Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 050
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
не е фирма, а човек който уж разбира от тези работи.

# 256
galana_s  , ти се появи !  Hug Как вървят при вас нещата , намери ли строител ?
За всички голямо гуш  Hug Ами как да вървят, все още изчаквам офертите, но мисля, че си харесах едната от фирмите. Собственикът е познат на мъжа ми и изглежда много свестен човек. Разрешителното-и то в застой Tired
Нямам много време да ви чета задълбочено и не съм в течение с това, което става при повечето от вас,но се надявам в скоро време да съм по-честа в темата.
...Страхотно временце се е отворило Party Само за почивка или строеж Peace

# 257
  • София
Последни актуални снимки

А това ни е гледката. Това бялото под облаците е Рила.

# 258
  • густо майна Филибето
Чукундур  (ама защо си сменила ника, ужасно ми е да се обръщам така към теб) , къщичката става все по-хубава, а за изгледа вече нямам думи,невероятен!
Видях, че изливате бетона в ивичните основи без кофраж, това имаше ли някакви недостатъци?
А тази къща в албума ти каква е? http://home-and-garden.webshots.com/photo/2403109070081687043jgcpYT Много ми харесва.

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 17:30 от Ljuboznatelna

# 259
  • София
Зори  smile3501 Вижда се края, много е насърчително за такива като мен дето сега започват, моля  пускайте повече такива снимки  Hug
Дограмата дърво или ПВЦ е?

# 260
benche, а къде се намира въпросната ливада? И нас ни привлече по-евтината нерегулирана земя, но сестра ми работи във фирма за строителен надзор и ме разубеди. Наистина звучи обезкуражаващо, още повече, че по всяко време всяка институция може да каже НЕ и дотам......

Мили съфорумнички, моята мечта се срива още в зародиш. Още преди да питаме за смяната на статута...
Оказва се, че имаме голям екологичен проблем в селото. Подписана е концесия за пясъчна кариера на 170 м от къщите на хората, без тяхното знание и сега протестират, подкрепени от еко-организации. Проблемът е, че селото е в свлачищна зона, залесявани са гори в продължение на 40 години, за да се стопира процеса и сега те ще бъдат изсечени, а селото ще бъде подкопано...
А идеите бяха за развитие на еко-пътеки в района, има манастир от 10 век, в горите над селото се провеждат състезания с мотори и атв. Близко е до града и училището на дъщеря ми, удобно ми е да стигам и до местоработата си...

За да разберете болката ми, ще ви споделя, че това село ми легна на сърце още преди почти 2 години. Мъжът ми и той се запали. Почти не се предлагаха къщи и парцели там или имаше такива с голяма денивелация. А този парцел беше в началото на селото, ходихме и денем и нощем да го гледаме - вечер се виждат светлините на София, през деня - София на длан в полите на Витоша на юг, а на запад - гори.

# 261
Ей , Зори , опасна си !  Grinning Къде ги измисляш тези Чукундур , Захарно цвекло ...  Laughing Очаквам да откриеш още някой синоним !  Mr. Green
Къщата е станала страхотна ! Предполагам , че сега е наред най-приятната част - интериор и обзавеждане ! Аз с нетърпение ще очаква снимки от кръглата трапезария , любимата ми част !  Heart Eyes

benche , напълно те разбирам и ти съчувствам за разочарованието.Знам какво е да мечтаеш за къща и подходящ парцел.Дано пък намерите подходящ заместител! Всяко зло за добро !
  Peace

# 262
 Дидка , моля те за съвет. Като се слиза по стълбището на първия етаж , бокса и дневната са изцяло  съединени , т. е едно помещение ,като от бокса , по едно - две стъпала се слиза в дневния тракт.Иска ми се когато готвя да затварям бокса за да не ми се омирисва целия етаж. Според теб тази врата добре ли е http://buildimex.com/products/interior_doors/interior_doors_bifold.html . Идеята ми е ,тъй като нямам място за да направя коридор и така да изолирам с врати всяко помещение ,а и да не стане бокса прекалено тъмен , тъй като е и под земята , да е с такава врата. Или ще дадеш някоя идея.
    Не става да правя на бокса прозорец и врата , тъй като е грозно.

# 263
pepita66 , ако искаш тази врата , за да уплътнява и да не минават миризмите от бокса , според мен не е удачно решение.Другото , което не разбрах - в този бокс никаква вентилация ли няма да има ? Ако е така , то каквато и да е врата трудно ще те спаси.

# 264
В бокса ще има комин и с абсорбатор ще се изветрят миризмите. Сега идвам от обекта и ни се роди следната идея. Ще направим преградна стена и с врата ще изолираме хола и трапезарията. Но понеже този зид ще попречи на светлината на бокса , ще я направим декоративна стена с напр. три правоъгълни  прозорчета на различни нива облепени с фолио наподобяващо венецианска мозайка да речем. Или пък със стъклени тухли / ще проверя в нета / или нещо си там та да влиза светлина в бокса. Той има един прозорец , но тъй като е под земята , става много тъмно според мен.

# 265
pepita66 , добре е , че сте решила да го преградите , защото абсорбаторът , колкото и мощен да е , не поглъща достатъчно миризмите.И аз щях да ти предложа стъклени тухли !  Peace По-добре от прозорчетата .

# 266
# 267
pepita66, ако позволиш да се намеся в разговора ви с Диди Wink Аз също харесвам стъклените тухли и при нас точно така ще внесем светлина в едната от баните. Не че светлината е кой знае каква , но все е нещо Peace
benche, голямо разочарование Sad Но нищо продължавайте с търсенето-все нещо ще излезе Peace
Захарно цвекло, супер става къщата, а панорамата ви е невероятна, дано някой не ви я скрие по-нататък Peace

# 268
Благодаря за идеите и съветите.Дано да намеря такива тухли.При нас пак проблеми. Размерите на старата постройка не са верни в проекта и сега при достигане на втората плоча , се оказва ,че височината на стаите на първия етаж няма да е чисто 2,65см. , а около 2,45см.Е моя е висок 1,94см. Да го сменям с дребосък ли  #2gunfire #2gunfire #Cussing out

# 269
  • София
benche , ако имате време ( желание явно имате при това в повече) включете се в битката на селото. В нета ще намериш много групи от млади ентусиазирани хора вече с много голям опит, пиши им, те са страхотни!
Ако спечелите, няма да има по-сладък къс земя на тази планета за вас! Мисля, че си заслужава и може би не напразно сте се харесали взаимно с тази ливада!  Peace с. Мрамор Софийско имаха абсолютно същия проблем, незнам докъде го докараха, но може би е добра идея да пишеш на инициативния комитет.

pepita66 Няма проблем да намериш тухли, виждала съм щанда на стройкото на една от фирмите вносители, огромно разнообразие  Hug
Аз бих ти предложила вариант - 3 крилни френски прозорци с летящ кемфер, така можеш да отвориш цялата стена когато не ти трябва, има и панти тип хармоника-трите крила ги прибираш и готово, няма стена.

Обещах на някой да покажа плана за градината като стане готов,  Embarassed сори не помня на кой. Общо взето нищо не се разбира, но от ляво на потока е японската градина с пагода или павилион за чай, а от дясно е английската градина с барок фонтани и мебели. Моста е японски, червен. Настилките са максимално разнообразни, от червен пясъчник и златист чъкъл до колелца от дърво.
http://picasaweb.google.bg/AmAzonka3/DropBox#5335041364912671042 горе на лупата го има в голям размер.  enjoy

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 23:51 от х_diabet_mama

Общи условия

Активация на акаунт