Няма шега, няма измама - ФЕВРУАРЧЕТО е радостта на мама

• 12 833
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Дубрютру  Mr. Green
Дали да си взема една бира  newsm78 Joy
m@m@ ,моята мома обикновено ака по 1 път ама качествено,но има дни като вчера например -3 пъти  Peace Явно добре си хапва твоето детенце,не се притеснявай  Hug

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 05:39 от zabche

# 91
Ха добро утро и от нас,

Вчера Гошко беше истински кротушко, чак се притесних да не му има нещо - стоя си кротко в шезлонга, ту спинкаше, ту гукаше, направо идилия. Такова нещо не е имало откакто се е родил  Joy Дано продължи да е кротък и занапред  Praynig Но пък през нощта ми се будеше през 2 ч и все гладен - 3 пъти съм кърмила, явно се е уморил от многото сън през деня  hahaha

Дано да познаят и времето да е пролетно днес, че като гледам каква мъгла се е спуснала тук  ooooh! 

# 92
  • София
Добро утро, мили мами   bouquet

Днес отново се наспахме... с малко измама Simple Smile в 4 малката се размрънка, но й бутнах бибата. Нещо вече не мога да ставам по нощите, като труп съм  ooooh!
Сутринта отново се събуди в добро настроение и падна голям смях докато я преобувахме и преобличахме /че за пръв път спа с пижамка/
Сега е нахранена и нещо им приказва на маймунките от активната гимнастика

Вчера не е кашляла /не е и повръщала/ и не съм звъняла на док. Ходихме до Соц. грижи и си взех бележката за 250-те лв, след 15ти ще ходя до пощата да ги взема.

Как са болните бебоци? Имат срок до понеделник всички да оздравеят Wink

Това е от мен за сега  Heart Eyes

# 93
  • Стара Загора
Oooooo,временцето е перфектно ,ще има дъъъъълга разходка ,мисля днес към нашето Аязмо да отида  Peace Flutter

# 94
Синоптиците познават, но не и за Враца! Тук сме си със собствен микроклимат стил "Лондон" - такава мъгла и студ, нямам думи Mr. Green А така ми се искаше да ходим на разходка - аз съм болна и се разхождам с тази маска за хирурзи - едвам дишам - не стига, че от хремата ми е запушен носа, ами и маската допълнително утежнява полжението! Само дано детенцето не прехване от мен Praynig Че се измъчи тия дни с пъпките - остава сега и някой вирус да му лепна!
Иначе сънливостта вече ни мина - изглежда е било само първите дни от ползването на капките и аз се поуспокоих! Като реве и иска на ръце си знам, че си мойто детенце hahaha
Дано утре слънцето да не подмине пак Враца!  Praynig

# 95
  • София
Добро утро и от лазарета!
И тази нощ се борихме с високи температури (на Габриела, не на бебето), но този път поне не се наложи като вчера да я топя във ваната с хладка вода, справихме се само с мокри кърпи и лекарства. И без сън, разбира се.
Отменихме си пътуването до Сандански и на всички ни е криво, но не ни се рискува да тръгнем на път с болно дете. Не мога и да изведа Дани навън, че не смея да оставя болната кака сама у дома. 

Имам въпрос относно залъгалките - дали е възможно бебето да порасне без да се прибягва до това силиконово чудо? кога се вкарват в употреба и може ли да се овладее този момент без тях?

# 96
Привет и от нас  Hug

Гледам вчера голямо лафче сте ударили  Laughing
Благодаря на мамите за инфото за спешната контрацепция   bouquet
Аз също имам въпрос относно акането  Blush Моята бебка си върши работата след всяко хапване, обаче от 2 дена изчезнаха онези бели "ядчици " от акото и памперса стои само изцапан в жълтаво ... та и при другите кърмени бебета настъпи такава промяна  newsm78

Айде аз паля метлата че сме гладни ....

# 97
  • Sofia
Привет и от нас!

Хъркаме си ние и това си е! Sad Днес сме при доки и да видим какво ще реши да правим нататък...

М@м@, и ние сме в същото положение - от вчера е акал 5-6 пъти, но не се оплаквам Wink Иначе много пъшка и се напъва и само попръцква  Joy А и аз забелязвам, че по-силно мирише акото, но си е жълтичко и редичко и не се притеснявам.

Алхимиче, коя ви беше педиатърката в 3 градска? Че и ние сме там... Засега не е споменавала нищо за сокчета, но да се подготвя за ответен удар, ако е същата. Нашата е Гергана Георгиева.

Да ви питам как изпрахте активната гимнастика преди да я ползвате newsm78 В пералнята става ли? Искам вече да го пускам да се упражнява Simple Smile ама искам да е чисто, че нали лежи направо отгоре, без пелена...

Наде, много любезна твоята девойка  Mr. Green Аз веднъж реших да мина метър с бибата и бях наказана! Такъв възмутен рев рева след около 45 секунди като се усети, че нищо не пуска, че набързо се поправих!  Joy

Оставям ви, че ми донесоха палачинки в леглото  Crazy Тати днес си е в София и яко ни глези!

Цунки на всички гъзунки!

