Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 514
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Защо, тухлите в момента са по 70ст.с ДДС, желязото е 1,2-1,3лв.за килограм, и цената е за груб строеж без довършителните работи, квадратурата всъщност  е 340, може и аз да бъркам но на мен ми се вижда съвсем разумно пък и тази цена беше сметната с някаква програма на база на количествена сметка. 
Сигурно съм ви много смешна в момента хора но аз все още не съм толкова в час както сте вие, и моля предварително да ме извините ако прочетете някакви "глупости" от мен
страхотна, съгласна съм с БобиБ. Смятай ги поне по 100 евро на квадрат. Минимална цена! За съжаление окончателната сметка винаги е по-голяма от предварителната. Успех!

# 211
Това ми се вижда страшно скъпо ,хора все пак цените и на строителните материали много паднаха пък и на труда също.

# 212
Това ми се вижда страшно скъпо ,хора все пак цените и на строителните материали много паднаха пък и на труда също.
Ние строихме 2004 г. Тогава тухлата беше 0.35 лв., както и всичко останало на половин цена. Не е за подценяване, че тогава трудът беше по-скъп. Излезе ни около 170 лв. на квадрат. Сега не знам точно колко е, но дадената ви цена е наистина мн. ниска. Най много пари "отиват" в основите и покрива. Обикновено той се смята отделно.
Миналата година, наш познат строител каза, че му излиза 400 евро на квадрат, с довършителни работи. Това е цена на себестойност! Е, зависи разбира се какви материали ще се заложат. Може да излезе и по-евтино и много по-скъпо. Още веднъж, УСПЕХ!

# 213
Арматурна заготовка - 1,10лв.на кг. Купихме малко преди два дни.

# 214

Може да погледнете и тук: http://forum.imoti.net/read.php?17,58064,page=44

# 215
Мили момичета , моля ви за мнение. Вратата ми на първия етаж , от която ще има излаз на двора т.е на нещо като веранда , кът с маса и столове , според проекта - отвора й беше 65 см. Разширихме го с 10 см. Това съответно води до разширение и на прозорците и вратите по фасадата и на двата етажа за да е еднакво . Дали е голям този отвор  newsm78.Целта е ако нещо има за изнасяне по - голямо да може да мине през вратата.

# 216
Нормален е и добре , че сте го разширили.Като се сложи касата , ще останат чисти 65 см.При нас вратите на мокрите помещения са такива , двойните ни врати са по 1,50 , а на спалните и несервизните помещения са по  90 см  !
Аз даже бих го направила по-голям - 90 см.Не знам какво ще изнасяте , но диван трудно би излезнал през 65 см врата.В момента вратата на хола ми е с чист отвор 80 см.

# 217
Защо, тухлите в момента са по 70ст.с ДДС, желязото е 1,2-1,3лв.за килограм, и цената е за груб строеж без довършителните работи, квадратурата всъщност  е 340, може и аз да бъркам но на мен ми се вижда съвсем разумно пък и тази цена беше сметната с някаква програма на база на количествена сметка. 
Сигурно съм ви много смешна в момента хора но аз все още не съм толкова в час както сте вие, и моля предварително да ме извините ако прочетете някакви "глупости" от мен
страхотна, съгласна съм с БобиБ. Смятай ги поне по 100 евро на квадрат. Минимална цена! За съжаление окончателната сметка винаги е по-голяма от предварителната. Успех!

100 евро е твърде оптимистично, дори и в кризата сега. Миналата година под 150 евро никой не успяваше да направи груб строеж и то със собствена организация и майстори. През фирма беше над 200, дори 250 евро на квадрат грубия строеж. И сега 100 евро би могъл да постигне само професионалист, и то ако няма някакви усложнения - дълбок изкоп, наклонен терен, сложен покрив и т.н. За да няма изненади, смятайте го поне 150 евро на квадрат грубия и още толкова довършителни скромно изпълнение. Ако някой сериозно вярва на "оценки" от сорта на 40 000 лв за 340 кв. м. груб строеж, по добре изобщо да не почва. Тези пари ще свършат още на първата плоча.

# 218
Дидка , чистия отвор на вратата става 73-75 см. не помня точно.По проект чисто беше 65.

# 219
Дидка , чистия отвор на вратата става 73-75 см. не помня точно.По проект чисто беше 65.

Пепита66, добре сте направили. Хубаво е, че сте го видели навреме!

# 220
pepita66 , ние ще постъпим така-ще изолораме само колоните и плочите с каменна вата.Конструкторката каза,че тухлите ще "стърчат" навън от плочата с 12 см,така че ще имаме 12 см изолация за колоните и плочите-така отвън всичко ще изглежда равно. '38 см Poroterm са си дебел зид и поне в първите 1-2 години смятаме да не слагаме абсолютно никаква външна изолация-така хем къщата ще може да съхне, хем ще си преценим дали ще имаме наистина нужда от външна изолация-тя може да се сложи по всяко време-а при този дебел зид ще е достатъчна и 3 см.А ако и вие не слагате външна изолация-бъди спокойна-стените ще дишат и мухъл няма да имате.Мухълът се появява ако има изолация и изолацията е неподходяща или неправилно сметната и поставена.

# 221
А арматурата сме проверили в един арматурен двор 0,80 лв за кг,а при изготвяне и на заготовките-0,92 лв/кг.Доставят на място безплатно ако е в рамките на града.

# 222
Габи, съветват ни да не правим изолация. Така или иначе тая година живот и здраве и  Money вдигаме , покриваме и оставяме даже и без дограма. На другата или следващата година според джоба , продължаваме. Както казваш ще имаме време да видим дали ни трябва изолация.

# 223
pepita66 , още по-добре , щом е по-голям !  Peace Аз съм се заблудила , може би защото досега не съм виждала проект , на който да се дава чистият отвор !  Rolling Eyes Обикновено се слагат размерите , които строителят трябва да изпълни.
А защо ви съветват да не слагате изолация ?

# 224
Момичета, които строите, възползвайте се от програмите за кредитиране на енергийна ефективност! Така ще направите всичко необходимо за вашия дом, подпомогнати от една безвъзмездна помощ в размер до 2000 евро. Е, има малко документация, но никой не дава пари лесно. За всички, които се интересуват, ето повече информация: http://www.reecl.org/bg/

Общи условия

Активация на акаунт