Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 058
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
х_diabet_mama  имаш впредвид от дограмата  с която ще правим на къщата , три крила които се плъзгат и застават едно зад друго ли ? Ако имаш някъде да ми покаже как точно представлява.

# 271
pepita66, предлагам ти този вид остъкляване: http://best-panorama.blogspot.com/ Тук е показано за тераси, но аз съм го виждала като преградна стена в ресторант. Стои много елегантно и най-важното е, че светлината ще "влиза" спокойно и няма да ти създава клаустрофобичен ефект.

# 272
  • густо майна Филибето
х_diabet_mama , от ландшафтния проект наистина не може да се разбере как точно ще изглежда, но ще очакваме да показваш какво се получава на практика, може и в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393916.0 (някоя си по ред) , или в тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284001.0

sofiq-ns, благодаря за линка, много красиво и удобно решение!  bouquet

# 273
  • София
х_diabet_mama  имаш впредвид от дограмата  с която ще правим на къщата , три крила които се плъзгат и застават едно зад друго ли ? Ако имаш някъде да ми покаже как точно представлява.

Да , от тази дограма, ето с обков тип хармоника http://www.saav-bg.com/gallbg.php?n=97&gr=7
на изложенията почти всяка фирма го предлага този обков както и други,  останалото не е по различно от обикновен прозорец. Попитай във фирмите за дограма. Решенито без рамки също е много красиво  Peace

х_diabet_mama , от ландшафтния проект наистина не може да се разбере как точно ще изглежда, но ще очакваме да показваш какво се получава на практика, може и в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393916.0 (някоя си по ред) , или в тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284001.0

Чета ги аз  Wink но не смея да пиша, защото никак не ме бива в гледането на растения  Cry никак не ми се отдава, моите в къщи, милите , на пук на "грижи" ми оцеляват.  Joy

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 16:07 от х_diabet_mama

# 274
Благодаря ви за разбирането и съчувствието!
х_diabet_mama, прекалено много стават препятствията, за да си струва наистина времето и усилията - и статут и несигурна отпора срещу настояща или бъдеща нова концесия... Мина ми тази мисъл, но колкото и да съм Дон Кихот и куку, има "трезво мислещи" около мен.  Wink
Тази вечер ще продължим обикалянето в търсене на хубаво подобно селце в околността. Аз искам да не е в равното, да имам гледка - разчупен природен пейзаж и да е комуникативно. Ех, Балша...

Радвам се за напредъка на всяка от вас! Благодаря отново!  Hug

# 275
  • густо майна Филибето
Simple Smile грешка

# 276
  • София
Чукундур  (ама защо си сменила ника, ужасно ми е да се обръщам така към теб) , къщичката става все по-хубава, а за изгледа вече нямам думи,невероятен!
Видях, че изливате бетона в ивичните основи без кофраж, това имаше ли някакви недостатъци?
А тази къща в албума ти каква е? http://home-and-garden.webshots.com/photo/2403109070081687043jgcpYT Много ми харесва.

Отговарям на въпросите в обратен ред:
Къщата от албума е снимана миналата година при откриването на един комплекс от къщи между Мърчаево и Рударци. Тогава реших, че може да открадна някоя интересна идея, но май не приложих нищо от видяното при нас.
За недостатъците на основите не мога до кажа, тъй като съм пълен лаик в това отношение. Предполагам, че не се е правил защото при нас отдобу е доста твърда скала.
Имаше и въпроси за дограмата - не е дървена, а ПВЦ на Века. Все още не сме с оригиналните дръжки. В момента са черни, но ще ни ги сменят със някакви златисти

По къщата се вижда напредък, но да знаете колко още работа има - отвътре е измазана вече, но трябва да съхне поне месец, защото е машинна мазилка и е вкарана адски много вода. Още на овалната част отвън да се налепят едни плочи имитиращи камък, външната част на водопровода, навеса над барбекюто да се дооформи и да се изгради и самото барбекю, след две седмици и майстора за баните и теракота влиза да реди. Поне до септември ще продължат основни строителни работи и чак тогава евентуално обзавеждане.

ПП Смених си ника заради вас, въпреки че си го харесвам. Баба викаше така на дядо ми едно време като се сдърпат за нещо, а самата дума е шопска и мисля, че добре ми пасва в моментите, когато съм ядосана и сърдита. А когато съм добричка съм просто Захарно цвекло  Wink

# 277
момичета здравейте!
сега се разрових да намеря тема за строителство ,защото имаме проблем с едната тераса, единствената за която не ни стигнаха парите да ремонтираме и се е напукала и протече в дневната ooooh!
сигурно вече сте обсъждали темата , но ме интересува някой дали знае само със студоустойчева замазка ще могат ли да се оправят нещата  или или ще не трябва и нещо друго хидроизолиращо ? и другото което ме вълнува  - от къде мога да си купя евтин /60-70 м2/гранитогрес-външен, за да я покрием.
сега ще се върна назад по тази и предишни теми, за да видя дали има коментиран този въпрос.
предварително благодаря !   bouquet

# 278
# 279
мама на Викито , аз не мога да ти помогна !

Пепита и тази врата не става за уплътняване , ако е плъзгаща , както ми се вижда. Освен това ми се вижда доста старомодна , ако трябва да съм честна.

# 280
Ами то аз няма да обзавеждам кой знае колко модерно  Embarassed.Всъщност ще си ползвам голяма част от мебелите .Въпрос на  smile3523

# 281
Пепита , на мен ми стои много  .... и аз не знам как да го кажа , като отживелица някаква ! Не става въпрос да е скъпо и по последна мода.Но в крайна сметка , не мисля че ще ти реши проблема с миризмата.

# 282
Като премислям , идеята за плътен зид не е удачна , заради затъмняване на помещението. Стъклените тухли май няма да са достатъчно подходящи за малката площ на дневната / 31 кв.м./ и начина на обзавеждане. Масата ми е букова тип баварска сглобка и столовете ми са с дърворезба. Не ги заменям за нищо на света. Така , че засега / търся още идеи , гледам и спис.Къща и градина / тази врата ми най - допадна. Питах и познат който поставя дограма и ми каза ,че има и стъкла , които са на фигури , на ленти , дано ме разбираш какво искам да кажа.
     Трябва да снимам докъде сме стигнали. Ама все забравям пустите батерии.

# 283
Момичета,мога ли да прочета някъде официални тарифи на енергото?

Тази сутрин мъжа ми най сетне намерил човека от когото зависи прехвърлянето на партидата.
Първоначално му е казал 700лева  Shocked
Мъжа ми вика,15 секунди не можах да зацепя и след кратък разговор се разбрали,че ще ни пуснат 6 киловата без пари и таблото щели да го сложат извън мястото,на ъгъла с другия съсед.
На този етап това ни устроива ама нещо работата започва да ми прилича на "ако мине номера".Или може би повече ток е равно на нова партида?!?

От ВиК пък незнаели къде е водомера ни и въобще има ли такъв.Сега ще издирваме инкасатора който е бил по времето когато се е живяло там и той трябва да знае дали имаме водомер и къде да го търсим..............................................................Луда работа..................................................

# 284
  • София
И аз съм на този етап, точно така е, т.нар. проучване дали има възможности за мощност е 700 лева, от старата партида може би само номера и остава. Ако не ви стигнат тези 6 кв ще трябва да платите 700 за проучване.

Общи условия

Активация на акаунт