Фоксиииии, къде си, душо? Като напиша гъзунки и все за теб си мисля колко много липсваш!!! Пиши ни малко, моооля! Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 11:15 от cutesmallcat

# 98
Имам въпрос относно залъгалките - дали е възможно бебето да порасне без да се прибягва до това силиконово чудо? кога се вкарват в употреба и може ли да се овладее този момент без тях?
Може и без тях разбира се само гледай да не се научите да си смучете пръста вместо биберон че от него после няма оттърване, защото аз моя и сега го смуча някога в съня си ама не ме издавай на никого  Blush

# 99
Здравейте и от нас,

ние днес сме много неспокойни от сутринта. Но така като се замисля е по-скоро от снощи. Само мрънкаме, плачкаме и искаме мама постоянно да е до Йоанчо.
Мисля си, че е заради изхождането. Не сме се изхождали от два дни и явно му е тежко на малкото стомахче.

Така като гледам и за разходки няма да става днес / поне засега/. Тук духа доста силно въпреки че има слънце.

За срещата и аз съм навита. но незнам как ще се организираме.

Момичета hetera ми се губи от доста време.

# 100
  • Бургас
Geia, много благодаря за изчерпателната статия!  bouquet  bouquet  bouquet Нас педито ни посъветва да давам сокче след 40ия ден, но аз и се опънах. Мисля, обаче след месец да започна, ако до тогава не мисля нещо друго! Rolling Eyes

cutesmallcat, не се притеснявай - взависимост от веществата, които е приело детенцето, остатъка е с различен състав - понякога ще има, понякога - не, твърди частички!

Янита - ако не дадеш ТИ залъгалка, детето ти дори няма да знае, че съществува. При нас я въведох, защото успокоява коликите. Всяко бебенце е със силно развит сукателен рефлекс, който се проявява при всяко неразположение. Ако винаги, когато сукателния рефлекс се появява даваш гърдата - най-безобидното е, че ще го боли коремчето от преяждане. Също - прочетох, че ортодонтските биберони помагат за очупването на езика и детето проговаря сравнително по-бързо и правилно. Не знам доколко е вярно, но ние гукаме от 15ия ден! Grinning
 И...
Може и без тях разбира се само гледай да не се научите да си смучете пръста вместо биберон че от него после няма оттърване, защото аз моя и сега го смуча някога в съня си ама не ме издавай на никого  Blush

# 101
  • София
Аз, разбира се, знам за евентуалните ползи от залъгалката. Двете ми по-големи деца не минаха без нея, но те бяха отглеждани по режим и залъгалката запълваше празнотите в 3-часовите интервали между храненията. Чудя се обаче дали бебе, гушкано и кърмено на поискване, може да мине без тази добавка  newsm78
Габа отново е с 39 градуса.  Ill

# 102
Янитка, защо не й дадеш на Габи Хексалгин за температурата, аз само с него успявам да сваля толкова висока температура.

# 103
  • София
Янита, какво й става на вашата малка кака? Защо така с тази температура? Дано бързо я свали този път  Praynig

За залъгалката - аз хич не исках да давам, но от прочетеното реших че напразно съм толкова крайна. Едвам навих и майка ми че беба има нужда да суче за успокоение, а аз не винаги мога да съм на разположение, въпреки че я кърмя на поискване.
От друга страна милото прекалява - винаги когато не е подходящо беба да плаче, той й я бута... Вместо да отложи каквото прави за малко и да я гушне /което по принцип повече помага/
какво правя аз - през деня когато сме си вкъщи и сме само двете в момента в който измрънка и не е наакана я слагам на гърда /понякога суче 1-2минути/. Вечер или през деня когато милото си е вкъщи наблягаме на биберона /тогава винаги суче дълго, защото явно си огладнява/.
А преди лягане си суче колкото иска и ако не заспи веднага я дундуркаме без биба...
Имайте предвид че бебенцата са умни и няма да позволят да ги лъжете с това когато са гладни. Нашата освен това я плюе когато не е разтроена. Смукне два пъти и я изплюе за да се усмихне Simple Smile
Абе личи й вече кога е време за биба... В тоя ред на мисли, Коте, ако беше гладна нощеска нямаше да има измъкване...  Peace

Аз от едно парче силикон какъв роман написах Grinning

Иначе днес цяла сутрин разузнавам начини за спестяване на пари за Белослава. Вариантите са:
-детски влог - много трудно се теглят парите в случай на нужда
-застраховка - в тези дни на криза, може да фалира дружеството и язък за всичко, пък и дали да е на бубката или на нас с баща й  newsm78
-инвестиции в акции - трявба да си специалист
-инвестиции в злато / монети - трявба да разполагаш с по-големи суми
-последователни срочни влогове /според най-добрите предложения/ на мое име - засега на това съм се спряла, но не съм решила твърдо
Вие какво мислите?

след малко ще се пробваме да поизлезем, дано не духа много

П.П. и аз съм ЗА среща, но дано да съвпадне с почивка на милото, че инак съм вързана вкъщи

# 104

П.П. и аз съм ЗА среща, но дано да съвпадне с почивка на милото, че инак съм вързана вкъщи

И аз така, но дано да е през събота-неделя, че иначе съм вързана вкъщи. Няма кой да ни докара просто, а всички сте в другия край на София.

Общи условия

Активация на акаунт