Няма шега, няма измама - ФЕВРУАРЧЕТО е радостта на мама

• 12 851
  • 316
  •   1
Отговори
# 225
Geri Кръвта се взима от вената. Но тях не ги боли особено много. Йоан ревеше, защото и двата пъти го събудихме.

Весе мнгоо се радвам , че се обади и най-важното , че сте добре.  Hug

Mother-of-Pearls не ни забравяй, наминавай по-честичко.

Момичета ще се включа малко по-късно , че имам куп нешица да свърша.

Силвето е права за Южния през уикенда, но това означава, че аз няма да мога да се включа на нито една среща. Просто няма как да дойда от Слатина до там, а вс еоще не ми се иска да разнасям малкия по автобуси и таксита. Много вирусоносители, много мрасотия  Confused

# 226
Гери, възможно е, след като го показва кантара Grinning
И да те успокоя, няма как кърмата просто така изведнъж да ти спре. Такива работи се случват изключително рядко и то само ако си изживяла огромен стрес. Плюс това ако нямаш кърма, детето ще реве на секундата, а не след 40 минути цокане Wink София също понякога си хапва по половин час и накрая започва да се мръщи на гърдата, но според мен го прави, защото я боли коремчето или има газове, а не защото млякото не й стига. Успокой се и ще видиш, че всичко е наред. Опитай се да слагаш бебето по-често на гърдата, дори, когато не проявява признаци за глад и ще видиш, че кърмата ти ще се увеличи бързо.

# 227
А, не  Joy Гери ще ме умориш  hahaha Пробвай да се претеглиш няколко пъти през 10-15мин. и виж дали няма да ги дава 100-на 200-та гр. като грешка
На мен ми е смешно, но на тебе ти е свито сърцето-знам. Споко, давайго малко по спокойно и ще видиш, че нещата ще се оправят. И ние вчера имахме един режим... направо да ти падне шапката  Tired като почна от сутринта 4.00ч. в 10ч. хубаво хапна, в 13м. предложих, ама не яде  и като откърти , се събуди чак в 18ч. Тогава пък като започна през час час и половина ми висеше на гърдите и то с всичките му морофети (сърдене, ръмжене, дърпане на зърното като ластик, плюене-баш когато тръгне млякото   smile3511и т.н.  ooooh!) до 10.30ч.

# 228
Добро утро!!!/аз сега ставам/
Гледам никой не е направил закуската..етооо:

А сега спокойно мога да пиша Laughing
"Завиждам ви" за съвместните разходки с бебовкочвците...Ние тук където сме не познаваме никой с бебе като нас и си се разхождаме самички или по семейному Laughingама таткото често го мързи.
Ника почна да гука толкова изразително и тооолкова сладко,с такова едно тъничко миличко гласче.Усмихва се наляво и надясно.Почнахме и ние/макар и по-късно/да ползваме Био Гая+Ентерокинд и комбинацията май е добра,почнахме повечко да пръцкаме  и по-малко да плачкаме,но си го има напъването и грухтенето още.
Гери,на мен това плачкане ми прилича повече на колики и газове,те много често биват бъркани с глад.И бебетата от болка или дискомфорт продължават да сучат и ти се струва,че са били гладни..
Mother_of_Pearls!!! HugГоляма почивка си даде от нас! Laughing Laughing LaughingДобре дошла отново и по-честичко ни навестявай.
Хетера,напълно те разбираме за дългото отсъствие и многоо неспане,дундуркане и подобни.Май всички минаваме през това,нали затова казват,че първите 2-3 месеца са доста труднички.Но сега вече като сме се адаптирали е малко по-лесно.Аз що годе вече успявам да се занимавам и с други неща,освен бебе-почиствам,ходя до магазините дори някой филм успявам да изгледам и това при условие,че съм сама и няма кой да ме замести,освен таткото,когато е свободен.Абе нас коликите ни изтормозиха и поради тая причина съм абсолютно против ранното захранване или даването на сокчета.Бебешкото стомахче е толкова чувствително!Особено при тези/като нас/които страдат от остри колики и газове.Какво по-хубаво от майчиното мляко.Пък и какъв е точно смисълът да се дават сокчета на 2-месечно бебе?Когато всичко необходимо си го имаме в нашето мляко???Но всеки сам си решава разбира се.
Момичета по колко часа спите?Имам чувството,че вече толкова свикнах да спя по 4-6 часа на пресекулки,чче съм супер свежа сега.Сякаш организма се нагажда и вече по-малко сън е напълно достатъчен,имайки предвид,че преди спах по 10 часа.
Хайде аз ще погледам малко сериалче и после на разходка!
Весел и приятен ден!

# 229
  • окр Пазарджик
Здравейте мами!
При нас борбата с коликите е безмилостно жестока, пробвахме вече всичко, но следобедното и вечерното хранене се скъсваме от рев.
Искам да питам , нормално ли е да ме болят гърдите, болката е като пробождане с дълга тънка игла и е доста болезнено. Аз не кърмя ,а изцеждам и давам от шише,колкото и да го мъчех детето непожела да засуче. Освен това едната ми гърда е много по-млекодайна и по-голяма от другата . 
Приятни разходки на всички!!!   bouquet Аз чак днес си поръчах количката

# 230
  • в сърцето на един мъж...
Дарима, ти къде си сега?

# 231
Охххх  ooooh! аз пак си направих сметката без кръчмар  doh Мислех набързо да пооправя в къщи, wash 1dishes hang 1ironing но....Дребната шушулка неще да спи, а и в кошарата неще сама до стои. Като я взема гука и се смее - значи нищо не я боли и не е гладна. Оставям я сама и  smile3514
Сега се звери в компа свита в мен на две - текат едни лиги, тене едни ручки към клавиатурата...
Айде ще я оставя нещо да ви напише, че белким се кротне, може и за това да се бори детето  newsm12
эээээ ррлэпппп                            ъъэээээээээээээрпппппп ппппппппппппппппппппп  Joy Joy Joy на тейко си ще се е метнала  smile3555 аман от компютарджии и компютри в къщи.
Аде лек и спокоен ден на всички от мен и Андито   love001

# 232
  • София,Младост 3
Здравеите мамчета!Аз мнооооооого отдавна нито съм писала, нито съм ви чела.Но виждам че и при вас е като при нас. Моят малък мъж има много колили,дори и прехваления ИНФАКОЛ не помага кой знае колко.Все е гладен 2-2,5 часа.Почти не спи през ноща.Дори наразходкатаплачем.Иначе всеки ден ако не вали сме на вън 2-3 часа.Ние сме само на кърма и чай.Първия месец наддаде 1,150кг. и 5 сантиметра.Кака много помага.Общо взето това е.
Ако има майки от Младост ще се радвам да се разхождаме заедно. Ние ходим в парка до Патиланци или в парка в младост 2.
чао за сега

# 233
здравейте искам да питам почистващите препарати отразяват ли се на кърмата ?

# 234
# 235
Здравейте отново,

искам да ви почерпя, защото вчера станах леля на една много сладка малка бебка - Никол.

Вчера моята сестричка роди в Испания. И да ви кажа, че там раждането няма нищо общо с това тука. Оставили са нещата да се случват естествено, без никаква външна намеса. След като е получила разкритие са я чакали докато изтекат водите, не са ги пукали те. Бебето веднага са го сложили върху корема й, и след това на гърдата. Не им дават никакви добавки, от първата минута само на гърда. Не къпят бебчетата веднага. Изкъпали са я чак днес.
Държат я само по памперс, за да може да се калява детето и куп други непонятни за нас практики.  Rolling Eyes

Честити месечинки на всички малки бебчовци   bouquet
А на болничките , скорошно оздравяване.

Ние в сряда сме на консултация и най-накрая се надявам да сложим на Йоан първата ваксина.
Някой беше питал за повръщането. Снощи Йоан повърна на фонтан огромно количество. Успя да намокри себе си, баща му, дивана , дори и по пода имаше  Shocked Много се притеснихме, защото дори не беше изял всичко, което по принцип си изяжда.
Днес връща помалко. Чудя се дали може от претопляне да повръщат така бебчетата. Че вчера май го претоплих. Цялата му бузка е в ситни червени пъпчици  newsm78

От няколко нощи моя младеж обикаля из цялото легло. Освен, че си удари главата в решетката и си поплака подобаващо след това, сутрин го намираме с ръцете през решетката, а днес беше изкарал и двете крачета  Confused
Заради тези каскади сме постоянно отвити и се притеснявам да не настине .
Според вас удачно ли е да му купя чувалче за спане и дали ще спи в него. Той адски много рита с крачета и незнам няма ли да го изнервя това, че ще е затворен в този чувал?

# 236
  • София
Сега се звери в компа свита в мен на две - текат едни лиги, тене едни ручки към клавиатурата...
Айде ще я оставя нещо да ви напише, че белким се кротне, може и за това да се бори детето  newsm12
эээээ ррлэпппп                            ъъэээээээээээээрпппппп ппппппппппппппппппппп  Joy Joy Joy

ЕЕЕЕ НЕ! ТОВА МЕ РАЗБИ!

Гери, то пробното кърмене се прави с бебето, бе душа, не с майката. Grinning Бебето се мери преди и след кърменето. Но дори и това не е показателно.

# 237
Десика- честита ти племенница.

Гери- ако бебето преглъща като го кърмиш, значи си поема млекцето. Ако само виси- значи не яде. Изцеждаш ли нещо от гърдата, от която е цокало? По-добре да ти виси на гърдите 1,2 дни през час и ще видиш колко кърма ще тръгне...отколкото да му даваш АМ. При нас беше така преди 2,3 седмици, но като и давах постоянно да цока и на следващия ден преливах от кърма. Няма по-добра помпа от бебето  Joy.

Вкъщи настана малка лудница. Габи събуди Ники, набързо накърмих Габи, после пак отидох да приспивам Ники и сега е тишина и аз имам време за форума  Laughing.

# 238
Да бе знам как се прави пробното, ама нямам такова кантарче за да го притегля, затова реших да пробвам обратната схема  hahaha При нас проблемът е, че е го храня не на поискване, а по график, с изключение през нощта, но просто той не издържа до часа си и започва да се дере от рев. Иначе след него като леко стисна зърното излиза някоя и друга капка кърма и преглъща ама сутрин наистина най-много се усеща как цока Simple Smile
Деси, честита ти племенница  newsm51
aaa, Деси, щях да забравя, ние сме с чувалче - стои в него през целия ден и е много удобно, вечер съм спокойна че е завит, той се чувства добре в него, гласувам с 2-те ръце за него  newsm10

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 15:21 от geri_kkoleva

# 239
desika,няма проблем да спи бебчо в чувалче.Даже по-нататък си е направо задължително,ако не искаш нон стоп да е отвит! Боян допреди 2 седмици спеше в чувал..така беше свикнал,че изобщо не подлежеше на коментар!Но вече му омаля...Чак сега минахме на олекотена завивка.А на Ралица купих чувалче,но го използвам засега само като излизаме с количката-вместо одеалце. Peace  Оооо,и честита племенница!

Брей,Бетунга,това наистина ли Андито го изписа ?!

Сиолина,какво имаш предвид...
здравейте искам да питам почистващите препарати отразяват ли се на кърмата ?

Марин4е,така,както го описваш, е нормално.Когато наближи време за хранене и гърдите са по-пълни и аз усещам пробождания като иглички.

Общи условия

Активация на акаунт