Клуб "Парфюмен Ценител" 9 - Любими аромати Givenchy

• 27 412
  • 352
  •   1
Отговори
# 90
Чудесна тема, парфюмите на Живанши са ми много любими!  Heart Eyes

Знам обаче бубанка за кой със сигурност ще си даде вота - Fleur d'Interdit Mr. Green

Белуч,   bouquet
не само за Фльор-чето, но и за Хот Котюр /едт/ и Исатис гласувах! в колекцията си имам още и О де Живанши, Л'Интердит и няколко минита - Живанши 3, Органза и Амариж; Ангелът&Демонът водят в анкетата, но на мен не ми допадат; в различни периоди съм имала още поне 3-4 парфюма на Живанши, но не гласувах за тях; много бих искала да пробвам трите лимитки Jardin d'Interdit, но те са азиатския пазар и не очаквам да успея  Confused

днес съм безпарфюмна, нямам настроение, иначе вчера бях с Кели Калеш - много е разкошен и променлив в топлото време

Ета, честито!  EFP
Желая ти лека бременност и едно чудесно здраво дете!

# 91
  • Варна

По темата - нямам в колекцията си Живанши, но пък мисля да отдам заслуженото днес на един L`instant magic. Някой беше споменал, че в топло време се развива прекрасно. Ами, ще пробвам.
който всъщност не е на Живанши  Rolling Eyes .... тествах го много отдавна и наистина не помня, но ако прилича по дух на L`instant и L`instant magic elixir въобще не си го представям за топло време /пролетно, до някъде, но лято  Naughty/

Естествено че не е на Живанши, нищо подобно не съм казала  Grinning
За лято и аз не си го представям. Последно го ползвах още като имаше сняг, любопитно ми беше при 13те градуса във Варна как ще е. Чудно, съпътствано от умерения хладен бриз.

Пробвах бегло днес тези лимитки на Живанши:

Harvest 2008: Very Irresistible Rosa Damascena                                                          Harvest 2008: Organza Fleur d` Oranger

Harvest 2008: Ange ou Demon Jasmin                                                                           Harvest 2008: Amarige Ylang-Ylang

Както очаквах, най-много ми хареса Harvest 2008: Ange ou Demon Jasmin.

# 92
Пък аз лимитките Harvest не ги включих в анкетата  Rolling Eyes Но не е късно, ако кажете.

ga_aMa_He L`instant magic е нещо коренно различно от всички версии на L`instant. Дори според мен спокойно биха могли да го пуснат под друго име.

Седя си аз така и се чудя, има ли според вас криза и в парфюмните компании, или просто вече трудно има какво да ни впечатли?
Миналата година излязоха няколко хитови аромата, които до толкова мен лично ме грабнаха, че не мирясах до като не ги имам.
А тази - нищо все още. Или греша?

# 93
Днес мирисах това съм очарована  ,не знам как е на кожа ,обаче много ми допадна

мирисах и новата ерера,но не  и не,напомни ми малко на сън мун стар на лагерфелд Rolling Eyes

# 94
  • Варна
Седя си аз така и се чудя, има ли според вас криза и в парфюмните компании, или просто вече трудно има какво да ни впечатли?
Миналата година излязоха няколко хитови аромата, които до толкова мен лично ме грабнаха, че не мирясах до като не ги имам.

До този момент и мен нищо ново не ме е впечатлило до степен, че да го поискам страшно. Но все пак годината е кажи-речи в началото си, не губя надежда  Peace
Но пък има и друг момент - много комфортно се чувствам така, като нямам парфюмни мечти  Laughing Спокойно ми е, не съм в постоянно търсене на неповторимия и се наслаждавам на това, което имам. Вечно тревожната ми парфюмна мисъл от преди няколко месеца се е кротнала и си съществува тихо и доволно  Grinning

Да не казвам голяма дума де, защото не съм пробвала още Ma Dame Eau Fraiche - Jean Paul Gaultier. Допускам, че може да ме грабне.

Калоянис, къде го мириса това?

# 95

До този момент и мен нищо ново не ме е впечатлило до степен, че да го поискам страшно. Но все пак годината е кажи-речи в началото си, не губя надежда  Peace
Но пък има и друг момент - много комфортно се чувствам така, като нямам парфюмни мечти  Laughing Спокойно ми е, не съм в постоянно търсене на неповторимия и се наслаждавам на това, което имам. Вечно тревожната ми парфюмна мисъл от преди няколко месеца се е кротнала и си съществува тихо и доволно  Grinning

Да не казвам голяма дума де, защото не съм пробвала още Ma Dame Eau Fraiche - Jean Paul Gaultier. Допускам, че може да ме грабне.

Калоянис, къде го мириса това?

не мисля че мадам ще те очарова,пери елис мирисах в брой на вог,ама е 2009 и не го намирам никъде,иначе ще го купя и без тест Laughing
Даите описание на това ,че пирамидата му ми е интересна,но.......

и още нещо знаете ли кои са предпочитаните от вас съставки в парфюмите,след ровене във фрагрантика се оказа че повечето/90%/от парфюмите които съм имала или имам съдържат 1 от следните съставки-круша,божур или слива.Ще ми е интересно да чуя кои са вашите преобладаващи нотки... Laughing

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 20:58 от kaloqnis2007

# 96
  • Sofia
За мен - ако съдържат ирис, теменужки, слива, ванилия/шоколад/карамел е много вероятно да ми харесат. Тези са най-често срещаните съставки в наличните ми парфюми.

# 97
От тези лимитки бих била любопитна за Амариж Иланг Иланг, но не съм ги виждала Sad

Съставките не винаги са добър критерий за мене, въпреки че се ръководя от тях. Обичам тъмен шоколад, например, но СЛ Борнео не беше "моята чаша."  Мислех, че не обичам жасмин и рози, но пък ги открих в 2 парфюма, които ме накараха да кажа "уау!"   Ирисът в Прада е безкрайно различен от ирис в други, например, Frederic Malle.

Да, на мене лично ми омръзна да виждам "нови" версии на стари парфюми, вместо нови, оригинални творения. Ако има нещо ново и оригинално, те са селективи, които не се намират лесно,  безкрайно по-скъпи са от нормалните линии, и с малки изключения не си си струват парите.  С други думи, и аз се впечатлявам трудно напоследък. Не знам дали вината е в компаниите или в някакъв праг на насищане, който моят нос е постигнал.

# 98
Нотите,който ме впечтляват са божур-Пеони(ТМ)и последно ползвах едно сапунче(подарък от мила съфорумка)с моно аромат на лотус и много ми допадна,има нещо мъжко в него Rolling Eyesно кой е парфюма-в търсене съм.Ще ми допадне и парфюм с аромат на грейфрут,има го в мъжкия Есприт-Life by Esprit

# 99
Жасмин, кехлибар, мускус, ванилия, сандалово дърво... Май съм си абсолютен ориенталски нос, а? Crazy

# 100
От тези лимитки бих била любопитна за Амариж Иланг Иланг, но не съм ги виждала Sad

Съставките не винаги са добър критерий за мене, въпреки че се ръководя от тях. Обичам тъмен шоколад, например, но СЛ Борнео не беше "моята чаша."  Мислех, че не обичам жасмин и рози, но пък ги открих в 2 парфюма, които ме накараха да кажа "уау!"   Ирисът в Прада е безкрайно различен от ирис в други, например, Frederic Malle.

Да, на мене лично ми омръзна да виждам "нови" версии на стари парфюми, вместо нови, оригинални творения. Ако има нещо ново и оригинално, те са селективи, които не се намират лесно,  безкрайно по-скъпи са от нормалните линии, и с малки изключения не си си струват парите.  С други думи, и аз се впечатлявам трудно напоследък. Не знам дали вината е в компаниите или в някакъв праг на насищане, който моят нос е постигнал.
Вчера и днес пробвах много, направо измирисах света както се казва. Grinning
От горепосочените лимитки пробвах Organza Fleur d`Oranger и Very Irresistible Rosa Damascena . Въобще не ми харесаха и двата и оставих другите два за по-нататък.
Подкрепям абсолютно Pixie в мнението и съставките и "новите" версии на старите парфюми, както и непрекъснатото копиране на вече станали класика парфюми. Hug
Нооо се впечатлявам за втори път от Цветната бомба последния месец. Невероятно, но е факт. Беше за мен накъртващо сладък, но сега в тово топло време ми се развива чудесно и го харесах много. Изненада ме.

# 101
  • Варна
Не знам... съставки  newsm78, различно. Сега съм на вълнА по-свежи, леки. През други периоди - друго. Даже не знам по какъв критерий избирам на сляпо, но почти нямам неточни попадения. Като че ли по интуиция повече.

# 102
.Ще ми допадне и парфюм с аромат на грейфрут,има го в мъжкия Есприт-Life by Esprit

Искра, вчера мирисах Fresh Pomegranate Anise в подготовка за лятото. Не откривам нито много нар, нито анасон в него, но пък грейпфрутът е разкошен!! Остър, свеж, и малко горчив.  

# 103
.Ще ми допадне и парфюм с аромат на грейфрут,има го в мъжкия Есприт-Life by Esprit

Искра, вчера мирисах Fresh Pomegranate Anise в подготовка за лятото. Не откривам нито много нар, нито анасон в него, но пък грейпфрутът е разкошен!! Остър, свеж, и малко горчив.  
8)Pixie ,дай моля една снимчица Praynig

# 104
Охоо, Денс, добре дошла в отбора!  Laughing

Преди 2г почти, Монда ми беше дала няколко парфюма от колекцията й да ги пробвам на спокойствие, единият от тях беше Flowerbomb.
Взимам душ, слагам го и.... ММ буквално ми налетя  Laughing На следващия ден беше поръчан, даже писах в тогавашната парфюмна тема  Simple Smile
От тогава щом го нося като хрътка ме души  Mr. Green

Почти ми е на дъното и понеже не виждам с какво мога да го заменя, изглежда пак ще го взема!

Общи условия

Активация на акаунт