Пролетта дойде зелена и красива, Януарчето расте край мама най-щастливо

• 15 727
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
 Вие пък сега, и мъж-зевзек си имам и спящ бебок си имам. Дет' се вика уредила съм се отвсякъде. Даже сме намислили и второ спящо бебе да си прами, че с едно ни е много скучно. Ама... Човек предполага, Господ разполага.

Чакайте ся да отчета отново мъдростта, която струи от всяка фибра в нашето сплотено семейство - днеска мъжо турил възглавничка под краката на Краси след вечерната разходка, да му почивали. Казвам му: "Правилно, скъпи, детето се умори от толкова търчане.", а той отвръща "Това е защото не му даваш да яде бухти".

Доника, е да ама твоите поне имат пълнеж, моите станаха като празни торби. Мисля да направя нещо оперативно по въпроса, но след като се сдобия поне с още един чушкопек.

# 211
Аз пък си имам спящо дете, но за сметка на това много нервно напоследък Cry
Днес бяхме цял ден в Южния парк и се оглеждах за познато лице, ама тц...никой от вас не разпознах!
Днес бяхме на гастроентеролог....и просто нямам думи #Cussing out
Отидохме с два проблема:
1. Възможно ли е да установим дали Петя има хранителна алергия и дали се касае точно за АБКМ?
2. Признак на рефлукс  ли са честото повръщане, хълцане и извиване на крачетата назад?
Държа да отбележа, че това беше първата лекарка, пред която Петя плака..по-принцип е доста обичлива и много се радва и кокори на всеки нов човек, особено на лекарите, при които сме ходили. Както и да е...Прегледа детето на ехограф и започна да ме разпитва каква козметика използваме  #Crazy, а аз си мислех, че сме отишли на гастроентеролог, а не на кожен лекар  newsm78 След като обсъдихме въпроса с козметиката ме попита как наддава, а когато разбра колко е наддала от раждането каза категорично, че кърмата ми не е достатъчна. Взе едно листче и започна да пише:
Трябва да яде 7 пъти дневно по 130 мл, като в никакъв случай не трябва да я храня през 2 часа, защото е прекалено често и не трябва да я оставям повече от 10 минути да суче. Задължително трябвало да направя пробно кърмене, защото за 5 минути трябвало да изяжда поне 90 мл....е как да и обясня, че за 5 минути Петя дори и от шише не може да изяде 90 мл... #Crazy На всяко хранене да съм я дохранвала с 30 мл АМ и след като стане 5 кг (до 2 седмици трябвало да стане толкова) да съм започнела да давам 2 пъти дневно месно-зеленчуково пюре- първият ден 1 лъжичка, вторият ден 5 лъжички и така докато стигна 2 напълно заместени хранения дневно.
Попитах я не е ли по-добре да изчакаме със захранването до 6 месец, а тя каза, че било достатъчно да стане 5 кг  #Crazy #Crazy #Crazy ( Дони ти Гого е трябвало вече да го захраниш отдавна  hahaha). Попитах ли не е ли по-добре да започнем с оризова каша , нали уж борим някаква алергия  newsm78, но тя каза, че нямало достатъчно белтъчини в нея. Гледах да не и противореча и да не влизам в излишни спорове, но все пак освен "ценните" съвети за захранването и козметиката ми се искаше да получа отговор и на въпросите си.
На въпроса дали е хранителна алергия или АБКМ каза, че в 60%  от случаите било това и нямало как да ми каже със сигурност. За рефлукса също нямало как да се разбере, но сигурно имала някакъв лек физиологичен рефлукс. Попитах я все пак какво видя на ехографа и тя каза, че всички органи изглеждали ок и никакъв проблем не се виждал...Общо взето, много съм "доволна" от прегледа!
Спирам вече всички доктори, защото следващият път може да ми кажат да дам на Петя да яде боб чорба  Joy 

# 212
Бърборанче, и  аз като тебе въртя очи и се смея като чета поста ти.
Ако се водя по съветите на тази докторка,аз съм трябвала да захраня Алекс  на 1 месец,щото той тогава беше 5 ,300  Joy
А тези майки,които раждат бебетата си към 5 кила трябва направо да  захранват .Ама наистина смешно  Laughing
А Петя още ли повръща и как така си извива крачетата  назад?

Спирам вече всички доктори, защото следващият път може да ми кажат да дам на Петя да яде боб чорба  Joy 

Направо на шкембе чорба да минава,че по-вече чесън има против вируси  Naughty

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 06:40 от natali81

# 213
Добро утро!

Хайде на кафето

Барборанче, ти направо ме разби  Shocked. Каква е тая докторка, бе. То по нейната логика Никола с неговите 8 кила вече пържоли трябва да муа,  #Crazy че е много слабичък  hahaha Откъде ги е измислила тия? Не мога да разбера как при най-малкия проблем всички доктори казват "дохранвай", а после твърдят, че кърменето било най-полезно и защо не сме кърмили децата.
Ей го на, една приятелка в Германия, дето уж много държат на естественото раждане, хранене и пр. и казали да кърми точно през 3 часа и точно по 15-20 мин. и от двете гърди. При което бебето много малко наддало първите 2 седмици и те веднага "нямаш кърма, дохранвай". Ама на никой не му хрумва, че за 15 мин. може пък то бебето да не може да се наяде всеки път и да поема само предно мляко. Да не говорим, че "нощно време - никакво хранене"  #Crazy. И всеки се води голеееем специалист.
Ами я по-добре недей да водиш Петя по разни тъпи доктори. Нищо му няма на детето, ще ги израсте тия проблеми.
И как така 60% от бебетата имат АБКМ. Те всички бебета се изриват понякога. То значи и Никола е с АБКМ. И на него от време на време му се появяват пъпчици (напоследък нещо ги няма), а аз ям всичко и хич не ми пука.

Чакайте ся да отчета отново мъдростта, която струи от всяка фибра в нашето сплотено семейство - днеска мъжо турил възглавничка под краката на Краси след вечерната разходка, да му почивали. Казвам му: "Правилно, скъпи, детето се умори от толкова търчане.", а той отвръща "Това е защото не му даваш да яде бухти".
hahaha hahaha hahaha И на нас не даваш. Чакахме да ни хвърлиш някоя, ама ц... Joy Joy Joy

Crossing Arms черна завист ме изяжда, на мен пак ми се падна неспящо дете
Еми ако това те успокоява, не си единствена.  Grinning

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 08:50 от sladur4esta

# 214
Добро утро.
Сладурче, чудесно кафенце.
Бърборанче  Shocked къде я намери тая въпросната лекарка?! Направо не е за вярване, че има лекар, който дава подобни "съвети". Мога да кажа, че в това отношение д-р Георгиева, при която ходим, е чудесен лекар и много адекватен.
Иники, дай рецепта за тея бухти.
Мойто бебе спи нощем, ама с мен. Като го сложа сам ще видим как е.
И вече много упорито си чеше венците - даже вчера му взех Дентинокс. Следващото ще е Генгигел. Зъби са, Мини. И аз си мисля, че е рано, но като го чеша по венеца и много се кефи /не ни стигат коликите, сега и зъбите - очаквах поне 2 месеца затишие  #Crazy/. Педито каза, че понякога започват от 2 месец признаците, но не е необходимо рано да излязат. Аз като знам, колко ме боля докато се появят мъдреците  ooooh!. А по принцип държа на болка...
Хайде до после пак.

# 215
Добро утро момичета, не съм ви чела само влизам за да ви почерпя понеже днес ставаме на цели 3 месеца , и да ви пожелая слънчев, топъл ден и много разходки/ и заради нас, че при нас вали един сняг от два дни сякаш е Януари месец/.

ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО , ДА ВИ Е СЛАДКО  smile3503  love001 smile3503  love001 smile3503

# 216
Добро утро!

Мерси за кайвето, Сладурчеста!

Бърборанче, и мен ме разби тази лекарка  #Crazy.. Само такава теория не бях чувала - като станело 5 кила и давай да яде  hahaha Ми той брат ми се роди 4650... Трябва да питам мама кога е почнала с кюфтетата и кебапчетата. Сигурно на 1 месец  hahaha Направо е достойно да я впишеш в една от темичките за абсурдизмите на лекарите..  Crazy Ама с име, за да не ходят хората при нея..

Пък Петя верно ще си ги израсте проблемите. И трябва да ти кажа, че дори да е с рефлукс, той също си минава с времето. Ей го на мой Калоян вече почти не повръща (да не ме чуе дяволът). Предимно връща само. И аз съм супер щастлива заради това  Grinning Сега остана и коликите да оправим, та малко почивка да си дадем преди зъбите. В тази връзка, Елена, и моята док каза, че симптомите могат много рано да почнат, а зъбчето след месец-месец и нещо да се покаже..  ooooh! Горките дечица, само се мъчат с разни болки  Sad Добре, че нямат спомени (поне съзнателни)...

Ние вчера с Кокосчето и Калимби бяхме в Западния парк. Два пъти кърмихме с Кокосчето и двата пъти Калоян изгони с рева си по една влюбена двойка от пейките в съседство  hahaha Ми то с тоя рев и мен за малко да изгони  hahaha Днес сигурно пак там ще ходим, та ако има още някой желаещ да му чуе гласовите данни да свирка  Whistling  Simple Smile

# 217
Здравейте, момичета!
Сладурче, благодаря за кафенцето!
Бърборанче, наистина много "компетентно" се е изказала тази лекарка. Е, не разбраха, че с тези пробни хранения нищо не се доказва.
suny4 , честита месечинка на твоята принцеса и Алекс бузльото  Laughing също има мини рожден ден  Laughing. Натали , да го нацелуваш по пищните бутчета  Joy
  Пудра и аз не ползвам, иначе ми подариха 2 огромни туби и така си стоят.  newsm78 за нещо друго мога ли да ги ползвам.
  Аз още не давам никаква вода и се чудя дали в скоро време да я почвам, че идват жеги. Знам, че може в жегите по- често кърмене, но няма да мога постоянно да вадя ц-та.
  Нощната ни пауза вече е по- голяма 6часа, а понякога и 7, но пък заспива по- рано - към 9 и после към 3 яде, така че пак ставам през нощта, но пък не е като преди и в 12 , и в 3.
  Сиси, изпревари ме  Grinning И Анастасия по- рядко повръща ( има дни , в които пропуска  Wink) , а преди почти винаги по малко.

# 218
Eлена, и Рая е така - май венците вече почват да я дразнят. Милото дете, преди 2-3 седмици го отпуснаха коликите и веднага туй чудо... Sad А нали още не може да хваща разни неща и да ги пъха в устата си, та просто лапа всичко, което може - одеалца, пелени, блузата ми...всичко...и непрекъснато плези езиче. Вчера я водихме на чичо доктор и той каза, че малката си била ок, добре си наддавала и не било необходимо дохранване. Ако ние добре наддаваме, не знам за вашите бебоци какво може да се каже, защото ние сме 4. 840 гр. на 3 месеца без 1 седмица (родени сме 3150 гр.). Но  и лекарят потвърди, че я тормозат венците  Sad. Уф, а така се надявах на няколко месеца спокойствие преди да се почне със зъбитееееее...  Cry
И милото бебче както спи и се събужда с плач, понякога дори и без да отваря очички... Лоша работа.
Е, оплаках се. Да видим дали сега на мен и на Рая ще ни стане по-добре Wink

# 219
Здравейте момичета - кокичета!
Бърборанче, тази лекарка направо изби рибата...

Сладурки, не искам да ви плаша, но при зъбите може да минат месеци докато избият. На Калоян му се застъпиха колики и зъби, а първия зъб изби за първият му рожден ден. Дано сега да не е така с Анчето, че втори път няма да мога да го издържа този ЙЕкшън #Crazy

Хайде моята нощна купонджийка се събужда, отивам да я храня, после пак!

Съни, Натали, честита месечинка на Виллиан и Алекс

# 220
Добрютруууу,
като гледам снощи до късно сте писали и сега дано още да спите... и днес се очертава хубав ден, но май малко вятър ще има по черноморието.

аз снощи малко се поскарахме с любимия, той сега като е без работа - все още  Shocked направо не знам какво става - по принцип може да си намери работа за ден с хилядите неща, в които е про, но кризата си казва думата. поне като си поприказвахме и ни олекна и на двамата. ама като няма бач и се тормози, и аз се изнервям защото той се спича.... извинявайте, че си излях душата...

моята кукла и тя към 9.30заспива и се буди към 3-3.30 за ядене и после в 7 и когато мога спя до 9,а тя си седи будна и се пъне и си гледка. днес направихме масажчето, което Ванила беше дала - супер се кефи Дивна.

Нане - според това, което съм чела за кърмене и разболяване, си е най-добре да продължаваш да кърмиш. в кърмаческия ще ти дадат отговор, сподели после какво са казали.

Стелче - не мога да повярвам, асигурно лекарката ти каза и име на адапт.мляко, нали. вземат комисионни. на всичко отгоре ако в 16.00 яде 80, не значе, че в 9 яде толкова. ти си знаеш де. моята кукла тука една седмица си искаше по начесто, но от вчера пак си влезе в графика.

Копривке - супер са рокличките и чорапогащничето и то., зариби ме, като изляза се втурвам в търсене за моята кукла... е, недей плаши така с тез зъби, ние колики минахме леко, ся да видим.

Бърборанче - е***ти и докторката, верно трябва да я пишеш в списъка с некоректни доктори. и аз съм сигурна, че Петя ще надрасне проблема и то по-скоро отколкото мислиш. ако не си спокойна, нека някоя от мамите тук ти препоръча друг лекар. стискам палци.

Elena - коя е тая Георгиева. стискам палци венците да не болят...

Абе и моята кукла пъха ръце в устата, но аз го отдавам на осъзнаването на ръцете, не на гъдел във венците, или поне се надявам да не е.

Катериче, знаеш ли колко е Рая вече. аз съм те излъгала, щото се оказа че Дивна е 5.5кг, но децата са различни и различно наддават. на нас доки ни каза, че сме като по книга, ама те и книгите го дават различно. в world health org пише, че момиче, родено 2.800, на 3месеца е нормално ок 5.200. и Дивна понякога изплаква насън силно.edit - видях, че си писала, но не мисля че е проблем, децата са различни.

поздрави на жсички и пожелавам прекрасен ден.

# 221
Добрутро,мами!Така значи-чешим си венците,затова дъвчем юмручета...Абе и аз мислех,че е много рано,ама ей го на-факт.Трябва да ви призная-Васи ужасно прилича на мен по темперамент и реакции.То верно,че съм една прекрасна личност,но си имам 1-2 микро косурчета.Васи е примъкнал сичко-да се радва татьо му  FlutterИ е един любопитко-по улиците държи да не изпусне нещо,върти глава и гледа респектиращо Twisted Evil
Аз тикам и нося количката по стълби и баири-що не отслабвам всеки ден по малко newsm78Не се чувствам дебела,но лятото имам чувството,че винаги набъбвам-това лято няма да ми го спести пак...ще чакам да се вталя от само себе си Sunglasses
Хубави разходки желаем-сега сме в предвеликденска подготовка easter sun

# 222
 Барбаронче, доведи я Петя, да й предаде Красьо урок по скоростно ядене от шише, а тя после да приложи наученото с леки модификации. Ще я научи освен това да яде спяща и да се хипнотизира докато яде. Ще можете да вършите всякакви сложни процедури. Рязане на нокти, слагане на капки в носа, слагане на мехлем в очите - каквото ти душа поиска.  Laughing Пък аз ще й напаравя от моите прословути бухти. Не знам дали вече съм се похвалила, но мъж ми настоява, че всички проблеми на бебета идват от това, че не им дават да ядат бухти. За нашият не става, ама за Петя може, то детето на мръвка чувам минавало.

Елена, много мислих по тоя въпрос и не мога да си го представя. Как си чеше венците? Яденето на юмриците чесане на венци ли е?

Събощавам: Борбата с палеца е спечелена! Сега започва борбата с показалеца.

Хайсе сега ви напущам, защото бабата вече дойде, а аз трябва да ходя на среща с докторите.

ПП: С Краси всеки ден сме в Южния парк между 13 и 16 часа и вечер между 18 и 20.

# 223
Невена,това е д-р Милена Георгиева. Единствения педиатър-гастроентеролог във Варна. Работи в Терапията, но приема и в поликлиниката там.При нея винаги е голям фраш. Иначе е много кадърна - разпитва винаги с подробности и много адекватна като специалист. Малко е екзотична като стил, но много ме кефи  Grinning.
Марти също установи, че съществуват и други неща освен майка му и "манджата" и все повече се заглежда наоколо. Гука в отговор и даже се смее с глас - има гъдел под мишниците  hahaha
Вчера бях при този, който ме следеше да ги "запозная" и се оказа, че и той така ревял и тормозил майка си. "Скарах" му се, че не ме е предупредил по-рано  hahaha, ама свърши тя.
Иники, аз си мислех, че иска биберон, но той не. Съвсем съзнателно си смуче юмрука заради венеца. И аз му ги чесах с пръст и той чак настървен почва да смуче моя пръст - така установих, че е венеца.

# 224
Пепи, аз ползвах пудра когато си правех кичури на косата с шапка(слагах в шапката, за да не ми залепне косата за шапката)...ама тогава бях с ей такава коса... но си мисля, че можегат да се ползва срещу потни крака...
а ето ви и мойте котки... през годините... сега са по-малко, но пък са много готини Grinning Heart Eyes Grinning

Гери за вашата "гастроентероложка" думи нямам ooooh!

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.
(нормално, този пост го почнах преди час...

Общи условия

Активация на акаунт