Тролско пътешествие?

• 3 571
  • 19
  •   1
Отговори
  • Кацнала на едно дърво.
Моят голям трол става на седем години и пожела пътешествие, вместо купон.  Laughing
Сега се чудя къде да го заведа, че да му е интересно.
Ще бъда благодарна за всякакви съвети с уточнението, че пътешествието трябва да е на до четири часа път с кола от София (че си имаме и малък трол, претенциозен и кисел тип.  Rolling Eyes).
П.П. Тролът вече е голям за "детски забавления", иска му се да види нещо като замъци (знам, че няма Laughing), гробници,  Wink, може би пещера или някакво такова приказно-страшно-фантастично място.  newsm78
Ха сега и да го намерим.  Joy

# 1
  • Русе
Кога е рождения ден.
Има значение сезона

http://www.arda-tour.org/garga_dere.htm

Имам и телефона на гидовете.
Ние всяка година се отбиваме там

# 2
  • някъде ... тук ...
Ако е топло и сухо, Крушунските водопади стават, ама малкия може да се наложи да  го носите.
Не е точно пещери, гробници и подобни Simple Smile
http://www.maarata.com/

# 3
  • Кацнала на едно дърво.
Ох, забравих да пиша рождения ден кога е.  Embarassed
На 4 май е роден тролът.  Hug

# 4
Моите предложения са (ако вече не сте ги обиколили тези места):
1. Белоградчишките скали и крепостта - крепостта си е крепост, гледките са невероятни.
2. Баба Вида - има стая за мъчения
3. Пещерата Леденика - има езеро на желанията, Проход на грешниците, Глава на Великан, Къщата на Баба Яга и т.н. интересности.
 На път за Леденика може да спрете на "Чайка" - до Вратцата и да покарате водни колела в езерцето.
Имайте предвид, че в Леденика си е студено (температурата е около 5-8С вътре, т.е. името не е дадено току-тъй) и преходът  вътре е като за големи, т.е. малкото тролче ще трябва да го носите на ръце.

Ние в началото на май смятаме да обикаляме Ловеч и околията - Крушунските водопади, зоопарка, Деветашката пещера.
(Само за информация - нашият син е на 6 год. и 5 месеца, горните места сме ги обиколили още преди да навърши 6г. и беше на върха на щастието си).

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 16:14 от redsonja

# 5
  • София
Белоградчишки скали?
пещерата Магурата, Леденика? (http://www.cavesbg.com/)
Бабини Видини кули (по-далече, но пак в диапазона)?

п.п. писали сме заедно с предната авторка.
п.п.п. как ми се прииска да съм трол на 7 години с широко отворени любопитни очи и да ме очаква пътешествие до пещери и замъци....  Simple Smile

# 6
  • някъде ... тук ...
За Леденика забравих.
Моят голям 8 годишен беше толкова впечатлен от посещението там есента newsm10

# 7
Моя скоро стана на 7 и точно горепосочените места го заинтригуваха.
2 пъти го водя на изложбата България на длан
и сме набелязали крепостта Баба Вида , Белогр.скали и кораба Радецки за следващ
уикенд-пътешествие.

# 8
Не мога да спра да си хваля родния край  Blush

Горе до Почивна база Горски дом има еко-пътека на Приказките:
http://visit.vratza.com/index.php?r=zabelejitelnosti/d2923/d2925 … d3701&lang=bu

А за кораба Радецки - на тържествата за откриването на Ботевите Дни - 27 май (и ако не се лъжа на 2 юни) може да се повозиш на кораба - прави около 1 час преход нагоре по Дунав, а при влизане в пристанището надува сирената - голяма радост е за децата!

# 9
  • София
Много приятни предложения са дали колежките  Peace. Включвам се с идея! Моя 8 годишен хубостник играе някаква компютърна игра, в която строи римски град и разни други работи. А този уикенд бяхме в Хисар. Детето много се впечатли от старата римска стена, която опасва част от града. Ходихме и до Старосел, много близо е. Там има древен тракийски храм. Е, не е много голям и няма стая за мъчения, но екскурзоводката разказа интересни неща и за първи път виждам детето така впечатлено от нещо. Съвсем до скоро искаше да е динозавър, но вече е навит на римлянин  Mr. Green
Каквото и да изберете - желая ви незабравим тролски рожден ден  Party

# 10
Триград е моето предложение - има пещери - Дяволско гърло, Ягодинска пещера (на 12 км от Триград) и Харамийска пещера, в която обаче моето дете не е влизало - там се влиза с обезопасителни въжета. В първите 2 има и беседа. Разказват за скалните образувания и прилепите. Има и музей на мечката, малко смешен, но музей все пак.

# 11
Тва:
Моите предложения са (ако вече не сте ги обиколили тези места):
1. Белоградчишките скали и крепостта - крепостта си е крепост, гледките са невероятни.
2. Баба Вида - има стая за мъчения
3. Пещерата Леденика - има езеро на желанията, Проход на грешниците, Глава на Великан, Къщата на Баба Яга и т.н. интересности.
 На път за Леденика може да спрете на "Чайка" - до Вратцата и да покарате водни колела в езерцето.
Имайте предвид, че в Леденика си е студено (температурата е около 5-8С вътре, т.е. името не е дадено току-тъй) и преходът  вътре е като за големи, т.е. малкото тролче ще трябва да го носите на ръце.

И тва:
Не мога да спра да си хваля родния край  Blush
Горе до Почивна база Горски дом има еко-пътека на Приказките:
http://visit.vratza.com/index.php?r=zabelejitelnosti/d2923/d2925 … d3701&lang=bu

Ние ги посещаваме честичко и все си се кефиме.

# 12
Триград е моето предложение - има пещери - Дяволско гърло, Ягодинска пещера (на 12 км от Триград) и Харамийска пещера, в която обаче моето дете не е влизало - там се влиза с обезопасителни въжета. В първите 2 има и беседа. Разказват за скалните образувания и прилепите. Има и музей на мечката, малко смешен, но музей все пак.

И аз съм за Харамийската пещера. Невероятно изживяване и мисля, че много ще му се вдигне адреналина на малкия трол и на вас също http://www.bulgariainside.com/bg/articles/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0% … B0/165/index.html

# 13
идете до пещерата леденика на около 15 км от враца (на 120 км от софия). има и няколко еко-пътеки в околността, една от които е детска и се казваше нещо от сорта на "пътеката на приказките". самата пещера ще го впечатли много - интересно и необичайно място е. до пещерата има и станция, където може да преспите. може и да си направите барбекю на някоя от многото ливади наоколо. може да поязди и кон детето (има такава атракция пред пещерата). не му казвайте къде отивате. качете го в колата и го изненадайте. а ако си няма, може тъкмо от там да му купите и книжка (не съм сигурна точно как се казва) със стоте туристически обекта на българия и да му сложите първото печатче именно от пещерата.

а стигнете ли до враца, божия мост е само на около 20 км. половин ден ви трябва да отидете и до там!

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
плевенската епопея, примерно...

Общи условия

Активация на акаунт