косата ми е мнооого дълга,естествено къдрава и доста трудно я разресвам. При миене отива половин опаковка маска за коса. Може ли да ми препоръчате масло, което да добавя в маската за лесно разресване и евентуално против косопад има ли някаква рецепта. Благодаря предварително  bouquet
препоръчвам жожоба  от опит

# 658
препоръчвам жожоба  от опит
Жожобата за косопада или ...?

# 659
не специално за косопада , а защото подхранва добре косъма без да омазнява излишно подходящо е маслото и суха и за мазна кожа като течен восък е . за косопад съм чувала добри отзиви за рициново масло и за репей , коприва  и розмарин . Пробвай и някой стимулант за коса Икаров с розмарин го хвалят , има и ампули и специални шампоани

Общи условия

Активация на акаунт