Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 623
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Galanka, не можем да решим какви парапети да сложим на вътрешното стълбище и на терасата. Мислехме инокс, ама не можем да намерим втора оферта. Само Инстра ни оферираха.

Поръчахме оградата от ковано желязо, и май взехме да се навиваме да направим и парапетите такива. Какво мислите?

Дали ще изглежда добре?

# 226
Nivea Simple Smile , зависи от интериора ! За мен иноксът и кованото желязо подхождат на два различни типа визия на подредба на дома.Все пак има и изключения , но съвет ,  без да съм видяла за какво става въпрос , не мога да дам.

# 227
Ами стила ще е модерен, минималистичен. Изчистени италиански дивани, бамбукова кухня, малко неща леки линии.

# 228
Диди , защото самите тухли си били с изолация и ставало пари върху пари. Ох и аз не знам. Ще се решава после , ако не е късно разбира се. Сега имам други въпроси да решавам и те са ми по - важни .

# 229
Nivea Simple Smile , тогава мисля , че иноксът ще е по-подходящ при вас !

Пепита
и аз това си мислех , но все пак да попитам !  Simple Smile

Ние предпочетохме по-тънките поротерм , но с отлична изолация отгоре и хубава дограма.

# 230
  • София
Nivea и на мен ми звучи като за инокс. При нас всичко това ще е ковано желязо но стила е съвсем различен. Стълбите ще са съвсем улекотени само стъпала от тъмно масивно дърво без пълнеж нещо такова http://www.mosbybuildingarts.com/images/projects/large/352.jpg http://www.stairsuk.co.uk/assets/images/spiral_stairs/silver_gam … _spiral_stair.jpg

Пуснаха ми нова муха, преди да леят бетона да давам на лаборатория проба от всеки камион и ако не е по стандарти да го връщам.
Това значи да задържам бетоновоза 2-3 часа, чудно ми е практически възможно ли е. newsm78
Вътрешен човек ме наплаши доста за качеството на цимента с който в момента бетонните възели работят.
Споделете вашият опит  Praynig

# 231
Всичко е възможно , стига да имаш пари да плащаш за престой и бетонпомпата !  Mr. Green

Ние не сме взимали проби от нищо , имахме строителен надзор , който следеше за качеството на материалите и работата.

# 232
Ние наливахме скоро. Поръчахме от бетонов възел .От там ми казаха , че служебно си пращат за проба и след един месец резултата е готов.Тогава ще получа и аз сертификат.
Малко ми е съмнително това за пробата в рамките на 2-3 часа. Ако имате до вас лаборатория и става , незнам , попитай във възел най- добре.

# 233
Я вижте какво намерих,докато се ровех в Нета.Дано да е полезно за тези,които са стигнали до момента,в който избират цветовете в дома си и интериора.......
http://www.orgachim.bg/virtual/
http://www.napravisam.bg/

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 12:00 от gaba

# 234
Арматурна заготовка - 1,10лв.на кг. Купихме малко преди два дни.
И аз тогава купих, но на 80 ст. с доставка до обекта.

# 235
Nivea

Пуснаха ми нова муха, преди да леят бетона да давам на лаборатория проба от всеки камион и ако не е по стандарти да го връщам.
Това значи да задържам бетоновоза 2-3 часа, чудно ми е практически възможно ли е. newsm78
Вътрешен човек ме наплаши доста за качеството на цимента с който в момента бетонните възели работят.
Споделете вашият опит  Praynig
Ъ #Crazy
Не бях чувала такива неща. Това са направо глупости. Ти как си представяш бетоновия център да те чака теб да се натуткаш....Те камионите като тръгнат и чакат в редица на обекта. Това са пълни глупости и изобщо е невъзможно. Божееее всеки разбирач и чкъли дава.  Laughing
Изливаш си бетона. Следа 1 месец си вземаш лабораторните проби и " документ за съответствие" и това е.

# 236
Ами стила ще е модерен, минималистичен. Изчистени италиански дивани, бамбукова кухня, малко неща леки линии.

В такъв случай забрави за кованото желязо Peace

# 237
galana_s  , ти се появи !  Hug Как вървят при вас нещата , намери ли строител ?

# 238
Изчетох темата, ще се върна и на предишните. Много е полезна -     bouquet за всички споделящи.
Ние сме още на етап избиране на парцел. Харесали сме един, но е със статут на ливада, в началото на селото е и тепърва ще проучваме дали може да му се промени статута, както гарантира брокерката и т.н. В четвъртък е приемният ден на главния архитект на общината.
Ако се сетите за някой съвет по въпроса - приемам с благодарност!

# 239

В такъв случай забрави за кованото желязо Peace

В никакъв случай не се взаимноизключват. Ако си създавате подобни стереотипи на мислене, ще лишите жилището от интерес. Чистият модерен минимализъм е доста скучна история и с доста студено излъчване. Никъде не е казано че стилът трябва да е чист.

Общи условия

Активация на акаунт