Алтернативни продукти за дамска хигиена

• 131 481
  • 1 352
  •   1
Отговори
# 75
А аз намерих някви суперевтини в любимия ибей, с доставката 8-10 паунда. Ама знам ли ги дали са същите. Crazy

# 76
А аз намерих някви суперевтини в любимия ибей, с доставката 8-10 паунда. Ама знам ли ги дали са същите. Crazy
                      Аз гледам, че тук има цели комплекти  Shocked.

# 77
                      Аз гледам, че тук има цели комплекти  Shocked.
Момичета, аз нещо загубих нишката newsm78...тези яйца нещо от филмчето ли са, уж го гледах...ама май с едното око само?!

# 78
Мяркат ги в трейлъра за няколко секунди, да.
Ама като изнесат филма на двд, ще го поръчам и ще взема да ви поканя на филмово парти. Thinking

# 79
Отначало идеята за менструална чашка ми се стори абсурдна, но постепенно взех да се зарибявам. Blush И все пак имам няколко въпроса.
1.Какви са противопоказанията за употреба на тези чашки?
2.Често получавам гъбични инфекции и затова не ползвам тампони - чашката дали няма да провокира раздразнения и по-честа поява на гъбички?
3.Цикълът ми е силен, дори преди когато носех тампони, винаги слагах и превръзка. Няма ли да пропуска тази чашка?
4.Изобщо ли не се усеща, когато е вътре?
5.Коя марка е най-добра?
6.Откъде поръчвате най-изгодно?
7.И последно, има ли някой от вас, който не е доволен от чашката и защо?

Аз май цяла анкета ви спретнах Embarassed Прощавайте, ако някой има време, нека ми отговори. Че все пак това чудо, дето е колкото един биберон, не е хич евтино, и не ми се рискува, ако няма да ми върши работа ooooh!

# 80

1.Какви са противопоказанията за употреба на тези чашки? - не съм срещала досега Thinking, освен че не се ползват за лохии
2.Често получавам гъбични инфекции и затова не ползвам тампони - чашката дали няма да провокира раздразнения и по-честа поява на гъбички? - това беше една от причините аз да се спра на чашка, според чуждите форуми инфекции от всякакъв вид, включително гъбички, намаляват.
3.Цикълът ми е силен, дори преди когато носех тампони, винаги слагах и превръзка. Няма ли да пропуска тази чашка? - тук не мога да кажа, аз си мислех, че моят е силен, пък хич не се оказа така по съдържанието на чашката Rolling Eyes
4.Изобщо ли не се усеща, когато е вътре? - първите десет минути се усеща, защото си знаеш, че има нещо...но като се задълбочиш в ежедневните дейности и изключваш - не се усеща. Ако е правилно поставена, разбира се. Може да усещаш дръжчицата, ако е по дълга.
5.Коя марка е най-добра? - това е трудно да се каже, всеки си има предпочитания. Просто трябва да се разчетеш по сайтовете и да прецениш по размерите коя ще ти пасне.
6.Откъде поръчвате най-изгодно? - моята я взех от ибей, но на страницата на компанията е на същата цена. От време на време правят отстъпки.
7.И последно, има ли някой от вас, който не е доволен от чашката и защо? - не мога да отговоря тук.

Дано съм помогнала поне малко, макар че по-скоро теоритизирам Grinning

# 81
...3.Цикълът ми е силен, дори преди когато носех тампони, винаги слагах и превръзка. Няма ли да пропуска тази чашка? - тук не мога да кажа, аз си мислех, че моят е силен, пък хич не се оказа така по съдържанието на чашката Rolling Eyes ...
                       Аз пък не мислех, че цикълът ми е силен, но май така се оказа. И тъй като няма точен ориентир, защото всяка жена познава само себе си, ще кажа само, че чашката пропуска далеч по-малко от тампоните. Отделно съкращава цикъла. Моята я ползвах само един цикъл засега, но предполагам че след още 1-2 вече ще я поставям само правилно и няма да имам никакви проблеми. Всъщност с цялото правилно или неправилно поставяне първите пъти ми се получи малко зацапване 1-2 пъти в най-силния ден и като че ли се зацапва точно след поставянето (може би защото нямах възможност да я измия). Но специално за себе си мога да твърдя, че с тампони обикновено протичам, а чашката ми е много по-сигурна. Ползвах я и нощно време, сутрин бях идеално чиста.
                      Всъщност да попитам дали правилно я ползвам: в началото на цикъла я слагам, и до края само вадя, мия и веднага връщам. Трябва ли да оставам по час-два или повече без нея - т.е. да правя някакви паузи?

# 82
   Отзад-напред:
   Виргиния, мисля, че ако направиш пауза, ще се наложи да стерилизираш отново чашката. Аз я мия и със сапун около два-три пъти дневно и основно миене на дупчиците под душа.
   Не смятам, че съкръщава цикъла - изхождам от моя опит, а и не ми хрумва какъв ще да е механизмът. Има много други фактори - при мен гладуването влияе драстично.
   1. Няма противопоказания.
   2. Чашката не предизвиква сухотата, която е при тампоните и затова не повлиява нормалната среда.
   3. При силно кръвотечение, превръзката е нужна (като при мен, макар че се случва и да не се изцапа, но предпочитам да съм подсигурена (памучна, разбира се)).
   4. Изобщо не се усеща, когато свикнеш да я поставяш добре; дръжката спокойно може да се отреже почти цялата и да остане, колкото да се захване с два пръста.
   5., 6., 7. Пас. Simple Smile

# 83
...Виргиния, мисля, че ако направиш пауза, ще се наложи да стерилизираш отново чашката...
                          Ами аз не искам да правя, но понеже пише навсякъде, че на 8 часа поне трябва да се вади и не бях сигурна дали не е проблем да я поставям обратно веднага. Иначе първата вечер я свалих за един час и... такова количество изтече, че направо не е истина. Може би това е начина, по който съкращава - всичко изтича по-бързо  newsm78. Но определено имах само един силен ден, за разлика от друг път. А дори не беше целия ден силен.

# 84
   На 8 часа максимум да се изпразва и измива, а не да се вади за почивка. Wink

# 85
  • София
И аз се заинтересувах от тази чашка.
Записвам се да Ви чета, ако ги пуснат в БГ аптеките, може и да си купя.

# 86
Благодаря за отговорите!

# 87
  • София
Такааа, зарибихте ме значи... Mr. Green
Имам и аз въпросче. Имам доста смъкната матка след раждането. Подходящо ли е да си взимам чашката? И каква да е тя като размер?

# 88
Ваш, те са само 2 размера - за раждали над 30 и за нераждали под 30. Ние, обективно погледнато, спадаме към първата група.

# 89
  • София
Ваш, те са само 2 размера - за раждали над 30 и за нераждали под 30. Ние, обективно погледнато, спадаме към първата група.

Абе така е, ама нормално шийката на матката седи по-високо във влагалището. На мен е смъкната доста по-ниско към входа. Не знам дали това би представлявало проблем  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт