Няма шега, няма измама - ФЕВРУАРЧЕТО е радостта на мама

• 12 837
  • 316
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Ето ни и нас Simple Smile
Нещо не успявам да се организирам тия дни. Коликите и при нас се засилиха, вече 2-3 пъти ми се буди със силен плач и направо ми се къса сърцето! Заварвам го с широко отворени очички, от онези още спящи, невиждащите, зачервени и той един такъв уплашен и жален...Sad И плачка малко докато се успокои... Гадни гадни гадини са тези колики! #Cussing out #2gunfire
Ние утре сме на консултация и аз ще помоля доки да ни отложи ваксината поне със седмица. Днес сякаш малко по-малко му свири нослето, но определено си има сополки още. През деня му капя сребъра вода и промивам с Диснемар. Препоръчвам ви го! Струята е доста по-лека от на Стеримара, а е и специално за кърмачета и деца (синята опаковка), за възрастни си има отделна разфасовка (зелена). Въобще не плаче от него, а промива по-добре от меките ампулки. Peace Днес ни е 7 ден с Бактробана, а ефект - нъцки! Crossing Arms Направо не знам с какво да го лекувам това носле  newsm78

Леле, Фокси, при вас е весело!  #Crazy Аз като знам как се шашкам едно като плаче, предствям си какво е като е стерео! Как се оправяш?!? Герой си ти, герой!!!

Алхимиче, дава грешна парола. Я пак напиши внимателно user i pass и да видим какво са написали. Това е Цибалаб, нали?

Деси, честита племеница! Да ви е жива и здрава малката сладуранка!   bouquet

Хайде, лека нощ и дано бебчовците са спокойни и спинкат! Praynig Hug

# 256
Деси, честита племеничка - да са ви живи и здрави всички нови бебоци в семейството - много братовчеди, много нещо Simple Smile

Да, Наде много бебета тази година. Йоан се напълни с братовчеди и братовчедки и все набори  Wink Поне ще има с кой да си играе.
Белославка доста дбър вечерен режим има. Направо си за завиждане.
И при нас коликите се завърнаха яко от няколко дни. Някой ми каза, че понякога коликите се засилват като започнат бебчетата да се извеждат навън   newsm78

Яна благодаря ти за съветите и безценната постояна подкрепа  newsm20

Ние сме на консултация в сряда. Интересно ми е да видя Йоан колко е наддал

# 257
да цибалаб е id 1-1178540 парола 75305938 мерси Hug коте да збъркала съм id първия път Embarassed

# 258
  • Sofia
Мммдааа, Алхимиче, не ми е приятно да ти съобщя, но имате Стафилококи като нашите  Rolling Eyes Тези били така наречените "Златист стафилокок" и били от най-разпространените...Очевидно се отглеждат в родилните домове и ги дават за вкъщи  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Бактробана и при вас е вариант, не са резистентни към него, дано ви помогне! Но непременно занеси на доки да види антибиограмата и да реши с какво да ги лекувате! Peace

Дано всичко бързо мине и да са ни здрави мъниците! Praynig

# 259
егати гадорията утре сме при доки Sadвсе пак мерси за вниманието

# 260
Момичета какви са тия стафилококи , какво е това чудо  newsm78 Както става ясно май си е масово явление из българските родилни домове.

Вече и аз се замислям дали да не идем да излседваме Йоан Уф то само това ни липсва и може да сложим ваксината на 6 месеца като стане.

Голямо гадория.

Инче дано Венци ги пребори тия гадинки и да ти поолекне и на теб

Фокси като имаш време наминавай да драскаш по ред, за да не ви мислим

Лека нощ и от нас и да спинкат спокойно бебоците  smile3522

# 261
Здравейте, по вечеря да намина и аз. Това е моето "свободно време" бебе и мъжо спят а аз имам възможност да поровя из нета на спокойствие. Иначе и при нас нещата са както ги описвате на вън спим (може и на терасата) а в къщи правим чалъми. Гледам доста мами от поизгубилите се са наминали тия дни  Hug
Нашата кака също много помага сменя памперси, приспива, дори се бъзикам че ако можеше да кърми щеше да ме отменя напълно. Сега изчезна на село за ваканцията ама аз нали съм гадна и пратих един буквар с тестове да тренира за матурата така че пак няма да е много free  Whistling
Елфи имам питане ако можеш да помогнеш за кой ли път  Blush какви документи и къде се подават за 15-те дни отпуск на таткото които му се полагат от деня на изписването на бебето и има ли значение ако няма брак с майката? Колежката ми роди вчера та за нея ми е необходимо инфото или по точно за мацката от личен състав в нашата фирма. Аа и къде се подават после документите, заедно с болничните ли?
Впрочем приемам отговори от всички които знаят обърнах се конкретно към Елфитка защото предполагам че тя знае.
Айде лека нощ (на тези които ще спят) и приятен купон на останалите  Mr. Green Wink

# 262
Зитка също е от скатаващите мами! Да мине да се разпише при първа възможност хич да не ми скатава  Naughty

# 263
  • Пловдив

Елфи имам питане ако можеш да помогнеш за кой ли път  Blush какви документи и къде се подават за 15-те дни отпуск на таткото които му се полагат от деня на изписването на бебето и има ли значение ако няма брак с майката? Колежката ми роди вчера та за нея ми е необходимо инфото или по точно за мацката от личен състав в нашата фирма. Аа и къде се подават после документите, заедно с болничните ли?
Впрочем приемам отговори от всички които знаят обърнах се конкретно към Елфитка защото предполагам че тя знае.Ако имат копие от декларацията за припознаването на детето,да пробват с нея
Айде лека нощ (на тези които ще спят) и приятен купон на останалите  Mr. Green Wink

Документите са следните

-Документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето
-Приложение 7 -ако от 2007 г насам таткото е ползвал болничен той вече е попълнил приложение 7 и то не се попълва отново
-Приложение 13
-като излезе акта за раждане се носи копие допълнително
-декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство-това защото нямат брак

-заповед от работодателя за разрешаване на отпуска /но това от личен състав трябва да го знаят/

Всички приложения изтеглете от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6

Документите се подават с болничните в НОИ
-

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 23:19 от Elfita

# 264
Много ти благодаря   bouquet

# 265
  • Пловдив
k.penkova ,когато нямат брак се представя декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство.Няма образец за тази декларация,прави се при нотариус.

Ето го и текста

"Чл. 45а. (1) Отпускът при раждане на дете по чл. 163, ал. 7 от КТ се ползва въз основа на писмено заявление на бащата. Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето. Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако бащата няма право на този отпуск, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно, като мотивира отказа си.

# 266
Здравейте и от нас  Hug
От вчера при нас е кошмар рев рев  Shocked от тези колики взе да ми писва  #Cussing out #2gunfire Измъчиха тези деца тц тц .... немам нерви  Tired

А да ви се оплача ... днес излизаме с надеждата да поспи поне малко ... да ама не .. като отвори едни очи това дете и не мигна  #Crazy  За щастие сега спинка пу пу

И друго исках да напиша ама забравих ... айде лека и спяща нощ  newsm46 smile3524

# 267
ехооооо къде сте ???колко ми е самотно Sad Стара Загора днес май спи дълбоко smile3524еми хайде сладки сънища Hugмойта девойка спи от 23 часа ама аз станах че хем глад ме мори хем взех да преливам та да се изпомпам малко bombs и после и аз нанина Sleeping

# 268

Привет, сладурани!  Hug

Ние малко се позагубихме от фронта, ама то е защото мама има доста задачки - ходя на лекции, подготвяме благотворителен базар и най-вече гледкаме се с Дара  Heart Eyes Иначе много ни липсвахте.
 Гледам, че май снусните колики пак са ни подгонили всички. И ние не сме изключение. Надявам се това да е като за последно (и после почват зъбчета  Mr. Green). Ние решихме да пробваме Колийф, ама нещо не ни се нравят. Като че ли Еспумизана върши по-добра работа. Но фаворит си ни остават Инфакол.
 Моята Дара е вече 5 кг и е тоооолкова забавна  Party Голяма игра пада денем, ако спи е за не повече от 15мин, колкото да си вземе дрямката. Иначе "пее" и "говори" на играчките, люлеем се на люлката на терасата, разхождаме се. Смъртна обида е да я носиш легнала - трябва непременно да е права и да гледа напред. Храним се на 4 часа (6, 10, 14, 18, 22), като през нощта спим дълбоко. Изградихме си ритуал вечер: гимнастика, къпане, масаж, пижамка, слагаме се в леглото, пускаме й нейната звездичка (лампичка, която свири много спокойно и прожектира спящи мечовци на тавана - най-добрата ми покупка за бейби! Peace), излизаме на пръсти и воала! Детенце заспива като ангелче!
 Най-голямата ми гордост обаче е акането: сутрин точно след закуската в 6 памперса се маха и Хилендара с усмивка на уста си свършва работата. Свикнахме се така, че не се ли махне пампата и почва едно цвърчене. Ама разбирам го детето, и аз ако бях с наакано дупе щях да църкам. Така хем аз съм спокойна, че детенце е със сухо дупе, хем то си създава лични хигиеннит навици и живот и здраве като пораснем по-лесно ще се справим с гърнето.  bowuu
 За ваксина се спряхме на Инфанрикс и сме супер доворлни засега. Препоръча ни я доки и действително нямаше никакви температури, зачервявания и пр. Освен това я постави в крачето, а не в гръбчето.
 Исках да ви попитам, мами, какво ви е мнението за пневмококовата конюгатна ваксина? Препоръчаха ни я горещо и това, което знам, звучи доста убедително. Единственото ми колебание е, че е употребявана навсякъде по света само не и у нас, следователно нашите доките не са особено запознати с нея  newsm78 ... Вие какво мислите?

Желая ви много слънчев ден - изпълнен с разходки и много усмивки!   bouquet

# 269
  • София
Вече и аз се замислям дали да не идем да излседваме Йоан Уф то само това ни липсва и може да сложим ваксината на 6 месеца като стане.

Деси, стафилококите не са причина за отлагане на ваксината. Ние сложихме Пентаксим миналия четвъртък и всичко е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт