И З Р А Е Л 31

• 23 419
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
  • T"A
Бубе, не мога да ти различа майтап от сериозно! Как не разбрах, че си падала, мислих, че просто твърде много сте карали... Как стана? Ти с малкия мотопед ли падна или се изтърсихте двамата?

Пете, да - от една снимка, която беше сложила, тръгна всичко  Peace Хареса ни, защото девер ни има кубчета Кубик в най-различни форми, с различна трудност и много му пасва такава торта. Вчера беше зашеметен, гледа си я, обикаля около нея....  но вече я хапнаха  Simple Smile

Шуки Зикри продават и във веригите на Суперфарм и Нюфарм. Не съм ги ползвала обаче... В червени кутийки, със сиви капачки и надпис с марката на коафьора.

Мароканското олио ми го слага фризьорът, не си взимам за вкъщи.

За насилието в детските филмчета - по Картун Нетуърк е още по-ужасно от нашите едно време, пък и са някакви футуристични, неземни - не си е работа  ooooh! А израелските са друга мая, те наистина правят само образователни.

# 91
  • Пловдив
Шабат шалом, момичета и Тигър!
Много благодаря, за пожеланията и за стиснатите палци. Ей сега обяснявах на мъниците, че едни какички чак от Израел ще искат догодина снимки и да не се излагаме трябва да се държим здраво.  Чета, че групата се увеличава прогресивно - това е хубаво.
Бубе, как се разби бе мило! Бързо да се оправяш!
Ментичка, изуми ме с тая торта. Аз такова нещо не мога да направя докът съм жива. Първо, че сладки неща не  правя (обаче как ям.....), второ изглежда има нужда от доста прецизност, а аз съм Джаста- Праста. Пък и помощ за готвене от половинката ..... нема начин. Всичко друго прави, особено сега, но не умее и не го влече готвенето. Ама това да му е кусура.

А това за как беше на 23  newsm78 помня ли ..... отдавна беше, ехееее...... много отдавна. Май си мислех още, че морето е до колене и всичко дето хвърчи се яде.
Laughing Не знам на колко сте, но според мен след 30 започва истински хубавото в живота!

Много съм съгласна с теб.
Лек ден!

# 92
  • Някъде там...
Ами как паднааааааах-бълъшката разбира се  Joy Имаме пътека покрай градината излизаща на паркомясто и от там на улицата та като минавах покрай градината нещо загубих равновесие и после помня само как вдигах мотора и стисках спирачката с цялата си сила,че газта заяде и двигателя се форсираше....Още не съм се показала да видя кое цвете съм унищожила  Cry
 Отока спадна малко така,че мога да се примъкна до хамака,но мисля,че не мога да стоя на крак за да мия чинии например  Mr. Green

# 93
Бубее кофти си паднала  Confused  Дано по бързо да се оправиш  Praynig  Ама си  си луда глава  ooooh!  Wink

И аз обичам да се возя на мотор , но откакто един мой приятел се преби пред очите ми , си падам по големите мотори , дето се карат не за скорост , а за кеф -  леко , тежко , важно .  Иначе този същия мой познат имаше пистов .

Абе човек трябва да внимава със скоростите ... мале си е . Тук в Сф наскоро стана една голяма катастрофа  с коли . един непълнолетен без книжка , се опитал да направи обратен, със скорост около  170 и  колата естествено  му  поднесла брутално , оттам в  насрещното и се  натресъл на 3 коли . Ама ви казвам на хармоника . Но за Голям късмет Няма жертви . Абе Бог да пази .

# 94
Вчера  Тел Авив празнува 100 години , а София 130 години откакто е обявена за столица  Wink
Pesheck честито , дръж ни в течение  Peace  bouquet
Криси и на теб честито ,чакаме снимки на малкото бонбонче , с пожелание да има много поводи за усмивки в живота   bouquet

# 95
  • T"A
Отока спадна малко така,че мога да се примъкна до хамака,но мисля,че не мога да стоя на крак за да мия чинии например  Mr. Green

Борянче, ако е за птор (освобождаване) от миенето на чинии, не е трябвало да падаш толкова сериозно, можеше само да инсцеринаш падане  Mr. Green Бързо да се оправяш   bouquet

Наина, не можах да разгадая изречението, на какъв език е? Такива трудни задачи трябва да ни даваш с подсказка   Blush

Мимкис, и аз ти харесах аватара.  Peace На темата мислих да сложа "моята" маймунка с мацата, но по-нататък ще я вмъкна в някой пост  Simple Smile (като започнаме да се задавяме с мацата...)

Pesheck, аз идвам от семейство с мъж-кулинар, а моят съпруг също се изявява, но го мързи, а пък и най-големият недостатък (ако не броя как цапа в кухнята, като готви) е, че готви мноооооого бавно. Ако прави обяд, смятай, че ще ядем на вечеря   Mr. Green Свекър ми също дели кухнята със свекърва ми, тя готви само за петъшната семейна вечеря, като започва още във вторник с подготовката, но и той и помага.  Peace

Днес храня двама мъже вкъщи и сега си откраднах малко време за почивка и за форума. Оставила съм ги да учат заедно в хола, защото девер ми е студент и си пристигна в нас със записките, да си решава задачи. Аз само като видя математика, бягам надалече  Laughing

Стики, на Ahava козметиката си струва  Peace но от техните неща ползвам предимно кремове, козметика за кожа... И друг път е ставало дума, но понеже виждам на аватара ти две сладки хлапета - детската козметика в Израел също е добра, Dr. Fischer е водеща марка в тази област  Peace

Някой от вас да купува подаръци за Песах? Ако има такива, ще се радвам да споделят какво са намерили  Hug
Аз бях в каниона в четвъртък, за Бг пратката е готова, но за домакинята, при която сме на Седер Песах, още не съм измислила  Confused

# 96
  Аз за България няма на кой да пращам подаръци за Песах  Mr. Green . Нямам еврейска жилка , придобито ми е еврейството .Обаче за баба съм приготвила една кутия голяма Мацот (маца в мн. число = мацот). Те си ги правят на общо основание  с разни плънки, сиропирани , пърженки ....топени в яйце или не ... Изобщо много им харесва , защото не иска хладилник , а когато се сетят изкарват няколко мацот и си ги накисват да омекнат .Когато омекнат като квадратни палачинки  Mr. Green (дядо им казва солени вафли) си ги приготвят вече . На свекървата като домакиня на Песах ще се купува нещо, но там е сложна работа , защото тя като види чинии , чаши, покривки , вази ....се изприщва ..Толкова много има , че не знам какво да й се подари.Накрая една голяма саксия  с някое  цвете може. Не е по козметиката хич - семпла жена е . Блуза един път ий подарих - това вече  биваше , хареса й. Просто незнам . То не остана . ooooh!

Ние бяхме в Градската Градина (Ган аИр) - сума народ  и деца ...Много приятно . Много бяха смешни Шахар и Саги - люлеят се на люлките един до друг и ръфат  кабанос  hahaha - такова си искаха от  вкъщи . Кабанос  са едни малки саламчета .Траен салам е , пушен , тънки колкото пръстче  и дълги20-тина сантиметра.
http://4.bp.blogspot.com/_sjK18HhPluw/SOyNhkezpRI/AAAAAAAAAhU/KA … /s400/kabanos.jpg

Намерих и бебешка снимка в нета - случайна :

Използват ги религиозните  евреи при пътувания в чужбина ,където няма кашер или трудно се намира , особено месо. Кабанос  са мнооого трайни без хладилник .

Отивам при домашните (хора и задължения)  Mr. Green  bye

# 97
  • Някъде там...
Вчера видях една малка,малка птичка незнам как се казва пиела мед от цветята-красота  Peace

# 98
Честит рожден ден на Петя!

Много любов, здраве и късмет !

# 99
Банда,имаме малка рожденичка-Сара на Елишева!

Честит рожден ден на Саричка!

# 100
 Малка птичка със синичко, мъжките са със синичко ....с тънък ,дълъг и извит клюн .... Много сладки ...Мента беше писала за тях . Йонек аДваш (смуче мед един вид) се казва.  Много са красиви мъжките ...Женските са сиво-кафяви ... 

http://www.photolight.co.il/photo/2008-04-03/190215.jpg  Такава ли ?

Ние пък вижте какво си намерихме вън - някой чистил за Песах и оставил навън това :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=346820&pid=11420055   От тази снимка надясно .

Неможах да им откажа на малчовците.Почистихме го добре и сега са много щастливи (то си беше чисто , даже с батерии за причката в къщичката - пее си ...и  сглобено). Не  взимам отвън аз , но на деца как да откажеш точноп такова нещо и в това добро състояние. Гледам долу на ъгъла  една  съседка остави  нареденки - цял сервиз синьо стъкло чинии , квадратни. Това вече малко се съмнявам , че някой ще го вземе баш преди Песах. Аз изкарах миналата година така  панери - плетени разни и един комплект чинии , които вече ми се бяха  стръскали да ги гледам.Песах си е добър повод да изкараш навън какво ли не.Сега "алтизахен" (араби, минават и викат "алтизахен" - купуват стари вещи и взимат от тротоарите неща, които им харесват ....'щото и те подбират) ще се обурудват доста и ще има да карат към тяхните села и да продават. Сега  им е далавера  направо.

САРА , ЧРД ...ех , като не гледам темата с рождениците ....! Да е жива и здрава !   Simple Smile Майка й също има РД - искам да кажа - раждала е в този ден !  Ели, да си  усмихната и щастлива !  Hug

# 101
  • T"A
Бубе, сигурно си видяла цофит, помниш ли - бях писала за тях, те са малки като колибри:
http://www.tatzpit.com/data/Images/%D7%AA%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%A … 3%D7%9C%D7%A7.jpg

На популярен език, сред хората така, са известни като йонек дваш - сучещ мляко  Grinning
Ето го постът

Плюшено мече,   bouquet  добре, че си ти да ни подсетиш, хем вчера стана въпрос  ooooh!

Елишева, да ти е честита рожденичката!   bouquet

Желая и щастливо детство, много приятели и красиви изненадиHug  Gift  party002  party041

# 102
Синхронно писане  hahaha  Grinning

# 103
  • T"A
Пете, дублирала съм те от невнимание  Peace Алте захен е израз на идиш, има нещо смешно в това, че арабите го употребяват, но така е добил популярност... На идиш значението е стари вещи (אלטע זאכן), арабите го произнасят алтизехен, техен си акцент...

Кухничката е страхотна, съвсем като нова!  yes

Синхронно, ами...  Laughing

Една снимка от Интернет на количка с кон  Mr. Green Алтезахен - клик Simple Smile
После арабите носят нещата на Шук аПишпешим (пазара на бълхите - като битак) в Яфо и ги продават  Mr. Green

# 104
Искам играчките Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт