МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 62 236
  • 332
  •   1
Отговори
# 105
Привет,маминки. Hug
Ще пусна няколко снимки,с които ще разкрия тайната на Натали Mr. Green,естествено с нейно разрешение.
цъкцък,  цък, цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,  цък,
Ми,това е...Ако проявите интерес,бих могла и с думи да разкажа,освен с цъкане.Много деца,много хубаво беше.Наталия е прекрасен човек,а аз съм много гостоприемна. Mr. GreenАко не вярвате,елате ми на гости. Hug
Докато пишех,Емко публикува нещо.Мила,какво има,какви са тия изказвания,кой казва,че многодетните мами са алчни и не поемат отговорност за децата си?Дай го насам... Twisted Evil
Лека и успешна седмица,милички. Hug

леле колко са пораснали децата на Наталия

емко гузен негонен бяга

# 106
Пролетна фея как успя да кърмиш малката,аз и с тримата ги кърмих по 3месеца и после ми спираше кърмата сама,а толкова много исках да ги кърмя поне годинка.Още ме е яд.

И на мен с момчетата ми спря бързо кърмата - при Гого след 2 месеца, а при Коко нямаше и за един. Но аз и двамата ги кърмих по график през 3 часа. Те сучеха по 5-10 минути и заспиваха. След около час се събуждаха и започваха да плачат. Аз ги наливах с вода, гушках ги, пеех им - без резултат. Като дойдеше времето за следващото хранене, те бяха съвсем изтощени и заспиваха на гърдите ми. После цикълът започваше отначало.  Чак сега разбрах, че всъщност те са си били гладни, защото не успяваха да се нахранят за тези 5-10 минути. Освен това се опитвах да се изцеждам, което беше ужасен кошмар - така и не се научих и до ден днешен. Нито с помпа, нито на ръка. Но вече знам, че не е имало нужда. Тогава кърмата ми спря, защото бебетата не сучеха достатъчно. А щом започна да намалява, аз дадох АМ и всичко свърши.
Ако няма някакви медицински причини, които да пречат на образуването на кърма, за поддържането на лактацията е достатъчно само бебето да суче. Образуването на кърма се регулира от нуждите на конкретното бебе. Ако то суче на често и по малко, кърмата се образува по-често в малки количества. Тогава гърдите не са напрегнати и може да се излъжеш, че няма мляко. Но щом бебето захапе,кърмата потича и даже виждаш как се стича от ъгълчето на устата му. Ако бебето суче по-нарядко, но в по-големи количества, се събира повече кърма и тогава ставаш конкуренция на Памела Андерсън.
С Поли направих друго. Давах й да суче, когато заплаче. Понякога (в самото начало) дори през 1 час. Намериха се хора, които да кажат, че така сама си утежнявам живота, защото детето няма да си направи режим и аз ще трябва непрекъснато да кърмя. Но не стана така. Първите няколко седмици тя наистина сучеше много често, но после сама започна да си прави паузи от приблизително 3 часа. Но не съм й ги налагала аз, а тя сама си подреди режим. Освен това започнах да разбирам защо точно плаче. Щом започнеше да плаче, аз й давах да суче. Понякога тя сучеше, но понякога - не. И разбрах, че в такива случаи плаче, защото има колики, или защото й се спи, или трябва да я преобуя или нещо друго, но не от глад. 
Когато я захраних, кърмата започна да намалява. Сега кърмя сутрин, вечер и през нощта по 1-2 пъти. През деня пак имам кърма, но я "виждам", само ако Поли дойде да си поиска. Иначе не ми тече, както през първите 6 месеца, когато беше само на кърма.  Въпреки това продължавам да си слагам подложки в сутиена, за всеки случай.
Сега не знам как става отбиването, но все още не ми се иска да спираме. Мисля да я оставя сама да се откаже. Рано или късно и това ще стане, нали?

Леле, колко се "разприказвах". Ама, срам не  срам, ще си призная, че историята с кърменето на Поли си е моята голяма гордост.  Embarassed Толкова ми се искаше да успея този път и толкова се страхувах, че пак няма да се получи, че всеки ден ми се струваше подарък от съдбата. Четох основната информация, която Бу е събрала в Кърмаческия, но не съм се задълбочавала с подробности. Сега си мисля, че ако имах тази информация преди 15 години, щях да успея и с кърменето на момчетата. Но, да са ми живи и здрави, пораснаха и с адаптираното мляко.
И за да приключа излиянията си, искам да споделя най-важното, което научих: КЪРМЕНЕТО НЕ ТЕ ПРАВИ ПО-ДОБРА МАЙКА И НЕ СИ ПО-ЛОША МАЙКА, АКО НЕ КЪРМИШ. Важно е да осигуриш любов и грижи на детето си, а храната си е храна. Това го казвам за тези, на които им предстои гледането на новородено, защото по отчетните форуми периодично се разразяват невероятни скандали на тема кърмене, като гадни етикети се лепват ту на кърмещите, ту на некърмещите.

И в тази връзка: мили момичета, нашият многодетен форум НАИСТИНА е единственият, в който липсват дребните ежби и ежедневните караници за щяло и нещяло. Тук цари разбирателство, съпричастност, разбиране и приятелство. Радвам се, че съм една от вас Hug  Heart Eyes   (макар че съм от тези, дето много се хилят  Mr. Green ). 

# 107

Джули, вече няма да пиша за моите обещания, защото винаги като обещая, че повече няма да се "губя", все нещо става и се загубвам пак  Rolling Eyes

Отказвам да повярвам!!! Mr. Green Mr. Green
ДОБРЕ ДОШЛА ОТНОВО!!! Радвам се че пак си при нас!!!

Я да видим сега.... дали "По вкус и цвет товарищ нет?"

цък,

Пролетна...аз нещо се не хиля напоследък...ама се надявам вече слънце и на моета улица да грейне!!!да мога да си се похиля на спокойствие!!! Mr. Green

# 108
Джули, Лили, убихте ме с вашите "розови" дивани. Явно е, че има някаква прилика между вас. Дали цветовете, дали броя на децата...   newsm78

Аила, видях, че пишеш в една тема с Asja. С нея заедно очаквахме бебчета през април 2008, но тя не успя тогава. Сега заедно с теб е Априлка 2009. Поздрави я от мен. Тя е кандидат за нашия отбор - мечтае си за много дечица.

Джули, понякога хиленето помага ... да изпуснеш напрежението ... или просто да видиш нещата от друг ъгъл.  Hug 

# 109
дриймче, разликата от 7 години е супер!!според мен няма никакъв повод за срам?! newsm78 това е от типа БГ предразсъдъци "мъжът не си признава че мие съдовете/глади прането за да не му се подиграват дружките"?! Shocked
чакаме бебчо и сме с теб!! Hug Hug Hug

айла - това с автомивката е много мило!!как сте у вас - оздравяхте ли вече?и бебка да не идва преди да успеем да излезем да се видим:)  bouquet  bouquet

# 110
  • Пазарджик
Добро утро  bouquet
И аз съм на същото мнение като  victress, за dream-wish.
Татянка-бърборанка(DIM) какви хапчета си давала за зъбките?
Лиле дивана ти е страхотен newsm10
Някои мами ми се губят.....
Ние вчера бяхме на преглед,бебо е по-добре.
Чакам с нетърпение бебчетата smile3504

# 111
Здравейте, мацки  bouquet

Гледам, пикасо релаксира, няма я Mr. Green Не е лесно по нощите да твориш с такъв темп. Пикасо, питах те аз, ами ти не каза -та значи, какво правиш по нощите - все по 1, 2 та дори 3 часа ни списваш туй-онуй. Работиш за четвърто, а  Mr. Green Mr. Green

виктрес, браво за градината! newsm10 Чета в друга тема (идеи за бизнес 2), че доста мами се замислят за подобно начинание, ноо всички твърдят, че е направо невъзможно да изпълниш изискванията за откриване на такова "чудо". Ти как се справи, разкажи Peace

Джули, Лили, не е истина - при това многообразие на мебели сте с еднакви дивани. Както Пролетна пише Hug, явно си приличате много, не само по диваните и броя на децата...

Пролетна, това за кърменето все едно аз съм го писала Laughing И аз, като теб, казвах: "Брей, трето трябваше да родя, та да разбера как се гледат деца...." Mr. Green Mr. Green Първото беше по час - реве, не реве, по час ... горкото... Второто не успях да гоо кърмя (само месец), но за жалост се оказа и много алергично детенце, та се измъчихме... и още сме с алергия към мляко, вече и към мед, чакаме и други... Thinking Но с госпожицата нещата са като при теб - пълна ДЕМОКРАЦИЯ - когато пожелае, където и се ще, колкото и душа иска... Е вече порасна, не се кърмим, но търси  Joy Обяснявам аз, че вече няма...

Пролетна, и още нещо - да споделиш за това Килифарево - аз все събирам впечатления от малки, китни "дестинации"  Wink

Кабо Алма, винаги с голям интерс чета твоите пътеписи, кога ще ни разкажеш това-онова за Индия.

Хайде, ще свършвам, че книжките ме зоват.... smile3529

# 112
Добрютро, майчета.
Как сте в този гаден сив ден? Да не би да съм объркала календара и всъщност да сме октомври, а не април?  newsm78

КаНиМа, май и ние с теб сме сродни души. И при нас Коко, който е кърмен само три седмици, е много алергичен. Още нямаше годинка, когато направи АБКМ и цяла година ядеше сови продукти - мляко, сирене, кашкавал.... Сега пие и обикновено краве мляко, но има силно изразена сенна хрема. Всяка пролет очичките му заприличват на заешки - червени и влажни, а нослето му тече. Освен това често пъти се обрива от храна, но не винаги можем да определим точно от какво. Т.е. една и съща храна понякога предизвиква алергични реакции, а друг път - не.

За хотела в Килифарево: това е мотел, който се намира на пътя за Прохода на републиката. Проходът е в ремонт и за това оттам почти не минават коли, но и да го пуснат, мотелът е навътре - на около 500 метра от пътя, ограден от поляни и градина с плодни дръвчета.  Като заобиколиш градината и минеш по един висящ мост, се озоваваш пред Килифаревския манастир. Мястото е хубаво, спокойно (но в събота и неделя идват много хора от Търново заради басейна), чисто. Денем си е горещо, но нощите са хладни - планина е. Ето ти линк към сайта, откъдето го намерих: http://www.rezervaciq.com/hotel_boliari_gallery_0.html
А ето и линка към аблума с нашите снимки оттам - има изглед на хотела и басейна, на градината, на птиците (там има клетки с пауни и кокошки), на ресторанта. Май никой не е снимал стаите от вътре, но са чисти и добре обзаведени.  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=281602.

Стига толкова засега, че едни малки ръчички ме дърпат вече половин час.
Целувки и
   Hug

# 113
Здравейте! Grinning Аз не съм майка, но наминавам само да ви поздравя за смелостта, която сте проявили да родите повече деца, в България жените като вас стават все по-малко и по-малко. Майка ми е една от вас (макар с вече попорастнали деца) и знам, че не ви е лесно, но в крайна сметка няма по-хубаво от децата на този свят. Аз лично имам сестра близначка, както и брат, а майка ни ни гледа сама от 10-11 години вече, и искрено и се възхищавам на силата и волята. Както и на вас разбира се, продължавайте все така!  bouquet Heart Eyes Hug

# 114

За хотела в Килифарево: това е мотел, който се намира на пътя за Прохода на републиката. Проходът е в ремонт и за това оттам почти не минават коли, но и да го пуснат, мотелът е навътре - на около 500 метра от пътя, ограден от поляни и градина с плодни дръвчета.  Като заобиколиш градината и минеш по един висящ мост, се озоваваш пред Килифаревския манастир. Мястото е хубаво, спокойно (но в събота и неделя идват много хора от Търново заради басейна), чисто. Денем си е горещо, но нощите са хладни - планина е. Ето ти линк към сайта, откъдето го намерих: http://www.rezervaciq.com/hotel_boliari_gallery_0.html
А ето и линка към аблума с нашите снимки оттам - има изглед на хотела и басейна, на градината, на птиците (там има клетки с пауни и кокошки), на ресторанта. Май никой не е снимал стаите от вътре, но са чисти и добре обзаведени.  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=281602.

Пролетна, ами като погледнах това: http://www.rezervaciq.com/hotel_boliari_comments.html (коментари за хотела) бая се озадачих newsm78 Как да разбера на мен какво ще ми се падне ooooh!

# 115
 newsm47 Ха добро утро от мен.
Феичке,мила,ми и аз ще се хиля днес.Ей така реших да ми е хубаво.Ще си показвам зъбите цял ден,още повече,че ще ходим на цирк в столицата,може би затова съм в приповдигнато настроение.Не обичам много София,защото я свързвам главно с уморително галопиране по магазини за мебели,доктори,болници,операции,но вече сме здрави и достатъчно големи всички в семейството,за да се заловим за културно-масова дейност. Mr. Green
Освен това,ми стана много сладко,като ти прочетох постта за кърменето и си припомних едни от най-сладките ми моменти с Денис.Него го кърмих десет месеца,като в първите шест,беше само и единствено на кърма.Родих трето дете,за да си го гледам сама,да си го кърмя,и изобщо да правя каквото си искам,без чужда намеса.
И още нещо-диваните ни не са розови,а червени.
КаНиМа,ние всички тук много си приличаме.И това е главната причина да съм тук,сред вас,да ви чета,да ви се радвам,да споделям,да се опитвам да помагам с каквото мога.Но най-много като че ли ни свързва това,че имаме повече от две деца,което говори,че сме много обичливи,смели,зрели,оправни ако щете,в пъти по-щастливи и багословени от Бога.
емко08,радвам се,че бебчето е по-добре.И за дивана,мъжът ми не мисли като теб,но това е друг въпрос.
Mr. Green
JuliS ,мила и ти ли си рускиня? Shocked Вече много сериозно почвам да се съмнявам,че мама я е настигнал някой руснак... Mr. Green Защото не мога да си обясня,защо толкова обичам руските детски филмчета и песнички,Наталия каза,че в дома ми цари руска атмосфера,що се отнася за обзавеждането,мечтата ми е да отида в Русия и да разгледам поне малко от многото й забележителности...Учила съм руски пет години в основното,но почти нищо не разбирам,въпреки,че обожавам звученето на този език,дето се вика и да те напсуват,пак ще ти стане хубаво.Мога да говоря руски,колкото да си изям боя или нещо друго,но няма да го споменавам EmbarassedТа така... newsm78 Мразим да мислим,ей.
Дриймче,,да знаеш,че и аз съм от стискащите палци,всичко да мине добре,с много малко болка и с последвала голяма радост за здраво и хубаво бебче.
Кабо Алма,и ние бяхме така с моя съпруг след  дълго негово отсъствие.Много се обичахме,много се искахме,не да сме половинки,а едно цяло и ...ето  го резултата... Mr. Green
Цоци,мила,къде си?Кафето ли ти свърши,ела да ни навестиш,де.Моля те... HugАз наистина съм много навита да си купя такава машинка за хляб,нооо...ще трябва да ми обясняваш като на олигофренче малко как да работя с нея,чу ли?Ако имаш нерви де...щото аз малко трудно вдявам и бавно загрявам. Embarassed
Пикасо,сега рисува.Оставила е клавиатурата и е грабнала четката.Горещо те препоръчвам за Часът на мама.Би било хубаво да ни изрисуваш всички в предаването с твоята четка. Mr. Green
Наталче,липсваш ми,мила.Много... Hug
Пеши,Пиги,Дидка идвайте по-честичко на нашата седянка,де.Съвсем се загубихте.
Татянке,аз не знам за какво става въпрос,все пак съм още новичка и не съм в течение.Но не съмнахална и любопитна,а само ти пращам силна прегръдка. Hug
Този пост съм го започнала от 8 сутринта и вече не е утро,но няма значение. Mr. Green
Всички,които не споменах,не е умишлено,просто не пия хапчетата на Пикасо и моля да ми простите.
Усмихнат ден ви желая.  bouquet

# 116
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  ехоооооо, тука съм ...хората от толкова ангажименти се смъкват, стават като вейки, е как при мене не се случва , а  ooooh! Бях писала в Пълна къща. Довечера ще пиша пак, че за Арбанаси нищо нестана,много уж...ама само 15 места за спане....та ще ви кажа довечера....споко-среща ще има!!!

Пролетна за Килифарево ..за къде става дума....за тука ли http://www.rezervaciq.com/hotel_boliari.html

# 117
newsm47 Ха добро утро от мен.
Феичке,мила,ми и аз ще се хиля днес.Ей така реших да ми е хубаво.Ще си показвам зъбите цял ден,още повече,че ще ходим на цирк в столицата,може би затова съм в приповдигнато настроение.Не обичам много София,защото я свързвам главно с уморително галопиране по магазини за мебели,доктори,болници,операции,но вече сме здрави и достатъчно големи всички в семейството,за да се заловим за културно-масова дейност. Mr. Green
Освен това,ми стана много сладко,като ти прочетох постта за кърменето и си припомних едни от най-сладките ми моменти с Денис.Него го кърмих десет месеца,като в първите шест,беше само и единствено на кърма.Родих трето дете,за да си го гледам сама,да си го кърмя,и изобщо да правя каквото си искам,без чужда намеса.
И още нещо-диваните ни не са розови,а червени.

Лиленце, извинявай. Виждам, че диванът е червен, но закачката беше повече към Джули. Тя има едно виненочервено перде в стаята с дивана (вижда се на снимката), но свекърва й упорито твърди, че пердето е розово. Та затова.

КаНиМа, и аз четох коментарите и много се чудих, но тогава не намерих нищо по-интересно (и от финансова гледна точка също) и затова отидохме там. Имах известни притеснения заради тези коментари, но ние, слава Богу, нямахме подобни проблеми.
Все пак, има и нещо вярно: например, кухнята не е разнообразна. Има едно меню със скара и аламинути, които ги има винаги, но от готвените ястия има само по едно на ден. Вероятно има логика, защото ако се готвят повече яденета, няма кой да ги изяде и ще трябва или да се хвърлят, или да се замразяват (ама после кой ще ти яде манджата от оня ден).
Другото беше чистачката: тя е само една за целия хотел и доста я помързва. Опита се да си поиска някой лев, за да си свърши работата. Иначе боклука си стоеше. Само че аз я издебнах и пред шефката й мило споменах, че я моля по-често да изхвърля кошчто, че имаме бебе и памперсите бързо го пълнят. И така. Освен това я спипах в склада с чистото бельо и си поисках чисти кърпи. Бяхме там 10 дни, смениха ги 2 пъти.
Вярно е, че по-хубавата част на хотела е новата, но не знам дали изобщо настаняват в старата, освен ако хотелът не е препълнен.
Проблемът е, че до Килифарево или Търново може да се иде само с кола. Това означава, че ако идете на кръчма там, някой трябва да не пие. Край хотела няма къде да си купиш нищо за ядене и остава само ресторантът. На нас не ни беше проблем, защото беше по-важно леглата на малките да са наблизо, но за семейства с по-големи деца липсва разнообразието, което предлагат по-оживените курорти.  Но ако търсиш по-спокпйно място, това автоматично изключва оживлението и, в известен смисъл, разнообразието.

# 118
Здравейте, майчета! Днес само ще се хваля! В това гадно време навън гледам да ми е спокойно поне вътре в мен. Снощи направих първия си козунак и стана неочаквано вкусен. Като се има предвид, че продуктите ги слагах на око, а и съветите на по-опитните не съм чела. Така че за тези, които не се осмеляват-да пробват! Сега съм решила да замеся един и за Великден-ще ходим на гости у свекървата и мисля да я пробвам дали ще го помисли за купешки. Макар че не знам в коя фурна ги правят такива мекички и с толкова захар отгоре Laughing Бях ви се оплакала, че моят мъж няма работа напоследък. Днес пътува! И аз съм вече поуспокоена, че нещо много се бях изнервила. Сега докато ви пиша, се чухме с нашия тати и докато ми се похвали, че ще пътува още няколко дена, му се счупи бусът. Дано бързо да го оправи! Нали обещах само да се хваля-спирам дотук. Много целувки и прегръдки на всички ви! Hug

# 119
emko - изпуснала съм че и вие сте болни;да се оправяте бързичко!!

канима, лили, феичке - и аз съм като вас - първите две бяха по часовник и горките станаха като войници ooooh! Crossing Arms ама сега новият човек е разпасана работа;когато каквото му скимне;а цицата я ползва за биберон Thinking но пък съм много горда че още го кърмя Hug

канима - за детската градина - кръстили сме го детски център;тук документите са значително по-малко;лошото на тази заобиколка е че ако действително направят ваучерите за частните градини от септември няма да можем да ги приемаме и съответно няма да сме конкурентни на детските градини;което означава че за да се задържим на пазара е нужно да работим без печалба;което пък води до ваденето на документация за детска градина..

Общи условия

Активация на акаунт