Пролетта дойде зелена и красива, Януарчето расте край мама най-щастливо

• 15 747
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, мамита!
Вчера се заех да изчета непрочетеното от старата и новата тема и щях да пиша, но нещо не ми се получи. Сега със затоплянето на времето сме все навън или пък гледам да свърша някаква работа clean clean
Доника, да ти е живо и здраво майчето!
Смайлинг, дактаринът не е само за млечница, а и за афти, така че няма да му навреди ,като го мажеш. За мазане можеш да използваш и клечка за уши.
Георгиева, много се зарадвах за хубавата новина  Hug
И аз съм към групата на мамите без МЦ. Миналия път ( с Гого) някъде докъм 6м. на бебето нямах МЦ.
Бели Ружи , дано по- бързо се увеличи кърмата ти. Странно ми е това да се изцеждаш преди кърмене, ами нали е за бебето кърмата и после с шише ли да я даваш. Аз отдавна спрях да се изцеждам след кърмене и когато усетя, че ми намалява кърмата, слагам по- често да суче и се наливам с повече течности ( най- вече вода).
Мини, хайде покажи се!
За обличането, когато беше много горещо само по боди с дълъг ръкав, дънков сукман и чорапогащник и незавита, че то големи жеги.

# 166
Ванила,аз ползвах Пуфис и съм доволна,имат ластиче на гърба и дори ушичките им са разтегателни,на нас много добре ни пасваха и не са ми пропускали.В неделя купих Хъджис от Метро,но не ми харесват особено много.по трудно ги слагам,не им се разтягат ушичките и тои като се стегне и свие крачета едвам успявам  да го стегна ,налага се по десетина пъти да залепям и отлепям докато го наглася и пак не ми се получава Mr. Greenиначе са доста тънки,в сравнение с Либерото,че и от Пуфис са по -тънки.Само памперс не съм пробвала скоро,но нали доста от вас не ги харесват.В началото почнах с тях ,но не знам защо реших да ги сменя и сега все изпробвам различните марки  #Crazyи мисля че е крайно време да се спра на някоя

# 167
здравейте,
Дони,получих мейла в 19ч,а изпратих към 10:30 #2gunfire и до там ...после пак блокаж #Cussing out
моята сага с диванетата продължава,правя инхалации на Дари и после я гоня с Мукосолвана,който тя изплюва #Cussing out #Cussing out и лепне цялата...а за капак снощи Евгени не спа добре-може би за първи път от раждането....но нослето му се запуши и малко кашля....сега и на него инхалации и промивки на носа Whistling
иначе му смених часа за очен лекар и днес ще го заведа във Вижън да видя какво става с оченцето му.......а и си мисля да попитам за лазерна операция на очите-имам около 3 диоптъра Sunglasses

# 168
Здравейте и благодаряна всички за насоките - вчера бях под стрес и не успях да ви напиша какво се е случило. Бяхме на док. и тя каза, че единия тестис ни е много уголемен и се съмнява за херния. Даде ни направление и каза да ходим в София в Пирогов защото там имало детска хирургия. за това питам за добър хирург, защото съм от провинцията и некой не познавам, а толкова ме е страх да не се наложи операция. всякаква инфо ще ми е от полза, другата седмица ще ходим....., назначи ни и някакви изследвания на кръв и урина, след обяд ще станат - стискайте палци

# 169
Добър ден!
Честити месечинки на Сами, Елина, Ивет и Есер!
Направо не мога да ви се начудя - чистите, готвите, деца гледате /някои от вас и по две/  #Crazy Кога успявате бе хора?!? На мен от два дни малкия не ми е излязъл от ръцете и пак си реве  Sad Вече идея си нямам какво му е  ooooh!
Таткото пък вчера ни предложи екскурзийка до Прага или Милано и много ми се ходи, ама с това ревливото съм за никъде Rolling Eyes и сигурно ще се разминем. Успокоявам се с мисълта, че в Прага бях миналата година октомври, ама с големия корем ... А така ми се кръстосва пак по кръчмичките там - едни бирички... Ох, размечтах се нещо Grinning
Доника да е жива и здрава майка ти и много да ти помага   bouquet Нали я знаеш онази приказка "Никой не е длъжен да гледа на бабите внуците" Sunglasses.
Георгиева, Бърборанче много се радвам, че няма нищо сериозно при бебоците  Hug
Иники и аз мисля, че диагнозата ви не е била правилна. Да нацелуваш ПреКраси от мен, че иначе някой ден ще ви издебна в Южния и аз ще я свърша тази "работа"  Wink
Лек ден ви желая  Hug

# 170
соня-82 стискам палци всичко при вас да е наред. Praynig
Доника да е жива и здрава майка ти   bouquet.
Бели Ружи само да ти кажа ако се наложи да даваш изцедено мляко или изкуствено само с лъжичка за да не вземе да се отбие малкия.Ако не знаеш де ,то верно ще е голяма хамалогия така ми каза педито като бях болна ,ама добре , че ми се размина  Grinning.

Мацки да ви се похваля  Grinning ,Маги днес се обърна за пръв път от корем на гръб и съм адски горда.
Аз започнах да я слагам по корем към 2-3 април по съвет на ортопеда и сега я уча как да се обръща.Надявам се скоро да започне и от гръб на корем.Иначе се заглеждаме по играчки гукаме им ама не иска да ги хваща слагам и ги в ръчичките ама тя си ги дърпа.

Аз да ви питам някой пускал ли е снимки на бебока си в списания.Аз сега с това мисля да се заема.

Айде слънчев ден ви пожелавам из цяла България и много много разходки.

# 171
Здравейте мами
Почерпете се за месечинката на Сами

Доника, да е жива и здрава майка ти
соня-82, стискам палци силно  Praynig
vanilla80, честити постижения на Маги
desisladka, дано със свекър ти всичко е наред  Praynig
elena_d, за пенестите изпражнения аз питах преди време. На Сами му бяха такива + силно зелени. В едно бебешко списание четох статия от педиатър, че ако акото е често, воднисто, пенесто и с кисела миризма, но само в тази комбинация, това можело да значи:1. Дефицит на ензима лактаза, разграждащ млечната захар.2. След въвеждане на нова храна 3. Чревна инфекция. Аз така и нищо не предприех за Сами и не съм се притеснявала повече, защото той си наддава, жизнен е за двама и изглежда спокоен и нещата си отминаха. Не ти помогнах много, но това е инфото дето имам
Бели Ружи, детето за 6-7 минути според мен може да си изсуче всичко необходимо. И наистина недей да цедиш и да даваш със шише – аз също в момента трудно цедя повече от 50 милилитра със зор, а дечко явно дърпа доста повече, защото добре си наддава. Стискам палци бързо да се оправят нещата при вас. Дръж ни в течение
Иники, много целувки предай на ПреКраси
Хубав и смихнат ден от нас с малчо   bouquet

# 172
ммомичета за ВАНАТА тя е с утробна форма и главата на бебето се държи докато не почне да я държи само, а после му е кеф...ще ви пост-на малко клипчета да видите бебета как се радват...и може да се ползва до към три години...даже забелязах, че ги къпят е още не паднали пъпчета...
http://www.youtube.com/watch?v=vbrNt24eHVQ
http://www.youtube.com/watch?v=eGlcZf9ONvw&feature=related

# 173
  • София
Соня спокойно, не трябва да се паникьосваш. Дечицата боледуват от най-различни неща. Докторите ще преценят какво се налага да се прави. Нали всичко това е за доброто на детето. Стискам палци!  Hug

vanilla80 как точно я учиш да се обръща? Някаква специална техника ли има?

bubchenceto ще имаш достатъчно време за бирички, лято иде  Simple Smile

Доника, Киша с тия градини ми е тъмна Индия откакто направиха това шантаво кандидатстване. Само разбрах, че за ясла 1 приемат деца родени 2008год. 2009та ще имат прием догодина....А, и честит празник на майчето ти!   bouquet

# 174
Сладурки, привет!

Аз напоследък съм доста лаконична, но си имам много друга работа, захванала съм се  с един проект, регистрираме най-накрая сдружението за нашите благотворителни акции и последните дни се занимавах с това+кисело Анче в допълнение и вилнеещ Калоян с претенции, ей така за разкош!

Георгиева, Бърборанче, много се радвам, че всичко при вас се подрежда.
Сонче, стискам палци да се размине операцията

Дони, ЧРД на майка ти!

Еспа, честита месечинка на Сами  Hug

Освен това се опитвам да намеря време да си подготвя шоколадовото тесто за тортичката за Цветница, че с баба ми сме именячки, а не мога въобще да стигна до там, исках и пробен козунак да врътна тези дни да видим робота може ли да меси читав козунак или пак ще го въртя в центрофугата  Crazy

А освен това днешния ден съм го заплюла за озеленяване на балкона. Купила съм си сандъчета и 4 торби с пръст, а това трябва да го свърша до ранния следобяд, че трябва с Анчето да водим батко И на плуване...имам и да гладя...днес съм сама
Отврат!
Допивам си кафенцето с вас и се заващам, че времето си лети

# 175
loriniверно се кефят малчовците.Аз да те питам за увеличаване на лактацията какво се яде вчера малко ми намаля кърмата и почнах на често да я слагам на гърдата така, че не е гладна Маги ,ама то аз съм си виновна от много разходки ядох чак към 5.Аз знам за сок от касис,супи и течности а определени храни знаеш ли?
То въпроса не е само към теб де?
kalimbi не е специална техника слагам я по гръб хващам едното кръче за колянцето свивам го завъртам го над другото краче и я обръщам хубаво е да оставиш самичко да си оправи ръчичките.Ей сега ще потърся клипче за масаж и там има обръщане ако не бъркам.Ако ви е интересно де за мен поне беше.

http://www.vbox7.com/play:7fb387c1

масажът и гимнастиката започват по към средата

# 176

Моята сага с детските градини продължава - още си чакам потвърдителния имейл. Киша, ти получи ли?

Аз получих, но още още не мога да вляза в профила.... Rolling Eyes

# 177
Hug тук съм бе момичета, чета ви
просто, за да не създавам напрежение в темата не се изказвам  Crazy
пожелавам на всички бебоци с неразположения бързо да ги преодолеят и да не тревожат майките си  Hug  bouquet
много се радвам за успехите на дечицата ви и на амбициозните и работещи майки още повече
Преслава вече пее с глас и хваща предмети, Стефания брои на английски до 5 и на бг до 10  bowuu
целувки от нас

# 178
Здравейте на всики  smihesorry че не пиша често но тъкмо почна и вие вече го обсъждате.така че черпя информация от вас.

Доника  newsm59на майка ти.А за срещата-защо не и беэ това всяка Неделя си висим там.Само кажи кога.
 Hugна всички малки бебчовци.Болните да се оправят по-скоро.

# 179
Ей ме на и мен!

Мини, нидей така мъри. Казвай си мнението, пък който иска ще те слуша. Наближава времето дето ще почнем да се питаме за захранване и т.н., та ще те търсим за съвети.

Лорини, много готина изглежда ваничката, ама много пари пусто. Сега като ги гледах клипчетата и вече добих представа как я ползват бебетата.

Доника, ЧРД на майка ти! Да е жива и здрава, че да гледа Хриси и Георги!

Еспа, чудна почерпка!  Да е жив и здрав Сами и всички бебоци, които днес порастват с още 1 месец!
(Ммммм, как ми се дояде ягодова тортичка)

Хайде всички болни деца да се оправят по-бързичко!

Киша, като ходиш във Вижън сподели после какво са ти казали, че и ние сме с проблеми с очите и вече се побърквам.  #Crazy Само вървя с памуците с преварена вода и капките за очи и бърша очите на Никола. Страх ме е да не му се развалят нещо очичките само.

Малеее, като гледам всички бебета какви са слабички на фона на моя дундьо. А уж не яде много. Точно колкото са ни казали. Егати хранителната кърма имам явно Thinking. Вече чукна 8-те кила, т.е. до другата седмица не трябва да качва нищо, че пак ще ми се кара педи. Mr. Green Горкият ако знае какъв глад го чакаааа  hahaha.

Бели Ружи, в тази връзка да ти кажа, че Никола понякога и за 5 мин. се наяжда и като го премеря се оказва, че е изял 140 гр.  Shocked. Мнооооого е бърз. Ама пък ако взема от шише да го храня по час и половина се мъчим. Оня ден баща му го мъчил - за 1 час - 70 мл. е изял.  Shocked #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт