Няма шега, няма измама - ФЕВРУАРЧЕТО е радостта на мама

• 12 839
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
Само минавам да кажа, че нямаме стафилококи. Явно сме изключение от шейновската действителност. Mr. Green

# 241
ами днеска тръгнах да чистя мухал със саво и се усетих че е с белина и се чудя дали препаратите  могат чрез кожата или чрез вдишване да окажат някакво негативно влияние на кърмата

# 242

Вижда ми се много неудобно за сапунисване и изплакване.
Десика,да ти е жива и здрава племенничката!
Чувалче и ние имаме,но е по-големичко и не съм го ползвала още.
Ние днес бяхме на консултация - 5 кг и 58 см.Биха ни и първия Пентаксим.

# 243
Маринче, и аз имам отвреме навреме такива пробождания като с иглички,но не като когато приижда млякото,а различни.Дори гърдата може да е празна,а отвреме навреме прободва,но като че ли в началото имах повечко,сега май не.И наче за гърдите мен лявата ми е по-млекодайна,а дясната ..хм по-малка стана,а преди беше обратното.
Гея,сега живеем за известно време в едно градче от селски тип/ Mr. Green/близо до Търново и не съм се запознавала с никой тук,понеже преди да забременея всеки ден бяхме в Търново и практически там си живяхме.Но сега се сдобихме с тази"ваканционна къща" и сме тук до края на лятото,а после заминаваме извъб БГ и аз ще съм от майките,живеещи в чужбина.Та разходките ни са предимно семейни Simple Smile.А до ВТ с малката рядко ходим още,че е малко неспокойна заради коликите.
Незнайно защо нашата педи не ни е споменала нищо за ортопед,а вече отдавна минахме месец newsm78и въобще кога се почват всичките му там прегледи при различните специалисти-очен,кардиолог.....?Ние сме при педиатърката чак на 16 април,тогава ще я питам,но ако някой знае тук..

п.п.Яна,отдавна щях да ти благодаря,но все забравям-за съвета за хумата-дупето ни се изчисти моментално.

# 244
Здравейте маминки!
Аз се мъчих да ви дочета , но не успях.Иначе много ми се иска пак да си приказваме тук като преди,но няма време.С баткото и таткото сме в къщи,лудница.Родихме се 3700,на 20 -я ден 4600, а 2-я месец 6400гр.И сега се кърмим с едната ръка.Много иска да яде.Нашето педи каз 1-я месец че я нямали ваксината в наличност и после сигурно ще бие две на веднъж.Други майчета от Варна казвали ли са им така?
Цунки и дано скоро пак да мога да пиша.

# 245
Ко стаа,уа Mr. Green
Дойде времето,в което и аз започнах вече да изпушвам тотално...Кажете ми защо моите деца реват като ненормални у нас,а като ги изведа навън моментално заспиват????? Даже и у свеки като ходим мълчат като риби..Опитваме се с мъжо да установим причината,но не намираме такава изобщо...Пробвахме дали им е топло,дали им е студено,наляво ли да са легнали,надясно ли,нагоре,надолу..прави... #Crazy Вече изкукуригахме..Ревем заедно с тях Mr. Green Щеше да е яко ако можех да легна на някоя пейка навън ,та поне да поспя на спокойствие ooooh! Иначе през нощта измислихме нова стратегия за сън и така си поспиваме вече за повече от 1-2 часа.Таткото взима единия, аз взимам другия и така приспиването е по-лесно и спим по цели 4-5 часа през нощта..Е,с прекъсвания естествено. Хубаво,че поне през нощта поспиват..то през деня е такова чудо,че не мога да ви опиша..луд умора нЕма...Вече се чудя къде да обикалям.Целия Пловдив обиколих,само и само да не стоя на едно място,че принцовете да спят... #Cussing out Барем да бях стопила и последните 4 кила..ама нъц!!!!!!!
Тия дни сме на консултация и ще давам отчети и аз..Сега отново излизаме,че положението става неудържимо..... Tired

Вижте ни какви сме Убавци Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 18:20 от foxy81

# 246
  • Стара Загора
Ами Фокси,просто децата са си с характер  Joy От сега да разберете с таткото кой командва в къщи   Joy  newsm48 smile3508

# 247
момичета някоя може ли да ми разчете резултатите от микробиологията???докито ни не си вдига тела но ние утре сме при нея.ще дам ид1178540 и парола 75305938.май имаме ама нищо не разбирам newsm78

# 248
Днес ни теглиха и мериха и сме към отбора на големите юнаци.Вече сме 6кг Shockedи 58.5см.Аз си мислех,че този месец ще сме по-малко наддали,но въпреки болестите и неяденето с повръщане сме добре.Биха ни ваксините/от туткане не можах да реша дали да слагаме Пентаксим/.Мислех си,че имаме още време,но днес макар и със сполки ни ги сложиха.Педи каза,че щом са малко ,а и нямаме температура по-добре да ги сложи,че така става много близко времето до другите.Порева си горкия и сега дадох Панадол.Малко е неспокоен и дано не дигне температура.
Излезна ни и резултата от носния секрет.Поне там нещата са добре,но хремата я има още.В четвъртък сме на контролен прглед при УНГ-то,а до тогава продължаваме да си слагаме Бивацина.Аз много се чудех дали да ги слагам,че са за очи и уши,но нямах май много избор,защото беше доста зле.Но след 3-то слагане хремата му взе да отшумява.
Постоянно сме навън и ние спиме само докато се друскаме в количката.И мама обикаля и тя целия Пловдив като луда.Хайде пловдивката група къде сте?Освен Биби никой друг не съм видяла!Хайде и ние да си спретен една среща Mr. Green Heart Eyes

# 249
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Времето се затопли и все по-рядко се навъртам из форума.
Ние сме добре. Моя юнак има завиден апетит. Виждам че разисквате въпроса с нощните хранения. Колкото и да ми са неприятни за сега не се опитвам да ги махна защото се опасявам че ще ми намалее кърмата - и без това със зор го изхранвам. Към края на деня и на мен ми се налага да давам добавка от АМ, но гледам да не е последното хранене, че после той се успива и гърдите ми се препълват. За сега  последното му хранене е в 22 часа и после се буди в 2 и в 5. За мен поне по неприятната част е смяната на памперса посред нощ.
За ваксините - и ние ще сложим Пентаксим. Много ме дразни това нядодялано решение на Здравната каса да отпускат две отделни ваксини. Последния път като му слагаха хипатитната ваксина, плака толкова много, че се изплаших че ще се засини, хич не ми се иска да го измъчват с две отделни ваксини.
Вчера и днес го изкарвам с кошницата на терасата, заспива на минутата и двата дни ми спа почти 3 часа. Този вариант много ме устройва, хем той на въздух, хем аз си свършвам домашната работа. Фокси, дали няма да подейства и при вас?
Поздрави! Приятна вечер на всички   bouquet

# 250
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Деси, честита племеничка - да са ви живи и здрави всички нови бебоци в семейството - много братовчеди, много нещо Simple Smile

При нас всичко е наред, освен че на мен май ми дойде  Sad, макар да става дума буквално за няоклко капки, но пък си имам всички пред-М. симптоми - пъпки, апетит и умора...
Кърмата ми не е намаляла като количество, поне за сега, но Белослава имам чувството че непрекъснато е гладна и виси по над 1 час на гърдата ми и уж суче интензивно през цялото време, но все още иска...
Понякога обаче повръща и започне ли да повръща, повръща по цял ден...
странна работа  newsm78

Много се радвам на всички дундести бебоци и вече нямам търпение да дойде петък, за да имаме и ние новини за нашата малка бузка...

Днес много се смя и много ни приказва, но пък и доста мрънка. Коликите и при нея са се завърнали с двойно по-голяма сила.  Close

п.п. да ви кажа за нейния режим - през деня яде каквото яде, къпем я към 8-9, яде, в 10 е заспала в общия случай. Ние гледаме един филм и преди лягане аз се цедя до дупка.
Сутрин към 7-8 тя се буди, гърдите ми са пълни, но до 10-11 е яла по 2 пъти от всяка, та горе-долу не съм препълнена... Пък и имам за фризера...  Peace

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 20:04 от carbo

# 251
Радвам се, че както и досега успяваме да си споделяме мненията без да се караме. Хубаво е, че всеки пише каквото го вълнува, а не се разделихме на групи-щеше да е жалко все повече да намаляваме и някои от нас да не смеят да си споделят мнението!

