Голямата тема за малките масла - 2

• 166 464
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, слагате ли от маслата на косичките на дечицата ви и какви? Иска ми се да ги подхраня, тъй като и на двете са дълги и гъсти, и дори лятото ги суша със сешоар. Косичките им не са мазни, но се заплитат. Дори забелязах, че цъфти на места. Да отбележа само, че сме на 5 годинки Grinning

# 661
Миналата седмица 3-4 часа преди баня намазах косата на дъщеря си с масло ши /карите / , нейната също е дълга и поизтощена от слънцето ефекта беше чудесен жива и гъвкава коса , измих два пъти със шампоана и  изми се добре . Доволна съм и от жожобата подхранва добре, лесно се измива .Никога не мажа масло на скалпа само по краищата до средата някъде на косъма , правя го през 1 измиване , тя е на 4.5години.

# 662
Да, подхранвам косите на дъщерите ми с масла. Едната е на 10г, другата на 6г. Косите са им различни, подстригвам ги редовно, но и редовно ползваме сешоара. След измиване със шампоан ползвам детски спрей против заплитане.
В месеца веднъж поне им правя маслени маски. Поливам с розова вода (за отваряне на косъма) и подхранвам - кокосово, бадемово, жожоба, арган - микс правя от няколко, които имам в момента. Или пък традицията - газ, мас и оцет. Слагаме шапка за баня и така постояват няколко часа - никак не им пречи, пък и са щастливи да споделят женските процедури с мен. После измиваме добре. Косите им никога не са цъфтяли  Peace

# 663
По-напред в темата някой беше попитал за маслото от малина, но не видях някой да е отговорил.

Никой ли не го е ползвал? Rolling Eyes

# 664
Цитат
Миналата седмица 3-4 часа преди баня намазах косата на дъщеря си с масло ши /карите

Това масло го имам но е в твърда консистенция. Как го разтваряте за маска, на водна баня ли?  newsm78

# 665
може и на водна баня , но аз го слагам в ръката си и то се разтапя от топлината и така нанасям на косата с ръце

# 666
да споделя, че съм доволна от маслата на Икаров.. а сега може ли да ми кажете масло което да го слагам само по краищата на косата ми.. питам ви защото много се заплита..пробвала съм кристали за коса много видове..но след ползването им по-вече от 3 седмици им спира действието и трябва да сменя с други.. и така в нас имам поне 5-6 шишенца които са на половина.. моля ви помагайте  Rolling Eyes Hug

# 667
  • София
Koe масло препоръчвате при болки в гърлото и синузит. В една книга четох за масло от евкалипт борово масло, както и още  няколко се споменаваха, но като най-изразени тези две намерих.
За какво друго могат да се позлват? Предполагам, че чрез топла инхалация ще ги използвам за синусите и гърлото.

Трябва ми също за релаксация (лавандула?) и за тонизиране  Peace

# 668
  • Пловдив
Koe масло препоръчвате при болки в гърлото и синузит. В една книга четох за масло от евкалипт борово масло, както и още  няколко се споменаваха, но като най-изразени тези две намерих.
За какво друго могат да се позлват? Предполагам, че чрез топла инхалация ще ги използвам за синусите и гърлото.

Трябва ми също за релаксация (лавандула?) и за тонизиране  Peace
Ето на този сайт са много хубаво описани кое масло за какво е:
http://www.eterika.eu/?cid=29

# 669
  • Пловдив
да споделя, че съм доволна от маслата на Икаров.. а сега може ли да ми кажете масло което да го слагам само по краищата на косата ми.. питам ви защото много се заплита..пробвала съм кристали за коса много видове..но след ползването им по-вече от 3 седмици им спира действието и трябва да сменя с други.. и така в нас имам поне 5-6 шишенца които са на половина.. моля ви помагайте  Rolling Eyes Hug

За заплитане- масло от жожоба. Ако ти е мн суха косата може и бадемово.

# 670
По-напред в темата някой беше попитал за маслото от малина, но не видях някой да е отговорил.

# 671

ми аз не..може ли да споделиш малко по-вече за тва масло  newsm78

# 672
  • Ст Загора
Доволна съм от маслото от кедър има голям ефект за акне ,намазжам някоя пъпка и след дадено врене тя се прибира изчезва , и за гъбички помага

# 673
Купих и изпробвах - арганово, на алтея органик - пшеничен зародиш, невен, шипка, на катиер - морковено,  кокосово - индонезийско пише,  балчо -бадемово, сусамово, кайсиево

аргановото - много ми хареса, мажа си лицето и шията
пшеничен зародиш - по тежко е трудно попива - мажа лице или в маски добавям капки
морковеното и шипково - ползвам заедно за лице
бадемовото - за маски - коса, лице
невен  - масажирам си ръцете
кайсиевото - не ми допадна изоставих го, по скоро за тяло
сусамовото - за коса, лице, ръце
кокосовото - от лакомия си поръчах 500 гр. опаковка с идеята да го ползвам за тяло, но не издържах на миризмата на кокос, затова само за коса в комбинация със сусамовото

# 674

За заплитане- масло от жожоба. Ако ти е мн суха косата може и бадемово.
мерси много..ами с бадемово съм пробвала и някак си ми стои като мокра косата т.е  идва ми в повече

Общи условия

Активация на акаунт