Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 440
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Може би архитекта ви има предвид чл.209 от противопожарните норми "помещението за гариране ... не трябва да има пряка връзка с помещения, които функционално не са свързани с дейността в тях". Още търся конкретното изискване, но от практиката и контактите с пожарникарите знам, че не може гаражът да излиза директно в антрето на жилището.

# 121
Аз не разбирам много , но потърсих този чл.209.Останах с впечатлението , че не се отнася за еднофамилни къщи. Rolling Eyes Пък и главата е озаглавена Транспортни сгради и съоръжения.

# 122
  • София
Отнася се за места за гариране и паркиране на автомобили.
Неслучайно законите и наредбите са написани по този начин, всичко подлежи на тълкуване. Simple Smile

# 123
  • София
Днес като подавах документите в общината ми казаха, че не искат мнение на пожарната и ХЕИ, защото класа на къщи, вили е 5ти. Няма кой да те спре  ако го направиш както искаш това с гаража! А в САЩ наистина  е така и е страшно удобно!

Отказах се от фирма за строителен надзор, те са задължителни само за строежи от 1-3 клас. И с тях и без все толкова бързо ще стане, а и ми искат договори само за ВиК и тока. За какво да се набутвам с надзора за 2 документа за по 30 минути работа. Страхотни са в нашата община, добре че ме светнаха!

# 124
Момичета я кажете как върви поставянето на теракот и фаянс като цени. Днес ни казаха 30 лв на квадрат и аз направо се втрещих  Rolling Eyes

Не можем да намерим и градинар в региона. Моля ви варненки ако някой знае читав градинар да помогне  Praynig Praynig Praynig

# 125
Момичета я кажете как върви поставянето на теракот и фаянс като цени. Днес ни казаха 30 лв на квадрат и аз направо се втрещих  Rolling Eyes

Не можем да намерим и градинар в региона. Моля ви варненки ако някой знае читав градинар да помогне  Praynig Praynig Praynig

Градинаря за какво е?
Ако искате някой да ви изработи дизайн се обърнете към някой градински център,ако става въпрос за трева и малко храсти и дървета-всеки може да бъде "градинар".

За гаража-И ние искаме гараж с вход към коридора и никой до сега не ни е казал,че не може.
Когато вкарваш колата аспуха остава в близост до гаражната врата и дима излиза преди да си я затворил.Не вярвам да има такъв да си вкара колата назаден  newsm78 знаейки,че няма как да излезе дима.
Ако вратата се отваря към гаража според мен няма никакъв проблем и аз лично не бих приела никакви миниатюрни стаички които по време на строеж струват пари а след това са почти неизползваеми.Единственото полезно в тях е,че влизайки с мръсните обувки не си в директно чистия коридор.

Когато сменяхме прозорците на сегашната ни къща ни питаха на къде да се отваря вратата която е към градината.Доста време отделих в проучване и реших да е навън.Убедиха ме,че ако има пожар е по лесно и удобно да блъскаш вратата навън отколкото да дърпаш навътре.

# 126
Е как всеки може да е градинар? Ние не можем.

# 127
 Thinking

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 11:19 от gaba

# 128
Nivea- Ерика. Те си имат и абонаментна поддръжка Peace Има и други фирми за озеленяване, но не се сещам. По пътя за Виница има доста такива Peace А проект за озеленяване имате ли?

# 129

Nivea, на нас ни лепиха на 16 лв. на квадрат. Поставянето на мивка, тоал. чиния, душ и т.н. се плаща допълнително.

# 130
Доколкото знам цената на поставяне на фаянс и теракот зависи от това какъв е фаянсът и теракотът,които се поставят-майсторите много добре знаят кой колко струва.Приблизително цената на поставянето е равна на цената на материала-т.е. ако поставяш теракот за 30 лв/м2 ще ти вземат 30 лв/м2,ако поставяш теракот за 16 лв/м2,ще ти вземат 16 лв/м2 за поставяне-това го занам от майстори

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 11:03 от gaba

# 131
Галана, къде е ситуирана Ерика? Ами имаме проект от архитект как ще изглежда двора - къде ще са каменни настилки, пътечки, беседка, пясъчник, тревни площи. Това ли е което трябва?

Благодаря ти София. Днес мъжът ми ще се среща с друга фирма която има и майстори за лепене на плочки. Да видим.

АКо някой се сети за друг градинар... Praynig

# 132
  • Толбухин
Снимки защо не виждам? Crossing Arms
Аз ви чета,когато намеря свободно време.

# 133
pavletutka , ти се появи !  Hug Какво става при теб , нанесохте ли се в новата къща ?

# 134
  • Толбухин
¨¨*:•. Диди .•:*¨¨ не още.Но СКОРО се надявам да стане.

Общи условия

Активация на акаунт