Лекарите в Пазарджик - 4

• 60 510
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
  • Пазарджик
Гери по закон до навършване на 1 год. на детето без значение дали е на кърма или на изкуствено хранене НЕ се заплаща престоя на майката в болницата,след навършването на годинката престоя на детето е безплатен а майката ПЛАЩА престоя си като придружител на детето който когато през април ние лежахме в болницата с Ваньо беше 5 лв. на ден. Hug

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 11:44 от vancho1963

# 226
Така е, и аз съм чувала от 1-2 майки

# 227
A ако все пак, те "накарат" да платиш 10лв престой в Пз болница, а детето ти не е навършило една година..на кой закон можеш да се позовеш...за да откажеш плащане...

И....ако ти излезнат с..."ма вие не плащате, а спонсорирате доброволно" ........то тук ясно, че няма много варианти на отговор..ама

# 228
  • Пазарджик
Гери нямат право да взимат пари за майката щом детето няма 1 год.,това е по закона за здравеопазването.Незнам как стои въпроса за часните болници-в Хигия се плаща 10 лв.но не на ден а еднократно за престоя но незнам дали важи и за детското им отделение.Аз родих там и тъй като малкият имаше проблем се наложи да остана като предружител на детето и тогава(2007) плащах по 3 лв. на ден но в родилното.ДО има и в МБАЛ-Пазарджик там не се плаща за придружител до 1 год.мисля че и в Здравето има детско отделение.Но най точна ще е информацията на място.Надявам се по някакъв начин да съм ти помогнала. Hug

# 229
  • Пазарджик
И още нещо което забравих придружителя и в двата случая без значение от възраста на детенцето осигурява храната за себе си.А за Хигия -да придружителя заплаща престоя си нищо че детето няма годинка но както винаги на рецепцията незнаеха точната цифра информацията се давала на място при приемането на детето.Но както ти казах когато родих и останах придружител на малкия получавах храна от отделението,а във Пловдих като бяхме във ВМИ плащах 5 лв на ден само за леглото което си делях с малкия-храната на детето беше от тях а за мен си купувах.Имаше дечица под годинка за тях майките не плащаха но и те като мен си осигуряваха храната и деляха леглата с децата.Яво часните болници си имат своя политика. Hug

# 230
Мен ме стряскат случаи, при които се иска заплащане за престоя на майката, дори и когато е с кърмаче под 1 годинка.
Искат се по 10 ла НА ДЕН, като както казваш ти, спиш в леглото на детето и ти си осигуряваш храната - за кво тогава ги даваш тези пари, още повече че е ПРОТИВОзаконно!!!!

И кой трябва да се сезира, за да си получи въпросното Здравно заведение, санкцията?

И ...ми се щеше да разбера точно кой закон го забранява това...явно ще се поровя.. Thinking

# 231
Искам и аз да изкажа впечатленията си от лекарите в Хигия..... #2gunfire
Д-р Антонов - след първото ми кървене във втори месец, когато влязох в болницата, той реши че не съм била бременна. Е БЯХ...до шести месец... Sad Този велик специалист не разбра, че съм с обърната матка.
Д-р Генчева - водеше ми " консултациите" - за 6 месеца нито един гинекологичен преглед, без микробиология, без цитонамзка - само гледаше дали е живо бебето.... И така, докато не го родих умряло.
Д-р Мазнейкова - от Света София - Генчева работи с ния, явно взима комисионни. За 80 лв. прегледът ми е състоеше в 5-минутно разглеждане на бебчето на един четириизмерен видеозон, който по нищо не се различаваше от обикновения на генчева. Без цветни снимки, без оглед на вътрешните и външни органи - само думите " момче е, добре е" Ама явно не е било добре.

Спирам да пиша, че пак ще се разплача. Чудя се сега към кой да се обърна и къде да отида. Вече ямам вяра в лекарите. Докога ще се интересуват повече от портфейла на бременните, отколкото на тях самите ??????

# 232
Единствените човечни лекари, които познавам са в МБАЛ - Петкова, двамата млади мъже( newsm78), които минаваха на консултациите. Там за пари не става въпрос никога... Другите момичета ще ти пишат по-подробно....

Съжалявам за загубата ти, миличка Cry

# 233
Съжалявам за случилото се!

# 234
    Гери, тъй като лежах 3 пъти с Йоана в Детско отделение на "Хигия", мога да ти отговоря на въпроса.
    Заплащах всеки път по 70 лв за моя престой на придружител, като първите два пъти в стаята имаше легло за Йоана /тогава тя беше на 3 и на 9 месеца/, а последния път нямаше легло за детето ми /беше на 1г и 9 мес/, та се наложи да си поискам. Mr. Green
    Срещу сумата от 70 лв ми се даваше една квитанцийка. Ще ти ги покажа, пазя си ги. Mr. Green Mr. Green
    Доколкото знам, за кърмаче до една година не бива да се заплаща нищо от майката, защото в този случай тя е не просто придружител. Simple Smile
    Ама то и раждането в България, разправят, било безплатно за здравно осигурените жени...

viksito, съжалявам... Hug Hug Hug

# 235
viksito  мила Praynig

# 236
Тъй като чакам да ми дойде първият цикъл след " раждането" ми, май е време да се насоча към гинеколог, който да ми обърне внимание.... Чух много добри отзиви за Патишанов, който работел някъде в Пловдив, но идвал за 2 дни в болница Здраве. Някой има ли информация? Страх ме е да не попадна пак на някоя гад  Embarassed

# 237
А ако можете да ми препоръчате и лаборатория, която работи по здравната каса... Много ви благодаря  Heart Eyes

# 238
viksito мила разбирам те напълно какво си преживяла  Hug Hug Hug .

# 239
viksito  Hug съжалявам за загубата ти мила  Hug

...не ти препоръчвам Патишанов  Naughty  , а и доколкото знам вече в ЗДРАВЕ нямат Родилно отделение  Naughty
и Хигия, не ти я препоръчвам  Naughty  и Генчева най-вече (моето първо раждане беше при нея  #2gunfire  )
А за МБАЛ ПЗ - избери си лекар, който да ти води иконсултациите, и който и да те изражда....и който да вземе под внимание загубата ти, за да се избегне такава следващият път  Hug

Аз не се наемам да ти препоръчам ЛЕКАР , мога само да те предупредя...
Аз избрах втория път да родя НЕ в Пз, но всичко си плащах...ако не ми беше по силите, щях да се насоча към МБАЛ Пз  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт