мога ли да родя нормално ако имам виско кръвно.

• 1 949
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте,искам да ви попитам ако по време на бременността имам високо кръвно мога ли да родя нормално или трябва секцио.И както имам високо кръвно мога  ли да родя с упойка.
Благодаря Ви предварително.

# 1
Може би ще те приемат в болница да ти следят кръвното и ако с лекарства го докарат в приемливи граници можеш да родиш нормално.

# 2
  • София
Аз постъпих в б-цата с много високо кръвно. Сложиха ми инжекция, за да ми свалят кръвното. Родих след 4 часа, нормално. Не са ми слагали упойка.
Задай въпросът на гинеколог. Или направи консултация с анестезиолог за упойката.

# 3
Зависи колко е високо, дали се повлиява от медикаменти, дали имаш други симптоми освен високото кръвно.Само по себе си то не е задължително показание за оперативно родоразрешение.Това може да предцени само гинеколога, който следи бременноста, не и ние.
Лека бременност и успешно раждане. Peace

# 4
Най-добре е това да прецени гинекологът ти.
И двата пъти бях с високо кръвно, доста лежах по болници. Първият път родих нормално с епидуралба упойка, а вторият - нормално, предизвикано раждане, без упойка.

# 5
  • София
Нормално е да се промени кръвното ти налягане, по време на бременността.
Кръвната маса се увеличава през третия триместър и процесите в организма се променят, включително и кръвното налягане.
Вече са те посъветвали, гинекологът ти да прецени, но вероятно, ако не си хипертоничка по принцип, едва ли би предпочел секцио, заради това.

# 6
Най-добре е това да прецени гинекологът ти.
И двата пъти бях с високо кръвно, доста лежах по болници. Първият път родих нормално с епидуралба упойка, а вторият - нормално, предизвикано раждане, без упойка.

Ако не е много нахално от моя страна ,мога ли да те попитам защо втория път без упойка-ти ли реши или екипа?Благодаря предварително  bouquet

Към авторката -само лекаря ще ти даде отговор на въпроса.Много зависи и колко е високо, и как ще се повлияе на медикаментите.Най-добре попитай него.

# 7
Цитат
защо втория път без упойка-ти ли реши или екипа?

Ами така се стекоха нещата. Цяла бременност се чудех какво да правя, като започна раждането още не бях решила.  Embarassed И така чаках да ме заболи силно и тогава да поискам упойка, но не ме болеше много. Постоянно се разхождах и когато вече поисках упойка, беше късно. Поне видях, че не е толкова страшно.  hahaha

# 8
Според мен , това трябва да прецени гинеколога ти. може би зависи колко е високо Thinking

# 9
Мисля, че този въпрос е редно да зададеш на лекаря си. Тук никой не е компетентен за да ти отговори. Момичетата споделят какво е било в техните случаи, но това съвсем не значи че и при теб ще е същото. Аз бях с високо кръвно през цялата бременност и родих секцио ама не заради кръвното. Иначе упойката по принцип сваля кръвното.

# 10
                     На мен ми се слу4и в края на бременността  да вдигна кравно.Доки ме прати да се разходя за половин 4ас
                     и пак ми го мери.Но за късмет се беше нормализирало,ина4е трябвало да извади бебето веднага.ПОне така ми каза.

# 11
  • до една звездичка
Аз имах високо кръвно през целия 9 месец. Пих лекарства. И родих нормално.
Доколкото ми е известно, високото кръвно не се смята за неестествено при бременните (особено в края на бременността).

# 12
Аз съм хипертоничка от ученичка.През първата ми бременост гинеколога който ме наблюдаваше беше категоричен че ще раждам с секцио,последните три месеца бях в патология за наблюдение и за подготвяне на секцио.Но когато дойде моментът да се ражда тогава доки изчезна и ме остави да родя нормално,честно казано като за първо раждане мине долу-горе добре ноооо родих с кръвно(само да не се изплашите)  170/130.Всичко мина много добре за мен и бебето доки който беше на смяна много ми помогна.Сега наближава второто ми раждане разбира се пак си имам кръвното ходя при същия док който ме изражда и все още не се знае какво ще бъде този път но аз гледам да се настроя позитивнио и всичко е божа работа дано всичко да мине нормално както при първото.Затова се нагласяй позитивно и остави доки да реши кое ще е най добре за теб.

# 13
Зависи колко ти е високо кръвното ,поддържаш ли го и ....абе трябва гинекологът ти да  каже.
А иначе моята кумица  изкара и двете си бременности с постоянно високо кръвно.Влиза за малко и в болница ,нормализираха я ,после пак...накрая всичко мина безпроблемно.И двете си дечица роди нормално. Peace

# 14
  • Варна
Имам позната със същия проблем. Днес ми каза, че щели да я приемат в болница по рано и след наблюдение щели да решат как ще ражда. Явно има вариант.

Общи условия

Активация на акаунт