Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 480
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Е как всеки може да е градинар? Ние не можем.
Не бе мила...Имах предвид следното:Ако хванете двама мъже да изчистят добре градината и им кажете кое къде да засеят после мисля,че ще е по евтино.Ако искате да е професионално изпипано естествено ще се обърнете към фирма.
Ето моята градина,сами си я правихме.Когато взехме къщата беше гола поляна.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349814&pid=11083152

# 137
  • Толбухин
Щастие фантастично ще се справили.

# 138
Щастие фантастично ще се справили.
Благодаря!
Викахме Невольоооооооооооо,Невольооооооооо и тя като дойде ме научи как се бърка цимент за бордюрите които разбира се са малко криви,но кой ще ги измерва със сантиметъра  Grinning,научи мъжа ми как се подреждат плочки (беше си направил снимки и по тях) Grinning Купихме една маса със скамейка,като седнахме 4 човека и се счупи и по нейната кройка с по дебели дъски стана сегашната.Накрая на градината има един огромен бор,под него направихме две бараки за склад,където да събираме ненужни вещи- и те са "Направи си сам".Не е трудно,трябва само време и желание.Ако е по голяма първоначално някой здрав мъж да я изчисти от камъни и плевели и после само поддръжка.

# 139
Момичета започна се .Вчера беше първа копка т.е свалиха нивата и изравниха терена. Днес дадоха линия , пооправят каквото има и ще почват основите. Обаче цоп на първия проблем - съществуващата къща май няма армирани колони , а са от тухла  ooooh! Стискайте палци да няма сериозни и непоправими изненади.

# 140
  • София
Момичета започна се .Вчера беше първа копка т.е свалиха нивата и изравниха терена. Днес дадоха линия , пооправят каквото има и ще почват основите. Обаче цоп на първия проблем - съществуващата къща май няма армирани колони , а са от тухла  ooooh! Стискайте палци да няма сериозни и непоправими изненади.

Ох, сигурно е много емоционален момента, аз лично настръхнах! На добър час   bouquet  bouquet и безаварийна! Hug

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 12:45 от х_diabet_mama

# 141
Пепита, поздравления   bouquet
Дай боже всекиму Praynig

# 142
Благодаря момичета , пожелавам го и на вас. Емоциите са големи , но и глава понаболва.

# 143
pepita66 Честито!
Аз пак имам въпрос този път  относно ВиК (можеби вече сте го разяснявали някъде)
Интересуваме дали е мое задължение да изкопая канялите,да закупя и положа тръбите и всичко останало, за да имам вода в парцела ,или това е задължение на ВиК т.е. те изпращат хора ,които да свършат тази работа?
От парцела до местото от което трябва да се вземе вода е около 50м.

# 144
Според продавача щом са допуснали парцела да бъде вкаран в регулация, значи нямало да има проблем.

Joy
Да, ще ти трябват само много пари и търпение. Там одисеята е голяма. Но щом сте го купили, няма как, ще стигнете и до края Simple Smile Добре дошла сред строителките Simple Smile
За да ви пуснат временен ток, трябва да сте готови с проекта. Ние не сме, но използваме ток от съседа, оказа се много отзивчив и захранва няколко човека Grinning След това за постоянен става още по-трудно. Даже не зная още колко Rolling Eyes С водата е по-лесно обикновено. Плащаш си прекарването до парцела, плащаш и на този, който вече се е сдобил по този начин с вода (на съседа обикновено) Тарифата той си я определя Confused А после и на ВиК за включването, нищо че си имаш вода Simple Smile Тук има момичета, минали по този път, надявам се да ти обяснят по-подробно.
Сега прочетох  този пост на Ljuboznatelna
Неразбрах ,защо се плаща и на съседа, какво общо има той newsm78

# 145
Пепита , честито !   bouquet Бързо и безпроблемно строителство !  Peace

Florina и аз съм от Пловдив и мога да ти кажа как процедира тукашното дружество.Всичко си правиш сам - изкоп , тръби , свързване.От дружеството идват само да ти покажат точката на свързване и дори може да е към незаконен водопровод , както в нашия случай.И като се вдигне врява от собственика на незаконния водопровод , дружеството само вдига рамене и казва - Оправяйте се ! Така , че си намерете фирма за изкопа , купете си тръбите и започвайте !
  Peace

# 146
Сега видях , че питаш за съседа.Ами той си е направил водопровода за своя сметка и когато си подаваш документите с проекта във вик по принцип се иска и писмено съгласие от него.Съответно , когато ти идеш да му го искаш , той ти казва някаква сума , по собствено усмотрение , която трябва да му платиш.ВИК си затварят очите за абсолютно всичко , както стана в нашия случай.След бурни скандали и заплахи от страна на собственичката на водопровод , независимо , че служител на вик ни е посочил мястото за включване , се наложи да водим преговори и да й платим.Водопровода го правихме с още двама съседи , които са под нас и сега , ако някой иска да се включи към нашия водопровод , ще трябва и той да си плати.Просто се получава един порочен кръг ! Другият парадокс е , че въпреки , че вик ти посочват незаконния водопровод и ти съвсем законно се включваш , твоят водопровод е също незаконен ! А бе , пълна лудница е !

# 147
Благодаря ти ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨   bouquet
Как да искам разрешение ,като къщата представлява груб строеж а къде са собствениците изобщо незнам, може и в чужбина да са newsm78
Освен това , как се определя на кои съседи точно да поискам разрешение  newsm78
Наистина е много объркано

# 148
Най-добре иди във ВИК и те ще ти кажат всичко , което е нужно да направиш !  Peace Аз се бях обаждала по телефона тогава и жената ми каза какви документи и дните , в които мога да ги подам.Обаче , като стигнах до въпроса за незаконния водопровод и направо ми каза да ходя там и си имали служители , които се занимават с тези въпроси.Но за тръбите и полагането им трябва да си намерите фирма , която да прокопае канала и да ги свърже.Нашите даже успяха и да спукат водопровода на мястото на свръзката , та оставихме половин село без вода за малко.Но , всъщност вината не беше на багериста , а се оказа , че водопровода е заровен много по-плитко от изискванията по закон.Нашия го копахме доста по-дълбоко от мястото на свързване.

# 149
Точно от Ви К нищо неможаха да обясня. Можеби служителката беше некомпетентна. За това се допитвам до Вас.
  Може ли да си направим изкопа и да си сложим тръбите преди да имаме готов проект за ВиК инсталация?

Общи условия

Активация на акаунт