МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 62 225
  • 332
  •   1
Отговори
# 90
Да се чувствуват поздравени и от мен всички цветенца!!!

# 91
  • Sofia, Bulgaria
Честито на всички който имаха Рожден ден , имен ден или просто празнуваха с повод или без повод !Имах ме си проблеми в къщи ( мъжлето остана без работа ) и това беше причината да прекарам повече време с него и не съм сядала на компа ).Сега ще ви изчета  Peaceдано успея  WinkЛек и спокоен ден на всички Heart Eyes

# 92
  • Пазарджик
Добро утро  bouquet
dream-wish съжалявам,че така се е получило!дано всичко се оправи побърза! Hug
Аз бих участвала в Часът на мама,за да видят малодетните,че ние многодетните,не сме алчни!И че ние поемаме отговорностите за нашите деца!
Но ще ми е проблем придвижването до София и то с бебето.
Всички много ви обичам! Hug

# 93
Привет,маминки. Hug
Ще пусна няколко снимки,с които ще разкрия тайната на Натали Mr. Green,естествено с нейно разрешение.
цъкцък,  цък, цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,
Ми,това е...Ако проявите интерес,бих могла и с думи да разкажа,освен с цъкане.Много деца,много хубаво беше.Наталия е прекрасен човек,а аз съм много гостоприемна. Mr. GreenАко не вярвате,елате ми на гости. Hug
Докато пишех,Емко публикува нещо.Мила,какво има,какви са тия изказвания,кой казва,че многодетните мами са алчни и не поемат отговорност за децата си?Дай го насам... Twisted Evil
Лека и успешна седмица,милички. Hug

# 94
Здравейте на всички мами! На мен напоследък не ми е много до писане и само ви чета. Но вие нали няма да ми се сърдите Hug Вчера ходихме до Дряновския манастир по случай празника. Взехме и майка ми, че тя все вкъщи си стои, а и беше именничка-да я поразходим малко на чист въздух. Вчера и ние имахме празник-11 години от сватбата ни. Днес децата отидоха малко с нежелание на училище, след близо 2 седмици ваканция е нормално. Дано бързо да влизат в ритъм, че малко остана до края на учебната година. Това е от мен. Малко телеграфно, но ви пращам много целувки и прегръдки за компенсация Hug

# 95
  • софия
Здравейте мами,днес вече сме на училище и се наложи да ги дърпам за краката за да станат момчетата.Свилен попита дали неможе да мине метър ,че е болен и да си поспи още,а баткото не му издържаха нервите и замина на училище още в 7.05ч.След тези хубави слънчеви дни ,мрачното време навън ме подразни сутринта.Наложи се тази седмица освен мойте дечурлига да возя и племенницата на градина ,а тя е на 15км от училището на децата ,но какво да се прави.Да са живи и здрави именячките макар и на патерица.Вчера бяхме в Патиланци от карате клуба и бате Енчо ни раздава грамоти ,повеселиха се дечицата .Слизайки от колата пред Патиланци видях,че на Алекс му се е скъсала маратонката и пръстите са му отвън,ядосах се и го помъкнах да търся отворен магазин и естественно обърках посоките и вместо към Деница тръгнах в обратна посока и се наложи да ходим 1км пеша от инат докато намеря отворен магазин.Там едно бабче успя да ме изкара извън релси с мотаенето си,докато търсехме братята му звъняха през пет минути да питат къде сме,а за капак и свекървами се домъкна без да съм я канила. #2gunfireЕ купихме кецове просто защото нямаше нищо друго и пристигнахме на тържеството последни .През целият път си повтарях "Спокойна съм,спокойна съм,ама ядец бях пенясала от нерви.Имате ли си някаква мантра да си повтаряте в такива ситуации?Успешна седмица от мен.

# 96
Честито на всички рожденници - Стефка, Мартин на elito-3  Данчо на miroslava, Мария на mi6imadi и Диди на Сиванова !!!!   Hug            

Честит на всички Лазаровден и Цветница!!Честито на всички именници!! Hug

dream-wish, искренни съчувствия за проблемите;с какво се занимава мъжа ти и каква работа търси?

picaso - детската градина стартира надявам се края на тази седмица Thinking заедно с училището за бременни мами newsm78
а за дневният център за възрастни хора (с преспектива за старчески дом) в момента сме в процес на обмисляне и организация ooooh! ooooh!

Aila - и на мен много ми домъчня и за теб и за сладкото ти коремче, пардон - за следващият бъдещ член на нашият супер форум  bouquet  bouquet оздравявайте по-бързо и да си направим един мамешки купон и с надето!!!  bouquet  bouquet  bouquet и нея не съм я виждала от векове!между другото аз почти не усетих втотрата бременност - покрай диванетата и тичането след тях...точно тогава и пепи започна да заеква и въобще.. #Crazy
а,да - похвалих ли се че минахме с боби на ехограф и се оказа че бъбреците му са си ок?

Hug Hug Hug

успешна седмица на всички мили мами!!  bouquet

# 97
аз успях да попрочета малко от писанията и да си кажа мнението -

magimei - представям си как си се чувствала, ние живеем в този квартал  много добре знам магазините в околността и наостина прехода е бил огромен!! Rolling Eyes но пък децата сигурно са се забавлявали така че надявам се да си е струвало?

kabo alma - за съжаление пред камера си глътвам езика и в общи линии съм безполезна - така че - май не мога да се включа;и поздравления за завръщането на новият стар мъж Party

отново успешен ден от мен и целувки на всички!

# 98
Хелоууу,дами!
И аз намерих време да седна и да ви прочета ,ако успея и да напиша повечко. Laughing
Даммм,тъкмо го казах и чувам АНи как реве от спалнята....... Confused.........Сложих я в проходилката .....

Лиле, ние се чудим къде по София е била НАталка  newsm78 а то при теб,ама ти нали беше в Кюстендил?Или пак не съм разбрала нещо ...хм.... Thinking

Още не съм качила снимки от Рождения ден на Миши.Но щом ги кача веднага ви ги пускам.
Мади си е изкарала  много добре във Видин.Ето снимки от там  - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=363242

Тединка ,и ти си била по нашия край - давай снимки!

Дрийм Уиш,хайде,чакаме вече...изчака ни се чакалото.... Whistling Много съжалявам ,че таткото е останал без работа.Дано да успее бързо да намери Praynig.Били си споделила (ако не раждаш в момента) каква специалност има и какви умения?
Ох,милички нямам време да изреждам всички,но да знаете, че съм  в течение с проблемите и радостите ви !!! babydust7

# 99

Момичетааааа, здравейте!  Hug  Hug  Hug
Пак съм при вас - и много се радвам за това...  Heart Eyes

Благодаря на всички ви, които са писали ЛС-и - много мило от ваша страна, че не сте ме забравили...   bouquet    bouquet   bouquet
Благодаря за милите думи, наистиана ме трогнахте (за кой ли път!)  Heart Eyes

Аз прочетох всички ЛС днес - ня бях влизала във форумите мноооого отдавна, ако не се лъжа, от както последно писах тук, в темата...

Джули, вече няма да пиша за моите обещания, защото винаги като обещая, че повече няма да се "губя", все нещо става и се загубвам пак  Rolling Eyes

Ще направя всичко възможно вече да не (ви) липсвам Simple Smile

Прегръщам всички ви, силно, но нежно!  Hug  Hug  Hug
До скоро! (мислех да пиша до следобяд - само да легнат моите човечета, но... да не излезе пак нещо непредвидено...)

# 100
  • Sofia, Bulgaria
victress , бърборанке  Hug благодаря ви   bouquet  Heart Eyes
Не помня какво съм ви казвала за мен такаче , ако се повторя извинете  newsm78
Сега живея с едно момченце с което нямаме официален брак ( не мисля , че това е важно ) още ми виси петното "вдовица" от предния ми брак , но това може и да се промени . Та таткото на новото ми попълнение в семейството е 7 годинки по малък от мен  #Crazy срамувам се много  Embarassed но и много го обичам За да може да се справи с прехраната на голямото семейство което пое по негово настояване работеше на 2 места . Денем ( следобяд за 4 часа ) маркираше коли (след автокаско) без събота и неделя и през останалото време всяка нощ без празник без почивен ден всяка нощ охраняваше един сервиз за коли . Сега се оказа че трябвало да ходи там и събота и неделя демек 24 часа от възможни 24  #Crazy и като попита кога ще почива му казаха довиждане  #2gunfire като си мислеха че ще каже добре де оставам .Много ми е тежко и мъчно че го третират като нищожество #Cussing out Понеже двете му работи са към една фирма днес беше решаващия момент дали го гонят и от другото но све пак за сега решиха да го оставят поне там като вече ще е от 9 до 6 часа . Незнам до кога ще е това струвами се че няма да трае дълго , но знам че той е способен и не се плаши от работа все ще намери нещо ако се наложи .Както е казал народа "всяко зло за добро " до сега го виждах само сутрин за 4 часа и то докато спи  сега ще заспивам свяка нощ до него и ще се будя до него . Събота и неделя ще бъдем заедно с бебето  family6 и най накрая ще заприличаме на нормално семейство  familyМного искам да кърмя ( досега нямах такава възможност и бяхме на хумани) и знам , че за това ми трябва спокойствие много се надявам Praynig да не ни причинят други тревоги ....ако остане и беа тая работа направо незнам ( като се има предвид , че и аз ще съм на социална помощ от общината като безработна която е 240 лева )
Ох вие си имате толкова проблеми  а аз седнах да ви занимавам с мойте  Rolling Eyes Истината обаче е , че не съм се отчаяла и винаги се успокоявам с факта , че има и по зле и по лоши неща ( като човек изпатил много ) Сега се моля на бебка да излиза вече , че днес имам и една такава силна болка като се изправя , че не мога дори до кухнята да се замъкна ) Днес ми беше термина . Утре съм за запис на тоновете и да видим какво ще става , че............
Обещах да драсна когато тръгна да раждам  Wink ще го направя , а след това ще научите новините от вестителката ми  Heart Eyes тя си знае коя е ( силна прегръдка за нея и голямото и семейство ) а на вас момичета приятна и ползотворна седмица ( ще е натоварена с боядисването на яйцата и месенето на козунаци , но е и радост за децата  ни а нали ние за тях и тяхните усмивчици живеем ) До скоро и извинете за дългия и досаден пост  Hug

# 101
  • София
  dream-wish чакаме с нетърпение новината, ти си съвсем накрая. На мен също не ми остана много  Simple Smile Съжалявам за моментната ситуация във вашето семейство, но вярвам, че скоро нещата ще се оправят  Simple Smile За кърменето винаги може да се обърнеш за съвет към мен с удоволствие ще помогна. Може да ми пишеш както тук на ЛС, така и на кюто или скайпа или да  ми звъннеш по телефона. Ако искаш ще ти ги пратя на ЛС  номера си:) Кърменето е от една страна най-полезната храна за бебчо, но носи и предимства както за бебето, така и за майката, а и не на последно място е доста по-евтино отколкото АМ, поне при мен с близнаците си беше сериозно спестяване на средства  Simple Smile Основните съвети са, започни да кърмиш колкото се може по-скоро след раждането, без добавки и колкото често иска бебчо  Simple Smile Поне осем кърмения първите седмици за денонощия. Няма нужда да цедиш и да се мъчиш с помпата след кърмене, ако бебето суче ефективно и пълни памперсите  Simple Smile
   Аз пък да се похваля, какво ни се случи вчера. След разходката, решихме да отидем с таткото да измият поне отвън колата. Бяхме до най-близката автомивка, след което се изнизахме, двете бъдещи каки и моя личност с големия корем. Разходихме се по магазините и хапнахме сладоледче и след час отидохме да я приберем. Шефа на автомивката или някой подобен, когато отиде мъжът ми за ключовете почна да го разпитва дали пак не са две и накрая каза на касиерката да не взима пари на този младеж  Simple Smile Той много се притесни и искаше да плати, но онзи беше категоричен  Simple Smile Та ето неочаквано намаление за бъдещо многодетно семейство  Simple Smile Жеста беше неочакван и прятен, не ставаше въпрос само за паричките, но за самото отношение  Simple Smile

# 102
Дриймче,не  се притеснявай да споделяш.Нали виждаш ,че тук всички споделяме и добро и лошо.И с каквото можем си помагаме. HugАз получих ценни съвети относно кърменето.
Айла,гордост кърмаческа!Ти изчакай още малко с бебка  - една по една.Сега е ред на Дриймчето.

Много съм загубена  ooooh!Давах на Ани известно време хомеопатични хапчета за безпромлемно зъбоникнене,но да ме пита човек след като двете зъбчета излязоха без проблем ,защо ги спрях. ThinkingИ то ,милото от вчера киселеее ,а през ноща вдигна и температура.Ноща беше тежка ,а и днес само мрънка ,горкото.

Кико беше цяла ваканция при нас.Много добре се разбира с малките си сестри.И те му се радват.Ще започна преговори с баща му - искаме да си го вземем при нас.Аз мисля ,че е добре след седми клас да си дойде тук.Ама да видим докъде ще стигнат преговорите ....или ще вадим тежката артилерия.

Бягам ,че Аничка мрънка!

# 103
Dream-wish, споделянето на проблемите помага за преодоляването им. Никога не знаеш откъде ще изскочи заека. Пък и само да чуеш окуражаващи думи и да усетиш подкрепа - не е малко (личен опит).
Аз също съм на линия със съвети и обмяна на кърмачески опит. При мен знанията са натрупани по най-трудния, но може би и най-верния начин: метода на пробите и грешките. С момчетата не успях да кърмя дълго, но чак сега разбрах основните си грешки. Резултатът е на лице: кърмя Поли от деня на раждането й до днес, без изгледи за скорошно спиране. Не ми пука, че все по-често чувам ехидното: "еее, тя да не суче до 3 години като Крали Марко". Като гледам благодарността и любовта в очичките й - абсолютно чиста и първосигнална, като усещам топлината и успокояващото въздействие на телцето й в ръцете ми, като чувствам, че това й е необходимо (та дори и вече само емоционално), знам, че съм права. И съжалявам, че не мога да върна времето назад и да дам същото на братята й.
Стискам палци да се уредят нещата с работата на таткото. А на теб ти пожелавам леко раждане и скоро да ни се похвалиш със сладко пухкаво бебче.

Айла, изчакай още мъничко - тъкмо времето ще се оправи и ще можете да се разхождате още от първите дни. Много мил жест е направил човекът от автомивката. Браво на такова хора - дано ги има повече.
Ние имахме подобен случай миналото лято, когато отидохме на почивка в Килифарево. Когато се обадих по телефона и казах, че искам оферта за почивка на семейство с 4 деца, едно от които бебе на 4 месеца, шефката страшно ми се зарадва и започна да обмисля най-добрия вариант за нас. Предложи ми две отделни стаи, една до друга в отделен коридор, за да имаме на разположение и две бани (аз първоначално питах за апартамент). След това ми направи и куп отстъпки - за малки деца (за бебето беше безплатно), за брой хора, за повече от 5 дни престой .... А когато бяхме вече там, тя непрекъснато ни наобикаляше, проверяваше дали храната ни харвсева, дали искаме нещо друго, даже един ден даде на нашия злояд Коко собствения си обяд - месо с ориз, защото той кажи-речи само това яде  ooooh!(за персонала се готви отделно и това беше последната останала порция). И все повтаряше: Много ви се радвам на голямото семейство.

Миши, почвай преговорите. С теб сме. Пък - кой знае - може нещата да се наредят по-лесно, отколкото си мислиш.
  Hug

# 104
  • софия
Dream wish желая ти леко и успешно раждане.Няма по-сладко чувство от това да гушнеш бебето си.Защо ли моят мъж не иска още едно поне #Cussing out .Пролетна фея как успя да кърмиш малката,аз и с тримата ги кърмих по 3месеца и после ми спираше кърмата сама,а толкова много исках да ги кърмя поне годинка.Още ме е яд.

Общи условия

Активация на акаунт