Пеперуди пърхат, на пролет ухае, ФЕВРУАРЧЕТО навънка си играе

• 15 189
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, благодаря ви, радвам се, че ви е харесало клипчето! Всички дечица са много сладки и го направих с кеф.
И сега се любувам на прекрасни снимки. Simple Smile
Грешка! Стисках палци на Тони, а ако Дани някой ден тръгне по стъпките на мама, ще се радваме и на неговите успехи!
Ало, детективската агенция, нещо спите.

Викито от вчера е болна, вирусно. Дано го хващам навреме и не се наложи АБ. Ех, докато я кърмех се радваше на добро здраве, Т беше вдигала само веднъж след ваксина, на АБ все още не знае вкусът... 
Болничките да оздравяват, а тези в черната серия (гледам доста са, за съжаление) да излизат веднага от там!
П.П. Тони, бравос!

# 76

КАТ...Нямам думи, перфектно си се справила...Благодаря... Hug
Разкошни сте всички по снимките  АЛЕКС,ЧАРА ,ЕФРО,.......  Hug Нямам много време ,
болничките да оздравявят ,
 целувки и до после...  bouquet  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 21:24 от бубето 29

# 77
Tони честита победа, браво,велики сте smile3501
Кат страхотно е клипчето макар Дани да я няма ми хареса,ами те всички едни грейнали слънца милички душучки.Всички са много сладки,поздравления на мамите Hug  bouquet

# 78
Каттт, СТРАХОТНА СИ! БЛАГОДАРЯ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ! Получаваш целувки, прегръдки и потупване по рамото, както и едно гръмко БРАВО! за положения труд! Излишно е да ти казвам колко се трогнах като видях, че си включила и моя скъп Дон!

Скролнах набързо новата тема, за да се насладя на февруарските прелести. Не ми остава много време да чета.

Ние сме добре, благодаря на Господ, вчера сутринта Тино имаше 37.3, и предната нощ не спря да се мята по цялата спалня, пъшкаше, охкаше, въртеше се, усетих го, че има висока температура, изтормози се детето. Дадох вит. С на сутринта и нещата се оправиха - какво му беше станало - не знам, ама ми настръхнаха косите, както винаги. Най ме е страх от болно дете! Тази нощ и двамата сме спали като заклани. Имам чувството, че както съм го сложила да легне - не е мърдал, освен да си намери "муцата", да си разкваси устата...

Драгонче, най - после ти пиша рецептата за домашните бисквитки:
4 яйца, 4 кафени чашки олио, 5 кафени чашки захар, 2 кафени чашки кисело мляко, 2 пликчета амонячна сода, половин чаена лъжичка сода за хляб, 4-5-6 ванилии /на вкус - ние слагаме само една, защото Тино мрази ванилия/

Всички продукти се слагат в купа и се размесват хубаво, до получаване на средно меко тесто. Тестото престоява минимум 6 часа в хладилник, не е проблем и повече да стои, но по- малко - НЕ. След като е престояло се вади от съда и се разточва на много тънък пласт - около 2-3 мм дебелина. Можеш да го изрежеш, ако имаш фигурки, или пък с отвора на чаша - стават кръгчета. Можеш да използваш също така и шприц за гъсенички. Слагаш ги в тава, не е нужно да я омазняваш. Печеш на 180 градуса и ги вадиш щом хубаво порозовеят, преди да покафенеят. Като ги извадиш от фурната веднага ги изстъргваш с една решетъчна лъжица - да не престояват в тавата, че залепват гадно. Като ги махнеш, можеш да остържеш остатъците в тавата с лъжицата и да слагаш нови сладки в нея, без да я миеш.
Мама те съветва да направиш половин доза от бисквитките за пръв път, защото стават много, а и все пак не знам дали ще ти харесат. Половин доза - делиш всичко на половина. И да ги наглеждаш докато ги печеш, защото стават доста бълзо - тъй като са тънки, нищо, че се надигат. Ако нещо не ти е ясно - питай! И дано ти харесат. Аз като си идвах на Перник и тя ми беше направила две мънички кашончета - направо се чудех какво да правя с толкова много бисквити! Намазах ги с мармалад /сладко/ и ги слепих две по две и след няколко часа бяха попили течността от сладкото и бяха станали толкова мекички и пухкави и сочни... спирам, че ми потекоха лигите.
Ще чакам да се похвалиш какво си направила! Няма да ти отнемат много време!

Отивам да прегледам темата за срещата, че отдавна не съм влизала!

Тони, честита победа! Направо сте ги размазали! Яко е!

Виви, Честито ви прохождане на Стефко наш! Зарадвах ви се наистина много!

# 79
Браво , Тони!
 Хей , февруарчета , такива сте сладури . Всички бебоци са прекрасни.
 Еления , пиши как е Стелето.Ели имаше такова разстройство , като беше на 8 м. и дълго се влачи с него.  Тогава един стар педиатър ни посъветва да минем на кисело мляко, защото е богато на полезна чревна флора и наистина мина. Не агитирам никого. Просто споделям.
Иначе ние сме добре. Ходим по разходки , играем навън , радваме се на слънцето и пролетта.

# 80
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз само набързо да споделя и нашите снимки от вчерашния хубав ден. Ето тук Много се радвам, че успяхме да се присъединим към срещата. Говорихме другата събота или неделя живот и здраве да се видим в ЗООПАРКА. Само кажете кой от двата дни , че ние с Коси планираме да дадем Йоана на майка ми за единия и да си направим пролетното почистване.
Дени, Таня, Ками ако си харесате някоя снимка, кажете и ще ги сложа в пощата. Мислех да качвам всички, но бяха 151МВ.

За ваксината, наистна много се притесних като ги прочетох тези неща. Още не сме я били и ми е свито сърцето.

Напоследък попадам на разни интересни темички и все ми идва да ги споделя с вас, но не ми остава време. Сега се сещам за това . Става въпрос за солетите "Хрус-хрус".

Кат, много мило ми стана като гледах видеото и много се зардвах, като видях и Йоана.  Hug

Тони, честита победа Simple Smile Стискаме палци и за финала Simple Smile Въпреки че софийската публика не е като варненската Wink , се надяваме някое първенство и в София да се излъжат да направят , че да сформираме и ние една февруарска агитка. Simple Smile

Пухка, ако се стигне до търсене на детегледачка, от опит ти казвам, че има и много всеотдайни. Не го отхвърляй и това като вариант. Както Изида каза, има и жени, които се раздават и детето се чувства наистина обичано. Радвам се, че за сега нещата са се наредили по-най-добрия за теб начин. Simple Smile

Исках още много да пиша, но .... така е като се разписвам рядко, накрая забравям за какво сте си говорили. Пролетните снимки са просто страхотни, и най-вече малчуганите. Болничките бързо да оздравяват и влезлите в черни серии да излизат от там.

# 81
Cattt, още не съм видяла изненадата  Embarassed . Нямам паролата, ако някой може да ми я прати.
Бубеее, благодаря ти мила, но ще бъда истински удоволетворена ако станем шампиони. Това ще е наистина постижение.

Чари, Ефросинка, толкова ли е жега в Бг? Гледам по къс ръкав сте вече   Laughing

Ми тя паролата си я пише на първа страница, ама кой да чете  ooooh!
Драконче, специално за теб сега отиваме на плажа и ще направим снимки  Hug

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 14:41 от toni5z

# 82
Бубинко - не мога да ти кажа нищо повече, не сме обсъждали въпроса.  Hug
Елени - ЧРД на много патерици на мъжа ти, да ти е жив и здрав и добър татко на Стели. А за компа - на мен ми намирисва на вирусче, трябва да пробваш с някоя друга антивирусна. Дано вече ви отпуска разстройството.
ДеЗемонка - това с военните ми е добре познато. Любимия ми братовчед е военен и знам какви разправии си има в работата. Но това да е- все трябва да се работи, а ти ще си наваксваш с Емчо и ще си успокояваш душицата като ти се усмихне.
Анитка - благодаря ти миличка.
Мери - на теб също мило. Радвам се, че вече се оправят дечица.  Hug А за паспорта - щом си преценила, че така е по-добре - ти си майката, ти решаваш. Според мен също трябва да има информиран избор. Дано да успеят да прокарат нов зако.  Praynig
Евелинко - много неприятно за фотоапарата и за колата. Целувки мило, дано се разрешат нещата по-лесно. Разпусни с театъра и децата. За бенките ако научиш драсни ми на ЛС, защото също съм заинтересувана, а тук в града не смея да си помисля за подобна манипулация.
Роси - дано Алекс вече прескочи този трап, да сваля Т и бързо да оздравява. Много прегръдки за адашчето, много ми е мъчно за него.  Hug
Стефи (Кас) - Анюта е страхотна на снимките, особено на тази с главата надолу  Joy Да я нагушкаш от мен муцунката сладка. За паданията ти си знаеш мила, имаш и по-голямо дете, няма да се размине без такива неща... Но дано да са по-малко и да минават бързо.
Дени(л) - да не я мъчат зъбки миличката? Целувки на Дени и искаме снимки пресни.
Ефро - снимката ви с бебонцията в парка е страхооооотна! Целувки на Анна.
Ками - вие също сте супер бонбони с русокоско Светли. Прекрасен е. Пожелавам ви повече такива слънчеви разходки.
ВивиВиви - честито прохождане на Стефан (наш / ваш)  Wink ! Да го водят смело напред в живота стабилните крачета.  Heart Eyes
Голдънче - и Али също не ходи все още. За ръчичка се отпусна тези 2-3 дни доста да походи, и по 1-2 страхливи крачки самичка, но толкова само. Ще им дойде музата. Моята се клати като пиян казак, оставя ли я сама веднага подгъва коленца и се отпуска. За ортопеда си е рано, нека проходи пък тогава. И Яна ще се отпусне, не й бери грижите. Кажи ти как си с Дюкана?
Ави - целувки и на 2те дечица, и на Петьо и на Мони. Душичките златни, но по-добре че я изкараха сега, отколкото като по-големи.
Сиянка (Изабелка) - добре завърнали се мила.  Hug
Cattt - БЛАГОДАРЯ за труда който си положила за всички нас. Снощи навирих очите докато го гледах.   bouquet Бързо да се възстановява Вики сладуранка и да няма болести.
Пухи (Кристи) - прегръдки миличка, целувки. Дано вече отминават и вашите проблеми. Честито за разрешаването на проблема, поне за известно време. Калоян е супер бонбон. Радвам се, че е спрял да си удря главичката. Али пък се проска по очи, независимо къде се намира, навирва дупето и реве до скъсване. И си тряска главата в околните плоскости (стена, легло и т.н.)
Камчи - честито ново зъбче на Ици (кандидат зетя).
Естрелка - скоро ваши снимки не съм виждала на Явор и Али. Отчети се моля те.  Flutter
Тони - Честито. Искам пак плажни снимки с Дани.
Дари - ваксините се отбелязват с амбулаторния картон на дечицата, в компютъра на педито и в здравната книжка (отзад има имунизационен паспорт), препоръчително е да е попълнен когато се пътува надалече с детето.
Мемо - Вили е прекрасен, а на тази полянка още повече.
Златинка - дано градинката да ви остане все така чиста. Пожелавам да се разхождате и да ви е кеф.
Мария - чудесно е, че се разписа. Любчо е много красив, наистита прелестно дете.
Ирка - много хубава снимка и на Марти и на полянката. Да наберете 1 минзухарче и за нас.
Краси (Изида) - и при нас същата история, ама Алекс освен че крещи, се мята, пищи, реве... На центъра ни гледат все едно я измъчвам и нарочно я оставям да плаче, умирам от срам. Онзи ден я бутах сума време на корема ми, тя държи количката, а Вики обикаля около нас. Изпи ми силиците.
Тяна (Tchara) - снимките са един път, ама последната ме изпълни с умиление.  Heart Eyes Като видя такава снимка и ми става едно такова хубаво, весело и нежно на душата.  Heart Eyes
Лени (Слънчице) - добре завърнала се. То и аз със свекитата се поскарвам от време на време, но това е в реда на нещата, различия в поколенията.  Sunglasses
Сенди - Андро вече е голям мъж, направо не можеш да кажеш че е бебе. Дано ти остава време покрай лекциите, изпитите и голямото момче и за нас, във форумчето.  
Краси (Alex99) - много готино коремче, пу-пу. А големия ти помощник отрано се ориентира, дано така да ти помага и занапред. Целувки и прегръдки.  Hug

Аз докато си напиша отговора стана следобед, ама нейсе. Така мога. В съботя бяхме на разходка до моите 2 баби и до баща ми, малките се порадваха на слънцето навън, хубаво беше. Вечерта си играха и на двора, на люлката и хич не им се прибираше. В неделя бяхме цял ден на село, дивяха, играха - с топките, с велосипеди и колички, в градината. Но аз бях като скапана. Вечерта ги изкъпах и по креватите, оправях и къщата защото е с краката нагоре, и не мога да стигна да оправя. Али е вече добре, прокашля се от време на време, иначе нищичко й няма.
Май засега е толкова, защото ме напна работата. Целувки на всички ви.  Heart Eyes Много ви обичам.

Готи - мерси мила, ще пробвам скоро и ще докладвам.   bouquet

# 83
Камчи,днес е по-добре,но защото е на безмлечна диета.Вчера пробвах да и дам варен картоф и пак- Sick,морков,също не може.От бабанова каша-пак Sick(в нея има мляко)и за сега си караме само на лечебна храна и прахчета Tired
Тони,БРАВО! Щампиони сте!Успех и на следващия мач!
Благодаря ти за линка за Е-тата.То май в нашата държава нищо не може да купиш на дето си.За пореден път се убеждавам,че най си е сигурно домашното производство Peace
Драгонче Hugпак огря всеки с внимание  bouquet
Готи,бисквитките може и аз да ги крадна Blush

# 84
  • София
Здравейте!
Тони, smile3501 smile3501 smile3501 Поздравления!  bouquet
Еленитке, дано по-бързо ви отмине тази гадост! Praynig
Драконе, така е и с Яна. Hug
Снимките са много готини и моделите също. Аз ги видях и на живо, колко са красиви и пораснали. Heart Eyes
Ставам, че ме чакат още задължения.... ooooh! Tired
Много, много  Hug Hug Hug на всички!

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 16:02 от GoldenEyeful

# 85
Еления, като писах рецептата, точно за теб си помислих, че и ти се въртиш като пеперудка в кухнята и твориш чудесии!
Ако ги правиш, сподели дали си доволна, моля!

# 86
  • Sofia
http://www.flickr.com/photos/31763479@N02/sets/72157616421602428/
Ето мъничко снимчици и от нас.

Беше ни много приятно. Нямам претенции за ден за зоологическата градина. Когато решите. Hug

Тъкмо реших да драсна два реда и човека се събуди  Whistling

# 87
.....
Драгонче Hugпак огря всеки с внимание  bouquet
...

Абсолютно! Дракончето винаги удосоява всички с внимание  Hug Hug Hug   bouquet  bouquet  bouquet

Тони,честита победа.Сега на полуфинал,после на финал и след това с купа в ръцете  Wink
Успех !!! Ти ще кажеш кога да стиснем палците пак  Hug

Камчи,честит ви 3-ти зъб  Grinning Ние си стоим само с един   Laughing

Кат   bouquet  bouquet  bouquet

Хайде и  Hug на всички !

# 88
Тони,честита победа!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
И аз стисках палци  Peace

Много хубави снимки,всички са толкова сладки и пораснали Heart Eyes Hug
Сега ще гледам клипчето и аз ,още не съм го гледала Blush
Драконче,мерси за паролата Hug
Благодаря ви на всички за хубавите думи и подкрепата Hug Hug Hug,Мони е добре  ,доки каза че можем да излизаме,няма опасност вече да заразим другите,но сега трябва да я пазя ,защото имунитетът й е отслабнал.
Ние вчера и днес излизахме с Мони по малко в парка,защото вече не издържам вкъщи и може би от разходките депресията ми изчезна Laughing

Сега стискайте палци и мъжът ми да си намери нова работа и ще сме супер Praynig Praynig Praynig

Не съм чела послените 2 страници,после като ги прочета ще дописвам Wink

Eвелинка
,мерси HugСтискам палци да се класирате за градината Praynig

Ето от вчера и днес :

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 18:04 от *Ави*

# 89
Здравейте, момичета!
Тони, честита победа!  bouquet  bouquet  bouquet
Виви, честито прохождане на Стефко!   bouquet  bouquet  bouquet
Драконче, ще ти пиша на лични!
Кат,   bouquet  bouquet  bouquet!
АвиHug Hug Hug! Стискам палци!

Аз се изгубих за 2 дни.
В събота бяхме на вилата, разпуснахме хубаво, засадихме дървета и храсти  Laughing. Децата умряха от кеф, ровиха се в пясъчника на воля, търкаляха се в тревата, Блажко рева на тръгване - искал там да си остане. Юли татко ще бие сонда и ще започна да водя децата и с преспиване, само мало да се очовечи.
Вчера сутринта бях на Витоша, повървях малко с приятелки. Митко закарал децата на свекърва ми, трябваше до 2 часа да си ги взема - отивам в 1.30 и изненада - баща им не е оставил столчетата за кола. Та се наложи да остана там с децата. Свекърва ми ни нахрани, приспа ни тримата и Митко дойде да ни прибере чак в 8. Та пак цял ден почивка.

Днес обаче започва кандидатстването за детски градини. Стискайте палци Блажко да се класира, защото шансовете са малки.  Sad.

Общи условия

Активация на акаунт