Няма шега, няма измама - ФЕВРУАРЧЕТО е радостта на мама

• 12 835
  • 316
  •   1
Отговори
# 120
Не ми е работа,но да отбележа,че януарките са се посдърпали(има и доста обидени..) именно по въпроса за даването на плодово сокче...е ли или не е захранване...Знам,че тук не става въпрос чак за спор.Между другото,Боян си го гледах по старата схема-сок от ябълка от 2-ия месец,ранно захранване,а на всичкото отгоре и адаптирано мляко.Детето се разви чудесно,няма алергии,боледува един път годишно по за 4-5 дни,въпреки че посещава детска градина.Просто всичко си е Божа работа!Незнаех,че тази схема е по руски модел.. Laughing

А Бульовчето е права,че повечето майки повтарят като мантра новите концепции за хранене на бебето и едва ли не анатемосват тези,които се водят по предишната схема.Аз понеже не мога лично да проведа експериментално проучване по въпроса  hahaha  съм решила компромисен вариант-нещо средно..Няма да захранвам нито много рано,нито ще чакам чак до 6-8 месец.. Peace Примерно на 5 навършени..

# 121
  • пак там
Бульовче, може ли малко по-подробно за тези руски прийоми?

# 122
Мили сектантки-дойде и тоя момент, който очаквах отдавна-споровете за начина на захранване Simple Smile
Надявам се че ще успеем да запазим добрият тон отново, както досега Simple Smile
Бульовче- ако не беше Гея сигурно аз или някой друг щеше да ти даде линкове и информация Simple Smile Аз също смятам, че е важно да се вземе ИНФОРМИРАНО решение за захранването на бебето. Явно е, че в твоя случай е така и малко излишно сме се намесили, надявам се да не ни се сърдиш!  Hug Да ти е живо и здраво детето!
Апропо-намирала ли си някъде изследвания, статистически данни (съвременни) и т.н. в полза на ранното захранване? Не те питам за да се заяждам, просто аз все още не намирам, а наистина ми е интересно. Ако да-моля, дай линк!
Иначе-аз лично познавам ранно захранени и дългокърмени деца, мисля, че ако не се заместят много хранения много бързо ранното захранване не пречи на кърменето.
И последно да кажа-аз много харесвам някои от руските прийоми за глеане на бебета-даже има един руски сайт, който мнооого ми харесва Simple Smile

# 123
Яна, мила, аз специално съм мноооого благодарна на всички, които са активни във форума за кърменето. там не съм се включвала, но съм чела усърдно. и пак ще повторя - добре, че беше информацията от там, че да се оправя първите дни, че и първите седмици. мисля, че до голяма степен на това се дължи и факта, че Дани засука още веднага като ми я донесоха и тя беше от малкото бебета в Шейново, на които не им даваха АМ за дохранване (нали ги теглят там, за да видят дали се хранят добре и на това основание пъхват по едно шише АМ в количките им, за да се дохранват).
аз също както казва Толо, се опитвам да направя нещо като компилация от разните му особености на предлаганите системи за гледане на бебе в през първата година. мисля си, че много зависи и от поведението на бебето. ако бебето ми не искаше биберон, нямаше да й давам насила. ето и днес - половината количество сок не го изпи. не съм я тормозила да го изпива.
хубаво е, че се намесвате, защото и други могат да прочетат и да се информират допълнително.
линковете ще ги постна по-късно, че сега бързам да пиша - малката будува от около 18 до към 21 или когато реша да я къпя...
Рися, в общи линии "руската система" се състои в съставяне на режим на бебето, ранно захранване. има и още неща, но по тях не се спори, докато тези двете са в основата на разделение на педиатрите на 2 лагера. и както виждаш - и на майките, също.

# 124
Благодаря за отговорите,момичета!Аз веднага се замислих за алергия,а пък то може да му се спи на детето.Понеже виждам,че вече тен имаме по бузките да питам - какво слънцезащитно мляко да купя и кой фактор?Никога не съм ползвала за себе си и ми е тъмна индия.

# 125
  • в сърцето на един мъж...
Сега, държа да отбележа, че не съм сектантка, че не искам да се приеме като налагане или не добро отношение мнението ми.
Не съм фен на американската система, нито пък съм противник на руската. За първото си дете избрах нещо средно между двете.
Женена съм за диабетик, мога да твърдя сериозно как се отразява фруктозата на децата.
Та по въпроса за соковете - организма изтегля захарта, съответно впръскваш една ударна доза сила на децата, пълниш им коремчето, с нещо, което пресича буквално млякото и в крайна сметка само ги залъгваш.
Та, кажи ми в този случай, кое е полезното на един плодов сок? Оставям настрана дали има нитрати или не вътре.
Аз дадох на сина си за пръв път сок на 4 месеца и половина, защото не можеше да ака заради изкуственото мляко. Иначе сигурно и аз щях да започна на 6 навършени.
Децата са незрели все още на 2 месеца. Но всеки сам избира как да го гледа. Peace

Ето още нещо подходящо по въпроса:
http://www.zachatie.org/images/zahranvane/Zahranvane.pdf

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 19:56 от Geia

# 126
здравейте,
ох днеска ми се късаше сърцето докато мишо ревеше- моя син се роди с "вързано езиче " мн трудно се научи да суче , но отскоро почна да яде по малко и от шише. и аз реших да му отрежа юздичката горкото дете голям рев му дръпна не толкова,че го боли колкото докато му държаха главичката. сега всичко е на ред суче малко по добре надявам се бързо да свикне с новото мърдащо езиче.чудя се дали детето е стресирано и уплашено дали може да му се лее коршум или още е малък.

cutesmallcat на нашата активна гимнастика пише че се почиства повърхностно не се пере аз я минах с влажена кърпа защото има разни шумолящи и свиркащи неща вградени в нея аз слагам една от бархетните пелени и тогава слагам бебо.

по повод захранването със сок всяка майка решава по стар или нов метод ще действа - според мен колкото по късно толкова по добре. моя братовчедка не захранена правилно е била с евагинация на червата ( ако не се лъжа за диагнозата точно как беше )
храносм система на бебчетата не е толкова добре развита , но всяко дете е индивидуално аз съм захранвана рано незнам дали има връзка но цял живот имам проблеми с ходенето до WC както и киселини

лека вечер на всички с пожелание всички мами да спят тази вечер

# 127
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА ще започна с една молба,вие 9 месеца сте си споделяли радости тревоги,после раждахме заедно,радвахме се за всяка от нас като за кръвен роднина а сега има голяма опасност тези приятелства да се превърнат в много лош тон.януарките наистина са се изпокарали,дайте ние да не го правим Peace Peace Peaceвсеки може да си отглежда хлапето както сметне за добре,както и всяка има право да си изкаже мнението,НО не дейте да бъдете крайни в изказванията си това води до конфликти,дайте да се прегърнем и да продължим да се обичаме Hug Hug Hug
а сега за отчета от консултацията,качили сме 900гр. и сме пораснали с 3.5см Laughingаз съм доволна Party
пожелавам ви приятна вечер и сладки сънища  Heart Eyes

# 128
Здравейте! Hug

Днес цял ден бяхме навън. Взеха секрет за стафилококите на Бобчо, а след това ходихме при д-р Алексиев. Слава Богу - добре е бебчо, но преди нас имаше едно мъниче, на което му откри луксация и се наложи да му слага каишки. Толкова плака горкото, а и самият доктор беше много разстроен. Не ми обясни нито за упражнения, нито нищо - каза, радвай се, че е добре. И аз не настоявах...

Янита, бързо оздравяване на сладката кака! За залъгалката - с дъщеря ми не ползвах изобщо, но и тя беше на адаптирано мляко и огладняваше по часовник. Сега, Божидар, вечерно време е много нервен - хем му се суче, хем се дърпа. Както се казва, не знае какво иска. Паралелно с това, Мими се е прибрала от градина или от пиано и иска да си играем, или да ми изсвири нещо. Затова давам залъгалка, връчвам го на таткото и така откарваме до времето за къпане. Надявам се да не се пристрасти. Laughing

За соковете - дъщеря ми я захраних по старата схема - първия месец сокче и т.н. Ами жива и здрава си е. Сега не знам - ще действам по интуиция, но 6 месеца без, така да се каже, "външна" храна ми се виждат много. А, и наистина крайностите не са приятно нещо. Както казва педиатърката ни - "аз много добре знам какво пише в Интернет, но все пак знам и малко повече неща." Така, че ще се осланям и на нейното мнение, защо хем е в крак с нещата и толерира кърмене и пр., хем не е крайна в нищо.
Та с всичкото това исках да кажа, че според мен споровете са излишни - едва ли 2 -3 лъжички сок ще причинят непоправими вреди на едно дете. От друга страна - много знаем и ние какво точно ядем и какво им предаваме с кърмата на бебоците - с тези скандали напоследък около храните в България - излиза, че нищо качествено не остана за ядене. Така че, нека сме толерантни както досега - всеки си гледа неговото дете най - добре! Mr. Green  Peace

# 129
На мен също ми е доста интересна темата за/против ранното  захранване, но и аз призовавам да запазим добрия тон, да не изпадаме в крайности, налагане на мнение и разделяне на лагери.
Според мен всяка една от нас мисли най-доброто за своето дете и едва ли иска да му навреди като го захрани по-рано или съответно след 6 месечна възраст.

Аз все още не съм взела решение на какъв етап ще въвеждам сокчета за бебо. Да не говорим, че ние изцяло сме на АМ вече. След изкарани 3 дни на кърма и АМ, Йоан започна отново да пожълтява и реших да приключим с кърменето.
Колкото и полезна да е кърмата, аз не искам тази жълтеница да продължава да натоварва организма на детето ми.
Както и Толо потвърди едно дете може да се развива и да се чувства достаъчно добре и на АМ. Всичко си зависи от детето, от организма му, от имунитета, който ще изгради.

бульовче ще се радвам ако пуснеш линкове за ранното въвеждане на сокчета и отражението им върху здравето на детето.

Момичета синоптиците предвиждат един чудесен и топъл уикенд, дано този път познаят и да се радваме на дълги, изпъленени с много слънчеви лъчи разходки.  Hug

Лека вечер и от нас  Heart Eyes

# 130
Ама чакайте малко, защо решихте, че се караме??? Shocked Аз не налагам мнение на никой, както не бих искала да ми се налага и на мен. Така че това тук е само споделяне.
Аз лично за себе си ще започна късно, защото ще караме по коригираната възраст на Мила, а тя ще е 6 месеца.
Който когато и както реши.

# 131
  • пак там
Ама чакайте малко, защо решихте, че се караме??? Shocked Аз не налагам мнение на никой, както не бих искала да ми се налага и на мен. Така че това тук е само споделяне.
Аз лично за себе си ще започна късно, защото ще караме по коригираната възраст на Мила, а тя ще е 6 месеца.
Който когато и както реши.

коригирана възраст? какво е това? newsm78

# 132
Здравейте отново  Hug

Днес временцето беше доста приятно и с инаправихме хубава разходка
Лукрециана  Joy Joy Joy айде ще кандидатирам мойта девойка за младия моряк ... ама само да не се окаже похотлив гларус, че ще му дърпам ушите (ужас тъщата в мен се пробуди  hahaha )

Толо щом и при вас положението е такова мове да го броим за нормално  Wink

Във връзка със възникналия спор- мисля да следвам инстинкта си и да се доверя на бебка (да следвам нейния ритъм ) и да избера "златната среда " . Честно казано не виждам смисъл да се нарушава добрият тон- все пак всеки си преценява кое е добро за неговото дете ! Пък и хората си гледат децата по единя и по другия начин и  са си живи и здрави така че.... въпрос на избор  Hug

Лека нощ и поспаливи бебчета  Heart Eyes

# 133
Мила е осмаче и се прибавя към възрастта й в момента толкова, с колкото е избързала и тогава се захранва.

# 134
vivi_mm и 0 Гости преглежда(т) тази тема.  Shocked

Леле леле взех да се притеснявам ..
Среднощни купонджийки къде сте? Айде аз сипвам   Wine Glass  пък се надявам после да се включите  Drunk  cheers

Joy

Общи условия

Активация на акаунт