Виждам че има доста повръщащи бебета-оказа се че и моето е от тях. Дими също повръща на фонтан понякога-не всеки ден, но понякога се случва и по 2 пъти на ден.... При мен причината е че кърмата ми тече силно и той трудно я преглъща и се дави, та нагълтва въздух. Също така, май се получава когато е неспокоен и аз се опитвам да го успокоя с кърмене, а той май не иска точно да суче (напр. докато приспивам Алекс-тогава слагам Дими между нас и му давам да суче и ако ръмжи не го оригвам или успокоявам по друг начин защото ако стана Алекс се разсънва). Също така става когато е спал дълго време и после суче прекалено лакомо.
Опитвам се и аз да прилагам препоръките, които мога да дам и на вас-бебето да суче по-често, за да не е много гладно и да суче прекалено лакомо и да гълта въздух. Да се оригва често по време на хранене. Да се държи повече време изправено (препоръчва се и носене със слинг или кенгуро). Да не му се дава нищо различно от кърма (АМ).
По принцип това повръщане не е тревожно, но веднага потърсете лекар ако:
-бебето е обезводнено
-повръща след всяко хранене
-не наддава добре
-има кръв
-ако вие се чувствате притеснени

Аз няколко дни не успявам да пиша и чета-по цял ден сме на разходка, днес ходихме и до Благоевград, прекарвам си много приятно времето, особено като е топло. Сега леля ми е на гости и се възползвам от нея-да занимава децата, да ми свърши някоя работа вкъщи Grinning

Десика, моето раждане беше като на сестра ти-само за къпането на бебето не настоявах-изкъпаха го след като ми го сложиха на корема за малко, просто реших да не се карам с тях и затова. И благодарение на всичко това с бебето имахме прекрасно и безпроблемно начало на кърменето и на съвместния ни живот. Дано скоро това стане практика в БГ, за тези, които искат така да родят да има избор!
Да ти е жива и здрава племенничката!

Сиолина, хубаво е да избягваш химикалите, но няма нужда да се притесняваш чак толкова-ти си вдишала и приела през кожата минимално количество, още по-малко е преминало в кърмата...

Сигурно пропускам 100 неща, ама ще пиша пак като се сетя!

# 252
Здравейте и от нас  bouquet

Карбо, май и на мен ми дойде Shocked много странно, въобще не очаквах, нали все пак кърмя Thinking със синът ми ми дойде чак, когато той беше на 7-8 месеца и бях разредила кърменията значително.

Ходихме на педиатър. София вече 5.330 Grinning качила е точно 2 кг. от раждането си Sunglasses

# 253
Вчера и днес го изкарвам с кошницата на терасата, заспива на минутата и двата дни ми спа почти 3 часа.

И аз правя нещо подобно: отварям широко вратата на терасата и добре завивам бебка и тя спи. Явно въздуха е различен и си спи спокойно бебето.
На мен ми идва цикъла ако ми намалее кърмата. Забелязох си го сама.
Браво на София, добре похапва  Laughing
Лека нощ, Ники много ме измори днес в парка: 3 часа бягане след нея.

# 254
  • София
Гери, недей да кърмиш на 3 часа. За да ти се увеличи кърмата, трябва една седмица да пробваш на 2 часа. Бебетата преработват кърмата за 1 - 1.5 часа, така че няма да го натовари този режим. Даже ще видиш колко ще е спокоен и колко повече ще спи.

Фокси, и вашата не е лесна!!! #Crazy Hug Имате ли балкон? Пробвайте да ги слагате на прозореца или на балкона.

Коте, забравих да ти кажа, на нас вече не ни свири нослето, ама не вярвам да сме се отървали, тея гадини са навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт