И З Р А Е Л 31

• 23 381
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
  • T"A
Цани, браво на вас!    bouquet  Най-важното е, че това е зад гърба ви, все някакъв напредък  thumbsup
И мен ме разчувства разказът ти  Hug
Мисля, че с вашата история сте ги докоснали, точно както и нас тук, защото не сте се правили на интересни на въпросите, а най-простичко сте им обяснили какво ви е събрало  Hug  bouquet  Иначе и мен ме питат и разпитват, най-вече на летището - кой е първият еврейски празник, как празнуваме със семейството, какви ли не въпроси... (вярно, само да се моля не са ме карали  Laughing)

Искам да ви изпортя, че Борянка си плямпа на иврит все едно от години живее тук, изобщо не и се връзвайте, като пише, че не знае  Grinning И за Мимкис потвърждавам, но за нея не сме имали подозрения, че не се оправя с езика, нали?!  Hug (еее, и за нея имам клюка - какъв сръбски вади, полиглотка е нашата Мимкис) Mr. Green Имах честта да се запозная и с най-лъчезарната мечтателка, придружена от най-чаровното рибарче на света  Hug С други думи - и на яве се сдобих с 3 нови, незаменими приятелки  Heart Eyes
Снимките - по-нататък  Wink Тали, кликни после, че всичко е ОК с работата, да не си си навлякла неприятности заради нас (увлякохме се с приказки... ииии... загубихме ориентация за време). Рапорт даден!

Анди, крайбрежната улица, както на други езици и казват променада (на англ. и немски е promenade), на иврит е тайелет / טיילת (ударение върху йе), всеки морски град си има обикновено собствена тайелет. За това ли беше въпросът?
http://www.3disrael.com/telaviv/promenade.cfm
Специално телавивската крайбрежна е със специфична мозайка, нещо, което и от самолета разпознаваш  Heart Eyes Ние лятото, когато се разхождаме по нея, се чувстваме като туристи, навява те едно безгрижие, ваканционно настроение....  Hug

# 226
 Момичета,някой знае ли на каква цена се купува грам злато тук,че искам да си сменя някой неща с нещо новичко,но не знам дали са добри офертите! newsm78

# 227
  Пете,той не че не може да се моли,но му стана неприятно че поставят под съмнение неговата религия Confused,вика все едно да ме питат дали съм човек(все пак това е очевидно),след като във всички документи пише че е евреин  Peace.
Ментичка,не знам дали сме ги разчувствали,но наистина видяха че сме искрени,все пак малко или много хората са вече до известна степен психолози,всеки ден от там минават стотици двойки!Радвам се че всичко мина добре и на този етап!
 Много се радвам за реалната ви среща,ще чакаме снимки! smile3509

# 228
  • T"A
здравейте
...
приятна вечер на всички, ако някой иска да ме пита още нещо да заповяда винаги съм готова да помогна с квото мога -

бай

bube-baron, радвам се, че намери темата и се включи  Flowers Bouquet
Аз дали съм единствената, която не се учудва на историята ти, не знам, но съм била свидетел на подобни случаи. Абсолютно съм сигурна, че Израел ти е в сърцето (влязъл ти е под кожата, с мен е така), въпреки каквото сте минали. Така че, не чакай въпрос, ами си идвай тук на клюка, когато имаш настроение    bouquet

Оф, още нещо исках да напиша............. А, да - Анди, погледнах снимката, която си публикувала  Peace Виждаш ли вляво една сграда, непосредствено откъм плажа? (т.е. не джамията, а срещу нея). Това е т. нар. Делфинариум (дискотека), в който имаше един от най-тежките за Тел Авив атентата: http://www.panoramio.com/photo/35614 (
http://www.asergeev.com/pictures/archives/compress/2001/232/16.htm

Цани, със златото тук опира до магазин, до търговец... Нашите сватбени халки бяха купени в България, специално за тях сметнахме, че там излиза по-евтино  Peace (тук не намерихме нищо прилично за цената, за която ги взехме от там)

Поправка: сега видях, че искаш да продадеш старо злато, такова нещо не сме правили, нямам опит, имах идея да продам някакви неща, но не се получи, ще ти обесня на лични....

# 229
Мнооого питат на летището ...Още ме питат когато съм сама ...С мъжа ми - не ни питат .Сама ме питат мнооого... Виждат израелски паспорт , виждат - бая годинки , виждат даже  на теудата ми еврейка по датата на иврит (рождената) - там няма как да знаят , че съм с гиур ...  Щяла съм да се моля , то и това остана и тогава -  box Rolling Eyes  Празниците кои кога били , точат ми локуми  1 час ... blahblah Майка ме чака да се изпращаме  , те локуми ми точат ... Малей !   bash smile3542 им казах , че иначе  newsm66

# 230
здравейте отново

днес цял ден имах работа и не можах нищо да напиша

Цани - много се радвам че всичко е минало ок , дано така да продължава , ама той като си е израелец не мисля че ще има проблеми
във връзка с музиката и песните от които напират сълци в очите - като бях в Израел ми беше страшно мъчно за бг - носталгия , спомени за детството ; сега съм в бг - след 1-та година започна много да ми е мъчно за Израел - пак носталгия , пак спомени от юношеските години и така. Нема оправи винаги за нещо ти е мъчно и общо взето вече хора като нас са си с 2 ''моледети'' - и е трудно на всякъде.
Човек винаки иска това дето няма.
Сега ми е мъчно за Израел и като чуя израелска песен сълзи напират в очите ми

Много ми харесва сайта , а и вие момичета сте чудесни , радавам се че ви открих

приятна вечер на всички  Peace Hug

# 231
Мнооого питат на летището ...Още ме питат когато съм сама ...С мъжа ми - не ни питат .Сама ме питат мнооого... Виждат израелски паспорт , виждат - бая годинки , виждат даже  на теудата ми еврейка по датата на иврит (рождената) - там няма как да знаят , че съм с гиур ...  Щяла съм да се моля , то и това остана и тогава -  box Rolling Eyes  Празниците кои кога били , точат ми локуми  1 час ... blahblah Майка ме чака да се изпращаме  , те локуми ми точат ... Малей !   bash smile3542 им казах , че иначе  newsm66

Викаш,ще им вкараш енергиен пас! Joy Joy

# 232
bube-baron ,така е .И аз 4увствам така действителността,но идва един момент ,в който 4овек преосмисля плюсове,минуси и остава там където смята ,4е ще е по-добре.Но носталгията остава..Земна мъка..

Аз за разпитите и интервютата да си кажа мнението... ноо ..Пете,  нали няма да ме удря6 с този 4ук,ду6и4ко?6еги4каТова си е мое мнение.Аз съм ЗА тези разпити,щото ина4е как ще се отдели фал6ивото от истинското..Верно мъ4но ми е за слу4аи ,в които лицеприятно се вземат ре6ения,но като цяло съм ЗА строги мерки по летищата и влизане и оставане в една държава.То тук при нас сега какво стана- ЕУ ,отворени граници и ... -ужас-унгарец убива жена с положение в обществото,свестен 4овек  -убива я за 40 евро,щото искал да си прави бизнес..За 10 дни -3 обира на банки..Просещи и крадци на всяка кра4ка..Ами полицията не може да поеме слу4аите ве4е...Не бе6е така преди 10 години..За това съм за строгите мерки...И не се сърдя на проверки..Просто искам сигурност там където живея.Логи4но е да я искате и вие там ,където сте,като знаем ,4е пък там също има врагове,които искат да убиват невинни хора.

# 233
  • София-България, Израел - където си поискам
Бубе-Барон, и аз съм като теб.Когато бях в Израел , ми ставаше мъчно за България, песни са ме натъжавали, сега обратното  Simple Smile няма угодия. С форума е супер защото така сякаш съм там на моменти Peace хубаво ми е, кото ви чета момичета, а и знам че мога да споделя неща, които ме вълнуват Hug.
Цани, като са видяли каква хубава двойка сте, няма начин да не се уредат нещата. Голям артист трябва да е човек, за да може да ги заблуди тия чиновници Laughing.
На летището не са приятни тези разпити, но явна така трябва, вече свикнах и не се дразня Peace
Мента, добре че сподели тези клюкини и ние да сме в час кой колко знае иврит.Аз имах подозрения за Бубето, че знае повече.За Мимикис не съм се съмнявала Laughing Flutter HugРадвам се за вас момичета Hug.

# 234
  • T"A
Sarrah, тук проверките са по-други  Peace Ние отдавна сме свикнали на това да ни отварят чантите на входа на мола, това не ти прави впечатление, но въпроси за личния ти живот, проверки дали нещо не ти е фалшиво понякога могат да са малко унизителни... поне неприятни... В Европа, конкретно на летищата, такова нещо няма...  Confused
Не е оплакване, знаем, че е за сигурността, но и не е приятно, както казах, да си един вид "заподозрян" без да си виновен за нищо...  Peace

Снимките се тук: http://snimka.bg/album.php?album_id=362255
Сниманите да си кажат, ако искат да затворя албума с парола или да сваля някоя снимка... не се уговорихме как ще действаме, направо ги качих. Който не е получил снимките по имейл - нямам му имейла, да ми го прати на скайп  Hug

# 235
  • Някъде там...
Снимката на Вик е невероятна  Joy Ментичка ама защо лъжкондриш хората,че говоря иврит  Embarassed Аз едни зеленчуци си поръчах само  Embarassed Виж Тали терористката ме прецака много и ме хвана на тясно  Embarassed
Много искам да видя как ще накарат мъжа ми да се моли,колкото и да бъда притеснена в тоя момент ще ми стане весело  Joy Цани какво следва сега???
Саричка,те изпитите изобщо не са строги и подробни даже са леко отегчителни и досадни.Глупави въпроси и ти следат реакцията  Rolling Eyes Дразни като се изреди цялата охрана и те пита едно и също  Joy
Героите са изморени,котката се е тръшнала отгоре ми и не мърда да не избягам пак   Grinning Grinning Grinning
Ех,беше един прекрасен ден  Hug Надявам се не са дърпали ушите на Талинда  Mr. Green

# 236
Пфуу най после да се наканите да се срещнете Peace Много сте готини всичките, но имам една забележка...на такива скици като вас не им отива да се щракат по пейките или ей така на крак Laughing...Къде е масата бе , къде са кафетата пред вас...аааа другия път никви пейки ей. Wink
Петя любима ...ти  що  не отиде ? Simple Smile
Тали много бойна твойта щерка... Hug

# 237
  • T"A
Бяхме и по кафетата - сутринта на кафе (пък някои и закусихме с макарони), на обяд - на бърза закуска (да изклюкаря и децата на Тали Дан - ядоха чипс, директно боднат в сладоледа  Joy), но ръцете бяха заети, не можех да хвана и апарата.

Бубеееееееее, я разкажи за шегата по телефона, ако някой още не е разбрал що за човек се подвизава в този форум  Mr. Green

Какви зеленчуци - те те питат, ти отговаряш - на това му се казва диалог. В учебната тема трябва малко по-трудни задачи да ти даваме  Hug

Чакам ви пак, с нетърпение   bouquet

# 238
  • Някъде там...
Аааааа не по масите и кафетата не   Naughty все ще се намери някой дето ще ни брои калориите  Joy Пък и в интерес на истината снимките са между кафетата и хапванията  Peace

Сипур-Талинда терористката
Звъни ми телефона сутринта-непознат номер  newsm78 Вдигам аз и  от среща дррррррр нещо бързо на иврит и от там аз чувам и разбирам май май само Улпан.И си казвам ама ние имаме Улпан на 19.04 и отсреща ме питат а днес няма ли да идваш и аз  Rolling Eyes ама днес няма Улпан...Вече се потя очаквам всичко  Crazy изпадах в тих ужасТ иииииииииии отсреща луд смях:Тали съм  Mr. Green Наша Тали се представя за секретарката от Улпана ама аз не чух и не разбрах това щях да я изловя-ние имаме секретар  hahaha

# 239
Хей Хо, прибрах се най- накрая и аз!

В работата ме чакаха на нокти, събрал се народ... мани Crazy, но в интерес на истината закаснях само с половин час, даже 25 мин...
Не го усетих времето как мина, но то е така в готина компания  Hug! Соня си я знаем, че е сладурана, а сега видяхме Буба и Мимкис  Hug- много са слънчеви и разговора тръгна все едно се познаваме от 100 год.
Благодаря ви за приятният следобед момичета, трябва да го правим по- често!

Нарочно звъннах сутринта от работата на Бубс да я чуя как реагира в ситуация и тя ми отговори много правилно и адекватно  Peace! Мимкиса пък както казва Мента полиглот- браво!
Децата и те много им се радваха. Меди иска да им ходи на гости, чакаме снимки на Кукула  Laughing! Аз като чух колко е часът и побегнах да тръгваме, а Меди искаше да ги гушне всичките преди да тръгне  Hug. В бързането дори забравихме да си пожелаем хаг самеах, ама утре  Peace..

Не можах да ви изчета, но само исках да кажа как се прибрахме и първи впечатления  Hug

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 21:21 от Tali Dan

Общи условия

Активация на акаунт