Важен ли е брака?

• 11 932
  • 294
  •   1
Отговори
# 240

buttinsky, това с романтиката и сметките идва да покаже, че тези, които си правят сметки, ще дойдат сметкаджийки, с две думи?

Ами аз за другите не смея нищо да твърдя, за себе си знам, че не съм мислила над въпроса за "собствеността", имало е хора, които са се опитали да ми насочат мислите натам, но дори и така погледнато, аз се чувствам сигурна и така , имам достатъчно голямо доверие в приятеля си, за да мога да искам деца от него и без брак. Но ако някой ден все пак ми хрумне,че много искам  да се видя булка, може да организираме нещо. Така или иначе отговорността  е нещо присъщо и за двама ни. Колко хубаво все пак, че живеем във време, когато можем свободно да направим своя избор  Simple Smile

# 241
Айде, бре, не се ли изпоженихте вече  Grinning
Аз като омъжена и много държаща на брака, съвсем отговорно заявявам, че безбрачието съвсем не те прави по-малко семеен или отговорен.
Въпрос на вкус...казала маймунката  Mr. Green

# 242
  • София
Да, съгласна съм.
Аз съм признавала неведнъж, че ако времето не позволяваше толкова либерално отношение към двойките, не сключили брак, по отношение на социалния статус, бих подписала на секундата.
Но все пак, да не бъркаме разума с меркантилност.
Особено за девойки, без никакъв материален фундамент, освен мъжът им.
За останалите- нека са романитични колкото си искат, над нещата и прочие.
Животът, както казахме е непредвидим и понякога поднася не само приятни изненади.

# 243
Толкова пъти я прочетох днес тази "сигурност"! Струва ми се различните хора влагат различен смисъл. След като са минали повечко години, познаваш до болка човека до теб е все тая дали имаш брак или не. Същото е ако си живееш с него да кажем от 10 години, едва ли ще има разлика ако отидеш и подпишеш. След 10 години ти го познаваш прекрасно нищо повече не ти е нужно. НО представете си ситуация в която пламва любов, ти си примерно на 23 и си се запознал с човека преди 5месеца примерно, нещата са неудържими и правите детето на любовта- химия много, разум не много. Ако ти си готова да го родиш, той какво е готов? Има го малко и този момент. И в този смисъл ти трябва "сигурност", че на 6-тия месец от както те познава, още преди да ти е пораснало шкембето и при първата дразга той няма просто да реши да си тръгне.
Та в този смисъл, ми е интересно, тези които живеят на семейни начала, колко време са познавали мъжа си преди да направят бебе?

# 244
  • София
Та в този смисъл, ми е интересно, тези които живеят на семейни начала, колко време са познавали мъжа си преди да направят бебе?
Два месеца, единият от които той беше в чужбина.
Дъщеря ми е родена от любов.

# 245
Леле, бях останала с впечатление, че ти си от бракуваните (някой така го беше написал по-горе и ми хареса).
Мисля, че доста си рискувала, но явно историята ти е с щастливо продължение!

# 246
  • София
Да. Аз няколко пъти повторих, че животът е непредвидим.
Моят живот, поне, винаги е бил такъв.

# 247
  • София

и друго - замислете се защо, примерно, в САЩ е традиционно да се женят хората. може по 5 пъти да се женят и развеждат, но се женят.

Май нещо не разбрах - американците напр. се женят по 5 пъти та и ние така трябва. Е, мила, повярвай ми, ама предпочитам да съм с мъжа ми неомъжена цял живот /дай Боже/, а не 5 пъти сключила брак. ooooh!

# 248
  • София

Ами явно съм галеница на съдбата
или просто сме били по-разумни, знам ли ?
За първи път забременях, когато направихме
2 години от съвместното ни съжителство.
Не се получи, а после след още 2.
В крайна сметка, всеки си има глава на раменете
и специално за децата има толкова методи за предпазване,
че просто няма смисъл да го коментираме.
Всеки да живее както иска !!!
Който иска брак, да се бракува ...... Боже защо са измислили такава
кофти дума още се чудя  newsm78
Който иска на семейни начала - ОК. Радвам се само, че днес имаме избор.
Едно време родителите ни не са били облагодетелствани.
С брак или без, всички ние сме щастливци, защото можем
да живеем с хората, които обичаме.
Помислете за момент за хилядите момичета с уговорени женитби
от родителите  Sick Никога не си виждала бъдещия си мъж, както
и обратното разбира се и изведнъж трябва да изживееш живота си с този човек  ooooh!

# 249
  • София
Е, все пак живеем в Европа.  Laughing

# 250
  • някъде в орбита...
Абсолютно заставам зад позицията, че брака не е важен. Или по-точно, не е нужен или решаващ за отношенията ни. А и именно липсата на подпис ми е помагала, а не пречела, в доста ситуации.
За протокола: четири месеца след като станахме гаджета заживяхме заедно, вече 7години така, и нямам нищо, ама абсолютно нищо на мое име. Ако тръгнем да се разделяме повече ще ми пука за това "Защо?", отколкото за това колко мога да му измъкна.
Имаме идея как би изглеждала сватбата ни (до най-малкият детайл, включително списъка с гостите), но някак и на двамата все не ни е до това, и предпочитаме да отидем на екскурзия, или да си купим нещо. А ако направим както сме решили - само с подпис в граждансткото, това ще убие родителите ни  Tired

# 251
Темата е безсмислена.
Не всичко може да се облече в думи, така че конкретни причини е глупаво да чакате някой да ви каже.
Въпрос на усещане, за всеки човек е различно, важното е вашите и на половинката ви усещания да съвпадат.

# 252

Боже, не ми казвайте, че има хора, които мислят, че думата "брак", така де бракосъчетание има общ семантичен корен с "брак", в смисъл "бракуване" на стока, примерно Mr. Green

# 253
утжас! какво отговори!!!! зашеметих се. някой замисли ли се изобщо за понятието "чувство за оговорност" с или без брак /явно граждански, а не бракувани непотребни вещи/.
е! ако имате чувство за отговорност, участието по-натам в тази дискусия отпада.
то е по-важно - за партньора ви, за вас, за децата ви.

# 254
  • София

Боже, не ми казвайте, че има хора, които мислят, че думата "брак", така де бракосъчетание има общ семантичен корен с "брак", в смисъл "бракуване" на стока, примерно Mr. Green

Не знам дали има общ корен, но лично за мен
звучи ужасно. Толкова ли нямаше друга дума
в така богатия ни език, че трябваше свързването
на двама души да се нарече с тази грозна дума  Thinking

утжас! какво отговори!!!! зашеметих се. някой замисли ли се изобщо за понятието "чувство за оговорност" с или без брак /явно граждански, а не бракувани непотребни вещи/.
е! ако имате чувство за отговорност, участието по-натам в тази дискусия отпада.
то е по-важно - за партньора ви, за вас, за децата ви.

Малко не те разбрах  newsm78
Дали заради самата мисъл, дали заради
това, че някой е спал в час по български  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт